neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Dr. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 23, 2011 5:35 pm 
Χωρίς σύνδεση

1. Μάλλον το σημερινό -3% χτύπησε στο νευρικό σύστημα πέραν του καφέ, της κωδεΐνης και ίσως της κοκαΐνης.
2. Μάλλον τελικά όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.
3. Μάλλον τελικά κι εγώ αντί να σκεφτώ, ως άξιος νους, να κάνω μια δική μου επιχείρηση και να πραγματοποιηθώ επαγγελματικά ίσως θα πρέπει από τη μία να παρακαλάω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα και από την άλλη να παρακαλάω να αρρωστήσει ο γείτονας για να με πάρει βοσκό της κατσίκας στη δούλεψή του.
4. Εμείς που ζούμε στη Μακεδονία...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 23, 2011 5:53 pm 
Χωρίς σύνδεση

Να τονίσω βέβαια ότι για το παραπάνω σχόλιο έλαβα υπόψιν μου μόνο το Μακεδονία και το Νερό. Κατά τα άλλα συμφωνούμε. Θέλω να πω μάλλον ένα γερό συμμάζεμα χρειάζεται. Αλλά δεν μπορεί να σκεφτόμαστε επιφανειακά και να μιλάμε για το όνομα. Το όνομα έχει παρελκόμενα. Δεν είπα και δεν πιστεύω μόνο εγώ στον τουρισμό. Νομίζω είμαστε αρκετοί. Μην τα χαντακώνουμε όλα ως ένα απλό θέμα ιστορίας για να το μαθαίνουν τα παιδιά στο σχολείο. Και κάποια αγαθά πρέπει να είναι όλων. Κουμουνιστικό ακούγεται αλλά δεν είναι. Δεν είναι δυνατόν το νερό να είναι εμπορεύσιμο αγαθό. Βασικά κατά την άποψή μου ούτε το πετρέλαιο δεν θα έπρεπε να είναι αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Και θεωρώ κοντόφθαλμο να περιμένει κάποιος να ιδιωτικοποιηθεί μια υπηρεσία για να προσληφθεί. Αν πια θεωρείς ότι είσαι τόσο καλός στη δουλειά σου και πιστεύεις ότι θα ήσουν ο πρώτος ή ένας από τους πρώτους προσλαμβανόμενους σε μια τέτοια εταιρία γιατί δεν κάνεις μια δική σου εταιρία παράλληλη να τα παίρνεις και πιο χοντρά; Ή τελοσπάντων αφού δε σε νοιάζει αν τα Σκόπια τα πούμε Μακεδόνια ή την Αλβανία την πούμε Αθήνα γιατί δεν πηγαίνεις στην Αλβανία να δουλέψεις σε καμιά ιδιωτική επιχείρηση. Αφού δε σε χαλάει το όνομα. Και μιας και έχεις πει στο παρελθόν ότι δούλευες στο εξωτερικό, γιατί δεν έμεινες εκεί; Σε απέλυσαν νομίζω είχες πει μαζί με άλλους χιλιάδες(ίσως και να μη θυμάμαι καλά); Αφού είσαι τόσο καλός γιατί δεν βρήκες μια άλλη δουλειά εκεί; Τί ήρθες ρε φίλε να κάνεις στο μπουρδέλο; Πίστεψες κι εσύ όπως και πάρα πολλοί από εμάς του εξωτερικού ότι τα πράγματα θα καλυτερέψουν; Και τώρα που χειροτερεύουν γιατί δεν φεύγεις; Δηλαδή πρέπει να καταστρέψουμε ακόμη περισσότερο το κοινωνικό κράτος και τις αρχές της Δημοκρατίας για να βρεις εσύ δουλειά; (Αυτό μου θυμίζει το ανέκδοτο που θα γράψω και στο επόμενο ποστ). Με συγχωρείς, καλές οι απόψεις σου αλλά εγώ βλέπω σε αυτά που λες την ίδια αντιμετώπιση με αυτήν που έχουν οι Δ.Υ. και οι υποψήφιοι Δ.Υ. Να αλλάξει το σύστημα, να δημιουργηθούν υπηρεσίες, να γίνουν καινούριες θέσεις για να προσληφθούν. Πάλι το δέντρο κοιτάμε. Πώς θα προσληφθούμε. Δε βλέπω να λέμε πώς θα γίνει το μπουρδέλο να καθαρίσει από τις τσ@τσάδες για να μπορέσουν οι πουτ@νες να δουλέψουν αυτόνομα. Όλοι κράζουμε την τσατσά αλλά όλοι πουτ@νες θέλουμε να γίνουμε.

Αυτά

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 23, 2011 5:53 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Dr Δάντη μια πρόβλεψη για το πού θα σταματήσει η κατρακύλα? (σε ΓΔ και ΕΤΕ κυρίως...)

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 23, 2011 5:59 pm 
Χωρίς σύνδεση

Και το ανέκδοτο :

Ήταν ένα παλικάρι βγήκε πρώτο ραντεβού με την κοπέλα του τελοσπάντων και την πάει σε μια ερημική περιοχή να κοιτάξουν τον ουρανό. Ανήσυχος αυτός, είχε και πολύ καιρό να έρθει σε σεξουαλική επαφή. Δεν ήξερε κατά πόσο αυτή ήταν διαθέσιμη να δοθεί την πρώτη νύχτα. Σκέφτηκε λοιπόν να τις πει ρομαντικά λόγια να την ενθουσιάσει. Αρχίζει λοιπόν :

-Θα ήθελα να πάρω τα άστρα να τα βάλω στα μαλλιά σου για να χαρίζουν μόνο σε εσένα την λάμψη τους.
Τίποτα αυτή, ούτε ένα φιλάκι ρε παιδάκι μου.
- Θα ήθελα να μπορούσα να πάρω το φεγγάρι για να μας συντροφεύει σε όλη μας τη ζωή.
Ούτε γκουχ ούτε μουχ. Τϊποτα.
- Θα ήθελα να μην υπήρχε ο ήλιος γιατί μόνο η λάμψη σου θα έφτανε να ζήσει όλη η γη.
Ξανά τίποτα αυτή. Δεν κουνιέται, δεν λυγιέται, δεν γυρνάει καν να τον κοιτάξει. Οπότε τα παίρνει και ο τύπος στο κρανίο και της λέει.

Τι θα γίνει ρε πουλάκι μου; Θα μου κάτσεις ή πρέπει να καταστρέψω όλο το σύμπαν;

Υ.Γ. Να κάτι τέτοιο εννοούσα πριν.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 23, 2011 6:06 pm 
Χωρίς σύνδεση

ωραιο ανεκδοτο γελασα- μετα απο την σημερινη απογοητευτικη συνεδριαση του χαα. ηταν οτι επρεπε για εμας.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 23, 2011 7:31 pm 
Χωρίς σύνδεση

Διαβαζωντα σε Fufutos καταλαβαινω οτι δεν εχεις ζησει στο εξωτερικο, οχι οτι αυτο ειναι κακο προς θεου, αλλα οποιος εζησε σε ποιο ανεπτυγμενες χωρες και προσπαθησε να το εκμεταλλευτει αυτο "δεν αναφερομαι στους gast arbeiter η στους ελληναρες της Astoria in NY" βλεπει και κρινει διαφορετικα, λογω του ευρους των εμπειριων που εχει αποκτησει απο την παραμονη του στο εξωτερικο. Το να βγαζεις κακια επειδη κατι δεν σου καθησε καλα δεν ειναι διγμα πολιτησμου.
Μετραω μοναστερα και ευχαριστω εκ των προτερων.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 23, 2011 9:31 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Καλησπέρα κύριε Δάντη.Τον τελευταιό καιρό διαβάζω σχόλιο σχετικά με κρατικοποιήσεις τραπεζών.Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι σε ένα τέτοιο σενάριο,οι μέτοχοι των τραπεζών θα χάσουν τα χρήματα τους.
Ισχυεί κάτι τέτοιο ή είναι ένα κακόβουλο σχόλιο;
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

:) :) :)

http://www.youtube.com/watch?v=W-iJvRtC ... ature=fvwp

αν δεν παλέψεις για τις ιδέες σου,τότε ή εσύ δεν αξίζεις ή οι ιδέες σου!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 23, 2011 10:05 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

καλησπερα. πολυ ενδιαφερουσα η κουβεντα που διαβασα. Παμε λιγο αναποδα.
κρατικοποιησεις τραπεζών εχουν σε ενα βαθμο, γινει ηδη, με τις προνομιουχες μετοχές που εχει ηδη εκδοσει το κράτος.Και θα εκδοση και αλλες, αφου οι τράπεζες θα χρειαστουν μεγαλες ΑΜΚ που δεν θα μπορουν να καλυφθούν. Ουσιαστικά θα γινει οτι εκανε ο Μπεν στις ΗΠΑ.Βεβαια επειδη υπαρχουν πολλα χρέη να μην αναμένουμε μεγαλες βοηθειες απο το κράτος, παρα μονο αν παει για κλεισιμο καμια τράπεζα. Καιε επειδή και οι 4 ειναι μεγαλες, δεν θα αφεθει καμια για κλεισιμο.Αρα το κρατος θα αυξησει το ποσοστο του. Το προβλημα ειναι πως οι μικρομέτοχοι θα ΠΡΕΠΕΙ να μπουν στις ΑΜΚ διαφορετικά θα εχουν προβλημα. και σιγουρα ΑΝ καποιος εχει λεφτα που δεν χρειαζεται και υπομονη , τοτε ειναι ΣΩΣΤΟ να μπει.

Να ξαναθυμησω πως ειμαστε σε μεγαλη πτωτικη αγορά και ειδικοτερα στο τελευταιο καθοδικο σκέλος που ειναι πολυ επωδυνο και που ολα ειναι και φαινονται μαυρα.Ομως , οπως και στην φυση, ποτε μια κατασταση δεν παραμένει για παντα. Η εναλλαγη συναισθημάτων και προσδοκιών ειναι χαρακτηριστικο της ανθρωπινης συμπεριφοράς. Αν καποιος εχει ξενυχτήσει και εχει παρατηρησει καλα τον ουρανο θα θυμαται πως το σχεδον απολυτο σκοταδι ειναι λιγο πριν , μερικη ώρα, αρχισει να ξημερώνει.
Φυσικά το ΧΑΑ δεν ξερουμε αν ειναι στις 4 πχ (αν υποθεσουμε οτι χαραζει στις 5.30) αλλα σιγουρα ειμαστε μετα τις 2, ισως και τις 3. Αν λοιπον ειμασταν πχ στις 2, τοτε το μονο που ειχε να κανει καποιος που ηθελε να δει το ξημέρωμα ήταν υπομονη. Αν φυσικά ηθελε να δει το ηλιο στο μέγιστο τοτε θα επρεπε να περιμενει πολυ περισσότερο.
Οσο βεβαιο ειναι λοιπόν οτι την νύχτα ακολουθει η ημέρα και την ημερα η νύχτα, ετσι και στα ανθρωπινα συναισθηματα ο φοβος ακολουθειται απο την απληστια και στις αγορές μετά ένα μεγαλο bear market ακολουθεί ενα μεγαλο bull market κ.ο.κ.
Φυσικά ενας ολοκληρος κυκλος στις ΗΠΑ διαρκει 34 ΧΡΟΝΙΑ. ΑΡΑ ενας επενδυτής δεν μπορει να δει 2 κυκλους.θα εχει πεθανει. ΚΑι μαλιστα το 99% δεν βλεπει ουτε καν ενα κυκλο, και να το βλεπει δεν το καταλαβαινει. Ειναι πολυ σπουδαιο να ξερει καποιος σε πιο σημειο του κυκλου ειμαστε.
Στο ΧΑΑ φαινεται οτι το πιο αρνητικο σενάριο που ειχαμε πει (και που δεν το ηθελα με τιποτα) , να διορθωσει δηλ η αγορά ενα μεγακύκλο, απο το 1954 που ξεκινησε , ειναι το πιό πιθανό. Μακαρι να σταματησει στις 800 - 820 και η διόρθωση να ειναι ένας βαθμός μικρότερη.
Ειναι λοιπόν ευκολα αντιληπτο πως η καταπονηση και η απαισιοδοξία θα χτυπησει κόκκινο και η συσσώρευση θαναι μεγαλη, εκτός απροόπτου.
Αν παμε σε ορους οικονομίας είτε κλεινει ο κύκλος απο την μεταπολιτευση και το οικονομικο μοντελο που ακολουθηθηκε , ειτε κλείνει ο κύκλος απο τον Β παγκόσμιο πόλεμο.
Φυσικά αν δεχθούμε (που δεν απεχει και πολυ απο την αληθεια) πως το μοντελο της λαμογιάς και η Σοβιετικού τυπου οργανωση της οικονομίας ξεκινησε το 1981 όπου, κακα τα ψεμματα ξεκινησε και η εκτεταμένη διαφθορα σιγα σιγα σε όλη την κοινωνία, τοτε βαλτε στο 1981 συν 34 χρόνια και θα εχετε περίπου τον πυθμένα...ο οποιος ειναι πολυ κοντα με τον πυθμένα αποτιμήσεων στις ΗΠΑ (2000+17 χρόνια = 2016) και την κυκλικη θεωρία, ενω μην ξεχναμε πως το ΧΑΑ προηγειται των αγορών πάντα αφου εχει ξενους αλλα δεν εχει βαθος. Επιπλέον κατι φιλοι που ασχολουνται με την αστρολογία (ο μεγαλος επενδυτής Γκαν κοιταζε και την αστρολογία και την αστρονομία και την γεωμετρία) μου ειχαν πει απο περυσι πως το πρωτο ετος αστρολογικά που θα δει η Ελλάδα φως ειναι το 2014. Το παραθετω για οσους το θεωρούν σοβαρό και θα το ψαξω αναλυτικά.
Αρα, εχουμε 3-4 χρόνια πολυ δύσκολα οικονομικα και χρηματιστηριακά. ΜΕτα βεβαια οι επιζώντες θα πανε σε μονιμες διακοπές, ομως τώρα σημασία εχει η ΕΠΙΒΙΩΣΗ και μετα ολα τα άλλα θα γινουν.
Ελπιζω να βοηθησα λιγακι.

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 23, 2011 10:32 pm 
Χωρίς σύνδεση

Eάν επιζήσουμε απο την καταστροφή του κόσμου, που θα γίνει το 2012, τότε θα δούμε και το 2014 :!:

Συγνώμη, είναι η πρώτη φορά που γράφω εδώ, αλλά μου φάνηκε οτι διάβαζα τον Λεφάκη και όχι τον κ. Δάντη ...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 23, 2011 10:53 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Οι αναφορές σε αστρολογία ειναι παρακινδυνευμενες και παρεξηγημένες, αφου εχει ξεφτιλιστει η αστρολογία. Να θυμησω ομως οτι για τους αρχαίους Ελληνες ήταν η μητερα των επιστημών. αυτοι βεβαια αλλιώς κοιταζαν και αλλα εβλεπαν.
Επισης στο σοβαρότερο παγκοσμίως διπλωμα ΤΑ στις ΗΠΑ σας πληροφορώ οτι την περιλαμβάνουν. Θυμαμαι πριν 9 χρόνια οταν ειχα ξεκινησει την ερευνα σε ΠΑν/μιο της Αγγλίας ειχα δει ενα διδακτορικό αρθρο για τις ..επιδράσεις της πανσέληνου στην ψυχολογία και τις επιλογές των διαχειριστών! Απο ποιο σχολείο? απο το ΜΙΤ...

Οσο για τον Γκαν σας το ειπα...Τωρα βεβαια η ουσια δεν ειναι η αστρολογία , αλλα η ανάλυση και οι κύκλοι που ειναι 34 ετών. Αυτο οποιος δεν το καταλαβαινει εχει σημαντικο μειονέκτημα. Αλλωστε η κυκλικη κινηση της οικονομίας , της καθε οικονομίας είναι πλέον θεωρία που μαθαινουν στα ΠΑν/μια. Οι αγορές ειναι leading indicator των οικονομιών. Ετσι το 2012 θα εχουμε και πάλι υφεση , οπως και το 2013 οπου η υφεση θαναι απο -2% εως μηδενικη. Ανάπτυξη αναιμική θα εχουμε το 2014. Σημειωστε το αυτο και εδω ειμαστε.
Αυτο που μπορει να μας παει πισω θαναι μια χρεοκοπία. Εκει τα περιουσιακά στοιχεια θα πανε στο 20-25% της σημερινής αξίας τους οπως και οι μισθοί, ενω η ισοτιμία νεας δραχμής/ευρώ θα βρεθει στις 1200 - 1500 δραχμές γρηγορα. Τα δανεια βεβαια θα παραμείνουν ως εχουν και τοτε θα δουμε τους εραστές της καταστροφής και της δραχμής τι θα κανουν..Γιατι η δοση των 500 ευρώ θα γινει 650,000 - 750,000 δραχμες με μισθούς 80,000 - 100,000 δραχμών για τους νέους και 200,000 για τους μεγαλύτερους..

Κατα τα άλλα το 2012 θα εχουμε γεγονός πολύ μεγαλο και δυνατο που θα μείνει χαραγμένο για πολυ καιρο..Το 2012 κακως εχει μεταφερθει σαν καταστροφη του κόσμου. Χαμός θα γίνει, αλλωστε γινεται ηδη , αλλά οχι το τελος του κόσμου..Ψυχραιμία.

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: