neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΛΟΙ!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Νοέμ 05, 2011 10:50 am 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin

Εγγραφή: Τετ Απρ 22, 2009 3:56 am
Δημοσιεύσεις: 3493
Εικόνα
ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΛΟΙ!


Η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή καθώς όλοι οι "αντιρρισίες" έδωσαν θετική ψήφο εμπιστοσύνης.Απούσες ήταν η κα Μ.Αποστολάκη και η κα Έ.Παπαδημητρίου.


Τελευταία ενημέρωση: 01:12

Η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή. Όλοι όσοι είχαν αντιδράσει σε αυτή την διαδικασία τελικά είπαν το μεγάλο "ναι".Απουσίαζαν από την ψηφοφορία η κα Έλσα Παπαδημητρίου και η κα Μ.Αποστολάκη. Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο από ολόκληρη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αλλά και από την ανεξάρτητη βουλευτή Λ.Κατσέλη.Συνολικά οι θετικοί ψήφοί ήταν 153, ενώ στην ψηφοφορία συμμετείχαν 298.

Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης από την κα Λ.Κατσέλη ο πρωθυπουργός αποφάσισε να "επιστρέψει"και πάλι στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν οι κυρίες Ευα Καϊλη, Βάσω Παπανδρέου, Άννα Διαμαντοπούλου και Χαρά Κεφαλίδου

Επίσης, θετική ψήφο έδωσαν οι κύριοι Α.Λοβέρδος, Ραγκούσης, Μ.Ανδρουλάκης καθώς και ο κ. Δημήτρης Λιντζέρης.

Νωρίτερα το axiaplus.gr μετέδιδε:

Θρίλερ Διαρκείας

Μετά τις χθεσινές δραματικές εξελίξεις και τις έντονες αντιρρήσεις που εξέφρασαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απέναντι στις κινήσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ζητώντας το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας και θέτοντας ακόμη και θέμα ηγεσίας, όλοι αναμένουν τη στάση των βουλευτών που δήλωσαν χθες ότι δεν θα στηρίξουν την κυβέρνηση.

Aλλάζει στάση η Καϊλλή;


Νέα εμπλοκή με αλλαγή της Εύας Καϊλλή για την αποψινή κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή. Η κ. Καϊλλή δηλώνει τώρα πως η απόσυρση της πρόθεσης διεξαγωγής δημοψηφίσματος αλλάζουν τα δεδομένα βάσει των οποίων είχε λάβει τις αποφάσεις της τις προηγούμενες μέρες.


"Είναι όλα ρευστά και δεν μπορώ να λάβω τώρα τις τελικές μου αποφάσεις αυτή τη στιγμή" σημείωσε χαρακτηριστικά. Την Πέμπτη η κ. Καϊλή είχε κάνει γνωστή την απόφασή της να μην παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου.

"Ναι" και από την Βάσω Παπανδρέου


Η Βάσω Παπανδρέου ψηφίζει ναι στην αποψινή ψηφοφορία, δηλώνοντας ότι πρόκειται για ψήφο εντολής για τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Βουδούρης: Θα δώσω ψήφο-δεν εμπιστεύομαι την κυβέρνηση

Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης αλλά δεν εμπιστεύομαι την κυβέρνηση. Ουσιαστικά η ψήφος μου είναι εντολή για μια νέα κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, με επικεφαλής ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Βουδούρης.


Τι είπε ο Α.Λοβέρδος

Με παραίτηση προειδοποιεί ο Ανδρέας Λοβέρδος. "Αν δεν υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, δεν έχω θέσεις στις διεργασίες". Προφανώς δεν θέτω προϋποθέσεις ως προς την ψήφο εμπιστοσύνης", αναφέρει.


"Εάν δεν υπάρξουν αμέσως κινήσεις προς την κατεύθυνση της δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας δεν θα έχω σχέση με αυτές τις πολιτικές διεργασίες ούτε θέση μέσα σε αυτές", δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι προφανώς και δεν θέτει προϋποθέσεις ως προς την ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά κάνει γνωστό το πολιτικό του σκεπτικό.

Η ανακοίνωση του

Την Τετάρτη το βράδυ ζήτησα από τη Βουλή ως Υπουργός Υγείας στήριξη της πρότασης του Πρωθυπουργού για ψήφο εμπιστοσύνης της Εθνικής Αντιπροσωπείας προς την Κυβέρνηση.
Την προηγούμενη μέρα στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είχα υποστηρίξει με ένταση ότι το δημοψήφισμα με θέμα σχετικό τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου θα ήταν, ή θα ερμηνευόταν στην Ελλάδα, αλλά κυρίως διεθνώς, ως αμφισβήτηση της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και ως αμφισβήτηση του ευρώ.


Στην χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και αφού άκουσα την εισήγηση του Πρωθυπουργού με βάση την οποία: α) αποσύρουμε τα περί δημοψηφίσματος, β) δρομολογούμε τις διαδικασίες για κυβέρνηση εθνικής ενότητας και γ) ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης για να μην μείνει η χώρα με τα καυτά προβλήματά της για κάποιο χρόνο χωρίς κυβέρνηση και για να μετατραπεί η οικονομική κρίση σε χαοτική πολιτική κρίση. Ακούγοντας τον Πρωθυπουργό, τοποθετήθηκα, συμφωνώντας με την εισήγηση του προσθέτοντας, μεταξύ πολλών άλλων, πως η αναζήτηση συναινετικής πολιτικής λύσης θα προηγηθεί της ψηφοφορίας στη Βουλή, αλλά και αμέσως μετά από αυτή οι ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνουν άμεσα και θα είναι αποτελεσματικές.

Δεν νοείται είπα να θεωρηθεί πως υποκλέπτουμε την ψήφο της Βουλής για να γαντζωθούμε στις καρέκλες μας. Δηλαδή, είπα, δεν νοείται μετά την ψήφο εμπιστοσύνης να παραμένουμε ως Κυβέρνηση κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουμε τι έχει συμβεί. Δεν μπορεί να φύγει από το μυαλό μου ότι η λάθος πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα έφερε την Ελλάδα στη θέση να της υπαγορευθεί ο χρόνος διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, το ερώτημα του, αλλά και η συσχέτιση της απάντησης του λαού με την πτώχευση της χώρας.

Δεν υπάρχουν λόγια για να αξιολογηθεί η περίσταση αυτή. Επειδή ανάμεσα στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και στην ομιλία του Πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής μεσολάβησε η συνεδρίαση της ΚΟ, στην οποία τίποτα σχετικό δεν αναφέρθηκε και ανησυχώντας για τις εξελίξεις που δεν σχετίζονται μόνο με την εσωτερική πολιτική κατάσταση, αλλά που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωζώνη και το ευρώ, συμπληρώνω το αίτημα για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή, στο οποίο προφανώς και εμμένω με τη δήλωσή μου πως αν δεν υπάρξουν αμέσως κινήσεις προς την κατεύθυνση της δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, δεν θα έχω σχέση με αυτές τις πολιτικές διεργασίες ούτε θέση μέσα σε αυτές.

Ως γνωστόν σύμφωνα με το Σύνταγμα η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση δεν δίνεται υπό προϋποθέσεις, ή ακυρωτικές αιρέσεις. Προφανώς και δεν θέτω προϋποθέσεις ως προς την ψήφο μου κάνω, όμως, γνωστό το πολιτικό σκεπτικό με βάση το οποίο λειτουργώ.

Ο βουλευτής Β'Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, σε δήλωσή του πριν από λίγο αναφέρει ότι "αν έστω στο παρά πέντε οι βασικοί πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής δεν σταματήσουν τις αξιοθρήνητες μπλόφες και δεν αποσαφηνίσουν ρητά και κατηγορηματικά τις προθέσεις τους δεν πρόκειται να μετάσχω σε μια ψηφοφορία η οποία στη συνέχεια μπορεί να αποδειχθεί παρωδία".

Νωρίτερα μεταδίδαμε

Υπενθυμίζεται πως χθες ο πρωθυπουργός δέχθηκε έντονη κριτική από την Βάσω Παπανδρέου, η οποία κατά την συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Είμαστε εκτός τόπου και χρόνου. Είναι θλιβερή η χθεσινή εικόνα. Περίμενα ότι θα σταθείς και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων", είπε, απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό και συνέχισε σε έντονο τόνο: "Φαίνεται ότι έχουμε άγνοια τι γίνεται στην ελληνική κοινωνία. Είχα προτείνει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, όμως είναι τελείως διαφορετική η δική σου θέση".

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Λιντζέρης ανέφερε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση αν δεν ακούσει από τα χείλη του Πρωθυπουργού πρωτοβουλίες για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ευθύνης.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή, ο κ. Λιντζέρης είχε δηλώσει ότι ο κ. Παπανδρέου συνιστά πλέον παρελθόν και τον είχε καλέσει δρομολογήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για ομαλές πολιτικές εξελίξεις.

Σε παρέμβασή της μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Παπανδρέου, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό "να καταστήσει σαφές στην ΚΟ το πλαίσιο στο οποίο κατέληξε το υπουργικό συμβούλιο".

"Πρεπει να ξεκινήσουν σήμερα οι διαδικασίες για συναίνεση", δήλωσε η υπουργός Παιδείας, εξηγώντας ότι μιλάει για συγκρότηση κυβερνησης εθνικής ευθύνης.

"Τα μαζεύουν" Παναρίτη και Λιντζέρης

Θα δώσει τελικά ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση η κυρία Ελενα Παναρίτη, όπως δήλωσε στο protothema.gr . "Από την στιγμή που απέσυρε το δημοψήφισμα δεν έχω επιχείρημα να καταψηφίσω", τόνισε.

Να σημειωθεί ότι το πρωί της Πέμπτης η βουλευτής επέκρινε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δημοψήφισμα και έλεγε ότι "δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε μια καταστροφική πορεία της χώρας".

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Λιντζέρης δήλωσε ότι η ομιλία του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια και η δέσμευσή του για κυβέρνηση συνεργασίας "μου έδωσε ελπίδα αισιοδοξίας".

Μένει πλέον να δούμε ποια στάση θα κρατήσουν απόψε τα μεσάνυχτα και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους, ανάμεσά τους οι κ.κ. Βάσω Παπανδρέου, Εύα Καϊλη, Χαρά Κεφαλίδου και οι κ.κ. Οδυσσέας Βουδούρης, Μίμης Ανδρουλάκης, Δημήτρης Καρύδης και Νάσος Αλευράς.

Τ. Χυτήρης: Ίσως δεν φτάσουμε ως την ψήφο εμπιστοσύνης

Yπέρ των άμεσων διεργασιών για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας τάχθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Τηλέμαχος Χυτήρης μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, ενώ εκτίμησε ότι ίσως δεν φθάσουμε έως την ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα.

Όπως είπε, εάν κάτι τέτοιο δεν ξεκινήσει εντός της ημέρας και εφόσον η κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, ο κ. Παπανδρέου «δεσμεύεται από τα όσα είπε το βράδυ της Πέμπτης να ξεκινήσει τις διαδικασίες για συνεργασία από την επομένη».

«Βέβαια, αυτό χρειάζεται δύο, όπως το ταγκό» σημείωσε ο κ. Χυτήρης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πρέπει και ο κ. Σαμαράς να επιδείξει διάθεση για συνεννόηση.

«Ο κ. Σαμαράς ήταν πολύ οξύς χθες και είπε εκείνα τα "δεν συμπράττω, δεν συνεργάζομαι". Νομίζω ότι και ο κ. Σαμαράς δεν είναι στο ύψος των περιστάσεων. Νομίζει ότι η αιτία για όλα τα κακά είναι το ΠΑΣΟΚ. Και αν φύγει αυτό, θα είναι όλα ρόδινα. Όμως, πρέπει να αντιμετωπίσεις την κρίση για να καταλάβεις πόσο δύσκολο είναι» παρατήρησε.

Ο κ. Χυτήρης τόνισε ότι επιδιώκει να υλοποιηθεί η συνεργασία, επισημαίνοντας ότι «η στιγμή μάς υπερβαίνει».

Ερωτηθείς για τις παλινωδίες του πρωθυπουργού σε σχέση με τις προθέσεις του για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ο κ. Χυτήρης εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρόκειται για «αδράνεια, καθώς νομίζουμε ότι είμαστε σε προηγούμενο στάδιο. Μας έχουν ξεπεράσει τα γεγονότα.
Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό».

Έλσα Παπαδημητρίου: Θα απέχω από την ψηφοφορία

Tην πρόθεσή της να απέχει από την αποψινή ψηφοφορία, αν και αρχικά είχε αποφασίσει να υπερψηφίσει τη κυβέρνηση, ανακοίνωσε η ανεξάρτητη βουλευτής, Έλσα Παπαδημητρίου, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.

Πρόσθεσε όμως ότι αν ο κ Παπανδρέου ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, τότε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Κ. Γείτονας: Ανάγκη για μεταβατική κυβέρνηση

"Την ερχόμενη εβδομάδα, ει δυνατόν, θα πρέπει να έχουμε νέα μεταβατική κυβέρνηση", δήλωσε το πρωί, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο πρώην υπουργός Κ. Γείτονας.

Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και πως ισχύει ότι "ο κ. Παπανδρέου δεν θέτει όρο να είναι ο ίδιος πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης".

Ντ. Βρεττός: Αν αποτύχει η προσπάθεια για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, θα πάρουμε πρωτοβουλίες

Εάν η προσπάθεια για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας δεν ευοδωθεί, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που συνυπέγραψαν χθες, Πέμπτη, το non paper που καλούσε τις ηγεσίες των δύο κομμάτων να προχωρήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση, είναι έτοιμοι να "ξεπαγώσουν" την πρωτοβουλία τους, διαμήνυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Παρασκευής.

Το κείμενο συντάχθηκε αρχικά από μερικούς βουλευτές της ΝΔ και εν συνεχεία υπεγράφη από 18 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αποκάλυψε ο Ντίνος Βρεττός, ένας εκ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συνεργαστούν με τους συναδέλφους τους της ΝΔ για την κίνηση αυτή.

Θέμα αξιοπιστίας από τον Δημήτρη Κρεμαστινό

Θέμα αξιοπιστίας του Πρωθυπουργού έθεσε, μιλώντας στη Βουλή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός και ταυτόχρονα πρότεινε τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων και ιδιαίτερα αυτών που όπως είπε, «δεν έχουν κυβερνήσει και δεν έχουν εξαρτήσεις».

Το συνταγματικό μου δικαίωμα να ψηφίσω με τη συνείδησή μου και όχι με την κομματική πειθαρχία, δεν θα το απεμπολήσω ποτέ, ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής ο κ. Κώστας Καρτάλης.

Συνεχέζεται το πολιτικό θρίλερ.Tα βλέμματα στρέφονται στην ψηφοφορία ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.Τι δηλώνουν η Ε.Καϊλλή, ο Α.Λοβέρδος, ο Μίμης Ανδρουλάκης και ο Βουδούρης

http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id= ... 108&lang=1


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 14 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr