neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Επισκόπηση της Αγοράς – 20 Μαρτίου 2012
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 20, 2012 11:15 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Παρ Μαρ 05, 2010 9:46 am
Δημοσιεύσεις: 781
Τοποθεσία: | 4 Vasilissis Sofias Avenue | 106 74 Athens Greece
Αγορά Συναλλάγματος: Κέρδη, ως επί το πλείστον, για το EUR

Το EUR ενισχύεται έναντι των άλλων κύριων νομισμάτων, σήμερα το πρωί, εν όψει της δημοσίευσης της αναφοράς για τον πληθωρισμό στις τιμές παραγωγού της Γερμανίας, που έχει προγραμματιστεί για αργότερα σήμερα. Χθες, η αρχική φάση της δημοπρασίας για διευθέτηση των ασφαλίστρων πιστωτικού κινδύνου για το ελληνικό χρέος ολοκληρώθηκε. Στις 6 πμ, το EUR ενισχυόταν 0,1 % έναντι της GBP, αγγίζοντας τις £0.8339, ενώ υποχωρούσε 0,1 % έναντι του USD, διαπραγματευόμενο στα $1.3230. Το AUD κατέγραφε απώλειες 0,3 % έναντι του USD, εν μέσω ανησυχιών για μία εν δυνάμει επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας. Εν τω μεταξύ, δεδομένα που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα σήμερα υπέδειξαν ότι ο προπορευόμενος δείκτης της Αυστραλίας ενισχύθηκε τον Ιανουάριο. Το JPY καταγράφει απώλειες 0,1 % έναντι τόσο του USD όσο και του EUR.

Μετοχές Η.Β.: Αναμένεται να ανοίξουν με πτώση.

Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει πτωτικά κατά 7 με 13 μονάδες. Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, ο Δείκτης Τιμών Λιανικής και οι Τάσεις CBI στις Τιμές Πωλήσεων και στις Παραγγελίες είναι οι βασικοί οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα.

Ασία: Διαπραγματεύσεις σε αρνητικά πρόσημα

Οι ασιατικές αγορές καταγράφουν απώλειες σήμερα το πρωί.

Μετοχές Η.Π.Α.: Πτωτικά κινούνται τα ΣΜΕ

Στις 6 πμ, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 futures διαπραγματεύονταν με ζημίες 1,3 μονάδων. Οι Άδειες Ανοικοδόμησης και οι Εκκινήσεις Κατοικιών είναι οι βασικοί οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα. Ο δείκτης S&P 500 κέρδισε 0,4 %, κατά τη διάρκεια της χθεσινής κανονικής συνεδρίας. Η Apple ενισχύθηκε 2.7 %, έπειτα από την ανακοίνωση διανομής τριμηνιαίου μερίσματος κατά $2.65 ανά μετοχή και επαναγοράς μετοχών ύψους $10.0 δις. Η Broadcom κέρδισε 2.6 %, καθώς υπέδειξε ότι δικαιώθηκε σε δικαστική προσφυγή έναντι της Emulex για παραβίαση δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας. Η United States Steel, ο μεγαλύτερος κερδισμένος του δείκτη S&P 500, ενισχύθηκε 6,4 %, έπειτα από την αναβάθμιση της τιμής στόχου της μετοχής από έναν χρηματιστή.

Η United Parcel Service σημείωσε άνοδο 3.4%, μετά τη συμφωνία της να εξαγοράσει τη γερμανική εταιρία, TNT Express NV, σε μία προσπάθεια να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην Ευρώπη και την Κίνα. Η Citigroup σημείωσε άνοδο 1.3%, αφού πούλησε ολόκληρο το μερίδιο της στη Shanghai Pudong Development Bank, από το οποίο θα εξοικονομήσει $349.000.000 που στην αντίθετη περίπτωση θα κατέβαλλε σε φόρους. Στον αντίποδα, η Sprint Nextel σημείωσε πτώση 4.5%, μετά την υποβάθμισή της σε “Hold” από “Buy”.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πτωτικές τάσεις
Ο DAX και ο CAC αναμένεται να ανοίξουν 8 με 9 και 6 μονάδες πτωτικά, ο καθένας αντίστοιχα. Ο γερμανικός δείκτης τιμών παραγώγου, ο ελληνικός προϋπολογισμός και η ελβετική βιομηχανική παραγωγή είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Η Terna Rete Elettrica Nazionale SpA, η Banco Popolare SC, η Mediaset SpA, Gagfah SA και η VM Materiaux SA θα ανακοινώσουν τα εταιρικά τους αποτελέσματα σήμερα. Σε απάντηση σε δημοσιεύσεις broker, η Enel SpA διευκρίνισε ότι η ημερομηνία λήξης εκμετάλλευσης των μεγαλύτερών της υδροηλεκτρικών σταθμών της έχει καθοριστεί το 2029. Οι Financial Times ανέφεραν, ότι η Deutsche Bank AG σχεδιάζει να ανοίξει μια νέα αποθήκη πολύτιμων μετάλλων, στο Λονδίνο το επόμενο έτος. Η Deutsche Boerse AG δήλωσε, ότι θα προσβάλει νομικά την απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την προγραμματισμένη συγχώνευση της με το NYSE Euronext, καταφεύγοντας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο. Η Brenntag AG ανακοίνωσε, ότι θα επεκτείνει το διοικητικό της συμβούλιο σε τέσσερα από τρία μέλη, όπως όρισε ο Georg Mueller, ως Οικονομικός Διευθυντής από 1 Ιουλίου 2012. Η Novartis Pharmaceuticals Corporation, θυγατρική της Novartis AG, δήλωσε ότι το Arcapta Neohaler, το ημερήσιο βρογχοδιασταλτικό για την χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, είναι τώρα διαθέσιμο στις ΗΠΑ.

Μακροοικονομική Ενημέρωση
Λιγότεροι κίνδυνοι για την οικονομία, όπως αναφέρουν τα πρακτικά της RBA
Στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Τράπεζας της Αυστραλίας (RBA), αναφέρετε ότι οι κίνδυνοι που απορρέουν από την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, έχουν μάλλον μειωθεί σε σύγκριση με μερικούς μήνες πριν.
Ο βασικός οικονομικός δείκτης της Αυστραλίας αυξάνεται
Σε μηνιαία βάση, ο βασικός οικονομικός δείκτης του Conference Board για την Αυστραλία, αυξήθηκε 1.1% τον Ιανουάριο, ακλουθώντας την αναθεωρημένη μείωση 0.3% που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο.
Ο Geithner προειδοποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση για την λήψη εσπευσμένων μέτρων ανάπτυξης
Ο Timothy Geithner, Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, δήλωσε ότι η Ευρώπη βρίσκεται μόνο στην αρχή, μιας μακράς και δύσκολης πορείας προς την δημοσιονομική βιωσιμότητα και προειδοποίησε τις υπερχρεωμένες χώρες, να μην πάρουν εσπευσμένα μέτρα για να καθορίσουν τους προϋπολογισμούς τους.

Πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά: http://www.tradingfloor.com/posts/marke ... -620005014

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

_________________
Saxo Bank Greece
www.saxobank.gr
Τηλ: (+30) 211 181 2 181
Φαξ: 21101812180
Greekdesk@saxobank.com


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 24 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr