Lestat έγραψε:
Και ρωτάω το εξής απλό. Εγω είμαι ένας οικονομολόγος που με τις παραστάσεις που έχω και τις προσβάσεις στην γνώση (ελάχιστες κατ εμε) βλέπω το παραπάνω που σας είπα. Επειδή δεν είμαι μηδενιστής θεωρώ ότι ολα αυτα τα παραπάνω και χίλιες αλλες δυο πληροφορίες που εμείς δεν κατέχουμε τα γνωρίζουν αυτοι που παίρνουν τις αποφάσεις σε ευρωπαικο επίπεδο. Ηλίθιοι σίγουρα δεν είναι. έχουν όλα τα μέσα? ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?
Εμένα το μυαλό μου πάει σε 2 πιθανά ενδεχόμενα
1. Να προσπαθήσουν να λύσουν συνολικά το πρόβλημα χρέους, επαναγοράζοντας ΟΛΑ τα χρέη των κρατών μέσω ΕΚΤ και EFSF μέσω των ομολόγων τους και εν τέλει να τα αποσύρουν μόνιμα ως τρόπο χρηματοδότησης. Ο οποίος τρόπος χρηματοδότησης θα αντικατασταθεί με την έκδοση ΕΝΟΣ ευρωομολόγου στο οποίο η χρηματοδότηση προς τις χώρες θα είναι μετρημένα κουκιά. Και αυτό ακριβώς κάνουν τώρα, κλειδώνουν τα κουκιά αυτά δηλαδή τις αποδόσεις.
2. Πιθανότητα δεύτερη,η Γερμανία να έχει κυρήξει τον πόλεμο σε όλη την ευρωζώνη. Προσπαθώντας να ελέγξει τις παραγωγικές δυνάμεις. ΄΄Ηδη ελέγχει τσεχία, αυστρία, σλοβακία μέσω μονάδων της και τοπικών εκπροσώπων των τοπικων κοινοβουλίων. Και ειμαστε εν μέσω ενός 3ου παγκοσμίου πολέμου
Η συνολικη λυση χρεους στη ζωνη ΔΕΝ προβλεπεται και δεν ειναι εφικτη γιατι μιλαμε για ανομοιογενεις οικονομιες και προβλεπομενους ρυθμους αναπτυξης οπως και δομες χρεους.
Το οτι συρονται σε λυση απο "τις αγορες" δε σημαινει ουτε οτι θα δωσουν ουτε οτι θελουν ουτε οτι πρεπει να δωσουν τετοια λυση ...υπαρχει ηδη συγκρουση συμφεροντων/στρατηγικων των μεγαλων εντος ζωνης και οι αντινομιες καθε αλλο παρα αμβλυνθηκαν ενω θα πρεπε υπο τις παρουσες συνθηκες.
Οι οικοι στην ουσια κανουν τη δουλεια μεγαλων επενδυτων (θεσμικων/πολυεθνικων/επιχειρηματιων) βαζοντας νεους ορους στη βιωσιμοτητα χρεους δηλ κοψιμο μισθων/συνταξεων/κοιν.παροχων κλπ δινοντας ενεση στα κερδη τους (που ομως εκ των υποβαθμισεων θα υποφερουν-αυτες ειναι οι αντιφασεις του συστηματος) που θα πεταξουν προς φορ/κους παραδεισους παρα θα συμβαλλουν στην ευμερια της ενλογω χωρας , αυτο αποκρυπτουν επιμελως οι μερκελ κλπ υπαλληλοι αυτων των πολυεθνικων , αερολογουμε για μετρα ενω φοροδιαφευγουν νομιμα τεραστια ποσα οι κολοσσοι.
Η διαδικασια που ακολουθειται με την αλληλουχια υποβαθμισεων/εκβιασμου κλπ παρουσιαζεται σαν μπαμπουλας για να παρουν - ταχα για να μας σωσουν - και μαλιστα σε ολο τον πλανητη , μετρα που θα μας γυρισουν στα τελη του 80 οπως ειπε νομιζω κι ο Πανος...
Πιστευω οτι δεν εχει νοημα να αναζητουμε το βελτιστο και μαλιστα στις συνθηκες αγριας τρικυμιας στις αγορες , δε θα δωσει κανεις σημασια σε ρεαλιστικες η μη λυσεις ουτε σε προτασεις...οπως για παραδειγμα παραδεχτηκε σημερα ο μπεν , ειναι παραλογη και αδικη η αυξηση φπα στην εστιαση αλλα θα γινει !!!