neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Dr. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Σεπ 26, 2011 9:53 pm 
Χωρίς σύνδεση

Κύριε Δαντη καλησπέρα,σε ποια τιμη ΓΔ κατα τη γνώμη σας προεξοφλειται χρεοκοπία εντός ευρώ και σε ποια τιμη χρεοκοπία και επιστροφη στη δραχμή;Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 27, 2011 6:50 am 
Χωρίς σύνδεση

Πάνο θα σου το πω κι αλλιώς γιατί εσύ ταξιδεύεις στο εξωτερικό (βέβαια στην Αμερική είναι λίγο διαφορετικές οι αντιλήψεις).

Εδώ, στην Ιταλία, εγώ προσωπικά αλλά και οι περισσότεροι Έλληνες ζούμε καθημερινά το καθεστώς του εξευτελισμού. Τις προάλλες έπρεπε να φιλοξενήσω για ένα βράδυ δυο φίλους που ήταν περαστικοί και πήγαιναν Ελλάδα και η νοικοκυρά μου φοβήθηκε ότι ήθελα να τους εγκαταστήσω εδώ γιατί έψαχναν δουλειά στην Ιταλία και σκέφτηκε μήπως δια της μέσης οδού προσπαθούσαν να της κάνουν κατάληψη το σπίτι. Και ήταν και κουστουμάτοι. Φαντάσου να ήταν τίποτα φοιτητόπουλα.
Δεν μπορείς να διανοηθείς την ταπείνωση που ζούμε κάθε μέρα. Περπατάμε έξω και είμαστε οι δακτυλοδεικτούμενοι κλέφτες. Αυτοί που φταίνε για τα πάντα. Και αν προσπαθήσεις να τους εξηγήσεις ότι η Ελλάδα δεν είναι αυτή που παρουσιάζεται, η αντιμετώπιση είναι "Εμείς πήγαμε διακοπές και τα είδαμε". Πλην όμως, αυτοί πήγαν στο κλασσικό νησάκι χωρίς καμία απολύτως υποδομή, στο οποίο συν τοις άλλοις τους καταρήμαξαν οικονομικά και προφανώς έχουν αυτήν την ιδέα. Επιπλέον; Κάτσε πρώτα για να μην πέσεις και άκου και αυτό. Βρέθηκα σε τραπέζι, βέβαια με χαμηλού επιπέδου εκπαίδευσης ανθρώπους και οι ερωτήσεις ήταν, "Στην Ελλάδα, τρώτε χοιρινό κρέας;"."Έχετε μακαρόνια;"."Γιατί ήρθες εδώ;Για να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη γιατί το επίπεδο ζωής στη χώρα σου είναι χαμηλό.","Σιγά να μην έχετε εσείς δρόμους, αφού μόνο χωματόδρομους έχετε". Δηλαδή, φαντάσου τώρα εσύ, τί προσπάθειες καταβάλουμε ξανά από την αρχή, για να είμαστε αξιότιμοι πολίτες. Όταν μέχρι πριν 2-3 χρόνια ήμασταν βασιλιάδες. Τουλάχιστον στο όνομα. Όταν αυτή η πατρίδα εμένα με πικραίνει και μου κάνει τη ζωή δύσκολη, για ποιόν λόγο να τη σώσω;
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, άκουσα προχθές και το κλου. Εκεί κατάλαβα ότι η Ελλάδα δε σώζεται με τίποτα. Λέει μια Ελληνίδα μετανάστρια στην Αμερική, "Ο Καραμανλής τουλάχιστον δεν μας πρόδωσε. Ήταν ανίκανος και άπραγος αλλά δεν μας πρόδωσε". Καταλαβαίνεις; Δηλαδή ο κόσμος δεν πάει καλά. Ακόμη είναι στη φάση στην οποία συγκρίνει πρωθυπουργούς και προέδρους κομμάτων, κάθεται και συγκρίνει τον Καραμανλή με τον Παπανδρέου, προπαγανδίζει υπέρ της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ και διάφορα άλλα. Έχουμε και τον Έλληνα εργάτη από τη Σουηδία που μας κάνει μια ωραία ομιλία λες και είμαστε στην κλαδική του ΚΚΕ και μας λέει ότι είμαστε φασίστες και δεν στηρίζουμε την Παπαρήγα η οποία έχει προτάσεις και δεν τις ξέρουμε κτλ κτλ κτλ, μην τα επαναλαμβάνω, τα ξέρεις. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΤΟ 2013 ΑΝ ΟΧΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ; ΕΓΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΩ ΑΥΤΟΥΣ;;;;;;;;;;;;;;;;; Πες μου έναν λόγο να μην τους εκμεταλλευθώ.

Πάντως έχεις το ελεύθερο να ξεσκιστείς στα γέλια με τα παραπάνω, γιατί εγώ, όταν είμαι εκεί και τα ακούω όλα αυτά, κάποια στιγμή σωπαίνω γιατί αντιλαμβάνομαι ότι δε μπορώ να νουθετήσω τον κάθε ισχυρογνώμονα και αναγκάζομαι να κατεβάσω το κεφάλι, όμως όταν τα σκέφτομαι μόνος μου, εγώ, γελάω σαν τρελλός. Φαντάσου τώρα τί σκέφτονται αυτοί για εμάς. Έχετε λέει μακαρόνια; χαχαχαχαχαχαχαχαχα. Τι να τους πεις αυτούς;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 27, 2011 4:00 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

kalhspera.στο 550 του ΓΔ εχουν προεξοφληθει ολα. Η διαφορα με εδω ειναι μεγαλη αλλα αν το δει καποιος μακροπροθεσμα ειναι μηδεν. πχ ρωτησε εναν παικτη του 99 που μπηκε και ποσο ηταν ο δείκτης και θα δεις οτι δεν θυμαται καλα ή αποδιδει πολυ μικρη σημασία. Βαλε ενα συστημα στην διαχειρηση χρηματων και μια σχεση με τον ΓΔ και αν εχεις ρευστο πράξε τα δέοντα.
Δυστυχώς πολλοι δεν εχουν χρήματα αφου η κριση ειναι μεγαλη και κανεις μας δεν περίμενε αυτα τα επίπεδα. Θελει υπομονη. Θεωρω πως η υπομονη ειναι μεγαλυτερο προσον απο την ρευστοτητα και την επιλογη μετοχών στους πυθμένες των μακροχρονιων πτωτικών αγορών.

Φιλε φου, τετοια πολλα θα ακουσεις ..στα νησια το καλοκαιρι παντως ηταν σαν τις παρθενες και ελεγαν "αλλιως μας τα ειπαν στα ΜΜΕ , εχουμε κανει λαθος κλπ" Ειμαστε το εξιλαστηριο θυμα της κρισης , ομως αυτο το μειονεκτημα στο μελλον θα γινει και το μεγαλο πλεονεκτημα, οταν μετα απο καποια χρονια θα λεμε "τι να μας πειτε και απο την ζωη σας ρε φουκαριαρηδες.." ή πηγαμε στην κολαση και γυρισαμε κλπ..Η Ελληνικη ιστορια αν την κοιταξεις προσεκτικά, θα δεις οτι ειναι γεματη δυσκολιες στα ορια του αδυνατου, για τον λαο αυτο. Ο Ελληνας δεν εχει περασει ευκολα, αλλα δια πυρος και σιδηρου στους αιωνες. ΤΩΡΑ συμβαινει ακριβώς αυτο. Αλλη μια πολυ μεγαλη δοκιμασία.
Εφιάλτες παντα υπήρχαν και θα υπάρχουν.Ομως η ιστορια διδάσκει πως πάντα ο Ελληνας κερδιζει, ειτε κυριολεκτικά ειτε μεταφορικά - το ιδιο ειναι - και συνεχιζει...
Αστους να λενε...Ο καθενας οφειλει να κανει αυτο που πρεπει, να κανει το καθηκον του και με τους εφιάλτες και κυρίως τους κομπλεξικους "βαρβαρους" θα ερθει η ωρα που θα λογαριαστουμε..

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 27, 2011 8:41 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

παντως στην πολιτικη σκηνη εχουμε ενα θεμα μεσα σε ολα τα αλλα. Δεν υπάρχει φιλελευθερο κομμα. Οι δηλωσεις ΝΔ πως θα ..αποκαταστησει οσους αδικηθηκαν με την εργασιακή εφεδρία δείχνει καθαρα πως το κομμα πηγαινει πολτικά στην λαικη δεξιά και οικονομικά σε συντηρητικές θέσεις. Δηλαδή εχουμε στην Ελλάδα.. Ενα κομμα που δημιουργησε το μπαχαλο και την κριση - ΠΑΣΟΚ - να προσπαθει να κυβερνησει με πολιτικές τουρλουμπουκι, δυο δεξια κόμματα και δυο αριστερα που εχουν καθαρα συντηρητικές οικονομικά θέσεις , και μενουν 2 μικρα κομματα που ειναι τα πιο κοντινά σε αντιστοιχα Ευρωπαικά αλλά χωρις στελεχη και χωρις σοβαρές προοπτικές.
Τα δε 5 πρωτα λατρευουν τον Δημόσιο τομέα σα σπιτι τους...
Εδω ειναι το πρωτο και σοβαρο εμποδιο για την αλλαγη σκηνικου και εξοδο απο την κριση.

Οι μονοι που εχουν καταλαβει τι συμβαινει στον πλανητη ειναι οι κεντρικές τράπεζες. Οι traders που δηλώνουν πως ονειρο τους καθε βραδυ ειναι μια χρεοκοπία και παγκοσμια κριση αλά 29 ειναι βλαμμενοι και ο ορισμός του χαζοσορτακια..αφου η ευημερία ειναι κοινωνικο αγαθό.
Οι πραγματικές θεσεις των ΓΕρμανων θα φανουν μετα την εκλογικη αναμετρηση. Ο Ομπαμα και ο υπουργός οικονομικών της Αυστραλίας εχουν δικιο, αλλα μιλαμε για έναν απο τους πιο σκληρους και μεθοδικούς πολιτιστικά λαούς με πολλα κουσουρια και ανειπωτη αλλαζονία.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 28, 2011 6:20 am 
Χωρίς σύνδεση

Πίστεψέ με δεν το κάνω με δεύτερο σκοπό αλλά δεν κατάλαβα τα 2 τελευταία κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ το είπες. Τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ τα κατάλαβα. Το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ τα κατάλαβα. Ελπίζω οι άλλοι δύο να μην εννοείς την κόρη του Δρακουμέλ και τους Οικολόγους. Γιατί δε νομίζω ότι έχουν και μεγάλη Ευρωπαϊκή προοπτική. Αν και να σου πω, παρακαλάω να γίνει πρωθυπουργίνα αυτή μπας και τη δει πρωθυπουργίνα ο ακατανόμαστος και επιτέλους απαλλαχτούμε.

ΜΑΡΦΒ και ΠΕΙΡ περιμένουν κάτι; Δε βλέπω ντηλ. Είμαι χωμένος μέσα βαθιά. Καμιά 60-70% μέσα. Να τα δώσω και να πάρω τα λεφτά ή να περιμένω; Η βασική παράμετρος είναι ότι δε με απασχολεί και πολύ γιατί προς το παρόν δεν έχω ανάγκη. Μπορώ να τα αφήσω και 20 χρόνια μέσα.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 28, 2011 8:58 am 
Χωρίς σύνδεση

fufutos έγραψε:
ΜΑΡΦΒ και ΠΕΙΡ περιμένουν κάτι; Δε βλέπω ντηλ. Είμαι χωμένος μέσα βαθιά. Καμιά 60-70% μέσα. Να τα δώσω και να πάρω τα λεφτά ή να περιμένω; Η βασική παράμετρος είναι ότι δε με απασχολεί και πολύ γιατί προς το παρόν δεν έχω ανάγκη. Μπορώ να τα αφήσω και 20 χρόνια μέσα.

Καλημερα , θα μπω στον πειρασμο να σου απαντησω για μετα 20 χρονια...το πιθανοτερο θα ειναι να εχουν καταληξει και οι δυο σε καποιον ξενο ομιλο (αλα γενικη-εμπορικη) λογω των γνωστων προβληματων , οποτε και η μοιρα των μικρομετοχων μαλλον θα ειναι η ιδια...
ειτε αλλεπαληλες αυξησεις , ειτε συνεχεις ζημιες και τελος εξοδος απο το ταμπλω με δημοσια προσφορα σε τιμη εξευτελιστικη...δεν ειναι ευχαριστο να το γραφεις αλλα καλυτερα να ειναι καποιος χρησιμος παρα ευχαριστος ...

...τα παραπανω δε σημαινουν οτι καποιος πρεπει να βγει να τα χωσει ολα εδω και τωρα , αλλα οτι βασικα πρεπει να αναζητησει τιμες για να πουλησει και οχι για να αυξανει θεση στο διηνεκες...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 28, 2011 8:13 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

καλησπερα. φουφουτε εννοω τα κομματα Κουβελη και Μπακογιαννη τα οποια ειναι σαφώς πιο ευρωπαικά απο τα υπολοιπα, αλλα ειναι μικρά. Σιγουρα πολλοι δεν θελουν καν να ακουν για καποιους πολιτικούς, ομως προσωπικα προσπαθω να ειμαι αντικειμενικος και τους κρινω απο οσα τωρα λενε και εχω δει πως το ενα εχει αριστερη ιδεολογία αλλα χωρις τα γνωστα καραγκιοζηλίκια ενω η αλλη δεν εχει στηριξει ΔΤ και συνδικαλιστές.
Φυσικά θαθελα να δουμε νεους πολιτικούς σε κομματα της ευρωπαικης αριστεράς , του κεντρου , και των φιλελελευθερων, αλλα ακομα δεν εχουν εμφανιστει. Στο μελλον πιστευω πως κατι θα γινει.

ΜΑΡΦΒ και ΠΕΙΡ ειναι 2 τραπεζες με ασχημα θεμελιωδη και θα χρειαστουν σιγουρα πολλα λεφτα για ΑΜΚ που θεωρω πως θα δοθουν απο το ταμειο διάσωσης της Ευρώπης .Ισως να ηταν καλυτερα να βγεις μετα απο το πρωτο καλο ανοδικο κυμα - αντίδραση και να πας αλλου.

Η σταση των Γερμανων ηταν διαφορετικη αυτη την φορά, και το σημειο "φερτε επιτελους ενα καλο νεο απο την Ελλάδα, κατι θετικο.." ειναι ενδεικτικο της απελπισίας των Ευρωπαιων μετα κόλπα των πολιτικών μας. ΠΡοσεξτε κατι. ΟΛΗ η προσπαθεια που ειναι απιστευτη, του λαου που υπομένει τετοια φορολογικά μέτρα εχουν θαφτει, απο τις αστοχίες και τις σαχλαμάρες της κυβέρνησης με την επιλεκτικη εφαρμογη καποιων μέτρων του μεσοπροθεσμου.Κοινος παρανομαστής ειναι να μην γινουν απολυσεις στο Δημοσιο.
Ολα αυτα τα περι νεων οριζοντιων μειωσεων των μισθών και των συνταξεων και της εργασιακής εφεδριας κλπ συν τα νεα φορολογικα μέτρα εχουν σαν στοχο την δραστικη μειωση των δαπανων χωρις απολυσεις. Κλασσικη συνταγη σοσιαλιστικων κομματων , που για αλλους ειναι σωστη για άλλους οχι.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 28, 2011 8:35 pm 
Χωρίς σύνδεση

Κε Δαντη καλησπερα,μια εκτιμηση για ΜΟΗ.Κοβει μερισμα 0,25 τις επομενες μερες και η συμπεριφορα δεν ειναι η αναμενομενη στο ταμπλο.Δηλαδη μετα το κοψιμο τι να υποθεσουμε,καταποντισμος....

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 28, 2011 9:39 pm 
Χωρίς σύνδεση

Παράθεση:
Κύριε Δαντη καλησπέρα,σε ποια τιμη ΓΔ κατα τη γνώμη σας προεξοφλειται χρεοκοπία εντός ευρώ και σε ποια τιμη χρεοκοπία και επιστροφη στη δραχμή;

Παράθεση:
kalhspera.στο 550 του ΓΔ εχουν προεξοφληθει ολα.

Στη περιπτωση της δραχμης νομιζω οτι θα εχουν πολυ μεγαλη διαφορα τα ενδεχομενα:
1)Αγορα μετοχων με Γενικο Δεικτη 550 μον. με νομισμα ΕΥΡΟ (πριν την μεταπτωση σε Δραχμη)
2)Αγορα μετοχων με Γενικο Δεικτη 550+dx μον. με νομισμα Δραχμη (μετα την μεταπτωση σε Δραχμη)

Δεδομενου οτι:
i) την δραστικη πτωση της ισοτιμιας της "νεας" Δραχμης. Ενδεικτικα:
Σενάρια για νέα δραχμή με υποτίμηση 120% http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/659479/Article.aspx
--> Απο ισοτιμια ευρώ=1Δραχμη σε ευρώ= 2,2 νέες δραχμές.
ii)την ανατιμηση του Γενικου Δεικτη κατα dx (αυξηση).

Πιθανολογω οτι την Δευτερα της μεταπτωσης, οποιος εχει ευρω τα διατηρει για καποιες ημερες, γιατι η νομισματικη ανοδος του ευρω θα ειναι μεγαλυτερη του χαα. Τι λετε Κυριε Δαντη???
Βεβαιως το ενδεχομενο επιστροφης στη δραχμη απιθανο δεν ειναι, αλλα εχει σαφως πολυ μικροτερες πιθανοτητες απο το κυριαρχο σεναριο της παραμονης στο Ευρω. Wishful thinking ή πραγματικοτητα ?? Κυριε Δαντη τι λετε??

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 28, 2011 10:04 pm 
Χωρίς σύνδεση

Για τον Κουβέλη θα συμφωνήσω οριακά. Αλλά για τη "εύθυμη χήρα" να με συγχωρείς έχω τις επιφυλάξεις μου. Ανήκει σε μια πολιτική οικογένεια και έχει μια πολιτική ιστορία που δεν είναι και αμιγής. Και δεν κρίνει μόνο η εμπλοκή της στο Δ.Τ. το ποιόν της. Ξεχάσαμε κιόλας τα τηλεφωνικά κέντρα της Siemens για να μην θυμηθώ τις υποκλοπές; Κι έπειτα, η "εύθυμη χήρα" έχει πει πολλά κατά καιρούς. Και φυσικά όταν το 99% των πολιτικών μας, αποδεδειγμένα, άλλα λεν, άλλα εννοούν και άλλα σκέφτονται, καταλαβαίνεις ότι δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη.

Χαρακτηριστικό παράλληλο παράδειγμα είναι οι Γερμανοί. Βλέπεις πως παρά την πάροδο 70 ετών σχεδόν από την ήττα στον 2ο Π.Π. συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να έχουν το ίδιο χούι της κατάκτησης της Ευρώπης με τους πλέον παράδοξους και ανορθόδοξους τρόπους. Δεν το λέω εγώ. Το λέει ο Μπαρόζο. Τους είπε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ΕΕ και η ΕΕ θα επιζήσει και θα ισχυροποιηθεί αλλά αυτό δεν θα γίνει με σκοπό την Γαλλο-Γερμανική κυριαρχία.

Αυθόρμητη ερώτηση : Για ποιόν λόγο να πιστέψω ότι η "εύθυμη χήρα" άλλαξε;

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: