neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Τα 6+1 κρίσιμα συμπεράσματα από τα αποτελέσματα της Εθνικής
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 19, 2010 10:51 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Ιαν 29, 2010 12:48 pm
Δημοσιεύσεις: 1345
Τα 6+1 κρίσιμα συμπεράσματα από τα αποτελέσματα της Εθνικής

19/03/10 - 07:15

Τα 923 εκατ ευρώ κέρδη της Εθνικής αιφνιδίασαν και κυρίως αιφνιδίασαν οι ζημίες 194 εκατ ευρώ από την Ελλάδα στο δ΄ τρίμηνο ή 87 εκατ ευρώ ζημία συνολικά σε ενοποιημένη βάση. Όμως από τα αποτελέσματα της Εθνικής εξάγονται 7 συμπεράσματα.


1)Ο όμιλος πέτυχε κέρδη στηριζόμενος κατά βάση στην Finansbank.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο τελευταίο τρίμηνο η θυγατρική στη Τουρκία πέτυχε κέρδη 93 εκατ και η ζημία της Ελλάδος διαμορφώθηκε στα 194 εκατ ευρώ.
2)Από το 2007 παρατηρείται μια τάση στην εθνική τα κέρδη της μητρικής φθίνουν και για συγκυριακούς λόγους λόγω έκτακτης φορολογίας η Finansbank ξεπέρασε τα κέρδη της μητρικής Εθνικής στην Ελλάδα.
Η Finnasbank κέρδη 425 κατ ευρώ και η Ελλάδ κέρδη 398 εκατ ευρώ.
3)Ισχυρό χαρτί του ομίλου ήταν ήταν ότι οι χορηγήσεις και οι καταθέσεις αυξήθηκαν 12% και 5% αντίστοιχα που υποδεικνύει σταθερότητα στον ισολογισμό και ικανοποιητική ρευστότητα.
4)Αξιοσημείωτο που η Εθνική έχει αξιόλογο μέρος του χαρτοφυλακίου ομολόγων της στο trading στο εμπορικό χαρτοφυλάκιο εξού και οι ζημίες.
Η τράπεζα επίσης έχει δανεισθεί 11 δις ευρώ από την ΕΚΤ για να λάβει ρευστότητα.
5)Οι προβλέψεις διαμορφώθηκαν περίπου στα 1,055 δις ευρώ κι ειδικά στο δ΄ τρίμηνο σημειώθηκε αύξηση λόγω αυξημένων απαιτήσεων για προβλέψεις.
6)Τα κεφάλαια αυξήθηκαν σημαντικά μεταξύ 2009 και 2008 αλλά μεταξύ γ και δ τριμήνου παρατηρήθηκε μεγάλη μείωση στο core tier 1 περίπου 1 δις ευρώ.
7)Η νέα διοίκηση ακολούθησε την πεπατημένη, δηλαδή προσπάθησε να ακολουθεί ετεροβαρή στρατηγική να μεταφέρει ζημίες για το 2009 ώστε να ξεκινήσει από καλύτερη αφετηρία το 2010.


news@bankingnews.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr