neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Dr. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 23, 2011 9:40 am 
Χωρίς σύνδεση

Πάντως μετά και τα τελευταία γεγονότα εγώ θα ξαναφέρω στο φως την άποψη που είχα και πριν μερικούς μήνες και εσείς πείτε με και conspirator και ότι πιστεύω σε θεωρίες conspirancy και αν θέλετε και χαμηλής νοημοσύνης. Πριν μερικά χρόνια στην ΕΕ οι πολίτες ήτανε παχουλοί με ροδοκόκκινα μαγουλάκια και ευχαριστημένοι απόλυτα σε σημείο που μάλωναν για κομματικά. Σε όλη την ΕΕ. Του πέταξαν τη φόλα με το Ευρωπαικό Σύνταγμα και δεν το ψήφισαν αν θυμόσαστε. Ε τώρα το ξαναφέρνουν στη φόρα αλλά χρησιμοποιούν "the hard way". Αυτό βλέπω να συμβαίνει. Και πιστεύω ότι η παρακίνηση στην καταψήφιση εκ μέρους των κρατών τότε όπως ήτανε η Ολλανδία είχε αποκλειστικό στόχο το σήμερα. Ήξερε πολύ καλά η πολιτική τους Ελίτ ότι αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, ο φτωχός νότος, θα υποκύψει και θα ξεπουληθεί με ότι αυτό σημαίνει για τα δικά τους οικονομικά.

Και γιατί να είναι λάθος και conspirancy theory αυτό που σκέφτομαι; Μήπως αυτό δεν συμβαίνει; Γιατί να μη σκεφτώ με αυτόν τον τρόπο; Μήπως λένε και καμιά αλήθεια για να μπορώ να πιστέψω ότι δεν είναι έτσι; Πλέον, μετά από τόσα ψέμματα ότι και να σκεφτεί κανείς αρνητικό η θετικό ή όπως και να δικαιολογήσει την κάθε πράξη, πέφτει μέσα. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη.

Κάνω λάθος;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 23, 2011 9:53 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

όσον αφορά στον Λεωτσάκο , επιμένω ότι ο άνθρωπος είναι γλοιώδης και εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία.

Δηλαδή σήμερα τι προτείνει στον μικροεπενδυτή? ξεπούλημα των μετοχών του σε αυτές τις εξευτελιστικές τιμές ? αυτό είναι χυδαίο πραγματικά...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 23, 2011 10:16 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγώ πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει ήδη καταστραφεί και μερικοί απλά δεν το έχουν πάρει είδηση ακόμα .
Οι τράπεζες θα χρειαστούν και άλλες ΑΜΚ . Μην ξεχνάμε την εξάρτηση τους από το κράτος τόσο από τις προνομιούχες μετοχές όσο και από τις εγγυήσεις ; Τι μένει για τους παλαιούς μετόχους δρ Πάνο ; Κάτι παραπάνω από το μηδέν ;
Το να μεταβιβάζεις την διοίκηση από το κράτος στην DT δεν είναι αποκρατικοποίηση, είναι άλλη μια ελληνική πατέντα . Δηλαδή το 40% των μετόχων να έχει λόγο στην διοίκηση και το 60% να παριστάνει το κορόιδο ... Πριν λέγαμε θα φύγει το κράτος και θα αποκτήσουν αξία οι ΔΕΚΟ, τώρα πια γνωρίζουμε ότι αποσύρεται το κράτος αλλά συνεχίζεται το ίδιο παιχνίδι εις βάρος των μετόχων . Πάνω σε αυτό περιμένω να πάρουν θέση οι χρηματιστές και όχι κριτική στην απόφαση για αποκρατικοποιήσεις .

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 23, 2011 11:15 am 
Χωρίς σύνδεση

φουφουτος το φαινόμενο ειναι παγκόσμιο, οχι μονο ευρωπαικο αλλά από την άλλη, η άποψη σου μονο θεωρία συνομωσίας δεν είναι
+100 από μένα τουλάχιστον, η σκέψη σου μου άρεσε πολυ

απ την άλλη ρε παιδια μιλάμε για κρίση και γκρινιάζουμε. Μήπως ομως δεν δικαιούμαστε να μιλάμε για κρίση, όταν αυτό που βιώνουμε συμβαίνει μόνο στο 10% του πληθυσμού της γης ενώ το άλλο 90% ζει δεκαετίες τώρα μέσα στην φτώχια και την εξαθλίωση (αφρική ασία λ.αμερικη)
Μήπως ο δικός μας δυτικος τροπος ζωής δεν συντηρεί τα εκεί καθεστώτα?
Μήπως πρέπει να το δούμε λίγο έτσι το θέμα?
Φανταστείτε οτι ένας συνομήλικός σας τώρα, στις περισσότερες γειτονιές του κόσμου, ζει με πενιχρό ή χωρίς εισόδημα, σε καλύβα ή χωρίς στέγη, φυλακισμένος ή ακρωτηριασμένος ή άρρωστος κάπου.
Σας μαύρισα τη ψυχή λίγο ε? ε υπάρχει και αυτή η οπτική. Εμένα η μάνα μου προωτοφόρεσε παπούτσια στα 8 της, στο χωριό που έμενε και εγω γκρινιάζω γιατί δεν μπορώ να πάρω το 8ο ζευγαρι... Μήπως να αναθεωρήσουμε λίγο το μοντέλο της κοινωνίας που ζούμε? Ξέρω ότι δεν είναι χρηματιστηριακή κουβέντα αυτή, αλλά...
Και κάτι τελευταίο, ρίχνοντας μια ματιά τώρα στο χαρτοφυλάκιο μου διαπιστώνω το εξής...ωραίο. Οι απώλειές μου είναι πολύ μεγαλύτερες από κάτι παιχνίδια στυλ βωβου και σεντρικ παρά από τις αμκ της ΕΤΕ τα 3 τελευταία χρόνια ή σε χαρτια που είμαι αγορασμένος από τις 1700. Κοινως το 80% των ζημιών μου ειναι απο τζογαδόρικα χαρτιά και το 20% από τα μεγάλα, έστω και αν απ τις 1700 είμαστε ένα 45% κάτω. Να το πω και αλλιώς? Απ τις εταιρίες με τα καλα θεμελιώδη δεν χάνω χρήματα, τόσα όσα νόμιζα...κάντε εναν συνολικό απολογισμό και σεις και θα δείτε

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 23, 2011 11:26 am 
Χωρίς σύνδεση

Ειναι αληθεια - και θα ταυτιστω με τον gap - οτι εδω μιλαμε για το σπιτι μας και οχι για κλωναρια και παπαρια ...εδω εβγαλαν απο την ΕΤΕ το ΕΛΛΑΔΟΣ ...εδω μιλαμε για προδιαγεγραμμενο και με κνοδαλα για διαχειριστες (γαπ-μπιρμπιλη-γερουλανος κλπ) που μας παει καροτσακι 30 χρονια πισω ...ΕΝΩ ...Ενω αν ο λαος αντιδρασει και τιμωρησει τους κλεφτες (και ας καει και κανενα χλωρο - εμας γιατι μας γδερνουν ενω δε φαγαμε ουτε μιση δραχμη ?) , η ΕΕ θα σεβαστει το λαο και ισως ορθοποδησουμε με εντιμους στην κυβερνηση κι οχι με τη συνεχεια των λαμογιων που βλεπουμε και θα δουμε αν συνεχιστει αυτη η "δημοκρατια" ...

Προσωπικα δε μ ενδιαφερει αν ειναι επενδυτικη ευκαιρια η ΕΤΕ στα 2 ευρω και καλα και υπομονη να ψωνισουμε φθηνα αργοτερα κι ολα αυτα τα αλλουνου παπα ...τα εχω φαει στη μαπα και πιστευω οτι πρεπει να βγουμε απο την παγιδα τους (ΕΕ , ΗΠΑ) εστω με αιμα.Αυτο εχει προτεραιοτητα κι οχι να κανει κουμαντο στο μπ...λο ο αμερικανος μια ζωη και τα ντοπια λαμογια του.

Αν ξεπουληθει ο πλουτος μας θα ναι ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΟΛΩΝ που το ανεχονται ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ στη γ-ελλαδα του 2012-13-14 (οποτε θα κρινουν οι μεγαλοι...)

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 23, 2011 12:19 pm 
Χωρίς σύνδεση

Πάντως μέσα σε όλα όσα λέμε, νομίζω ότι όλοι μας κοιτάμε το δέντρο και όχι το δάσος. Και βάζω και τον εαυτό μου μέσα σε αυτό. Νομίζω ότι ο τεράστιος φόρτος πληροφοριών που μας πλασάρουν μας έχει κάνει να συγκεντρωνόμαστε σε μία ή σε λίγες από αυτές και να ασχολούμαστε ενώ αντιπροσωπεύουν μόνο το δέντρο όπως έλεγα και όχι το δάσος ολόκληρο. Και νομίζω ότι αυτό μας κάνει να χάνουμε και τη δυνατότητα να θέτουμε στον εαυτό μας ή στους υπεύθυνους ή τέλοσπάντων σε όποιον θα μπορούσε να απαντήσει τις σωστές ερωτήσεις. Καθόμουν λοιπόν και ξεσκόνιζα στο μυαλό μου όλα όσα έχω υποστηρίξει στο παρελθόν και τα σύγκρινα με τα σημερινά δεδομένα. Σαφώς, όπως όλοι μας νομίζω, είδα ότι αλλού έπεσα έξω παταγωδώς και αλλού έπεσα μέσα με μαθηματική ακρίβεια. Κι έτσι μπήκα σε ένα κύκλο σκέψεων υποσχόμενος στον ευατό μου να καταβάλλω την προσπάθεια να μην λαμβάνω υπόψιν μου τις πληροφορίες και θα σας πω τι μου συμβαίνει γιατί αν το σκεφτείτε κι εσείς νομίζω ότι το ίδιο θα σας συμβεί. Επέστρεψα τραγικωμικότατα στις ίδιες απορίες και στα ίδια αναπάντητα ερωτήματα που με ταλάνιζαν πριν την κρίση ή αν θέλετε ακόμη και όταν φαινόταν ότι δυσκόλευαν τα πράγματα δηλαδή προ δεκαετίας. Και τα θέτω εξ αρχής, όχι για να πάρω απάντηση απαραίτητα αλλά για να τις βλέπω γραμμένες και να τις βλέπουμε όλοι γραμμένες και να έχουμε μπροστά μας το δάσος όταν αρχίζουμε να μπερδευόμαστε με το δέντρο.

1. Αφού η κατάσταση αυτή, προφανώς, πήγαινε εδώ που έφτασε και επίσης προφανώς θα πάει εκεί που όλοι νομίζουμε, γιατί εξ αρχής οι πολιτικοί μας δεν πόνταραν σε αυτό; Θα ήταν πολύ πιο εύκολο.

2. Αφού είναι όλα προδιαγεγραμμένα τί λόγος υπάρχει να πιάνουμε την κουβέντα για ευρωομόλογο; Τι διάολο λένε αυτοί εκεί μέσα τόσες ώρες; Ευρωομόλογο, ΝΑΙ ή ΌΧΙ; Αυτό πρέπει να πουν.

3. Μήπως όλα αυτά είναι παρηγοριά στον άρρωστο....; Αφού ξέρουμε ότι οι μισθοί μας θα γίνουν Βουλγαρίας, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, γιατί δεν το κάνουμε μια και καλή να τελειώνουμε;

4. Και να πω και κάτι που μπορεί να θεωρηθεί conspirancy theory. Μήπως στο πίσω μέρος των αρχ... τους, οι διάφοροι της ελίτ έχουνε το εξής; Όποιος είναι υπερχρεωμένος τον θέτουμε στην κατάσταση της Βουλγαρίας ή της Κίνας γιατί αν τον αφήσουμε σε αυτή την κατάσταση τότε θα ξυπνήσει ο Βούλγαρος και ο Κινέζος και θα θέλει παραπάνω; Μήπως δηλαδή η κατανόηση του γεγονότος ότι όταν μια χώρα δουλεύει με τους ρυθμούς που δουλεύουν στις ανατολικές χώρες αν δώσει κίνητρο(=μισθό) θα υπάρξει και ακόμη ποιοτικότερη παραγωγή και αν συμβεί αυτό θα χάσει δύναμη ο κάθε USA και ο κάθε USE, κάτι το οποίο σαφώς δε συμφέρει τη δύση γιατί θα βρεθεί ούτως ή άλλως κάποια στιγμή αγορασμένη από τον Κινέζο για διακοπές ή ακόμη χειρότερα θα χάσει την πρωτιά και τον έλεγχο στο υποσυνείδητο και στο ευσυνείδητο του κάθε πολίτη της γης και φυσικά "Πού να βάλεις 1 δις κόσμου απέναντι σε 4 δις; Μήπως οι πολιτικοί της δύσης είναι για ψυχολόγο ή ακόμη περισσότερο για ψυχίατρο; Μήπως είμαι κι εγώ για ψυχίατρο; Εμένα, πάντως με λένε Λευτέρη και είμαι καλά.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 23, 2011 2:05 pm 
Χωρίς σύνδεση

Παράθεση:
Αν ξεπουληθει ο πλουτος μας θα ναι

οταν λες πλουτο μας τι ακριβώς εννοείς φιλε ακερ?

-Εννοείς τον πλούτο που χαίρονται οι πολιτικοι και οι συνδικαληστές?
-εννοείς τον πλούτο που βγάζουμε εγώ και εσύ και όταν αρνηθουν να τους πεταξουμε κοκκαλάκι έρχονται και μας πουλάνε νταηλίκια οι δημόσιοι?(προσφατα εμένα μου έσπασαν ένα μαγαζι που ειμαι μέτοχος φύλακας δημόσιου χώρου επειδή αρνηθηκα να του πληρώσω μεροκάματο 100 ευρώ απλά και μόνο επειδή επρεπε να κάνει την δουλεια του- συνδικαληστής γαρ)
-Εννοείς μηπως τον πλούτο της εκκλησίας?
-Εννοείς τον πλούτο ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ εμείς δεν αγγίζουμε?
Προσωπικά από πιάτο που δεν τρώω... Να στο πω και αλλιώς? Ποσώς με ενδιαφέρει αν τα σκόπια ονομαστουν μακεδονία ή καλαμάτα, ποσως με ενδιαφέρει αν θα τα γοράσουν οι πολυεθνικές όλα- μακάρι και να γινει δηλαδη ας το κάνουν έστω και κοψοχρονια! Στην τελική τοσο καιρο που τα διαχειριζονταν αρεστοι ανθρωποι του συστήματος τι έγινε? Εφαγες ποτέ εσύ ή εγώ από αυτά? Δεν λέω με παράνομο, λέω με μονιμο τρόπο! Τι θα σε χάλαγε δηλαδη να ιδιωτικοποιούνταν αύριο κιολας η δεη και ο οπαπ εναντι ενός πινακίου φακής? Εμένα προσωπικά καθόλου άσε που ανοιγε μια πόρτα να δουλέψω και κάπου αλλού. Για τα παιδιά σου έστω, χωρίς μέσον.
Ολους αυτους τους πολιτικάντηδες και τους συνδικαληστές τους έχω φάει στα μούτρα όσο δεν παίρνει φίλε μου, σε πλησιαζουν μόνο με το χέρι προτεταμένο. Δεν ξέρουν να παράγουν μόνο να καταστρέφουν.
Θα στο πω και πιο στεγνά, αν και πασοκος (δε νομιζω οτι παιζει ρολο πια), θεωρώ ότι το χειρότερο κακο στον ελληνα το εκανε ο σιδερένιος και οσοι αναδείχτηκαν μέσα από το σύστημά του (βλπ πρωτόππαπας, ρεππας, μελίνα παλιότερα και ας την εχουν κάνει θεα, τσουκάτος) και πάει λέγοντας.
Γιατί ολοι αυτοι που μέχρι τώρα τα τρώγαν οχι μονο δεν εδιναν σε μενα και σε σένα αλλα ανα τολμουσες να ζητήσεις σε κατακευράνωναν. Ειναι χειρότεροι από τα πρεζάκια της κοινωνιας, ειναι βδελες, αλητες και ξεράσματα τα οποία η ελληνική κοινωνία συντηρούσε και συντηρει δυστυχως ακομα.
Οπότε για πιο δημοσιο πλουτο αναφέρεσαι? Αυτο που τον πληρώνεις τώρα 3 και 5 και 10 φορες πανω?
καλοπροέραιτα τα θέτω όλα αυτά χωρίς να θέλω να αντιπαρατεθω ή κάτι ανάλογο

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 23, 2011 2:44 pm 
Χωρίς σύνδεση

Μπραβο ρε φιλε αν μπορουσα να σου βαλω 10 πενταστερα θα το εκανα, αλλα αυτο δεν εχει καμια σημασια. Αυτους τους ..........που κυβερνουν αυτη την ερμη χωρα ποιος τους
ψηφιζει?????? Το "If you think education is expensive, try ignorance" ειναι ολα τα λεφτα.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 23, 2011 2:56 pm 
Χωρίς σύνδεση

μέχρι στιγμής για το θέμα της
"Ποσώς με ενδιαφέρει αν τα σκόπια ονομαστουν μακεδονία"

εκφράστηκαν οι

1) Μητσοτάκης
2) γνωστός Πελοππονησιος διπλωμάτης
3) επίσης Πελοππονήσιος γωστος...

εφ όσον ΔΕΝ σας καιγετε καρφί για την χώρα
γιατί να νοιαστώ εγω εαν εσεις ΔΕΝ προκόψατε, ΔΕΝ βολευτήκατε ή ή ΔΕΝ γινατε προκομένοι βουλευτές!!!

μιας και ασχοληστε, και ζηλευετε τα πλούτη αυτών...

διοτι η αποτυχια του καθενος ΔΕΝ συνεπαγετε με την καταστροφη των υπολοίπων.

αλλά το έχουμε αυτό εξ αρχαιοτάτων χρόνων... η καταραμένη κατσίκα του γείτονα.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 23, 2011 3:58 pm 
Χωρίς σύνδεση

@lestat

Καλησπερα σε ολους , φυσικα και καλοπροαιρετα αντιμετωπιζω τους παντες και καθε αποψη τιθεται στη βασανο της κριτικης ...
Για να απαντησω στις παρατηρησεις σου πρεπει να διευκρινισω οτι κυριως εννοω ο,τι ανηκει σε ολους , ετσι ειναι βασικα υποδομες/υπεδαφος/γη και βεβαια υπηρεσιες εκμεταλλευσης οπως και η δεη και τα νερα...αυτα ΔΕΝ πρεπει να τα ξεπουλησουμς αλλα - οπως εχω κουραστει να επαναλαμβανω - να λειτουργησουν με αυστηρα κριτηρια ιδιωτ/κα και τα κερδη να κλεισουν τρυπες.
Ετσι στα λεγομενα δεν εχω καμια αντιρρηση - υπερθεματιζω και επειδη δεν ημουν ποτε πασοκ μπορω να επαυξησω σε οσα λες και δε λες για την καταντια που ο απ οδηγησε τη χωρα ενω βολεψε χιλιαδες κομματοσκυλα...τον πλουτο λοιπον ο λαος που δεν πηρε μια δικαιουται να τον νεμεται και αν υπαρξει εντιμη ηγεσια δε θα χρειαστει να ξεπουληθει τιποτα , συμμαζεμα χρειαζεται και δικαιοσυνη που λειπει ...αν ως κοινωνια του καναπε δεν εχουμε τα αρ... να στειλουμε στο εδωλιο τα καθαρματα , ποιος θα επιβαλλει λυσεις ???

Υ.Γ.Περι σκοπιων:εμεις που ζουμε στη Μακεδονια δε θελουμε να ακουμε τετοιες αποψεις και τις αντιπαρερχομαι γιατι δεν πιστευω οτι τις ενστερνιζεσαι.

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: