neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΥΠΟΙΚ: Κατάθεση δύο φορολογικών ν/σ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Νοέμ 14, 2011 3:54 pm 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin

Εγγραφή: Τετ Απρ 22, 2009 3:56 am
Δημοσιεύσεις: 3493
Εικόνα
ΥΠΟΙΚ: Κατάθεση δύο φορολογικών ν/σ


Του Γιάννη Αγουρίδη

Στην κατάθεση 2 φορολογικών νομοσχεδίων στην Βουλή θα προχωρήσει το υπουργείο
Οικονομικών.Το πρώτο θα αφορά στην κατάργηση του κώδικα βιβλίων,η οποία ενδέχεται να προωθηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου στην Βουλή με νομοθετική ρύθμιση. Τα νέα όμως φορολογικά μετρά φαίνεται να μετατίθενται για τις αρχές του 2012. Το μνημόνιο άλλωστε δίνει προθεσμία για την κατάθεση του μέχρι τον Μάρτιο του 2012.

Με νέα νομοθετική ρύθμιση το υπουργείο οικονομικών θα προωθήσει συνολική φορολογική μεταρρύθμιση με ανατροπές στην φορολογία ακινήτων, αλλαγές στον πόθεν έσχες και το μέτρο των αποδείξεων, μόνιμη εφαρμογή του ειδικού φόρου στα ακίνητα και μεγαλύτερο ψαλίδισμα των φοροαπαλλαγών.

Τα θέματα αυτά μαζί με την πορεία των εσόδων συζητήθηκαν σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών υπό την προεδρία του υπουργού οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και την συμμετοχή των αναπληρωτών υπουργού κ.κ. Φ. Σαχινίδη και Π. Οικονόμου αλλά και του νέου υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μουρμούρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα αντικαταστήσει το κώδικα βιβλίων και στοιχείων:

-Καταργείται η θεώρηση των βιβλίων και στοιχείων εταιρειών και επαγγελματιών που τηρούν βιβλία Β΄ και Γ΄ κατηγορίας καθώς και του βιβλίου αποθήκης
- Αλλάζουν τα χρονικά περιθώρια ενημέρωσης των βιβλίων των επιχειρήσεων. Από ένα έως τέσσερις μήνες η διάρκεια μέσα στην οποία θα πρέπει να θεωρούνται τα βιβλία.
- Καταργείται η υποβολή των ισοζυγίων.
- Προβλέπεται συμψηφισμός οφειλών μεταξύ επιχειρήσεων χωρίς
γραφειοκρατικές και άλλες διαδικασίες.
- Όλα τα φορολογικά δεδομένα θα καταγράφονται σε οπτικούς δίσκους στην περίπτωση μηχανογραφημένων λογιστηρίων.
- Τίθεται «οροφή» στα πρόστιμα για πλαστά και εικονικά στοιχεία μέχρι 300.000 ευρώ ανά τιμολόγιο και 100.000 ευρώ για υπόλοιπες φορολογικές παραβάσεις. Σε περίπτωση που κάποιος είναι υπότροπος, θα υπάρχει προσαύξηση του προστίμου κατά 50%.

http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id= ... 108&lang=1


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 13 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr