neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 25, 2011 8:32 am 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin

Εγγραφή: Τετ Απρ 22, 2009 3:56 am
Δημοσιεύσεις: 3493
Εικόνα

Κλειστά αεροδρόμια

H έκρηξη του ηφαιστείου Γκρίμσβετν στην Ισλανδία, δημιουργεί προβλήματα στην Ευρώπη. Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα αεροδρόμια στη Β. Γερμανία, ενώ χθες ματαιώθηκαν συνολικά 500 πτήσεις.



Η Υπηρεσία Ασφαλείας των Αεροδρομίων στη Γερμανία ανακοίνωσε το κλείσιμο των αεροδρομίων στη Βόρεια Γερμανία, από τις 05.00' τοπική ώρα το πρωί, εξαιτίας του σύννεφου της τέφρας που προέρχεται από τις εκρήξεις του Ισλανδικού ηφαιστείου και μετακινείται πάνω από τον ουρανό της χώρας.

Με ανακοίνωσή της το βράδυ της Τρίτης η Υπηρεσία Ασφαλείας των Αεροδρομίων ενημέρωσε ότι στο αεροδρόμιο της Βέρνης που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας δεν θα πραγματοποιούνται προσγειώσεις η απογειώσεις από τις 05.00' τοπική ώρα, ενώ στου Αμβούργου, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, θα διακοπεί η εναέρια κυκλοφορία από τις 06.00' το πρωί της Τετάρτης.

«Κατά τη διάρκεια του πρωινού, τα αεροδρόμια του Βερολίνου θα μπορούσαν επίσης να επηρεαστούν», συμπληρώνει η ανακοίνωση της κυβερνητικής υπηρεσίας που επισημαίνει τον υψηλό κίνδυνο πρόκλησης σημαντικών βλαβών στις μηχανές από την συγκέντρωση της ηφαιστειακής τέφρας στην ατμόσφαιρα.

Ματαίωση 500 πτήσεων

Στη Φινλανδία, η αρχή εναέριας κυκλοφορίας ανακοίνωσε πως το πιο πιθανό είναι το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας να είναι αρκετά αραιό ώστε να μην προκαλέσει προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία στις σκανδιναβικές χώρες.Όπως ανακοίνωσε η Eurocontrol, συνολικά 500 πτήσεις ματαιώθηκαν την Τρίτη στον βρετανικό εναέριο χώρο, κυρίως αυτές από και προς την Σκωτία.

Ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας δήλωσε ότι η Γλασκώβη και το Εδιμβούργο θα αντιμετωπίσουν προβλήματα το απόγευμα της Τρίτης, αλλά η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης.

Τόσο η Βρετανία, όσο και η Ιρλανδία αρνήθηκαν να κλείσουν τους εναέριους χώρους τους.
Τρεις ζώνες (μπλε, γκρι και κόκκινη) έχουν θεσπισθεί για να μη δημιουργηθεί χάος στις ευρωπαϊκές αερομεταφορές.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair ανακοίνωσε ότι ένα αεροπλάνο πέρασε από τον εναέριο χώρο περιοχής στη Σκωτία όπου έχει καταγραφεί «υψηλή συγκέντρωση (ηφαιστειακής) τέφρας», σε μια προσπάθεια να δείξει ότι δεν υφίσταται κίνδυνος. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η πτήση της, διάρκειας μιας ώρας έδειξε ότι δεν υπάρχει «φανερό νέφος ηφαιστειακής τέφρας ή αποδείξεις τέφρας στην άτρακτο, τα φτερά ή τις μηχανές του αεροσκάφους».
Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η «κόκκινη ζώνη» πάνω από τον εναέριο χώρο της Σκωτίας αποτελεί «επινόηση» της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Βρετανίας και της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (CAA).
http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id= ... 108&lang=1


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 15 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr