Επίσημη πρώτη
Επίσημη πρώτη σήμερα για το νέο πρόεδρο της ΕΚΤ, Mario Draghi στη συνεδρίαση του δ.σ. με φόντο την δημοσιονομική κρίση και την αδυναμία των ευρωπαίων ηγετών να βρουν μια κοινή λύση.Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, ο διάδοχος του Jean Claude Trichet δεν αναμένεται να προχωρήσει σε "χαλάρωση" της νομισματικής πολιτικής και είναι μάλλον απίθανο να ασκήσει πιέσεις για αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ στην αντιμετώπιση της κρίσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.
Ο Ιταλός Mario Draghi, είναι ο τρίτος πρόεδρος τη ΕΚΤ και η πρώτη του μέρα στη "δουλειά" αναμένεται να είναι ιδιαίτερα πιεσμένη, ακόμη και για ένα "αφεντικό", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το marketwatch, με φόντο τον πανικό στις παγκόσμιες αγορές.
Ένα από τα "αγκάθια" που έχει να αντιμετωπίσει ο Draghi, εκτός από την εκρηκτική κατάσταση στην Ελλάδα, είναι οι εξελίξεις στην Ιταλία, με τις αποδόσεις των 10ετών κρατικών ιταλικών ομολόγων να εκτοξεύονται πάνω από το 6,3%.
http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id= ... 108&lang=1