neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Dr. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 28, 2011 11:21 pm 
Χωρίς σύνδεση

Kύριε Δάντη καλησπέρα, ο Μπουλούτας σήμερα σε συνέντευξή του στην Κύπρο είπε ότι η ΜΒΡΦΒ δεν χρειάζεται αύξηση Μ.Κ. και ότι η Τράπεζα αντέχει ακόμα και κούρεμα 50%. Δεν είναι αλήθεια αυτά. Πού ακριβώς βρίσκονται τα άσχημα θεμελιώδη που λέτε για την ΜΒΡΦΒ : Ευχαριστώ Πολύ.

Totomis

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 28, 2011 11:46 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Μα δεν λεω οτι η Μπακο αλλαξε..Φυσικα και την βαρυνουν την οικογενεια της ενα σωρο..ομως ο πατηρ της και πατηρ της διαπλοκης ειχε μερικες ευστοχες περι την οικονομια παρατηρησεις, αλλα τα ΜΜΕ τον ειχαν σκισει..Για το χρεος μιλουσε απο πολυ παλια, για τις λαικιστικες επιδιωξεις της δεξιάς και της κομμουνιστικής αριστερας επισεις..Φυσικα τα διαπλεκομενα ειχαν λυσσαξει, οπως το 90-93 και οι φωνες περι ξεπουληματος της ελλαδος με τις μετοχοποιησεις ΟΤΕ..τα μετρα ιδιωτικοποιησης τοτε ηταν πολυ μπροστα απο την ελληνικη κοινωνια και την προπαγανδα , γιαυτο και τωρα το τσουναμι ειναι τεραστιο..και γιαυτο και δεν πρεπει να μας απασχολει τι θα γινουν τα καημενα παιδια των ΔΕΚΟ που απειλουσαν με διακοπτες, και ξεβρακωναν λεωφοριουχους κλπ αλητειες..Τωρα ας τους δωσει το κομμα φαγητο να ζησουν και ας αφησουν τα γεροντια που τους κοβουν τις συνταξεις..
Θελω να πω πως αν και διαπλεκομενος ο Μητσο εβλεπε μερικα πραγματα πολυ καθαροτερα απο ολους..τωρα ειχε και καποιες αδυναμιες στα αρχαια..αλλα αλλοι ειχαν στις αεροσυνοδους..στην Ελλαδα φιλε μου ολοι εχουν και μια αδυναμια μεγαλη..
Επομενως μιλαω για τις ιδεες που εχει , που ως ενα σημειο ειναι πιο φιλελευθερες απο ολους..ε, στην πορεια τα χανει η Μπακο, και ελπιζω να βρεθει ενα κομμα φιλελευθερο (οχι νεο φιλελευθερο) στην Ελλαδα επιτελους.. ασε που τους ξερω καλα μια και εχω ιδιαιτερες σχεσεις με τα Χανιά (αν και Μακεδόνας).

Χρηστο, δραχμη δεν παμε οσο και αν η αυριανη εχει λυσσαξει..αυτο το λαμογιο, εχει βγαλει εξω ενα σωρο χρηματα και τα καναλια του εχουν πτωχευσει..αρα για το 550 μιλαμε για ευρω..τωρα αν παμε εμεις και πουμε ή δραχμή ή ανατιναζουμε το συμπαν, δεν ξερω τι μπορει να γινει..σιγουρα μια νεα δραχμη θαναι το 0,35-0,40 του ευρω , αλλα το χρεος σε ευρω θα παραμεινει, οποτε ειδικα αν προχωρησει η ανταλλαγη ομολογων και το περασμα του χρεους στο Αγγλικο δικαιο, για να βγουμε απο το ευρω , πρεπει αυτο να διαλυθει..

ΜΟΗ - πολυ καλη και σαφως υποτιμημενη..ομως καμια μετοχη σε κανενα χρημ/ριο δεν ξεφευγει απο το γενικο κλιμα. ετσι αν ολα πανε καλα , ανεβαινουν τα παντα, αλλα πολυ αλλα παρα πολύ.
αν ολα πεφτουν γιατι προεξοφλουν χρεοκοπια ή καταστροφη και μαζευουν ..τροφιμα, τοτε ολα πεφτουν. ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ των επενδυτών ειναι ο καθοριστικος παραγοντας που κινει μεσοπροθεσμα τις αγορές. ΚΑλο και το μερισμα που κοβει..

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 28, 2011 11:52 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

η ΜΑΡΦΒ ειχε δωσει ολα τα θαλασσοδανεια της ΜΙΓ στην ΑΜΚ της ΜΙΓ. Θεωρω πως πολυ μικρο ποσοστο απο αυτα ειναι ενημερο ..Αν δεν ειναι αυτο τοτε κατι αλλο τρεχει, αλλιως δεν θαχε παει τοσο χαμηλα..ΓΕνικα μονο η ΕΤΕ και ισως η ΑΛΦΑ μπορουν να αντεξουν ..αλλα αν γινει κουρεμα 50% και με τις επισφαλειες σε απιστευτα υψη στο αμεσο μελλον, την κρατικοποιηση ή ευρωποιηση , δεν θα την γλυτωση καμια..

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 29, 2011 1:48 am 
Χωρίς σύνδεση

Σωστά. Να σημειώσω ότι εκτός από τα αρχαία είχε και μια τάση να είναι απλοχέρης με την περιουσία μας. Δε λέω, είδε τις ιδιωτικοποιήσεις και μάλιστα έδινε και δώρο. Να επισημάνω εδώ ότι οι Ιταλοί είναι πολύ καλοί στην υποδηματοποιία ειδικά με πρώτη ύλη το τσιμέντο. Ίσως ήθελε να τα δώσει με αντάλλαγμα την τεχνογνωσία. Και αν είναι έτσι τί παραπονιόμαστε; Η Βενζίνη τότε είχε πάει από 60 δρχ στις 150 και το ψωμί από 30 στις 100. Αν θυμάμαι καλά. Τα ίδια κάνει και ο σημερινός αλλά σε πιο ευρεία κλίμακα. Τί δε μας αρέσει; Αλλά πάντως είδε μακριά, αυτό το παραδέχομαι. Ποιός θα μου το έλεγε ότι θα ζούσε να δικαιωθεί ο παλιοβρυκόλακας.

Ευχαριστώ για τη ΜΑΡΦΒ.

Να πανικοβληθώ ή το γεγονός ότι ο Γιώργαρος είπε στην κοινή συνέντευξη με τη Μέρκελ "Προχωράμε μπροστά και λαμβάνουμε σκληρά μέτρα για να πετύχουμε την ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ της οικονομίας μας" ήταν καθαρά γλωσσολογικό και απλώς εννοούσε να τα φέρουμε "ίσα βάρκα, ίσα πανιά";

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 29, 2011 6:58 am 
Χωρίς σύνδεση

Τι βρηκατε να θυμηθειτε ρε παιδια μετα τοσα χρονια...η αλητοοικογενεια ηταν η αλλη οψη του νομισματος απο τον ανδρεα (δε γραφω για μεθυστακες για να μην πει κανεις οτι βεβηλωνουμε την ιστορια) ...η μεν μοιραζε λεφτα στα τζακια(μεσα-εξω) και κραταγε μιζες (παραδοσιακη) , ο δε διοριζε και γλεντουσε με δανεικα και καταχρεωνοντας (σε ξενους βασικα) τη χωρα με τα γνωστα αποτελεσματα ...η Ιστορια κανεναν τους δε δικαιωνει , κανενας τους δε δουλεψε για το καλο της χωρας και μονο περιφρονηση πια αξιζουν._

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 29, 2011 8:39 am 
Χωρίς σύνδεση

Δάντης έγραψε:
Θελω να πω πως αν και διαπλεκομενος ο Μητσο εβλεπε μερικα πραγματα πολυ καθαροτερα απο ολους..τωρα ειχε και καποιες αδυναμιες στα αρχαια..αλλα αλλοι ειχαν στις αεροσυνοδους..στην Ελλαδα φιλε μου ολοι εχουν και μια αδυναμια μεγαλη..

Οσον αφορα την συλλογη του απο αρχαια αντικειμενα, να χαιρεστε που την εκανε κιολας. Αν δεν αγοραζε αυτος ολα θα εβγαιναν εξωτερικο. Η δικη του συλλογη του τουλαχιστον θα μεινει στο Ελλαδα, αρα κατ' επεκταση σε εμας. Μην ξεχνατε πως τα μουσεια μας στηριζονται κατα 95% σε πρωην ιδιωτικες συλλογες οι οποιες δωρηθησαν σε αυτα. Ετσι θα γινει και με την δικη του συλλογη, αν δεν εχει γινει ηδη. Και μετα θα βαλουν και μια τιμητικη πλακετα απο κατω με το ονομα του. Το χρημα πολλοι εμισησαν την δοξα ουδεις.

Στην τελικη ρε παιδια, καλυτερα φιλοτεχνος παρα να τρεχει κατω απο φουστανια αεροσυνοδων ή να παιζει μπαρμπουτια.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 29, 2011 8:54 am 
Χωρίς σύνδεση

Αγγελε,

Σημασία έχει κάποιος να κάνει τη δουλειά άσχετα με ανθρώπινες αδυναμίες.

Μου έχει μείνει η έλλειψη "τσαγανού" του ΓΑΠ και η αυτοκαταστροφική παλαιοκομματική αυταρέσκεια του Μητσο.

Σε κάθε περίπτωση εξαιρετικά υπερτιμημένοι πολιτικοί.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 29, 2011 10:00 am 
Χωρίς σύνδεση

Καλά τα είπε ο κ.Δάντης και ο Μέταλ. Ο καθένας με τις αδυναμίες του. Δεν μπορεί να τον κρίνουμε από τα αρχαία, ούτε από τα φουστάνια. Εγώ προσωπικά προτιμώ τη μυρωδιά της ορμόνης. Άλλος μπορεί να προτιμάει την ομορφιά του αρχαίου δοχείου. Αυτό με το μπαρμπούτι μου λείπει. Ρίχτο σε ένα πριβέ γιατί μου έβγαλες το κουτσομπολίστικό μου. Ποιό τσακάλι ήταν αυτό;

κ.Δάντη, ξέρω ότι δεν είναι αξιόπιστη η πηγή αλλά αυτό με το θέμα της τράπεζας της Ανατολής έχει πάρει διαστάσεις από ότι κατάλαβα. Και μου κάνει εντύπωση ότι κανείς δεν τολμάει να πει κουβέντα και μάλιστα χθες έβγαλε και μια μαρτυρία ενός φαλιρισμένου πρώην επιχειρηματία ο ζουγκλάκιας. Εγώ δεν πείθομαι... και γιατί πιστεύω ότι αυτοί στο ebay που είδαν την τιμή της μετοχής να πάει από τα 7 δολλάρια στα 5000 θα βγάλουν περισσότερα, αλλά, το γεγονός ότι συμβαίνουν πράγματα και θαύματα με κάνει να σκέφτομαι. Ξαφνικά εξαφανίζονται από το ίντερνετ αναφορές στο WikiPedia, ο Βενιζέλος έπρεπε να απαντήσει και δεν απαντάει (βέβαια έχει πιο σοβαρά πράγματα να κάνει, προφανώς), η τράπεζα δεν δίνει στοιχεία που να πείθουν κτλ. Μήπως τελικά οι άνθρωποι έχουν δίκιο αλλά έτσι όπως το πηγαίνουν κατήντησαν γραφικοί;

Κάτι που ξέχασα να σχολιάσω και να περιμένω σχόλιο είναι η δήλωση του Βενιζέλου στις εξαγγελίες προχθές. Είπε "Κι εμείς για δικούς μας λόγους, θέλουμε να πάρουμε κάποια μέτρα και να διαμορφώσουμε μια διαφορετική κατάσταση και κοινωνία, δεν είναι μόνο η Τρόικα που μας λέει να πάρουμε μέτρα" ή κάπως έτσι τελοσπάντων και σκέφτηκα αμέσως...Μήπως τελικά άρχισε ο Μπένυ να ξεφουρνίζει το παραμύθι σιγά σιγά για το ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να πάρει τα μέτρα και προετοιμάζει για τις απολύσεις; Ή το είπε καθαρά για να στείλει το μήνυμα στους ΕΕ και ΔΝΤ ότι η κυβέρνηση θέλει και προσπαθεί και πρόκειται να υποταχθεί σε οποιαδήποτε βούλησή των φτάνει να μας αφήσουν να βγούμε από τη γωνία και να σταματήσει η φάπα; Δεν ξέρω αλλά κάτι μου λέει αυτή η δήλωση και δεν μπορώ να το αποκωδικοποιήσω. Λες να έχει τελικά σχέδιο ο ΓΑΠ;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 29, 2011 10:03 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Δεν ξερω αυτο το θεμα ποσο σοβαρο ειναι και αν ειναι αληθεια , αφου ο ζουγκλας εχει παραδοση στις σαχλαμαρες. ΜΑκαρι να ειναι αληθινο , αλλα θελει οργανωση και μεθοδο για να γινει κατι αφου δεν υπα΄ρχουν τοσα λεφτα για να πληρωσει τωρα η ΕΚΤ..οποτε θα πας σε διαπραγματευση και ανταλλαγές..Αν ειναι αληθεια προς το παρον θα το βαλουν στην ακρη..

Ο βενιζελος πηγε να κανεις μαγκιες και τον εφαγαν..

Παντως να σημειωσουμε εδω πως τα ψεμματα τελειωσαν. Απο την στιγμη που θα γινουν ΚΑΙ οι απολυσεις στον ΔΤ το παιχνιδι μεταφερεται στην ΤΡΟΙΚΑ. Αν δεν γινει αυτα που εχει προβλεψει και χρειαστουν νεα μετρα, βλεπω να γινεται χαμος, και απολυτα δικαιολογημένος με παγκοσμιες επιπτωσεις.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 29, 2011 10:39 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Τελος αξιζει να αναφερθουμε και στην πηγη του χρέους που δεν ειναι η πολιτικη, οιμ πολιτικοι , το Δημόσιο, η φοροδιαφυγη και οι διαπλεκομενοι επιχειρηματική ταξη κ.α. αυτα ήταν τα αποτελέσματα της διάλυσης του παραδοσιακού κοινωνικου ιστου και της αντιληψης της αρπαχτής που εφερε ο μακαριτης το 81.
Μπορουμε να καταλογισουμε πολλα σε ΝΔ και ΚΚΕ, αλλα οι μεθοδοι και οι αντιληψεις πολιτικης εξουσίας και εφαρμογής που ηρθαν τοτε, μετετραψαν την χωρα σε ενα δυτικο κρατος με σοβιετικη νοοτροπία και νεοπλουτους κιτς πολιτες που θαυμαζαν την 17 Νοεμβρη , τον Αντρεα και τον Κανταφι.

Δυστυχώς μονο μια μικρη μεριδα καταλαβε που θα πηγαινε το πραγμα και τι θα γινοταν..Οσοι ειμασταν παιδια τοτε μας φαινονταν πολλα πραγματα υπερβολικά και οι αντιδράσεις περιεργες.
Φυσικά αργοτερα, το καταλαβαμε,καποιοι , αλλα ειμασταν απελπιστικά μονοι..στις παρεες κινδυνευαμε με αποκλεισμο ..Πολυ θαθελα να συναντησω τωρα καποιον απο αυτούς που ετρεχαν στις συγκεντρωσεις του" αντρεα που εδωσε χρημα στον λαο" το 82 να δω τι λένε τωρα, σε οσα λεει ο γιος του...

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: