neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Επισκόπηση της Αγοράς – 18 Απριλίου 2012
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 18, 2012 10:01 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Παρ Μαρ 05, 2010 9:46 am
Δημοσιεύσεις: 781
Τοποθεσία: | 4 Vasilissis Sofias Avenue | 106 74 Athens Greece
Αγορά Συναλλάγματος: Μικτά πρόσημα για το USD

Το USD καταγράφει μικτά πρόσημα έναντι των άλλων κύριων νομισμάτων σήμερα το πρωί, εν όψει της δημοσίευσης των δεδομένων για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις Η.Π.Α., που έχει προγραμματιστεί για αύριο και που αναμένεται να παρουσιάσουν μείωση. Εν τω μεταξύ, τα κέρδη του USD κορυφώθηκαν, καθώς το ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, χθες. Στις 5 πμ GMT, το EUR κατέγραφε οριακές απώλειες έναντι του USD, διαπραγματευόμενο στα $1.3122, ενώ η GBP σημείωνε οριακά κέρδη έναντι του USD, διαπραγματευόμενη στα $1.5929. Το JPY υποχωρούσε 0,7 % έναντι του USD, εν μέσω αναφορών ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας ίσως αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό, τροφοδοτώντας έτσι τη φημολογία στην αγορά για περαιτέρω νομισματική χαλάρωση. Το AUD ενισχυόταν κατά 0,1 % έναντι του USD. Δεδομένα υπέδειξαν ότι ο προπορευόμενος δείκτης του Ινστιτούτου Westpac/Melbourne παρουσίασε μικρότερο ρυθμό αύξησης το Φεβρουάριο.

Μετοχές Η.Β.: Αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά

Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει με κέρδη 2 έως 4 μονάδων. Το ποσοστό αυτών που λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας, η Μεταβολή στα Επιδόματα Ανεργίας, το Ποσοστό Ανεργίας ILO και οι Μέσες Αποδοχές – Περιλαμβανομένων και Εξαιρουμένων των Πρόσθετων Αμοιβών (Bonus) είναι οι βασικοί οικονομικοί δείκτες, των οποίων η δημοσίευση έχει προγραμματιστεί για σήμερα. Επιπροσθέτως, οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά της πρόσφατης συνάντησης για τον καθορισμό νομισματικής πολιτικής, της Τράπεζας της Αγγλίας.

Ασία: Συναλλαγές σε θετικά πρόσημα

Οι ασιατικές αγορές κινούνται ανοδικά σήμερα το πρωί, καθώς το ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα επάνω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και καθώς αμβλύνονται οι ανησυχίες στην Ευρώπη.

Μετοχές Η.Π.Α.: Κέρδη για τα ΣΜΕ

Στις 5 πμ GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 κατέγραφαν κέρδη 2,2 μονάδων. Οι Αιτήσεις Στεγαστικών Δανείων MBA είναι ο βασικός οικονομικός δείκτης που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα. Οι Qualcomm, Abbott Laboratories, American Express, eBay Inc., Yum! Brands, Bank of New York Mellon και St. Jude Medical έχουν προγραμματίσει δημοσίευση των αποτελεσμάτων τους σήμερα. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1.5% στη χθεσινή κανονική συνεδρίαση, μετά την πτώση των αποδόσεων των ισπανικών ομολόγων και την αναβάθμιση των παγκόσμιων προβλέψεων για ανάπτυξη του ΔΝΤ για πρώτη φορά από το 2011. Η First Solar σημείωσε άνοδο 10.3% μετά την αποκάλυψη των σχεδίων της για τη μείωση του εργατικού δυναμικού της κατά 30% προκειμένου να μειώσει το κόστος παραγωγής. Από τις μετοχές του τεχνολογικού τομέα, η Netflix, η Apple και η Accenture σημείωσαν άνοδο 5.8%, 5.1% και 3.7%, αντίστοιχα. Η NRG Energy, η Newfield Exploration και η Alpha Natural Resources έκλεισαν με κέρδη, ανάμεσα στις μετοχές του τομέα των φυσικών πόρων, 4.8%, 4.5% και 3.9%, αντίστοιχα. Η Coca-Cola και η Johnson & Johnson έκλεισαν με άνοδο 2.1% και 0.3% μετά την άνοδο που σημείωσαν τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς. Στον αντίποδα, η Whirlpool σημείωσε πτώση 4.3% μετά την απόφαση της διεθνούς επιτροπής εμπορίου για καταγγελία από την εταιρία που υποδείκνυε ότι η τιμολόγηση και οι επιχορηγήσεις για ψυγεία που κατασκευάστηκαν στη Βόρεια Κορέα δεν παρακώλυαν την αμερικανική βιομηχανία. Η Goldman Sachs σημείωσε πτώση 0.7% παρά την άνοδο των κερδών της για το πρώτο τρίμηνο.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ανοδικές τάσεις

Ο DAX και ο CAC αναμένονται να ανοίξουν με άνοδο 8 με 9 και 8 μονάδες, αντίστοιχα. Ο δείκτης τρεχουσών συναλλαγών και ο δείκτης δοκίμων κατασκευών της ευρωζώνης, καθώς ο ελβετικός δείκτης προσδοκιών ZEW είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Η ASML Holding NV, η Svenska Cellulosa AB SCA, η Kaufman & Broad SA και η Exel Industries SA αναμένεται να ανακοινώσουν τα εταιρικά τους αποτελέσματα σήμερα. Η Wall Street Journal δημοσίευσε ότι η Pfizer βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την πώληση της μονάδας της παιδικής διατροφής στη Nestle SA προς $9δις. Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Κλινικής Αοριστίας στο Η.Β. δήλωσε ότι δεν συνιστά το φάρμακο Avastin της Roche Holding AG για την θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία. Το Dow Jones Newswires ανέφερε ότι ο Aryeh Bourkoff, ο επικεφαλής του επενδυτικού τμήματος της UBS AG στην Αμερική, υπέβαλε την παραίτηση του. Η Delticom AG δήλωσε ότι τα κέρδη πρώτου τρίμηνου προ φόρων και τόκων μειωθήκαν 42.4% στα €3.4 εκατομμύρια.

Μακροοικονομική Ενημέρωση

Οι τιμές νέων ακινήτων στην Κίνα μειώθηκαν
Σε ετήσια βάση, οι τιμές νέων κατοικιών στην Κίνα, σύμφωνα με κρατική έρευνα, υποχώρησαν σε 38 από τις 70 μεγάλες πόλεις τον Μάρτιο, σε σύγκριση με τις 27 πόλεις που κατέγραψαν μείωση τον Φεβρουάριο.
Η BoJ σκέπτεται να αυξήσει τις προβλέψεις της για τις τιμές καταναλωτή, σύμφωνα με την Nikkei
Η εφημερίδα Nikkei business daily, ανέφερε ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει οριακά τις προοπτικές των τιμών καταναλωτή για αυτό και για το επόμενο οικονομικό έτος, όπως αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση για την νομισματική πολιτική της, αυτόν τον μήνα.
Ο βασικός οικονομικός δείκτης στην Αυστραλία αυξάνεται
Σε μηνιαία βάση, ο βασικός οικονομικός δείκτης οικονομικής δραστηριότητας του Westpac/Melbourne Institute της Αυστραλίας, αυξήθηκε 0.2% τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με την αύξηση 0.6% που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο.
Η Καταναλωτική Πιστή στην Νέα Ζηλανδία αυξάνεται
Ο Δείκτης Καταναλωτικής Πίστης αυξήθηκε σε υψηλό τρίμηνου, στην Νέα Ζηλανδία, στο 114.0 τον Απρίλιο σε σύγκριση με το 110.2 που σημειώθηκε τον Μάρτιο.

Πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά: http://www.tradingfloor.com/posts/marke ... 1255636627

Η Saxo Bank είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων, η οποία ειδικεύεται σε συναλλαγές και επενδύσεις στα διεθνή χρηματιστήρια μέσω Internet. Η Saxo Bank επιτρέπει στους ιδιώτες επενδυτές και τους εταιρικούς πελάτες να διαπραγματεύονται συνάλλαγμα, συμβόλαια επί της διαφοράς (CFD), μετοχές, διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ), δικαιώματα προαίρεσης και άλλα παράγωγα μέσα από τις πολυβραβευμένες πλατφόρμες που διαθέτει στο Internet, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες επαγγελματικής διαχείρισης κεφαλαίου και χαρτοφυλακίου.

ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ
Προς όφελος των πελατών η Saxo Bank προσφέρει τις πληροφορίες στα Ελληνικά. Οι χρήστες αυτών των πληροφοριών συμφωνούν ότι η Saxo Bank δεν μπορεί να είναι υπόλογη για καμία άμεση ή έμμεση απώλεια ή τραυματισμό που προκλήθηκε εξολοκλήρου ή επιμέρους λόγω ατελούς ή ανακριβούς μετάφρασης από το πρωτότυπο Αγγλικό κείμενο σε άλλη γλώσσα. Οποιαδήποτε μετάφραση έχει απόκλιση από το Αγγλικό κείμενο που βρίσκεται για παράδειγμα στη σελίδα www.tradingfloor.com θα πρέπει να μη λαμβάνεται υπόψη.

_________________
Saxo Bank Greece
www.saxobank.gr
Τηλ: (+30) 211 181 2 181
Φαξ: 21101812180
Greekdesk@saxobank.com


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr