neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Dr. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Σεπ 30, 2011 10:47 pm 
Χωρίς σύνδεση

Α ρε Πάνο. Μια χαρά το πας, μέχρι που βγάζεις τον οδοστρωτήρα και με αποτελειώνεις. Γι αυτό σου απαντώ, αν και η συζήτηση είναι market talk.
1. Συμμετοχή των συνδικαλιστών στη διοίκηση των ΔΕΚΟ υπάρχει αλλά έχει ρύθμιση. Στα πιο εξελιγμένα μη αστυνομοκρατούμενα ή στρατοκρατούμενα κράτη υπάρχει. Και υπάρχει γιατί η φωνή του εργαζόμενου δεν μπορεί να πνίγεται στο βωμό μόνον και μοναδικά του οικονομικού συμφέροντος. Αυτό θα ήταν δουλεία. Απλώς είναι ρυθμισμένο έτσι ώστε να μην επικρατεί κομματικοποίηση στον συνδικαλιστή και να είναι σχετικώς μορφωμένος. Εγώ έχω πάθει την πλάκα μου στην Ιταλία με την Καμούσο. Καμιά σχέση με τον συνδικαλισμό που ξέρεις. Η γυναίκα έχει άποψη και μάλιστα πολύ ισσοροπημένη. Πρωτοποριακά πράγματα και για την Ιταλία ακόμη. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πραγματικοί συνδικαλιζόμενοι με άποψη και με όρεξη για εργασία την ακολουθούν και ότι οι κλασσικοί συνδικαλιστές που ξέρεις την κράζουν. Και φαντάσου ότι ανήκει και στην αριστερά, ε;

2. Ελπίζω ότι όταν λες "έχουν οι 16χρονοι σοβαρή άποψη;" εννοείς καθαρά στο οικονομικό κομμάτι. Γιατί διαφορετικά, προσπερνώντας το γεγονός ότι κατά τη γνώμη μου προσβάλλεις τον ίδιο σου τον εαυτό και κατά πάσα πιθανότητα τα ίδια σου τα παιδιά, αν έχεις, ή αυτά που σου εύχομαι να αποκτήσεις, μιλάμε για μια αντίφαση συνταρακτική. Δηλαδή εσύ έναν 16χρονο τον έχεις τόσο λίγο ικανό να σκεφτεί, που του δίνεις την επιλογή κλάδου, κατεύθυνσης, σπουδών, επαγγέλματος; Δηλαδή εσύ πατάς το μέλλον του τόπου σου, σε όλους τους τομείς, στις επιλογές ενός 16χρονου που εσύ τον θεωρείς μη σοβαρό στις απόψεις του; Άλλο είναι βέβαια να υπονοείς ότι δεν μπορεί ο 16χρονος να έχει άποψη στην οικονομική διαχείριση. Σε αυτό κατά τη γνώμη μου δεν έχει ούτε ο 20χρονος. Και εδώ πάλι θα γκαζώσω και θα πω ότι δεν μπορεί η δικιά μας γενιά και παλαιότερες να σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο. Αν κάποιος φταίει για την ανατροφή του σημερινού 16χρονου, 20χρονου, 25χρονου φταίει ακρβώς η δική μας γενιά και η προηγούμενη. Παιδιά που καθοδηγήθηκαν στο να κάνουν καταλήψεις άνευ λόγου, γιατί οι μαμάδες τους ζούσαν ακόμη στην εποχή του Πολυτεχνείου και νόμιζαν ότι τα παιδιά τους θα χριστούν σωτήρες και αγωνιστές. Άλλο λοιπόν η καθοδήγηση η οποία πολλές φορές ακόμη και σήμερα γίνεται και με τη βία (κοίτα γύρω σου) και όχι μόνο σε οικογενειακό επίπεδο και άλλο η άποψη που μπορεί να έχει ένας 16χρονος για το ότι θέλει ένα σύστημα που να του προσφέρει τη γνώση και να έχει άμεση επαφή με τον καθηγητή, συγγράμματα που να τα καταλαβαίνει, πρακτική εξάσκηση. Μην μπερδευόμαστε. Στην Αγγλία (είναι αλήθεια εξελιγμένη χώρα;) εδώ και δεκαετίες υπάρχει η έννοια του tutor.Κάνω λάθος; Στην Ελλάδα για να μιλήσεις με καθηγητή πρέπει να τον βρεις την ώρα του 5λεπτου διαλείμματος γιατί μόλις λήξει το 3ωρο γίνεται εξαφανιζόλ. Οπότε μην υποτιμούμε τις νοητικές ικανότητες του 16χρονου. Ας φροντίσουμε καλύτερα να του δώσουμε τα εργαλεία για αυτά που ο ίδιος θέλει και όχι για την κατάληψη.

Υ.Γ. Φαντάσου ότι υπάρχουν ακόμη σχολεία τα οποία δεν επιτρέπουν στους μαθητές να βάζουν στον προαύλιο χώρο ούτε τα ποδήλατά τους. Αυτοί είναι οι...της γενιάς μας, που έχουν σοβαρή άποψη. Στην πολυθαύμαστη Αμερική, που την έχουμε κάνει μοντέλο, στα σχολεία μέχρι και μαθήματα οδήγησης μπορεί να κάνει κάποιος κατ επιλογή. Εμείς, ούτε ποδήλατο στο προαύλιο δεν μπορούμε να παρκάρουμε. Οι καθηγητές όμως, μπορούν να παρκάρουν την μερσέντα που πήραν με τον "ιδρώτα του προσώπου τους". Γι αυτό μην υποτιμάμε τους 16χρονους. Μην ξεχνάς ότι οι σημερινοί 16χρονοι είναι οι αυριανοί ηγέτες αυτού του τόπου. Όσο πιο χαζούς τους πιστεύεις τόσο λιγότερες ευκαιρίες θα έχουν να αναδειχθούν. Καλά τα αντιΠαπανδρεικο-Μητσοτακο-Σημιτικο-Καραμανλικά αλλά μην ξεχνάμε ότι η νοοτροπία του "τί ξέρει κι αυτός ο πιτσιρικάς και μιλάει;" σε πολλές περιπτώσεις αποδείχθηκε ολέθρια. Και αντιστρόφως σε πάρα πολλές περιπτώσεις το αντίθετο, αποδείχθηκε ευεργητικό. Ακόμη και στα χαιβάνια της γενιάς μας που ήταν και πολύ περισσότερο καθοδηγούμενα και παρωπιδισμένα από ότι τα σημερινά παιδιά.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Σεπ 30, 2011 10:51 pm 
Χωρίς σύνδεση

Dr.Δαντη θελω να ρωτησω κατι που πιστευω οτι θα απασχολησει αρκετους φιλους και θεωρω οτι ειστε ο μονος μονος που μπορει να δωσει μια υπευθυνη απαντηση.Να σας πω κατ ΄ αρχας οτι εχω 6200 μετοχες αλφα με μ.ο 6,5 ευρω.
Η ερωτηση μου ειναι η εξης: το καταρ αγοραζει ομολογιακο μετατρεψιμο σε μετοχες με τιμη μετατροπης 1,7 ευρω ανα μετοχη.Βλεπω οτι η τιμη της εχει υποχωρησει κατω απο αυτα τα επιπεδα ,αρα η αυξηση κεφαλαιου μπορει να γινει π.χ στα 0.5 ευρω.Τοτε οι ομολογιες αναπροσαρμοζονται ή η διασπορα που θα δημιουργηθει απο την αυξηση θα λειτουργησει προς οφελος των παλαιων μετοχων;
Ευχαριστώ.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 01, 2011 6:42 am 
Χωρίς σύνδεση

Η ανακοινωση της ΤΕΤΑΡΤΗΣ που αναφερει ο ΠΑΝΟΣ ειναι η εξαγορα των ΕΛΠΕ απο το ΚΑΤΑΡ....
Ειπατε τιποτα για το deal ALPHA-EUROBANK με συμμετοχη του ΚΑΤΑΡ;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 01, 2011 7:11 am 
Χωρίς σύνδεση

ira έγραψε:
Η ανακοινωση της ΤΕΤΑΡΤΗΣ που αναφερει ο ΠΑΝΟΣ ειναι η εξαγορα των ΕΛΠΕ απο το ΚΑΤΑΡ....
Ειπατε τιποτα για το deal ALPHA-EUROBANK με συμμετοχη του ΚΑΤΑΡ;

Kαλημερα , το ΚΑΤΑΡ ειναι ο παικτης που αναλαμβανει γενικως...ξαναθυμιζω οτι μαζι με αγγογαλλοαμερικανους συμμετειχαν στο βομβαρδισμο της Λιβυης απο τις βασεις της Σουδας...επικειται - δεν ξερω ποτε θα βγει - η ανακοινωση του ντηλ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 01, 2011 6:38 pm 
Χωρίς σύνδεση

Αραβικά κεφάλαια στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός»
Επενδυτική συμφωνία Ελλάδας - Κατάρ
Με την υπογραφή συμφωνίας που προβλέπει την επένδυση σημαντικών κεφαλαίων του Κατάρ στην εταιρεία Μεταλλεία Χαλκιδικής «Ελληνικός Χρυσός», ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα αλ Θάνι.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η συμφωνία αυτή είναι ένα μήνυμα στη διεθνή κοινότητα και δείχνει την εμπιστοσύνη για αναπτυξιακές ευκαιρίες που δίνουν στην Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

«Η Ελλάδα είναι μία εν δυνάμει πλούσια χώρα, που μέχρι τώρα έκανε κακή διαχείριση των πόρων της και του πολύ ικανού ανθρώπινου δυναμικού της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου και συμπλήρωσε ότι σκοπός της συγκεκριμένης συμφωνίας και των στρατηγικών επιλογών της κυβέρνησης είναι μια νέα μεταλλευτική πολιτική σε λατομεία και ορυχεία της χώρας, με έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο θαλάσσιο χώρο, με προώθηση επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συνολική αξιοποίηση των φυσικών πόρων.

«Αυτή είναι μια βιώσιμη στρατηγική», κατέληξε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «δεν θα αργήσει η ώρα που οι επενδυτές και όλοι οι Έλληνες θα βιώσουν την οικονομική ανάταξη της χώρας».

Τόσο ο κύριος Παπανδρέου, όσο και ο εμίρης του Κατάρ υπογράμμισαν τις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κρατών και τις προοπτικές που ανοίγονται για περαιτέρω συνεργασίες και επενδύσεις.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στη γειτονική Βουλγαρία.

Η συγκεκριμένη επένδυση αναθερμάνθηκε έπειτα από την πρόσφατη έγκριση περιβαλλοντικών όρων που υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο που έχει ανακοινωθεί η εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" θα προχωρήσει σε επένδυση 1,3 δισ. ευρώ που θα δώσει απασχόληση σε 1.800 εργαζομένους αρχικώς στα μεταλλεία Κασσάνδρας της Χαλκιδικής.
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=149678

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 01, 2011 8:30 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

ανακοινωθηκε και ειναι 1,2 δις στην εταιρια εξωρυξης χρυσου, στυην Χαλκιδικη..μαλλον εχει πολυ πραμα εκει για να μπουν οι καταριανοι..

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 01, 2011 8:56 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

ενταξει βρε ακερ, βομβαρδιασαν τα παιδια , θα τα διωξουμε κιολας? Εδω δεν επενδυουν ουτε οι ντοπιες κατσαριδες , θα τους αφησουμε να παν αλλου? Τολμηρα τα βλεπω τα παιδα παντως..

Εκεινο δε το ΧΑΑ δεν μου βγαινει απο το μυαλο οσο το κοιταω οτι πλησιαζει το τελος του σορτακια..

Φουφου αυτοκτονω...φυσικα και ενας 18χρονος δεν ξερει τι θελει..αλλιως θα κυβερνουσαν τα παιδια..η επιλογη σχολης γινεται απο τυχη ,απο οτι λενε οι γονεις και οι φιλοι, ή απο οτι νομιζει οτι του αρεσει,..τα δε παιδια ειναι πολυ πιο σκληρα απο τους μεγαλους..για θυμησου πως βγαζαμε - βγαζουν στην σεντρα οποιο εχει προβλημα και τι καζουρα πεφτει..
Τι δουλεια εχουν να κανουν καταληψεις κλπ το λεω απο την αποψη οτι πας 40 και 50 για να κατασταλαξεις καπου και να δεις ποιος ειναι τι , και παλι κανεις λαθος..μην πεφτεις στην παγιδα περι μελλοντος σε μια κοινωνια κλπ..γιατι αν ειναι το μελλον -δεν εχουμε μελλον, αφου τα μεγαλωσε παρακμιακη γενια..Ομως δεν ειναι αυτη η ουσια..η νεα γενια ειναι το μελλον αναλογα με το πως θα "παιδευτει" .. και τι εμαθε η γενια η τωρινη??? οτι μπορει να μπλεκεται οπου θελει χωρις κοστος, οτι σημασια εχει ποιον ξερεις οχι τι ξερεις, οτι το βισμα μετρα, οτι η αρπακτη (το δωρακι των 500 εκ του μακαριτη..) ειναι θεμιτη κλπ αηδιες..εμαθε ακομα οτι οι ξενοι ειναι ξενερωτοι και φλωροι..και ηρθαν οι φλωροι και καθησαμε προσοχη και αφου τα καναμε ολα σκ...τωρα αναγκαστηκαμε και τα καναμε γαργαρα...Μιλαμε για γενια με μελλον...
Για μενα η παραδοση και το πλεονεκτημα του Ελληνα ειναι η κλασσικη παιδεια και κυριως η αρχαια λογικη και φιλοσοφια..αυτα την δεκαετια του 80 ηταν φασιζουσες αηδιες..απο τα λαμιγια με τα καλαμποκια, τις μαιμου επιδοτησεις και τις ψευτομαγκιες..μια φορα ενας φιλος αριστερος που τους ηξερε πολυ καλα μου ειχε πει αυτοι, ειχαν βεσπες το 81 και τωρα εχουν βιλες στην Εκαλη, που τα βρηκαν..

Τωρα για τον συνδικαλισμο μεσα για την συμμετοχη πραγματικών συνδικαλιστων που τους ενδιαφερει ο εργαζομενος, οχι η τσεπη τους, αλλα ποιος θα συνδικαλιστεί αν δουλευει 40 ωρες και το λειτουργημα το κανει σε ελευθερο χρονο?? μονο οι πραγματικοι..Αρα αυτα που εφερε ο μακαριτης ηταν συνδιασμος σοβιετικης νοοτροπίας με βαλκανικη τεμπελια..

Για την αλφα δεν ξερω τι λεει η συμβαση με το καταρ, πιθανολογω πως οι ομολογιες δεν αναπροσαρμοζονται , απλα δεν θα θελουν να τις μετατρεψουν σε μετοχές αφου θα τους συμφερει να παρουν απο την αγορα..παντως το 1,7 ειναι το σημειο αναφοράς..

ειδατε τον εντουαρντς τι λεει..απο τους καλυτερους τεχνικους αναλυτές, αν και σουπερ αρκουδα..4000 ο νταου στο τελος του πτωτικου κύματος που μολις εχει αρχισει..Δεν του δινω πανω απο 20% πιθανοτητες με βαση τα σημερινα δεδομενα, αφου ειναι πολυ δυσκολο να ξεπεραστουν οι 666 γιατι εγιναν σε καθεστως πανικου..και ο πανικος θελει μια 10ετια τουλάχιστον για να ξεχαστει...χαρακτηριζει δε ανοητους οσους λενε πως οι αποτιμησεις σου ΣΠ ειναι χαμηλες..δεν ξερω τι λεει , αλλα ιστορικα το 7,5 μέσο Ρ/Ε ειναι σουπερ καμπανακι για αγορές..

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 01, 2011 9:32 pm 
Χωρίς σύνδεση

Μα βάση αυτά που είπα και αυτά που είπες, νομίζω ότι συμφωνήσαμε διαφωνόντας. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Γιατί συμφωνούμε στον συνδικαλισμό όπως τον είπα και εγώ και εσύ.
Γιατί συμφωνούμε ότι η ίδια η προγενέστερη γενιά έκανε τα παιδιά έτσι.
Γιατί συμφαωνούμε ότι δεν φταιν τα παιδιά για τις καταλήψεις αλλά οι από πάνω.
Γιατί συμφωνούμε ότι η κλασσική παιδεία αλλά και η ενεργή συμμετοχή του μαθητή με γερές βάσεις είναι σημαντική.
Πάλι καλά, άγιο είχαμε. :lol: :lol: :lol: :lol:

Σε κάτι όμως διαφωνούμε. Μπορεί να φτάσεις 70-80-90 και 200 (όπως ο Μητσοτάκης) και να κάνεις πάλι λάθος. Δεν οφείλεται σε αυτό που πιστεύεις. Οφείλεται στο ότι όλα στην πολιτικήαλλά και τη ζωή έιναι παραμετροποιήσιμα και μεταβλητά αναλόγως με τις εποχές και στο ότι αναλόγως με την ηλικία αλλάζουν οι εμπειρίες, οι ανάγκες, οι σκέψεις. Νομίζω; Και δε νομίζω ότι δουλειά του 16χρονου είναι να κατασταλάξει πολιτικά άρα δεν θέτω τέτοιο θέμα καθόλου. Θέτω όμως το θέμα των επιλογών. Δε νομίζω ότι είναι τόσο τυχαίο πια. Κάποτε είχαμε στο σχολείο τον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό αλλά καλύτερα να μην τον συζητήσουμε γιατί..... Τώρα έχει ιδιωτικοποιηθεί, αν και συνεχίζει να υφίσταται στο σχολείο και πολλοί γονείς προσφέυγουν στον ιδιωτικό τομέα για να μορφώσουν τα παιδιά τους και να τους δώσουν εργαλεία για τις επιλογές τους. Άρα αρχίσαμε να μαθαίνουμε ότι η γνώση δεν προέρχεται μόνο από την ιστορία αλλά και από την κριτική ικανότητα. Εγώ πιστεύω στα παιδιά. Έχω κάτι ανίψια 10 χρονών και πίστεψέ με, πολλές φορές τα ακούω και δεν πιστεύω στα αυτιά μου. Έχουν γνώσεις και κριτική ικανότητα που εμείς δεν την είχαμε ούτε στο γυμνάσιο. Δεν μας προσφερόταν.

Υ.Γ. Ας το παραδεχτούμε, εμείς ήμασταν πολύ λιγότερο έξυπνοι ως 16 χρονοι από τους σημερινούς. Και είμαστε πολύ λιγότερο έξυπνοι από ότι θα είναι αυτοί όταν φτάσουν στην ηλικία μας. Αυτό λέγεται εξέλιξη και ανάπτυξη. Και "το πεπρωμένο, φυγήν αδύνατο".

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 01, 2011 10:25 pm 
Χωρίς σύνδεση

Δάντης έγραψε:
ανακοινωθηκε και ειναι 1,2 δις στην εταιρια εξωρυξης χρυσου, στυην Χαλκιδικη..μαλλον εχει πολυ πραμα εκει για να μπουν οι καταριανοι..

θα εχει ουρα στον κατασκ/κο τομεα γιατι ο μεγαλος θελει να τα πουλησει ολα._
...σκεφτειτε τι μας περιμενει , το συστημα αλλαζει και οι παικτες επισης ...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 02, 2011 11:36 am 
Χωρίς σύνδεση

Πανο,αλλαξε κατι στο σκεπτικο σου;Πιστευεις τελικα οτι οι 550 μοναδες ειναι σεναριο με λιγες πιθανοτητες;Θα υπαρξει τελικα αλλη λυση; Γιατι το τελος του σορτακια που αναφερεις,ετσι το αντιλαμβανομαι εγω...
Α,απο βδομαδα θα μας ερθουν και οι Γερμανοι επενδυτες μαζι με τον Βιετναμεζο τους,για να δουμε θα πεσει κανενα ψιχουλα στην Ελλαδιτσα μας;

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: