neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Απόψε τα μεσάνυχτα...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 04, 2011 10:29 am 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin

Εγγραφή: Τετ Απρ 22, 2009 3:56 am
Δημοσιεύσεις: 3493
Εικόνα
Απόψε τα μεσάνυχτα...


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πολιτικό θρίλερ, με τα βλέμματα όλων να στρέφονται στην ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.


Μετά τις χθεσινές δραματικές εξελίξεις και τις έντονες αντιρρήσεις που εξέφρασαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απέναντι στις κινήσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ζητώντας το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας και θέτοντας ακόμη και θέμα ηγεσίας, όλοι αναμένουν τη στάση των βουλευτών που δήλωσαν χθες ότι δεν θα στηρίξουν την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο πρωθυπουργός δέχθηκε έντονη κριτική από την Βάσω Παπανδρέου, η οποία κατά την συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Είμαστε εκτός τόπου και χρόνου. Είναι θλιβερή η χθεσινή εικόνα. Περίμενα ότι θα σταθείς και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων", είπε, απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό και συνέχισε σε έντονο τόνο: "Φαίνεται ότι έχουμε άγνοια τι γίνεται στην ελληνική κοινωνία. Είχα προτείνει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, όμως είναι τελείως διαφορετική η δική σου θέση".

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Λιντζέρης ανέφερε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση αν δεν ακούσει από τα χείλη του Πρωθυπουργού πρωτοβουλίες για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ευθύνης.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή, ο κ. Λιντζέρης είχε δηλώσει ότι ο κ. Παπανδρέου συνιστά πλέον παρελθόν και τον είχε καλέσει δρομολογήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για ομαλές πολιτικές εξελίξεις.

Σε παρέμβασή της μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Παπανδρέου, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό "να καταστήσει σαφές στην ΚΟ το πλαίσιο στο οποίο κατέληξε το υπουργικό συμβούλιο".

"Πρεπει να ξεκινήσουν σήμερα οι διαδικασίες για συναίνεση", δήλωσε η υπουργός Παιδείας, εξηγώντας ότι μιλάει για συγκρότηση κυβερνησης εθνικής ευθύνης.

"Τα μαζεύουν" Παναρίτη και Λιντζέρης

Θα δώσει τελικά ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση η κυρία Ελενα Παναρίτη, όπως δήλωσε στο protothema.gr . "Από την στιγμή που απέσυρε το δημοψήφισμα δεν έχω επιχείρημα να καταψηφίσω", τόνισε.

Να σημειωθεί ότι το πρωί της Πέμπτης η βουλευτής επέκρινε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δημοψήφισμα και έλεγε ότι "δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε μια καταστροφική πορεία της χώρας".

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Λιντζέρης δήλωσε ότι η ομιλία του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια και η δέσμευσή του για κυβέρνηση συνεργασίας "μου έδωσε ελπίδα αισιοδοξίας".

Μένει πλέον να δούμε ποια στάση θα κρατήσουν απόψε τα μεσάνυχτα και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους, ανάμεσά τους οι κ.κ. Βάσω Παπανδρέου, Εύα Καϊλη, Χαρά Κεφαλίδου και οι κ.κ. Οδυσσέας Βουδούρης, Μίμης Ανδρουλάκης, Δημήτρης Καρύδης και Νάσος Αλευράς.

Τ. Χυτήρης: Ίσως δεν φτάσουμε ως την ψήφο εμπιστοσύνης

Yπέρ των άμεσων διεργασιών για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας τάχθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Τηλέμαχος Χυτήρης μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, ενώ εκτίμησε ότι ίσως δεν φθάσουμε έως την ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα.

Όπως είπε, εάν κάτι τέτοιο δεν ξεκινήσει εντός της ημέρας και εφόσον η κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, ο κ. Παπανδρέου «δεσμεύεται από τα όσα είπε το βράδυ της Πέμπτης να ξεκινήσει τις διαδικασίες για συνεργασία από την επομένη».

«Βέβαια, αυτό χρειάζεται δύο, όπως το ταγκό» σημείωσε ο κ. Χυτήρης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πρέπει και ο κ. Σαμαράς να επιδείξει διάθεση για συνεννόηση.

«Ο κ. Σαμαράς ήταν πολύ οξύς χθες και είπε εκείνα τα "δεν συμπράττω, δεν συνεργάζομαι". Νομίζω ότι και ο κ. Σαμαράς δεν είναι στο ύψος των περιστάσεων. Νομίζει ότι η αιτία για όλα τα κακά είναι το ΠΑΣΟΚ. Και αν φύγει αυτό, θα είναι όλα ρόδινα. Όμως, πρέπει να αντιμετωπίσεις την κρίση για να καταλάβεις πόσο δύσκολο είναι» παρατήρησε.

Ο κ. Χυτήρης τόνισε ότι επιδιώκει να υλοποιηθεί η συνεργασία, επισημαίνοντας ότι «η στιγμή μάς υπερβαίνει».

Ερωτηθείς για τις παλινωδίες του πρωθυπουργού σε σχέση με τις προθέσεις του για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ο κ. Χυτήρης εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρόκειται για «αδράνεια, καθώς νομίζουμε ότι είμαστε σε προηγούμενο στάδιο. Μας έχουν ξεπεράσει τα γεγονότα.
Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό».

http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id= ... 108&lang=1


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr