neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Πάμε... Κάννες
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 02, 2011 10:15 am 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin

Εγγραφή: Τετ Απρ 22, 2009 3:56 am
Δημοσιεύσεις: 3493
Εικόνα

Πάμε... Κάννες


Στις Κάννες μεταβαίνει σήμερα ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου μετά από πρόσκληση του Γάλλου Προέδρου για να συναντηθεί με τους ευρωπαίους ηγέτες στο περιθώριο των εργασιών στη Σύνοδο Κορυφής των G20.


Στην πρώτη σύνοδο "διαβούλευσης" που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα (18:30 ώρα Ελλάδος) θα μετάσχουν, εκτός από το Γάλλο Πρόεδρο και τη Γερμανίδα Καγκελάριο ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο κος. Παπανδρέου στις 9:30 το βράδυ εκτός από τον Γάλλο Πρόεδρο, τη Γερμανίδα Καγκελάριο τους προέδρους του Eurogroup, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, για να συζητήσουν για την κατάσταση που προκλήθηκε από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος.

Στα πλαίσια της ομιλίας του χθες έκανε εκτεταμένη αναφορά στην απόφαση για το δημοψήφισμα και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή ελήφθη στη βάση της απαίτησης και της ανάγκης να πάει η χώρα μπροστά. Απέρριψε για μια ακόμα φορά το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, αναφέροντας ότι «θα μπορούσε να συρθούμε σε μια κατάσταση κινδύνου και χρεοκοπίας».

Παραμονή στο ευρώ

Αντίθετα, τόνισε, «το δημοψήφισμα θα αποτελέσει μια ξεκάθαρη εντολή και θα είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδας για την ευρωπαϊκή μας πορεία και τη συμμετοχή μας στο ευρώ».
Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι οι εταίροι ανησυχούν σχετικά με το δημοψήφισμα και θα ήθελαν όλα να ήταν ήρεμα στην Ελλάδα. Τόνισε όμως ότι ήταν όλοι ενήμεροι σχετικά και ότι «θα σεβαστούν και θα στηρίξουν τις προσπάθειες της χώρας».

Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα μεγάλες ήταν οι αντιδράσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων για την απόφαση με τον Νικολά Σαρκοζί, μάλιστα, να συγκαλεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο. Ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε απόψε ότι το σχέδιο διάσωσης της ζώνης του ευρώ που εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες είναι "ο μόνος τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα του ελληνικού χρέους", σε δήλωσή του μετά το τέλος διυπουργικής συνόδου.

"Το να δίδεται ο λόγος στους ανθρώπους είναι πάντα νόμιμο, αλλά η αλληλεγγύη όλων των χωρών της ζώνης του ευρώ δεν μπορεί να ασκηθεί αν η κάθε μία δεν συναινέσει στις αναγκαίες προσπάθειες", πρόσθεσε.

http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id= ... 108&lang=1


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr