Στις 2.000 τα CDS
Νέο άλμα στις 2.000 μονάδες βάσης σημειώνουν τα CDS των ελληνικών 5ετών ομολόγων, στον απόηχο της ανακοίνωσης του νέου κυβερνητικού σχήματος κι ενώ συνεχίζονται οι ευρωπαϊκές διαβουλεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα.Με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, οι οποίοι θα συζητήσουν τις εξελίξεις γύρω από τη λύση στο ελληνικό πρόβλημα.
Εν τω μεταξύ τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν ότι το νέο πακέτο θα μεταφερθεί για τον Σεπτέμβριο, με τον επικεφαλής του Eurogroup, Jean Claude Juncker να δηλώνει ωστόσο πως δεν συμφωνεί με την καθυστέρηση.
Το CDS των ελληνικών πεντετών ομολόγων ενισχύονταν κατά 275 μονάδς βάσης στις 2.000. Πιέσειες δέχονται και τα CDS στις περιφερειακές χώρες. Αναλυτικά στην Ιρλανδία ενισχύονται 48 μ.β στις 877. Στην Πορτογαλία τα CDS διαμορφώνονται στις 809 μονάδες βάσης.
Την ίδια ώρα υποχωρεί το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων στις 1.501 μονάδες βάσης.
http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id= ... 108&lang=1