neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Dr. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 09, 2011 2:21 pm 
Χωρίς σύνδεση

AX MANA ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΓΕΝΝΗΣΕΣ........
ΠΟΛΛΟΙ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.....

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΛ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ
ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΙΧΩΡ
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=EbVwHF9WmNE
πλακα πλακα........................

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 09, 2011 5:10 pm 
Χωρίς σύνδεση

Ρε όπτιμισμ θα με πεθάνεις κάποια μέρα. Κάποια μέρα θα με πάρει ο διάολος. Μια φορά να μιλούσες και να μην έβγαζες πεσιμισμό. Απορώ τι το έβλαες το νικ το όπτιμισμ. Σε λίγο θα μας πεις και μοιρολόγια. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 09, 2011 6:32 pm 
Χωρίς σύνδεση

καλα ηρεμησε μια πλακα να μην κανω; :lol:

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 09, 2011 9:54 pm 
Χωρίς σύνδεση

Lestat

δουλειά σε project ητανε και οχι εργασιακή σχέση με γερμανική εταιρεία.

Την επομενη φορά που θα ξαναπας στο Βερολίνο
να σου συστήσω καμια 10ριά φίλους στην Zentrale Verwaltung... in Berlin για να σου πούνε για τις ώρες που αναφέρεις...

Συνεχίζω μετά απο 22 χρόνια στο εξωτερικό Γερμανία, Αγγλία, Ιαπωνια 14 χρόνια... (παντρεμένος με αμερικάνα) να συμφωνώ με τον fufutos απολύτως.

Ψιλα το κεφάλι ωρέ...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 09, 2011 10:04 pm 
Χωρίς σύνδεση

Dr Δαντη,

Jon Peace, τραπεζικός αναλυτής της Nomura.
«Δεν πιστεύουμε ότι οι αποτυχίες θα είναι πολλές. Από τις μεγάλες τράπεζες της λίστας βασικό πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν Ελλάδα και Ισπανία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Συγκεκριμένα, ο Peace βλέπει με δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 χαμηλότερο του 5% να αποδεικνύονται οι ισπανικές Bankinter και Sabadell, η ιταλική Banco Popolare, οι ελληνικές Πειραιώς και ATEbank, οι κυπριακές Marfin Popular και Bank of Cyprus και οι ιρλανδικές Bank of Ireland και Allied Irish Banks.

Ισχύει για Πειραιώς?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιούλ 10, 2011 10:58 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγώ το λήγω πάντως το θέμα γιατί άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι αντί για Μάρκετ Talk τον κάναμε λίγο ιδεολογικό καφενείο τον μίτο του κ.Δάντη. Ίσως θα έπρεπε να αρχίσουμε κάποιον άλλον μίτο για τέτοιες κουβέντες αν ξαναπροκύψουν κάποια στιγμή. Να με συγχωρήσει κιόλας ο κ.Δάντης αν με δική μου ευθύνη ξεφύγαμε ελαφρώς εώς βαρέων βαρών από το θέμα και το νόημα.

Τώρα γυρνώντας στο θέμα του μάρκετ talk το οποίο έχει να κάνει ακόμη με τα προϊόντα, κάτι συμβαίνει στην ΕΕ. Μου έχει κάνει σοβαρή εντύπωση το γεγονός ότι υπάρχει μια γενικότερη επίθεση στην Ισπανία σε γενικό επίπεδο προϊόντων. Δηλαδή ξεκίνησαν από τα αγγουράκια και φτάσαμε πλέον στο Γάλα, με βάση άρθρο που διάβασα σε έγκυρη εφημερίδα το οποίο υποστηρίζει πώς βγήκε θέμα με γάλα εμπλουτισμένο με Growth Hormone και άλλα διάφορα. (Το GH απαγορεύεται στην Ευρώπη αλλά χρησιμοποιείται στην Αμερική και είναι πολύ αποδοτικό στην αύξηση της παραγωγής γάλακτος εκ μέρους των μυρηκαστικών).

Δεν θέλω να χαρακτηριστώ συνομωσιολόγος αλλά πώς είναι δυνατόν να βγαίνουν όλα αυτά στη φόρα σε μια φάση στην οποία η Ισπανία ακόμη δεν έχει γονατίσει; Σαφώς ίσως να υπήρχε και πριν το θέμα. Αλλά γιατί βγήκε τώρα στη φόρα; Και τί επιδράσεις μπορεί να έχει αυτή γενικότερα στην παραγωγή και στις εξαγωγές; Μήπως άρχισαν οι επιθέσεις από τις αγορές και σε γενικό πλαίσιο σε τομείς οι οποίοι για κάποια κράτη είναι βασικές κινητήριες δυνάμεις της οικονομίας;
Έχει αρχίσει να μου δημιουργείται η εντύπωση ότι η ίδια η ΕΕ επιτέλους μπήκε στη διαδικασία της κατανόησης του ότι όλη η επίθεση είναι βασισμένη στους οίκους αξιολόγησης και ότι σύντομα αυτό θα λήξει με μία καταλυτική δράση της ΕΕ όσον αφορά τους οίκους αξιολόγησης. Μήπως τελικά δεν υπάρχει οικονομικός εχθρός αλλά ο πόλεμος γίνεται για το ποιός θα είναι ο βασικός εμπορικός παρτενέρ της Ανατολής; Στο κάτω κάτω 4,5 δις πληθυσμού της γης είναι μεταξύ Αφρικής και Ασίας. Κάποιος δεν πρέπει να τους ταΐσει αυτούς; Τί γνώμη έχετε κ.Δάντη;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιούλ 10, 2011 11:11 am 
Χωρίς σύνδεση

Η μεγαλύτερη έκπληξη θα είναι για τις Κυπριακές τράπεζες...
...όχι για την Πειραιώς....

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιούλ 10, 2011 4:19 pm 
Χωρίς σύνδεση

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ

Ο Ρομπάι κάλεσε για αύριο το πρωί εκτάκτως το Eurogroup για να συζητηθεί το θέμα των χρεών της Ελλάδας και της Ιταλίας με σκοπό την λήψη πρωτοβουλιών όσον αφορά το θέμα της κερδοσκοπικής επίθεσης κατά της Ιταλίας των τελευταίων ημερών.
Πηγή: ANSA.it

Μήπως είμαστε όντως στο final act? Μήπως όσοι λέγανε ότι η χρεωκοπία είναι προγραμματισμένη για μέσα στον Ιούλιο κάτι ήξεραν αλλά απλώς τα παραέλεγαν για να προετοιμάσουν τις αγορές;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιούλ 10, 2011 5:01 pm 
Χωρίς σύνδεση

διαβαζεις τα πραγματα ανάποδα..
κατω απο την πιεση της επιτιθεμενης Ιταλιας... ολα επισπευδονται.. και η λύση στο ελληνικό ζητημα.

μακαρι για εμας (ελλαδα), να συνεχιστει απο αυριο η ανοδος των ιταλικών spread+cds..

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιούλ 10, 2011 6:10 pm 
Χωρίς σύνδεση

Κοίτα, ίσως και να είναι όπως τα λες. Η πίεση αυτή να είναι θετική για την επίλυση. Το είπα και πιο πάνω. Αλλά έχω και μια γνώση που ίσως εσύ δεν έχεις. Αν μπει η Ιταλία στο χορό τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα. Η Ιταλία έχει χρέος σχεδόν διπλάσιο της Ισπανίας. Τα ΜΜΕ στην Ελλάδα λένε 1,6 τρις αλλά είναι ψέμματα. Η ίδια η κυβέρνηση πριν 6 μήνες είχε ανακοινώση ότι ήταν 1,85 τρις και πλέον δεν ανακοινώνουν ή όταν το κάνουν αναφέρονται σε εκείνο το νούμερο και όχι σε νεότερα. Να υπενθυμίσω ότι στο μεταξύ η Ιταλία μπήκε σε έναν πόλεμο(Λιβυή), μπήκε στο μηχανισμό στήριξης Ιρλανδίας,Πορτογαλίας,Ελλάδας και η ανεργία καλπάζει. Σου το λέω εγώ που είμαι εδώ. Που τα βλέπω με τα μάτια μου. Που βλέπω τον γείτονά μου να πηγαίνει νύχτα στα χωράφια να κλέψει καρπούζια και μετά έρχεται να τα πουλήσει για να ζήσει την οικογένειά του. Εκεί φτάσαμε. Οπότε όλα αυτά με πείθουν για το ακριβώς αντίθετο. Μήπως εν τέλει δεν υπάρχει αντίδραση η οποία να μπορεί να γίνει;

Και μια σκέψη συνομωσίας. Μήπως, όπως είπα προ μηνών και κάποιοι με χλεύασαν, όλο αυτό ως φούσκα έσκασε γιατί δεν το αντιμετωπίσαμε προ ετών με την ψήφιση του ΕΕ συντάγματος; Μήπως είναι η βίαιη αντίδραση της Ευρώπης στο ότι δεν μπορούν να περάσουν κάποιους νόμους. Να θυμίσω ότι εν μέσω καλοκαιριού αλλάξαν το σύνταγμα της ΕΕ το οποίο όριζε πλέον το νερό ως ανάγκη και όχι ως δικαίωμα; Μήπως όλο αυτό είναι η εναλλακτική στην αποτυχημένη ψήφιση του Συντάγματος τότε; Και μήπως, δεδομένου του ότι δεν πετυχαίνει η κατάσταση είναι καλύτερο να διαλυθεί συθέμελα η ΕΕ και να ξαναδημιουργηθεί με νέους κανόνες; Και μήπως για να μη γίνει αυτό και φανεί ότι πετυχαίνουν οι κερδοσκόποι το παιχνίδι γίνει με περιφερειακές χρεωκοπίες οι οποίες θα σημαίνουν και πώληση κάποιων φιλέτων και έτσι οι κερδοσκόποι θα είναι ευχαριστημένοι γιατί χώθηκαν στη μεσόγειο όπως ήθελαν και οι υπόλοιποι θα είναι ευτυχισμένοι γιατί θα έχουν "σώσει" τα κράτη τους; Ξέρω ότι ακούγεται συνομωτικό αλλά θα μπορούσε να ήτανε μια πολιτική γραμμή και μια οικονομική θεωρία-κίνηση.

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: