ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!
Πολεμικό κλίμα επκρατεί το ΠΑΣΟΚ μετά το χθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο. Οι "δελφίνοι" αλλά και άλλα κορυφαία στελέχη τάσσονται κατά της διαρχίας που πρότεινε ο Γ. Παπανδρέου.Ενδεικτικό της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι η σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός χαρακτηρίζει αμετανόητη εμμονή χαρακτηρίζει την προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου να μετατεθεί ο χρόνος ανάδειξης του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, σε μία σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε.
"Η προσωπική απόφαση του Γ. Παπανδρέου να μην είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνιστά έμμεση αναγνώριση των ευθυνών διακυβέρνησής του και αυτό τον τιμά. Αντίθετα, η προσπάθεια μετάθεσης του χρόνου ανάδειξης νέου προέδρου μετά τις εθνικής εκλογές προδίδει μια αμετανόητη εμμονή που οδηγεί σε κατασπατάληση πολύτιμου χρόνου. Χρόνου που θα κοστίσει στο ΠΑΣΟΚ, στη δημοκρατική παράταξη και στην Ελλάδα" αναφέρει στην δήλωσή του.
"Υπάρχει προφανής δυσαρμονία του κινήματος με την κοινωνία. Η οποία μπορεί να αρθεί μόνον αν οι πολίτες κρίνουν και δώσουν εντολή" δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι "το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται πρόεδρο και η χώρα προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Εδώ και τώρα. Αποδοχή της πρότασης Παπανδρέου ισοδυναμεί με σύμφωνο σιωπής πάνω από συντρίμμια. Και οδηγεί σε μόνιμη ύφεση τη δημοκρατική παράταξη".
Την ίδια στιγμή η Λούκα Κατσέλη δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. "Εάν με προτείνουν δεν μπορώ να πω όχι" είπε. Η κ. Κατσέλη δηλώνει παρούσα στους πολιτικούς αγώνες του ΠΑΣΟΚ και υπενθυμίζει ότι δεν "αυτοχρίζονται" οι υποψήφιοι πρόεδροι, αλλά σύμφωνα με το καταστατικό πρέπει να προταθεί η υποψηφιότητά τους από το 1/3 της βάσης.
Όσον αφορά στην πρόταση του Γ. Παπανδρέου για διαρχία είπε ότι δεν πέρασε από το Πολιτικό Συμβούλιο και θα κριθεί στο Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο και θα αποφασίσει. Εκείνο, ωστόσο, που την ενδιαφέρει περισσότερο αυτήν την ώρα, συνεχίζει η ίδια, είναι να προσδιορισθεί το στίγμα του ΠΑΣΟΚ, να ξαναβρεί την επαφή του με τη βάση και οι διαδικασίες διαδοχής να είναι ανοιχτές, "να είναι διαδικασίες βάσης και όχι από το κογκλάβιο". Μιλώντας στη ΝΕΤ σημείωσε ότι έχει καταθέσει συγκεκριμένη πλατφόρμα στο Εθνικό Συμβούλιο με τις θέσεις της για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Επανέλαβε την αντίθεσή της με τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα λέγοντας: "Οι περαιτέρω μειώσεις μισθών, ιδίως στον ιδιωτικό τομέα οδηγούν σε βαθύτερη ύφεση και σε δημοσιονομικές αποκλίσεις. Είναι το λάθος φάρμακο στη λάθος στιγμή".
http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id= ... 108&lang=1