neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Η αγορά δεν έχει αποτιμήσει την οικονομική βοήθεια προς ....
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μαρ 24, 2010 2:56 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Ιαν 29, 2010 12:48 pm
Δημοσιεύσεις: 1345
Η αγορά δεν έχει αποτιμήσει την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα

24/03/10 - 00:49

Με λύση συνδυαστικού τύπου ΕΕ και ΔΝΤ το ΧΑ αναμένεται να καταγράψει άνοδο 15% δηλαδή θα μπορούσε να οδηγηθεί πάνω από τις 2300 μονάδες για να διορθώσει εν συνεχεία ακολουθώντας την διορθωτική τάση των διεθνών χρηματιστηρίων.

Οπότε αν η λύση δοθεί στις 25-26 Μαρτίου το ελληνικό χρηματιστήριο θα πραγματοποιήσει πρόωρη ανάσταση.
Όσον αφορά την αγορά ομολόγων είναι προφανές ότι από τις 335 μονάδες βάσης θα υποχωρήσει προς τις 250 μονάδες βάσης θα κλείσει δηλαδή σημαντικά.
Αν δεν υπάρξει λύση όμως συνδυαστικού τύπου ή ΕΕ και επιλεγεί μόνο η λύση του ΔΝΤ τότε τόσο η κατάσταση στο ΧΑ όσο και στα ομόλογα θα περιπλακεί. Ήδη η αγορά έχει δείξει ότι δεν αντιμετωπίζει θετικά την λύση τύπου ΔΝΤ.
Αν δεν διαφανεί κάποια λύση και δεν καταφύγει στο ΔΝΤ η Ελλάδα το χρηματιστήριο και τα ομόλογα θα στηριχθούν στην τελευταία τους ελπίδα το ελληνικό κράτος να πάρει το ρίσκο να δανεισθεί με όποιους επαχθείς όρους, με υψηλό επιτόκιο δηλαδή και να επιδιώξει να λύσει τα προβλήματα χωρίς εξωτερική οικονομική βοήθεια.
Στον αντίποδα αν η Ελλάδα δεν λάβει βοήθεια και δεν καταφέρει μέσω του δανεισμού να ρίξει τα spread, τότε δεν αποκλείεται να οδηγηθεί σε στάση πληρωμών.
Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι ολέθριες συνέπειες στο χρηματιστήριο και στα ομόλογα.
Πάντως όλοι οι εμπλεκόμενοι στην αγορά διαβλέπουν συνδυαστική λύση τύπου Ουγγαρίας για την Ελλάδα με την ΕΕ να συμμετέχει παρέχοντας εγγυήσεις και το ΔΝΤ δάνειο και τεχνική υποστήριξη.
Αυτό φαίνεται ότι είναι το μοντέλο που θα υιοθετηθεί στην Ελλάδα και το οποίο εξυφαίνεται ότι τελικά θα αποδειχθούν στις 25-26 Μαρτίου.

http://www.bankingnews.gr/all-other-pages/item/1950-Η-αγορά-δεν-έχει-αποτιμήσει-την-οικονομική-βοήθεια-προς-την-Ελλάδα


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 24 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr