neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 09, 2011 3:09 pm 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin

Εγγραφή: Τετ Απρ 22, 2009 3:56 am
Δημοσιεύσεις: 3493
Εικόνα
ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ!

Του Γιάννη Αγουρίδη

Ανοιχτούς λογαριασμούς με την χώρα ειδικά στις παρεμβάσεις που αφορούν στην διετία 2013-2014 έχει αφήσει η τρόικα,γεγονός που θα απασχολήσει τη νέα κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, απαιτούνται πρόσθετα μετρα 5,4 δισ. το 2012 και 2,5 δισ. για το 2013 και το 2014. Με στόχο την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 1,5% του AEΠ από το 2012 η τρόικα εχει ετοιμάσει λίστα με τις παρεμβάσεις που πρέπει να κάνει η νέα κυβενρηση.

Μεταξύ αυτών είναι:

-Η επέκταση του ενιαίου μισθολογίου και στα σώματα ασφαλείας, αλλά και η εφαρμογή του στις ΔΕΚΟ, εισηγμένες και μη, όπως είχε συμφωνηθεί από τον περασμένο Ιούνιο. Ειδικά για τις δημόσιες επιχειρήσεις, οι ελεγκτές ζητούν άμεσες νομοθετικές παρεμβάσεις για την κατάργηση επιδομάτων και υπερωριών υπαλλήλων δημοσίων επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν ενσωματωθεί σε συλλογικές συμβάσεις.

-Επέκταση του μέτρου της «εφεδρείας» σε πάνω από 30.000 υπαλλήλους, ενδεχομένως ακόμα και σε 50.000 και η απόλυση των υπαλλήλων από υπηρεσίες που συγχωνεύονται ή καταργούνται, ώστε να υπάρξει άμεση ελάφρυνση των δημοσίων δαπανών. Οι εκπρόσωποι της τριμερούς επιτροπής αναμένεται να έχουν και πάλι συναντήσεις με την ηγεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ώστε να γίνουν νέοι υπολογισμοί για τη επίδραση του μέτρου στις δαπάνες.

-Η επανεξέταση του συστήματος δαπανών στο σύστημα υγείας, ώστε να εξοικονομηθούν περίπου 6 δισ. ευρώ έως το 2014, κάτι που περιλαμβανόταν στο μνημόνιο του Μαρτίου, αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκε.

-Στα φορολογικά, το μόνο που συζητά η τρόικα με τους επιτελείς του Yπουργείου Οικονομικών είναι η πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών από το 2012, μέσω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

-Στα εργασιακά –εκτός από την απελευθέρωση των επιχειρησιακών συμβάσεων– η τρόικα ζητά με όλο και περισσότερη επιμονή την κατάργηση των κατώτερων μισθών που ορίζει η ΣΣΕ, με στόχο την κινητικότητα των εργαζομένων και την αύξηση της απασχόλησης.

-Στις αποκρατικοποιήσεις αναμένει δεσμεύσεις για την αξιοποίηση 2.000 ακινήτων μέχρι και το 2014, με στόχο έσοδα ύψους 24 δισ. ευρώ.

http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id= ... 108&lang=1


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 15 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr