neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ... Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιουν 20, 2011 7:12 pm 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin

Εγγραφή: Τετ Απρ 22, 2009 3:56 am
Δημοσιεύσεις: 3493
Εικόνα

Προϋπόθεση...η συναίνεση

"Η εθνική συναίνεση είναι για την επιτυχία", υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.



Εβδομήντα λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι. Στο επίκεντρό της βρέθηκε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της Ελλάδας καθώς κι η πορεία διαμόρφωσης του νέου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα.

Ο κ. Ρομπάι, μιλώντας μετά τη συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου, είπε: "Εξέφρασα την ισχυρή υποστήριξή μου προς τον πρωθυπουργό και την άκαμπτη προσπάθειά του για τη μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας".

"Υπογράμμισα", πρόσθεσε, "την ανάγκη η Ελλάδα να κάνει περαιτέρω προσπάθειες προσαρμογής, για να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες προκλήσεις, αναγνωρίζοντας την πρόοδο που έχει επιτευχθεί έως τώρα".

Σύμφωνα με τον κ. βαν Ρομπάι, "το πακέτο των μέτρων που συμφωνήθηκε από την κυβέρνηση και την τρόικα για τη δημοσιονομική προσαρμογή, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να υποστηριχθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στα μέσα Ιουλίου".

"Εργαζόμαστε για μια μεσοπρόθεσμη στρατηγική, περιλαμβανομένης της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, στο πνεύμα των όσων συμφωνήθηκαν χθες στο Γιουρογκρούπ", συμπλήρωσε ο κ. βαν Ρομπάι και κατέληξε: "Δεδομένης της διάρκειας, του μεγέθους και της φύσης των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, η εθνική συναίνεση είναι προϋπόθεση για την επιτυχία".

Ο πρωθυπουργός έλαβε το λόγο μετά τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και είπε πως είχε "μια δημιουργική κι ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. βαν Ραμπάι. "Είμαστε στη διαδικασία μιας ενδιαφέρουσας διαπραγμάτευσης με τα κράτη - μέλη. Θέλουμε να είμαστε συνεπείς, θέλουμε να κάνουμε ότι πρέπει για να πετύχουμε τους στόχους. Καταβάλαμε προσπάθειες το προηγούμενο έτος και θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε. Ελπίζω ότι το Κοινοβούλιο θα εγκρίνει το πρόγραμμα. Και ελπίζω όμως ότι και η Ένωση θα έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει την κρίση, που δεν είναι μόνο ελληνική κρίση, με τις δέουσες αποφάσεις στην επικείμενη σύνοδο κορυφής".
http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id= ... 108&lang=1


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 12 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr