neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Επαναφέρει στην Ελλάδα το trading στα ομόλογα η Citigroup...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 27, 2011 11:24 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Ιαν 29, 2010 12:48 pm
Δημοσιεύσεις: 1345
Επαναφέρει στην Ελλάδα το trading στα ομόλογα η Citigroup για να βελτιώσει την κερδοφορία της….
28/02/11 - 07:09

Στην ενεργοποίηση του σχεδίου επαναλειτουργίας του dealing room με ταυτόχρονη επαναφορά των ομολόγων από το Λονδίνο στην Αθήνα επιχειρεί σε μια δύσκολη για την ελληνική οικονομία και τα ομόλογα περίοδο, η Citigroup.

Επικεφαλής στο dealing room της Citigroup στην Ελλάδα έχει αναλάβει ο Α. Κωστόπουλος ο οποίος ήταν παλαιότερα στέλεχος της Citigroup Global Market Ελλάδος, ανέλαβε επί εποχής Μηλιάκου στην διοίκηση της ΑΤΕ το dealing room της τράπεζας για να αποχωρήσει εν συνεχεία και να αναλάβει επικεφαλής στο dealing room.
Παράλληλα ενδυναμώνεται η Citigroup με στελέχη της αγοράς όπως τον Π. Γκενάκο επικεφαλής στο dealing room για τα ομόλογα της Πειραιώς.
Είχε υπάρξει πρόταση ώστε να αναλάβει επιτελική θέση στα ομόλογα της Citigroup ο Φ. Μυλωνάς στέλεχος της Eurobank αλλά δεν προχώρησε αυτό το σχέδιο.
Το μείζον ερώτημα που εγείρεται είναι γιατί τώρα επιλέγει η Citigroup να επαναφέρει το trading των ομολόγων στην Ελλάδα και βεβαίως πόσο θα βοηθηθεί οικονομικά;
Είναι προφανές ότι μια τράπεζα όπως η Citibank στην Ελλάδα που έχει ταλαιπωρηθεί σημαντικά από τα παρελθόντα προβλήματα αποφασίζει να ενεργοποιήσει εκ νέου το dealing room αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να βγουν χρήματα παρά την δυσκολία της συγκυρίας.
Να σημειωθεί ότι αυτή η αναγέννηση του dealing room της Citigroup στην Ελλάδα έχει συνοδευτεί με την αποχώρηση σχεδόν του συνόλου του υφιστάμενου προσωπικού του ήδη υπάρχοντος σχήματος.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στο παρελθόν το dealing room της Citigroup ήταν από τα πλέον κερδοφόρα με κέρδη που κυμαίνονταν μεταξύ 70 και 110 εκατ ευρώ. Βεβαίως σε αυτή την συγκυρία τα κέρδη αυτά δεν μπορούν να επιτευχθούν αλλά κάποια κέρδη θα επιτευχθούν και θα βοηθήσουν να ανακάμψει η κερδοφορία της τράπεζας.
Εν τω μεταξύ οι αποχωρήσεις στελεχών στην Citigroup Ελλάδος συνεχίζονται οι οποίοι εντάσσονται στο πρόγραμμα μείωσης του προσωπικού.
Ήδη αποχώρησαν 3 γνωστά στελέχη της αγοράς και τη τράπεζας….

www.bankingnews.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 28 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr