b]Ποινική δίωξη
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος του τέως δημάρχου της πόλης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.[/b]
Εντολή για τη δίωξη έδωσε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Λάμπρος Τσόγκας, μετά την ολοκλήρωση σχετικής έρευνας στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση της υπεξαίρεσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Σε σχετική του ανακοίνωση, ο κ. Παπαγεωργόπουλος κάνει λόγο για «πρωτοφανή επίθεση» σε βάρος του για λόγους που, όπως λέει, «όλοι οι Θεσσαλονικείς, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθετήσεως, εύκολα αντιλαμβάνονται».
«Σήμερα ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να δικαιολογηθούν 1 εκατ. ευρώ των εισοδημάτων μου κατά τα τελευταία 12 χρόνια, όταν τα δηλωθέντα και φορολογηθέντα έσοδα εμού και της οδοντιάτρου συζύγου μου ανέρχονται στο ύψος των 2,2 εκατ. ευρώ», αναφέρει ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
«Απευθύνομαι ευθέως προς κάθε Θεσσαλονικιό, προς κάθε συμπολίτη μου για να τον διαβεβαιώσω ξεκάθαρα κοιτώντας τον στα μάτια ότι τίποτε ? απολύτως τίποτε ? το γκρίζο δεν υπάρχει στην υπόθεση αυτή και θα με θυμηθεί όταν σύντομα ελπίζω αυτή η πλάνη τερματισθεί», προσθέτει, ενώ ζητεί από τη Δικαιοσύνη «να προχωρήσει ταχύτατα η όλη διαδικασία».
http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id= ... 108&lang=1