30 |12 |2010 12:38
Αδύναμη εικόνα
Πτωτικό γύρισμα παρατηρείται στις ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί μετά την πτωτική πορεία των αγορών της Ασίας. Βραχύβια αποδείχτηκε η στήριξη από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, τον κλάδο εξόρυξης και τις τράπεζες, ενώ αναμένεται και σήμερα υποτονικότητα και χαμηλός όγκος συναλλαγών.
Περίπου 1,5 εκατ. μετοχές που διαπραγματεύονται στον Stoxx 600 άλλαξαν χθες χέρια σε σύγκριση με τον ημερήσιο μέσο όρο των 4,1 εκατ. την περυσινή χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται 0,1% στις 280,91 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE κερδίζει 0,05% στις 6.000 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC υποχωρεί 0,39% στις 3.876 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX διαμορφώνεται στις 6.982 μονάδες με πτώση 0,19%.
Σήμερα πραγματοποιείται η τελευταία ολόκληρη συνεδρίαση στις περισσότερες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές. Αύριο στο Λονδίνο είναι ημιαργία, ενώ η Φρανκφούρτη θα παραμείνει κλειστή.
Νωρίτερα αμυδρή ήταν η άνοδος για τον δείκτη Shanghai Composite Index στην Κίνα, ο οποίος ενισχύθηκε μόλις 0,3% στις 2.759,6 μονάδες, αντιστρέφοντας την αρχικά πτωτική τάση λόγω του rebound στις τράπεζες. Πικρή ήταν η γεύση που άφησε ο Nikkei στο Τόκιο, ο οποίος έκλεισε τη χρονιά με απώλειες 3% λόγω της ενδυνάμωσης του γεν κατά τη διάρκεια του 2010 μετά και το σημερινό του νέο ρεκόρ έναντι του δολαρίου. Το 2009 ο δείκτης είχε τερματίσει με κέρδη 19%.
http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id= ... 108&lang=1