neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΕΧΑΣΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Δεκ 07, 2010 11:33 pm 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin

Εγγραφή: Τετ Απρ 22, 2009 3:56 am
Δημοσιεύσεις: 3493
7 |12 |2010 23:14
Έχασε τα κέρδη


Υποχώρησαν από τα υψηλά διετίας στη λήξη οι δείκτες της Wall Street, με την ανάκαμψη του δολαρίου να τους οδηγεί σε μεικτά πρόσημα. Νωρίτερα, η απόφαση του Αμερικανού Προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα, να παρατείνει τις φοροελαφρύνσεις για τους εύπορους, οδήγησε υψηλότερα τους δείκτες.

Το δολάριο ανέκτησε το χαμένος έδαφος έναντι του ευρώ, καθώς το ενιαίο νόμισμα αποδυναμώθηκε μόλις άρχισε η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό λιτότητας 2011, στο ιρλανδικό κοινοβούλιο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 0,03% στις 11.359 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,05% στις 1.224 μονάδες και ο Nasdaq 100 σημείωσε κέρδη 0,14% στις 2.598 μονάδες. Ο δείκτης S&P "χτύπησε" νωρίτερα νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ για το 2010.

Ο Ομπάμα ανακοίνωσε μια συμφωνία πλαίσιο με τους Ρεπουμπλικάνους, η οποία ανανεώνει τις φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία και ανώτερη τάξη, που εφαρμόστηκαν επί προεδρίας Μπους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε σε αυτή τη συμφωνία, ως αντάλλαγμα στην επέκταση του προγράμματος ασφάλισης των ανέργων και μείωσης του φόρου για τους μισθούς, κατά 120 δισ. δολάρια για ένα χρόνο.

Ειδικότερα, δήλωσε ότι μπορεί να αποδεχτεί χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές στα υψηλά εισοδήματα, τα μερίσματα, τα κεφαλαιακά κέρδη και τις περιουσίες για τα επόμενα δύο χρόνια.
Σύμφωνα με τους επενδυτές, η διατήρηση των φοροαπαλλαγών ήταν απαραίτητη για να στηριχθεί η οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ και να οδηγήσει σε ενίσχυση των δαπανών και αύξηση των επενδύσεων.

Εν τω μεταξύ, την ανησυχία του για το τι θα συμβεί μετά από δύο χρόνια όταν η νέα επέκταση των φορολογικών περικοπών θα λήξει, εξέφρασε ο αναλυτής της Moody's, Steven Hess, όπως μετέδωσε το Reuters.

Στα ταμπλό, πρωταγωνίστησαν οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου, καθώς η τιμή του αργού πετρελαίου ενισχύθηκε πάνω από τα $90 το βαρέλι, ωστόσο στη συνέχεια υποχώρησε 0,8%. Νέο ιστορικό ρεκόρ σημείωσε ο χρυσός, για να κλείσει με μικρές απώλειες.

Ράλι 3% σημείωσε η μετοχή της Citigroup, καθώς το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι πουλά και το τελευταία μερίδιό του στην τράπεζα, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την ανεξαρτητοποίησή της από το αμερικανικό δημόσιο.
http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id= ... 108&lang=1


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 15 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr