Tίτλος: «Γιατί Δεν Πρέπει να Πληρώσουμε το Χαράτσι – ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ»
Περιεχόμενο:
Αφορμή παίρνω από τη νέα έκτακτη εισφορά στα ακίνητα (το νέο τέλος ακίνητης περιουσίας).
Είναι δεδομένο ότι, (α) τα οικονομικά μεγέθη της Ελλάδας βαίνουν διαρκώς επιδεινούμενα και (β) οι διαχειριζόμενοι την οικονομία της χώρας και, γενικότερα, τις τύχες μας (ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης) είναι ανίκανοι ν’ αντιστρέψουν αυτή την καθοδική πορεία (είναι λογικό άλλωστε, από λαμόγια, ανεπάγγελτους, ψευτο-κουλτουριάρηδες, κλπ., δεν μπορεί να περιμένεις αντιστροφή ή ανατροπή μιας δύσκολης και αντίξοης κατάστασης). Επομένως, είναι ηλίου φαεινότερο, ότι εφεξής, κάθε λίγο και λιγάκι, θα καλούμαστε να πληρώνουμε, δυσβάσταχτα χαράτσια, τα οποία, όσο εμείς θα τα εξοφλούμε, τόσο αυτά θα επιβάλλονται συχνότερα, και με ολοένα αυξανόμενο τίμημα. Και το χειρότερο, αυτό το τίμημα θα είναι ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ (τόσα τους λείπουν σήμερα, επομένως, … τόσα ζητάνε). Σήμερα έχουν μία τιμή ζώνης π.χ. 1.500 €, αύριο την κοστολογούν 2.500 € και μεθαύριο 3.500 €! Τους χαλάει τίποτα ?
Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτή η «εφεύρεση», που φέρνει τον τίτλο «έκτακτη εισφορά», είναι το καινούργιο κόλπο grosso του συστήματος, για ν’ απομυζά τον κοσμάκη (χειρότερη και από την απάτη του ΧΑΑ το ‘99). Εξάλλου, τι το απλούστερο, να μαζεύονται κάθε φορά όλοι αυτοί οι βολεμένοι του «συστήματος», που έχουν για τα καλά δεμένο το γάϊδαρό τους, να επινοούν κάτι, στη συνέχεια να το ψηφίζουν και βαφτίζουν «νόμο του κράτους» (και πούτσ…ς μπλε, γεμάτες αίγλη και μεγαλείο), για να σε κλέβουν, απροκάλυπτα μεν, «νόμιμα» δε !
Σήμερα, ακόμα και οι πλέον καλοπροαίρετοι και φιλότιμοι έχουν αντιληφθεί, ότι αυτή η συμπεριφορά-νοοτροπία έχει πλέον παγιωθεί (για σκεφθείτε, πόσες «έκτακτες εισφορές» έχουν προηγηθεί στο πρόσφατο παρελθόν). Με άλλα λόγια, όλοι αυτοί οι «πανέξυπνοι» βρήκαν την καινούργια συνταγή, για να μας μαδάνε πλέον επί μονίμου βάσεως. Επινόησαν το χαρακτηρισμό «έκτακτος» (για να κατοχυρώνονται κιόλας συνταγματικά, δηλαδή, μεταξύ μας τώρα, ποιο Σύνταγμα …. του κώλου τα 9-μερα) και όποτε τους λείπουν χρήματα, για να πληρώνουν αργόμισθους, συνδικαλιστές και κοπρόσκυλα (προς αποφυγή παρεξηγήσεων, διευκρινίζω, ότι δεν αναφέρομαι συλλήβδην στους Δ.Υ., πολλοί εκ των οποίων είναι «διαμάντια»), κάθε λίγο και λιγάκι, θα επινοούν και μία «έκτακτη εισφορά» ! Ξεφτέρια οι τύποι.
Πριν προχωρήσω, και για να γίνει αντιληπτό το πνεύμα μου, ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ, ότι εναντιώνομαι σε τακτικές μη τακτοποίησης των νόμιμων οικονομικών υποχρεώσεών μας, προς οιονδήποτε τρίτο. Είμαι υπέρμαχος της «τυπικότητας», δεν χρωστάω δραχμή σε κανένα, πάντα εξοφλώ έγκαιρα και στο ακέραιο αυτά που οφείλω. Γι’ αυτό και δεν συντάσσομαι με τα κινήματα της μορφής «δεν πληρώνω» (π.χ. διόδια, εισιτήρια λεωφορείων, κλπ.). Απλά, γνωρίζω εκ των προτέρων τα σχετικά «κοστολόγια» και «αμύνομαι, … επιθετικά», κάνοντας το κουμάντο μου και προσαρμόζοντας ανάλογα τις συνήθειές μου (π.χ., αυξάνετε τα διόδια εσείς, … «στα παπάκια μου» εμένα, δεν χρησιμοποιώ Αττική Οδό ή ελαχιστοποιώ τις μετακινήσεις μου, κ.ο.κ.).
Στην προκειμένη περίπτωση όμως, τα πράγματα σοβαρεύουν, «αγριεύουν» πολύ. Αυτή τη στιγμή, όλοι εμείς, που ούτε αρπάξαμε, ούτε διοριστήκαμε σε θέσεις αργομισθίας, ούτε, εν γένει, αδικήσαμε ή βλάψαμε κανένα, υφιστάμεθα μία σχεδιασμένη και συντονισμένη ΕΠΙΘΕΣΗ, και το χειρότερο, αυτή τη φορά, ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ! Οπότε, έχουμε υποχρέωση στον εαυτό μας και στους δικούς μας, ν’ αμυνθούμε ! Κάθε ζωντανός οργανισμός έχει μέσα του το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, πόσο μάλλον ο άνθρωπος, που έχει και λογική.
Μετά το τέλος ακίνητης περιουσίας (το γνωστό ΤΑΠ που καταβάλλουμε χρόνια, μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ) και το ΦΑΠ (με το εξευτελιστικό όριο φορο-απαλλαγής των 100.000 ή 200.000 €), τώρα, εμφανίζεται το «νέο τέλος ακινήτων».
Είναι προφανές, ακόμα και στους πλέον «αγαθούς», ότι σήμερα γίνεται απόπειρα, να παγιωθεί νέος δυσβάσταχτος φόρος (άκουσον-άκουσον, ορίζουν 6 €/τ.μ. κατοικήσιμης επιφάνειας, σε μικροαστικές περιοχές, λες και τα ευρώ είναι πασατέμπος ή τα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού μίας μέσης αστικής οικογένειας αποτελούν δείκτη ευμάρειας-πολυτελούς διαβίωσης). Προφανώς, αύριο, αυτό το «6€» μπορεί να γίνει «16€» ή «26€» ή … !
Το βασικότερο μάλιστα, δεν είναι αυτού καθαυτού ο εν λόγω φόρος, αλλά το γεγονός ότι: (α) αυτή τη στιγμή δοκιμάζουν & βολιδοσκοπούν τις αντοχές & τις αντιδράσεις μας και (β) πέρα από το γεγονός, ότι το συγκεκριμένο χαράτσι θα μονιμοποιηθεί, αν τελικά εισπραχθεί, … έπεται ατέρμονη αλυσίδα άλλων ανάλογων φόρων. Υποθέτω, όλοι μας το έχουμε αντιληφθεί αυτό. Εξάλλου, σε όλους αυτούς που πληρώνονται αδρά με τα λεφτά μας, δεν στοιχίζει απολύτως τίποτα, το ν’ αυτοσχεδιάζουν, επιδιδόμενοι συστηματικά σε σχετικές «ασκήσεις επί χάρτου», για να δικαιολογούν και τις καλοπληρωμένες θεσούλες τους.
Με άλλα λόγια, αυτή τη στιγμή, εμμέσως πλην σαφώς, ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ μία συντονισμένη προσπάθεια ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ατομικής ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ.
Γι’ αυτό, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΦΟΡΟ (ούτε δραχμή-λεπτό από αυτόν). Και το τονίζω, ούτε ευρώλεπτο δεν θα δώσουμε για τέτοιο φόρο, επειδή είναι πιθανό, το πιο πιθανό, αύριο-μεθαύριο, αφού βολιδοσκοπήσουν τις αντιδράσεις μας, να μας «κάνουν δήθεν έκπτωση» και να μας πουν, … καλά, έχετε δίκιο, μην πληρώνετε 6€/τ.μ., άντε, πληρώστε μόνο 2€/τ.μ. (οι γνωστές κουτοπονηριές που κάνουν και τα χαζο-γκομενάκια).
Ισως τώρα, βρεθεί κάποιος φίλος απ’ εδώ μέσα και μου πει επικριτικά: τι είναι αυτά που λες ρε παλιόπαιδο, δεν ντρέπεσαι αλητήριε να μας ξεσηκώνεις, εδώ χανόμαστε, … τόπε προχθές και ο πρωθυπουργός, «η πατρίδα κινδυνεύει, καλύτερα να χάσουμε όλοι από λίγο παρά όλοι τα πάντα» …! Θα του αντιτάξω, ότι τα πατριωτικά μου αισθήματα δεν είναι υποδεέστερα των δικών του, ωστόσο, όλα τα πράγματα έχουν τα όριά τους. Οταν η κοροϊδία γίνεται σύστημα και συνήθεια, τότε καταντάει μαλακε…α. Κι’ εγώ τουλάχιστον, όπως πιστεύω η συντριπτική πλειοψηφία μας, δεν ανέχομαι-καταδέχομαι να υποτιμούν τη νοημοσύνη μου (και ειδικά αυτοί). Τα λεφτά μας, άντε να τους τα χαρίσουμε μια-δυό-τρεις-πέντε-δέκα φορές, όταν όμως αυτοί έχουν υπερβεί προ πολλού τα εσκαμμένα, τότε, … χμ…, πάπαλα τα φράγκα, τέρμα τα ψέματα, αλλού το δούλεμα.
Κι’ αν χρειάζονται λεφτά (ο Γιώργης και ο Βαγγέλας), να ξεκουμπιστούν να τα βρουν, από εκεί που πρέπει. Η μεγαλύτερη ξεφτίλα όμως, είναι το θράσος που έχουν, τώρα που το θυμήθηκα, να μας εμπαίζουν: θα περικόψουν λέει ένα μισθό από τους «αιρετούς», π.χ., τα 330.000 € ετησίως του προέδρου της δημοκρατίας (*), θα γίνουν 300.000 € και πάει λέγοντας. Πω-πω κάτι θυσίες, χάριν της πατρίδας, που θα κάνουν! Τι λες ρε παιδάκι μου ... Και πως θα ζήσουν όλοι αυτοί οι «φουκαράδες», με τόσα λίγα!
Θέλουν λέει, 2 δις φέτος και άλλα τόσα του χρόνου.
Απορία: και του παραχρόνου, που θα θέλουν 4 δις, που θα τα βρουν? Όπως πάμε λοιπόν, μεθαύριο θα μας πουν: λόγω «έκτακτης συνεισφοράς προς την πατρίδα», … να εκδίδετε άπαξ της εβδομάδος τις φιλενάδες σας ή να πουλήσετε το νεφρό σας, … ζείτε μια χαρά και με το ένα, χρειαζόμαστε λεφτά για το καλό όλων μας ! Κύριοι, αν όντως χρειάζεστε λεφτά, να πάτε να τα βρείτε από τα κοπρόσκυλα που τόσα χρόνια διορίζατε και τρωγόπιναν στην καμπούρα μας. Για να σας διευκολύνουμε μάλιστα, όλους αυτούς θα τους βρείτε στις λίστες των (πράσινων και γαλάζιων) κλαδικών σας!
Επειδή λοιπόν τα «σπίρτα» θεώρησαν και σκόπιμο, να ενσωματώσουν άμεσα το ΤΡΕΛΟ ΑΥΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ στο λογαριασμό της ΔΕΗ (τολμούν να μας εκβιάσουν κιόλας, λέγοντας: αν δεν εξοφλήσεις το φόρο μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, θα σου διακόπτεται η παροχή ρεύματος, … άκουσον-άκουσον, κατάντια), όλοι μας θα ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
Επεξηγώ:
Όταν έρθει ο σχετικός λογαριασμός της ΔΕΗ, πηγαίνουμε αυτοπροσώπως σε ταμείο της ΔΕΗ (όχι προπατζίδικο ή τράπεζα) και ζητάμε να εξοφλήσουμε τις συνηθισμένες χρεώσεις, δηλαδή αυτές που όντως οφείλουμε (εκτός από το χαράτσι). Σε περίπτωση που η ΔΕΗ (ο ταμίας) αρνηθεί την είσπραξη του ρεύματος και των πάγιων χρεώσεων (δημοτικά τέλη, ΤΑΠ, κλπ.), αποχωρούμε, αφού καταθέσουμε στο πρωτόκολλο της υπηρεσίας μία απλή υπεύθυνη δήλωση (έντυπα υπάρχουν στα ΚΕΠ), που θα λέει ότι: «την τάδε ημερομηνία προσήλθα στο ταμείο της ΔΕΗ για την εξόφληση του τάδε λογαριασμού μου και ο αρμόδιος υπάλληλος αρνήθηκε να εισπράξει και βεβαιώσει το σχετικό ποσόν πληρωμής». Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα, να πάμε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και να εξοφλήσουμε κανονικά το λογαριασμό της ΔΕΗ (χωρίς το χαράτσι). Και ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΜΕΤΑ Η ΔΕΗ, ΝΑΡΘΕΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΗΤΗ μας, Ν’ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ !
Εννοείται, ότι σε περίπτωση που εκμισθώνουμε κατοικία σε τρίτο, ειδοποιούμε εγκαίρως τον ενοικιαστή, ανεξαρτήτως του ονόματος στο οποίο εκδίδεται ο λογαριασμός ΔΕΗ του ακινήτου, να μην πληρώσει το σχετικό λογαριασμό, αλλά να μας τον παραδώσει ιδιοχείρως, οπότε ακολουθούμε την παραπάνω απλούστατη διαδικασία (φυσικά, ο ενοικιαστής θα μας καταβάλει στη συνέχεια, μαζί με το επόμενο μίσθωμα και το αντίτιμο της αξίας του λογαριασμού που ξοφλήσαμε για δικό του λογαριασμό).
Κι’ επειδή οι «άρχοντές» μας είναι και γλωσσομαθείς («international» ρε παιδάκι μου), να τους το πω και στη γλώσσα τους, μπας και το εμπεδώσουν: enough is enough, … zuviel ist zuviel.
Τέλος, προτείνω σ’ όλους τους φίλους εδώ μέσα, να μην ξανασχοληθούν με το θέμα και χάνουν το χρόνο τους με παπαριές. Αφήστε τους να βάλουν, όσους παρεμφερείς φόρους γουστάρουν. Απλά, εμείς δεν γουστάρουμε πλέον, να τους πληρώνουμε, … γιατί δεν αναγνωρίζουμε τους σχετικούς «νόμους» τους. Τελεία και παύλα. Πολιτισμένα πράγματα.
Γιατί είπαμε, … ΝΑΙ στην ευσυνειδησία και το φιλότιμο, αλλά ΟΧΙ πλέον στον εμπαιγμό και την αθλιότητα.
Υ.Γ.
(*) Επ’ ευκαιρία, μιας και το ανέφερα παραπάνω, συμβουλεύω τους βαθυστόχαστους «σωτήρες» μας, να καταργήσουν άμεσα και για όσα χρόνια διαρκέσει το μαύρο μας το χάλι, τα πάντα που αφορούν στην προεδρία της δημοκρατίας, … πρόεδρο, αυλικούς, φύλακες, υπασπιστές, παρατρεχάμενους, ορντινάτσες, κλπ. Είναι ΑΙΣΧΟΣ, σήμερα να λιμοκτονούν χιλιάδες κόσμος, αργά τα βράδια, να τσαλαβουτάνε μέσα στους κάδους των σκουπιδιών εκατοντάδες άνθρωποι, σε αναζήτηση κάποιου «πόρου» (για να φάνε, φορέσουν ή πουλήσουν κάτι), κάθε λίγο και λιγάκι ν’ αυτοκτονούν για οικονομικούς λόγους απεγνωσμένοι άνθρωποι, κι’ εμείς να βαυκαλιζόμαστε με δαπανηρότατες αργομισθίες. Τι την θέλετε ρε την προεδρία της δημοκρατίας σήμερα (για να μας τονώνει το φρόνημα στις παρελάσεις, κλπ….!) και χίλια-μύρια παρεμφερή παραδείγματα προκλητικής αργομισθίας? ΕΚΕΙ και σε χίλιες-δυό άλλες ποντικοφωλιές (που στήσατε με τους «εντιμότατους» κ.κ. συντρόφους σας) ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΛΕΦΤΑ και όχι να κάνετε «εισβολή» στα σπίτια μας, γιατί εμείς, έτσι το εκλαμβάνουμε πλέον !
_________________ Παρε τα λεφτα και τρεχα, ας ειναι και χαρτακια !!!
|