neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Οι short ρίχνουν το ευρώ - Ατονία στο ΧΑ διατηρείται το ....
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 13, 2010 3:16 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Ιαν 29, 2010 12:48 pm
Δημοσιεύσεις: 1345
Οι short ρίχνουν το ευρώ - Ατονία στο ΧΑ διατηρείται το καθοδικό κανάλι – Ανοίγουν οριακά τα spreads 445 μ.β. και CDS στις 520 μ.β.

13/05/10 - 15:16

(upd9)Άνευρη με ελάχιστους όγκους και τζίρο και προφανώς άτονη είναι η μέχρι τώρα συμπεριφορά του ΧΑ ενώ ανάλογο κλίμα επικρατεί και ομόλογα ωστόσο στο ευρώ - δολάριο παρατηρείται κινητικότητα λόγω ενεργοποίησης των short.
Τα CDS σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης κλείνουν οριακά σαφή ένδειξη ότι μετά τις παρεμβάσεις το ρίσκο χώρας μετριάζεται.
Όμως είναι παράδοξο πως από την μια μετριάζεται το ρίσκο των χωρών και από την άλλη υποχωρεί το ευρώ κάτω από τα 1,26 δολάρια.
Το ΧΑ παρά την όποια πρόσκαιρη αντίδραση, συνεχίζει να κινείται σε πτωτικό κανάλι.
Ρόλο κλειδί στην αγορά έχει διαδραματήσει και η φοβία που έχει κυριεύσει τους επενδυτές για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας.
Ταυτόχρονα φαίνεται ότι οι κινήσεις short έχουν εστιαστεί στο ευρώ - δολάριο όπου παρατηρείται πτώση του ευρωπαικού νομίσματος.
Κινείται στα 1,2590 δολάρια ενώ κρίσιμο τεχνικό σημείο τα 1,2510 δολάρια καθώς αν διασπαστεί θα οδηγήσει πολύ χαμηλότερα το ευρώ.
Επόμενα ισχυρά σημεία τα 1,23 και 1,20 δολάρια ανά ευρώ.

Κρίσιμα τεχνικά σημεία όπως αναφέρει η TRADINGLIMIT Team σε περίπτωση ανοδικής αντίδρασης οι 1775 μετά 1785 η ακόμη οι 1800 και για τον FTSE 20 οι 875 μετά 885 και ίσως 895 μονάδες.
Τα σημεία στήριξης βρίσκονται στις 1720 μονάδες μετά 1700 και 1685.
Η εταιρία αναμένει συνέχεια της πτώσης 15% με 25% για τις επόμενες εβδομάδες/μήνες με στόχο τις 1600 και 1300 μονάδες.
Οι τραπεζικές μετοχές σήμερα πάντως κινούνται μεν ανοδικά αλλά άνευρα ένδειξη ότι η αγορά τηρεί στάση αναμονής ακόμη.
Οι τράπεζες βρίσκονται σε εύρος τεχνικών σημείων.
Η Εθνική μεταξύ 11,5 και 12 ευρώ σημεία που αν διασπαστούν μπορεί να διαμορφώσουν τουλάχιστον τάση βραχυχρόνια.
Όσον αφορά τα ομόλογα τα spreads βρίσκονται στις 445 μονάδες βάσης και κλείνουν οριακά σε σχέση με χθες.
Τα CDS παρ΄ ότι οι περισσότερες αγορές είναι κλειστές κλείνουν στην Ελλάδα στις 520 μονάδες βάσης , στην Πορτογαλία 215 μονάδες βάσης , Ισπανία 160 μονάδες βάσης, Ιρλανδία 180 μονάδες βάσης και Ιταλία 135 μονάδες βάσης.
Το spread θα μπορούσε να υποχωρήσει έως τις 380-420 μονάδες βάσης πιθανή διακύμανση με βάση το καλό σενάριο ή να κινηθεί πάνω από τις 480 μονάδες βάσης με βάση ένα όχι ιδιαίτερα αισιόδοξο σενάριο, ενώ τα CDS θα κλείσουν περαιτέρω βραχυπρόθεσμα.
Ωστόσο στον ορίζοντα ακόμη διαφαίνονται προβλήματα και ο μηχανισμός στήριξης για την Ελλάδα δεν αποτελεί πανάκεια.

news@bankingnews.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr