Zητούμενο η ανάπτυξη
Κεντρικό ζητούμενο για τη G20 είναι η ανάπτυξη, όχι οι πολιτικές για λιτότητα διαρκείας, είπε ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, επισημαίνοντας πως "θέλουμε στις 3-4 Νοεμβρίου φέτος η G20 να συμφωνήσει"."Η G20 (οκτώ πιο πλούσιες οικονομίες και 12 ταχέως αναπτυσσόμενες) θα πρέπει να δεσμευθεί ότι θα στηρίξει την ανάπτυξη μέσω αξιόπιστων, οπωσδήποτε σταδιακού χαρακτήρα δημοσιονομικών πολιτικών, ώστε να αποτραπεί η επάνοδος ενός κύκλου ύφεσης στη διεθνή οικονομία", τόνισε στο Παρίσι ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, υποδεχόμενος χθες τους πρεσβευτές των 20.
"Θέλουμε στις Κάννες (στις 3 και 4 Νοεμβρίου φέτος ) η G20 να συμφωνήσει πάνω σε ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη, μέσω των δεσμεύσεων που θα προέλθουν από τις κυριότερες οικονομίες της", πρόσθεσε στην ομιλία του ο πρόεδρος Σαρκοζί.
"Όμως, οι πολιτικές λιτότητας διαρκείας, σε επίπεδο παγκόσμιο, θα αποβούν χειρότερες κι από το κακό...Τέτοιες πολιτικές υπονομεύουν την ανάπτυξη την ώρα που μας σπρώχνουν, ξανά, στην ύφεση...Σταδιακά, λοιπόν, πρέπει να γίνει η μείωση ελλειμμάτων του δημοσίου και χρεών, με τρόπο αξιόπιστο", προϊδέασε ο πρόεδρος Σαρκοζί.
"Ανάπτυξη, επομένως, πρέπει να επιτευχθεί, ώστε να μειωθούν το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα και για να προκύψει, επίσης, μια μεγαλύτερη απασχόληση", υπογράμμισε συγχρόνως.
http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id= ... 108&lang=1