neoforum.grΌλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] • Αξιολόγηση θέματος: Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο. 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Έκδοση της ΕΕΔΕ για τον Peter Drucker
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιαν 13, 2011 12:56 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Δευτ Φεβ 22, 2010 9:12 pm
Δημοσιεύσεις: 19
Έκδοση της ΕΕΔΕ για τον Peter Drucker

Κυκλοφόρησε από την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Επίκεντρο, ένα βιβλίο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του μεγάλου guru του μάνατζμεντ Peter Drucker, γραμμένο από την Elisabeth Haas Edersheim. Στην ουσία πρόκειται για την ελληνική έκδοση του βιβλίου The Definitive Drucker που εξεδόθη από την McGraw-Hill το 2007. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το βιβλίο είναι εξαιρετικά επίκαιρο για τη χώρα μας, διότι ο Peter Drucker, που δεν ήταν μόνο guru του μάνατζμεντ αλλά και φιλόσοφος του επιχειρείν, είναι σήμερα εξαιρετικά επίκαιρος. Κατά πρώτον, ο διάσημος καθηγητής ήταν ο πρώτος που το 1985, σε ένα σημαντικό άρθρο του στο περιοδικό Foreign Affairs, υπογράμμιζε το ρόλο που οι παγκόσμιες χρηματοοικονομικές ροές κεφαλαίων θα παίζουν στην πορεία των επιχειρήσεων αλλά και στη συνολική τους κερδοφορία. Πρώτος ο Drucker είχε επισημάνει ότι η παγκόσμια οικονομία έμπαινε σε μια φάση ριζικών αλλαγών και τόνιζε ότι κάθε αλλαγή μοιάζει με χειρουργική επέμβαση, η οποία ως εκ της φύσεώς της δεν είναι ευχάριστη αν προηγουμένως δεν έχει κατανοηθεί η ανάγκη της.

Από την άλλη πλευρά ένα σημαντικό στοιχείο που έκανε τον Peter Drucker εξαιρετικό στις αναλύσεις του ήταν η ικανότητά του να μετατρέπει την πολυπλοκότητα σε απλότητα. Η περιέργειά του ήταν ακόρεστη και δεν σταματούσε ποτέ να θέτει ερωτήσεις. Αποκαλούσε τον εαυτό του «κοινωνικό οικολόγο» διότι αντλούσε τις ιδέες του από την ιστορία, την τέχνη, τη φιλολογία, τη μουσική, τα οικονομικά, την ανθρωπολογία, την κοινωνιολογία και την ψυχολογία. Από αυτή την πληθώρα των πηγών έμπνευσης προέκυπταν οι ξεκάθαρες ερωτήσεις και η βαθιά διορατικότητα του Drucker, που φώτιζαν το δρόμο για την ανάληψη δράσης. Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό του αείμνηστου καθηγητή, ήταν η σημασία που έδινε στην υπευθυνότητα των ηγετών. Ιδιαίτερα δε σε αυτή του Διευθύνοντα Συμβούλου, τον οποίο και θεωρούσε ως τον αποφασιστικό σύνδεσμο ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό περιβάλλον της επιχείρησης. Τέλος, το πιο σημαντικό από τα πολλά χαρίσματα του Drucker ήταν η ανθρωπιά του. Φερόταν σε όλο τον κόσμο με βαθύτατο σεβασμό. «Η διοίκηση των επιχειρήσεων, έγραφε, αφορά στα ανθρώπινα όντα και άρα, σκοπός της είναι να δίνει στους ανθρώπους τη δυνατότητα κοινής δράσης».

Όπως σημειώνει στον πρόλογό του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ, κ Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, «η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων, ως ο οργανισμός που ιδρύθηκε πριν από 48 χρόνια για την προώθηση και ανάπτυξη του μάνατζμεντ στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να μην “αγκαλιάσει” ένα βιβλίο για τη σκέψη του ανθρώπου που έχει καθορίσει σε μεγάλο ποσοστό την επιστήμη του μάνατζμεντ και όλους τους μετέπειτα θεωρητικούς του, ενώ αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς επιτυχημένους μάνατζερ και ηγέτες». Ας σημειωθεί πως το βιβλίο αυτό αποτελεί μία ακόμα παροχή προς τα μέλη της ΕΕΔΕ.Σχετικά με την ΕΕΔΕ

Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) ιδρύθηκε το 1962. Είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που σκοπό έχει τη διάδοση, ανάπτυξη και προβολή των αρχών, των μεθόδων και της πρακτικής του σύγχρονου management.

Τα μέλη της είναι νομικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και οργανισμοί του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και φυσικά πρόσωπα ανώτατα και ανώτερα διευθυντικά στελέχη, επιχειρηματίες, καθηγητές Πανεπιστημίων και φοιτητές.

Στο πλαίσιο της ΕΕΔΕ λειτουργούν πέντε Ινστιτούτα που δραστηριοποιούνται το καθένα σε εξειδικευμένες λειτουργίες του management και τέσσερις τομείς που ασχολούνται με γενικότερα θέματα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος: Το Ελληνικό Ινστιτούτο Marketing (ΕΙΜ), το Ινστιτούτο Οικονομικής Διοικήσεως (ΙΟΔ), το Ινστιτούτο Διοικήσεως Παραγωγής Προϊόντων & Υπηρεσιών (ΙΔΙΠ-ΠΥ), το Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής (ΕΙΠ) το Ινστιτούτο Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΙΜΑΔ), o Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών, ο Τομέας Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης, ο Τομέας Ηγεσίας και ο Τομέας Εταιρικών Υποθέσεων.

Σήμερα η ΕΕΔΕ συγκαταλέγεται στα πέντε μεγαλύτερα Management Associations παγκοσμίως σε επίπεδο Μελών και Έργου. Έχει εκπαιδεύσει, κατά τη διάρκεια των 48 χρόνων λειτουργίας της, περισσότερα από 400.000 στελέχη, έχει προσφέρει περισσότερες από 800.000 ώρες εκπαίδευσης μέσα από 14.800 εκπαιδευτικά προγράμματα ενώ το Μεταπτυχιακού επιπέδου πρόγραμμά της πραγματοποιείται σε 20 πόλεις της χώρας και έχει περίπου 3.200 αποφοίτους.

Τελικός στόχος της ΕΕΔΕ είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της αποτελεσματικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, μέσα από την ανάπτυξη των ανθρώπων τους καθώς και η προσφορά στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα σύγχρονων ποιοτικών και εξειδικευμένων υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων.


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] • Αξιολόγηση θέματος: Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο. 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr