neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Χ.Α: ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 25, 2011 5:58 pm 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin

Εγγραφή: Τετ Απρ 22, 2009 3:56 am
Δημοσιεύσεις: 3493
Εικόνα
Χ.Α: ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙ


Το ισχυρό trading στις τράπεζες και οι πιέσεις στα μη τραπεζικά bleu chips ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας. Οι τράπεζες πραγματοποίησαν ανοδική αντίδραση, ωστόσο η αβεβαιότητα παραμένει.


Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 1,35% στις 663,93 μονάδες εν μέσω πιέσεων σε ΔΕΗ (-3,41%), Τρία Εψιλον (-5,71%), ΜΙΓ (-5,42%). Στον αντίποδα η Εθνική ενισχύθηκε κατά 3,41%, η Alpha +1,39%, η Eurobank +1,59%, η Πειραιώς +11,11% και το ΤΤ +4,23%.

Γενικότερα πάντως τα τραπεζικά blue chips αλλά και οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης κατρακυλούν σε νέα χαμηλά, καθώς οι λιγοστοί παίκτες που δραστηριοποιούνται στο Χ.Α. επιλέγουν να κάνουν παιχνίδι, σπρώχνοντας χαμηλότερα τις αποτιμήσεις.

Στις εγχώριες χρηματιστηριακές εταιρείες επικρατεί πλήρης απογοήτευση, καθώς οι συναλλαγές που πραγματοποιούν είναι ελάχιστες, ενώ η συνεχιζόμενη πτώση του Γενικού Δείκτη δεν αφήνει κανένα περιθώριο για ενεργοποίηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Από την άλλη πλευρά στα dealing rooms του Λονδίνου, οι ελληνικές μετοχές έχουν μετατραπεί σε "αποδιοπομπαίο τράγο". Οι διεθνείς διαχειριστές έχουν βγάλει από τα μότιτΟρ το Χ.Α. λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί σχετικά με τις προοπτικές της Ελλάδας. Ενδεικτικό της δυσπιστίας των ξένων είναι το γεγονός πως η Bank of America - Merrill Lynch σταμάτησε την κάλυψη των ελληνικών τραπεζών.

Περά από τα ενδογενή προβλήματα το Χ.Α. έχει αν αντιμετωπίσει και τα όσα διαδραματίζονται με την ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Οι ανεξέλεγκτες διαστάσεις που φαίνεται να λαμβάνει η κρίση χρεών, η οποία απειλεί τον πυρήνα της Ευρωζώνης εντείνει τις ανησυχίες για το μέλλον της Ε.Ε. Αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στις διεθνείς αγορές και κατ' επέκταση και στο Χ.Α.

http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id= ... 108&lang=1


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 10 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr