Τα spreads έφτασαν σε νέα υψηλά επίπεδα, στην αγορά ομολόγων έγινε χαμός , οι μεγάλες αγορές του εξωτερικού «κόλλησαν» από την Ελληνική κρίση όπως πλέον ονομάζεται το Ελληνικό πρόβλημα και φυσικά το ΧΑ ακολούθησε και σήμερα με ένα sell off ανάλογο της κατάστασης που επικρατεί Αυτά μέχρι το μεσημέρι , γιατί μόλις άρχισε η συνέντευξη Τρισέ, εμφανιστήκαν αρκετοί αγοραστές που αύξησαν τζίρο και όγκο και μείωσαν λίγο της απώλειες.
Τελικά ο ΓΔ έκλεισε στις 1.925,82 μονάδες στο - 3,11%, ο FTASE στις 942,03 μονάδες στο - 3,92% και ο FT40M στις 2.230,97 μονάδες στο - 2,32%.
Τζίρος και ο όγκος ήταν σε ιδιαίτερα αυξημένα επίπεδα αφού έγιναν 352,1 εκ. ευρώ και 63,8 εκ ευρώ τζίρος, ενώ στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης έγιναν 20.621 futures σειράς Ιουνίου
Ο δείκτης φόβου put / call ratio ήταν , φυσιολογικά , και πάλι bearish , στο 1,14 αφού για κάθε ένα δικαίωμα αγοράς έγιναν 1,14 δικαιώματα πώλησης.
Επιβεβαιώθηκε η σύνθετη θέση στρατηγικής που είχαμε αναφέρει στο ΧΠΑ .
Είχαμε φυσιολογικά πολύ μεγάλη αύξηση των όγκων στα μετοχικά συμβόλαια με τα περισσότερα σε ΕΤΕ(7.631) ,ΕΥΡΩΒ (2.802), ΑΛΦΑ (2.535) και ΟΤΕ (1.849)
Εξακολουθούμε να είμαστε με πτωτικό σήμα πλέον σε ΓΔ και FTΑSE και stop loss short στις 2.068,1 και 1.028,9 αντίστοιχα.
Εντυπωσιακό το «σκούπισμα» ΕΥΡΩΒ από ΕΤΕΣΕΠ! Επαγγελματική κίνηση!
Ξεκίνησαν και οι πολύ μεγάλοι όγκοι στα blue chips…
Αντιστάσεις οι 1.970 , 2.025 και οι 970 και 1.018 αντίστοιχα. Στηρίξεις οι 1885, 1830 και οι 885 , 935 αντίστοιχα.
Στις ΗΠΑ, στον S&P 500 είμαστε με ανοδικό σήμα όσο βρίσκεται πάνω από τις 1167 και κυρίως τις 1147 μονάδες. Στις 1167 έχουμε το stop loss long!
Προβληματίζει η αναπάντεχη αύξηση των επιδομάτων ανεργίας!
Πανος Δαντης, DBA,CEFA
Economist, Global Markets
SARROS Securities
Email
padantis@yahoo.gr*τα παραπανω δεν αποτελούν προτροπες ή συστάσεις για αγορά , πώληση ή διακράτηση μετοχών, ομολόγων, παραγώγων και νομισμάτων.
Βλέπουμε τον ΓΔ σε ωριαίο διάγραμμα όπου είναι φανερό και το χάσμα εκκίνησης της συνεδρίασης. Ιδιαίτερα αυξημένος και ο όγκος συναλλαγών τις τελευταίες 3 ,4 ώρες. Ο RSI 14 έχει σχηματίσει ανοδική απόκλιση και δείχνει πώς μια ανοδική αντίδραση εχει σοβαρές πιθανότητες!
Πολύ πιθανό να έχουμε ακύρωση του long σε εβδομαδιαίο.