neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 2 Δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Το οχυρό των 1550 μονάδων αντιστέκεται – Κερδοσκοπικά ......
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Δεκ 10, 2010 1:16 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Ιαν 29, 2010 12:48 pm
Δημοσιεύσεις: 1345
Το οχυρό των 1550 μονάδων αντιστέκεται – Κερδοσκοπικά παιχνίδια σε ΑΤΕ, ΤΤ και Attica bank λόγω μνημονίου – Νέα άνοδος στα CDS των ομολόγων
10/12/10 - 12:30
Εκτύπωση
E-mail

(upd3)Το τοπίο στις αγορές έχει καταστεί εκ νέου θολό και δυσδιάκριτο.
Στο ΧΑ καταγράφονται ρευστοποιήσεις, στα ομόλογα παρατηρείται άνοδος των CDS λόγω των ανησυχιών που προκαλεί η Γαλλογερμανική συμμαχία κατά του ευρωομολόγου.
Πάντως η καλή μέρα από χθες φαίνεται παραφράζοντας την λαϊκή ρήση καθώς το ΧΑ έστειλε από χθες τα μηνύματα του...


Οι ξένοι αργά το απόγευμα βγήκαν πωλητές περνώντας το μήνυμα ότι οι αγορές τους είχαν ορίζοντα ολίγων ωρών ούτε καν ημερών.
Σήμερα το ΧΑ υποχωρεί προς την ζώνη των 1530 μονάδων ή πτώση 0,6% αποδεικνύοντας ότι τουλάχιστον το οχυρό των 1550 μονάδων αντιστέκεται. Tις επόμενες ημέρες θα πρέπει οι long να καταλάβουν το οχυρό των 1550 μονάδων καθώς αν αυτό δεν συμβεί θα υπάρξει αντεπίθεση των short.
Έχει τονισθεί ότι η ζώνη των 1550 1580 και 1620 μονάδων είναι πολύ ισχυρή και απαιτεί πολεμοφόδια ενισχυμένα για να υπερβεί αυτά τα τεχνικά σημεία το ΧΑ.
Στις τράπεζες οι απώλειες είναι μεγάλες ειδικά στην Εθνική -2,5% επαναπροσεγγίζει τα 7,10 ευρώ ενώ μεγάλες οι απώλειες και στην Alpha -2,7% στα 4,67 ευρώ.
Η Πειραιώς αντιστέκεται πέριξ των 3,4 ευρώ η τιμή της μετοχής θα διαδραματίσει σε λίγες μέρες καίριο ρόλο στην διαμόρφωση της τιμής της αύξησης κεφαλαίου που προσδιορίζεται στα 1,8 ευρώ περίπου.
Στον αντίποδα οι μετοχές των κρατικών τραπεζών. Οι αναφορές του αναθεωρημένου μνημονίου για την ΑΤΕ, ΤΤ και Attica bank προκαλούν κερδοσκοπικά παιχνίδια.
Η ΑΤΕ στα 0,86 ευρώ +8% θα υλοποιήσει και αμκ οπότε μια άνοδος σημαντική θα επέτρεπε την διατήρηση της ονομαστικής αξίας στα 0,72 ευρώ. Υπό φυσιολογικές συνθήκες η τιμή της αύξησης θα έπρεπε να προσδιοριστεί στα 0,50 ευρώ περίπου με αναπροσαρμογή της ονομαστικής αξίας.
Το ΤΤ στο +6% στα 3,4 ευρώ λόγω της αναφοράς του δημοσίου ότι θα εξετάσει την πώληση του 34% του ΤΤ ενώ ανάλογα και στην Attica bank που ενισχύεται 3% περίπου.
Και ενώ συμβαίνουν αυτά στο ελληνικό χρηματιστήριο, στα ομόλογα η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει αρνητική με τα CDS να συνεχίζουν να αυξάνονται λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί η δημιουργία μπλοκ κατά των ευρωομολόγων από Γερμανία και Γαλλία.
Τα CDS στην Ευρώπη έχουν αυξηθεί σημαντικά στις 940 μονάδες βάσης στην Ελλάδα, στις 485 μονάδες βάσης στην Πορτογαλία, στις 340 μονάδες βάσης στην Ισπανία, στις 575 μονάδες βάσης στην Ιρλανδία.
Το ευρώ τηρεί στάση αναμονής πέριξ των 1,3230 δολαρίων.

www.bankingnews.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Το οχυρό των 1550 μονάδων αντιστέκεται – Κερδοσκοπικά ......
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Δεκ 10, 2010 1:22 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Παρ Μάιος 29, 2009 10:49 pm
Δημοσιεύσεις: 838
kala eseis proswpika panta tholo to vlepete


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 2 Δημοσιεύσεις ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 27 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr