neoforum.grΌλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Επισκόπηση της Αγοράς - 19 Σεπτεμβρίου 2013
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 19, 2013 9:33 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Παρ Μαρ 05, 2010 9:46 am
Δημοσιεύσεις: 781
Τοποθεσία: | 4 Vasilissis Sofias Avenue | 106 74 Athens Greece
Αγορά συναλλάγματος: Κέρδη για το EUR

Το EUR διαπραγματεύεται ενισχυμένο σήμερα το πρωί σε σχέση με τα κυριότερα νομίσματα, καθώς το επενδυτικό κλίμα ευνοήθηκε από την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική. Στην μετέπειτα συνέντευξη τύπου, ο προεδρεύων της Τράπεζας, Ben Bernanke, επισήμανε ότι δεν είναι προκαθορισμένος ο περιορισμός του προγράμματος αγοράς ομολόγων και ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της οικονομίας. Στη σημερινή συνεδρίαση το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται σε ένα πλήθος μακροοικονομικών δεικτών, μεταξύ των οποίων και οι μεταβολές των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ. Στις 05:00 GMT, το EUR κατέγραφε κέρδη κατά 0.2% και 0.1% σε σχέση με το GBP και το USD, στο 0.8394 και 1.3529, αντίστοιχα. Τέλος, το JPY υποχώρησε κατά 0.7% και 0.5% έναντι των EUR και USD, με τα δεδομένα να καταδεικνύουν το μειωμένο εμπορικό έλλειμμα στην Ιαπωνία για τον Αύγουστο.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται σε θετικό έδαφος κατά την έναρξη της συνεδρίασης

Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 75 έως 76 μονάδες θετικός κατά το άνοιγμα. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν τις λιανικές πωλήσεις και το δείκτη λιανεμπορίου της CBI, ενώ οι Gulf Keystone Petroleum (GKP), Premier Farnell (PFL), IQE (IQE), Wilmington Group (WIL), Sinclair IS Pharma (SPH), Anpario (ANP), Global Market Group (GMC), Global Energy Development (GED), Networkers International (NWKI) και Christie Group (CTG) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το διυλιστήριο στο Τολέδο, παραγωγικότητας 27,500 βαρελιών ανά ημέρα και συμφερόντων των BP (BP/) και Husky Energy, επανήλθε στην παραγωγή.

Ασία: Ανοδικές τάσεις για τις Ασιατικές αγορές

Τα Ασιατικά χρηματιστήρια ενισχύονται σήμερα το πρωί, επηρεαζόμενα από την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική. Στην Ιαπωνία, μεταξύ άλλων οι Toyota Motor Corporation (7203), Pacific Metals (5541), Mitsubishi Materials (5711) και Sumitomo Metal Mining (5713) ενισχύθηκαν, ενώ στον αντίποδα η έντονη φημολογία για μειωμένη κερδοφορία του έτους, οδήγησε την Astellas Pharma (4503) σε απώλειες. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 1.7%, στις 14,749.7 μονάδες.

Στο Χόνγκ Κόνγκ οι Winteam Pharmaceutical (570), HSBC Holdings (5) και China Construction Bank (939) έκλεισαν την πρωινή συνεδρίαση με κέρδη. Οι αγορές σε Κίνα και Νότια Κορέα παρέμειναν κλειστές λόγω εθνικής εορτής.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Νέα άνοδος για τα ΣΜΕ

Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 1.8 μονάδες. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν τις μεταβολές των επιδομάτων ανεργίας, τις πωλήσεις κατοικιών, το μεταποιητικό δείκτη της Philadelphia Fed, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών καθώς και τον προπορευόμενο δείκτη, ενώ οι ConAgra Foods (CAG), IHS Inc. (IHS), Cintas Corporation (CTAS) και TIBCO Software (TIBX) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, τα δυσμενή αποτελέσματα οδήγησαν τις Oracle (ORCL), Apogee Enterprises (APOG), Steelcase (SCS) και Pacific Coast Oil Trust (ROYT) σε απώλειες κατά 3.0%, 5.8%, 5.4% και 6.5%, ενώ στον αντίποδα οι Transcept Pharmaceuticals (TSPT) και Tesla Motors (TSLA) ενισχύθηκαν κατά 9.2% και 2.0%, αντίστοιχα.

Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1.2%, μετά από την απρόσμενη απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για διατήρηση του υφιστάμενου προγράμματος αγοράς ομολόγων. Μεταξύ άλλων, οι Apple (AAPL), Adobe Systems (ADBE), FedEx Corporation (FDX), Newmont Mining (NEM), D.R. Horton (DHI), Lennar Corporation (LEN), PulteGroup (PHM) και Dollar Tree (DLTR), ενισχύθηκαν κατά 2.1%, 9.2%, 5.0%, 8.2%, 6.9%, 6.5%, 5.5% και 3.6%, αντίστοιχα. Αντίθετα, η Electronic Arts (EA) υποχώρησε κατά 2.7%, μετά από την ανάθεση καθηκόντων διευθύνοντος συμβούλου στον Andrew Wilson.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανά κέρδη κατά το άνοιγμα

Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται από 107 έως 110 μονάδες και έως 58 μονάδες ανοδικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Πορτογαλίας, το εμπορικό ισοζύγιο της Ελβετίας καθώς και την απασχόληση στην Ελλάδα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας για την πορεία των επιτοκίων, ενώ οι Cegedim (CGM) και Innate Pharma (IPH) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ επέβαλε πρόστιμο ύψους USD 100 εκατ. στην UBS Securities Japan, θυγατρική της UBS AG (UBSN), σχετικά με τις κατηγορίες για χειραγώγηση του διατραπεζικού επιτοκίου LIBOR. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Αναπτυξιακή Τράπεζα της Βραζιλίας ενέκρινε την πώληση αερο-τουρμπίνων της Acciona SA (ANA) προς τη Βραζιλία.

Μακροοικονομική ενημέρωση

Η Fed διατηρεί αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική: Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed), σε μια αναπάντεχη κίνηση, διατήρησε αμετάβλητο το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους USD 85 δις. επισημαίνοντας ότι χρειάζεται περισσότερες ενδείξεις για βελτίωση της οικονομίας. Επίσης, το παρεμβατικό επιτόκιο παρέμεινε σταθερό στο εύρος από 0 έως 0.25%.

Η Fed αναθεωρεί πτωτικά το ρυθμό ανάπτυξης: Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για το ρυθμό ανάπτυξης της Αμερικάνικης οικονομίας, σε 2.3% για το 2013 και στο εύρος 2.9% - 3.1% για το 2014, επικαλούμενη την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική και τα υψηλά επιτόκια των στεγαστικών δανείων.

Η λήξη της ποσοτικής χαλάρωσης δεν είναι προκαθορισμένη, σύμφωνα με τον Bernanke: Στη συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Ben Bernanke, επισήμανε ότι η Τράπεζα ίσως ξεκινήσει τον περιορισμό του προγράμματος προς το τέλος του έτους. Προς το παρόν, η αγορά εργασίας δεν έχει παρουσιάσει την βελτίωση που θα οδηγούσε σε αυτή την εξέλιξη.


Το εμπορικό έλλειμμα στην Ιαπωνία συρρικνώνεται: Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας ανήλθε στα JPY 960.3 δις. κατά τον Αύγουστο, συγκρινόμενο με το έλλειμμα ύψους JPY 1,027.9 δις. που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της Νέας Ζηλανδίας μειώνεται: Σε τριμηνιαία βάση, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Νέας Ζηλανδίας ενισχύθηκε κατά 0.2% στο δεύτερο τρίμηνο του 2013, όπως ανέμεναν οι αναλυτές και συγκρινόμενο με μια αύξηση κατά 0.4% που σημειώθηκε κατά το προηγούμενο τρίμηνο.

Η Saxo Bank είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων, η οποία ειδικεύεται σε συναλλαγές και επενδύσεις στα διεθνή χρηματιστήρια μέσω Internet. Η Saxo Bank επιτρέπει στους ιδιώτες επενδυτές και τους εταιρικούς πελάτες να διαπραγματεύονται συνάλλαγμα, συμβόλαια επί της διαφοράς (CFD), μετοχές, διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ), δικαιώματα προαίρεσης και άλλα παράγωγα μέσα από τις πολυβραβευμένες πλατφόρμες που διαθέτει στο Internet, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες επαγγελματικής διαχείρισης κεφαλαίου και χαρτοφυλακίου.

ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ: Προς όφελος των πελατών η Saxo Bank προσφέρει τις πληροφορίες στα Ελληνικά. Οι χρήστες αυτών των πληροφοριών συμφωνούν ότι η Saxo Bank δεν μπορεί να είναι υπόλογη για καμία άμεση ή έμμεση απώλεια ή τραυματισμό που προκλήθηκε εξολοκλήρου ή επιμέρους λόγω ατελούς ή ανακριβούς μετάφρασης από το πρωτότυπο Αγγλικό κείμενο σε άλλη γλώσσα. Οποιαδήποτε μετάφραση έχει απόκλιση από το Αγγλικό κείμενο που βρίσκεται για παράδειγμα στη σελίδα www.tradingfloor.com θα πρέπει να μη λαμβάνεται υπόψη.

_________________
Saxo Bank Greece
www.saxobank.gr
Τηλ: (+30) 211 181 2 181
Φαξ: 21101812180
Greekdesk@saxobank.com


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 18 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr