Σκληρή στάση
Η Christine Lagarde, δεσμεύτηκε να είναι αμερόληπτη απέναντι στα ευρωπαικά κράτη που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς και να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στις αναδυόμενες οικονομίες.Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Christine Lagarde, δεσμεύτηκε να είναι αμερόληπτη απέναντι στα ευρωπαικά κράτη που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς και να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στις αναδυόμενες οικονομίες.
"Θα είμαι ειλικρινής και σκληρή στις συζητήσεις μου με τους Ευρωπαίους ηγέτες", δήλωσε η Lagarde σε χθεσινή συνάντηση που είχε με το ΔΝΤ. "Δεν είμαι εδώ για να εκπροσωπώ τα συμφέροντα της κάθε περιοχής του κόσμου, αλλά όλα τα μέλη."
Σύμφωνα με το Bloomberg, εφόσον η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών αναλάβει τα νέα της καθήκοντα, θα επιχειρήσει να επουλώσει τις πληγές που δημιουργήθηκαν με την αποχώρηση του Strauss Kahn από τον οργανισμό.
http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id= ... 108&lang=1