neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΠΑΡΑΛΟΓΗ Η ΘΕΩΡΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Δεκ 20, 2010 2:03 pm 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin

Εγγραφή: Τετ Απρ 22, 2009 3:56 am
Δημοσιεύσεις: 3493
20 |12 |2010 13:16
Παράλογη η θεωρία διάλυσης

O επικεφαλής της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet δήλωσε ότι οι χώρες της ευρωζώνης, πρέπει να κάνουν περισσότερα ατομικά και σε συλλογικό επίπεδο, για την καταπολέμηση της κρίσης στην περιοχή, ενώ αναφορικά με την Ιρλανδία διευκρίνισε ότι πρέπει να παραμείνει αυστηρά επικεντρωμένη στο σχέδιο διάσωσής της.

Επιπλέον ο Trichet απέρριψε ως "παράλογη" τη θεωρία διάσπασης της ευρωζώνης.

Ενώ σε έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της, η ΕΚΤ εξέφρασε τις "σοβαρές ανησυχίες" της, ότι το πακέτο διάσωσης της Ιρλανδίας θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την επιχειρησιακή ρευστότητά στην Ευρωζώνη.

Ερωτηθείς για τη βιωσιμότητα των ιρλανδικών τραπεζών, ο Trichet, δήλωσε ότι "το ιρλανδικό σχέδιο διάσωσης, έχει σχεδιαστεί για την Ιρλανδία, ώστε να αντιμετωπίσει τα δική της ιδιαίτερα προβλήματα, τα οποία έχουν ως επί το πλείστον να κάνουν με το τραπεζικό σύστημα της."

"Θεωρούμε απαραίτητο για την Ιρλανδία για να ολοκληρωθεί αυτό το σχέδιο με αυστηρότητα", στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

"Μια πιο συντονισμένη προσέγγιση για την καταπολέμηση του χρέους στην ευρωζώνη, είναι αναγκαία", επισήμανε.

"Ζητώ από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και αυτό σημαίνει, να κάνουν περισσότερα ατομικά και συλλογικά".

Τέλος πρόσθεσε ότι η πηγή των προβλημάτων της περιοχής ήταν η χρηματοπιστωτική σταθερότητα και όχι το ευρώ.
http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id= ... 108&lang=1


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 19 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr