neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Dr. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 02, 2011 7:25 pm 
Χωρίς σύνδεση

Δάντης έγραψε:
ενταξει βρε ακερ, βομβαρδιασαν τα παιδια , θα τα διωξουμε κιολας? Εδω δεν επενδυουν ουτε οι ντοπιες κατσαριδες , θα τους αφησουμε να παν αλλου? Τολμηρα τα βλεπω τα παιδα παντως..

Εκεινο δε το ΧΑΑ δεν μου βγαινει απο το μυαλο οσο το κοιταω οτι πλησιαζει το τελος του σορτακια..
...

Προσωπικα δεν εχω αναστολες και ας ερθουν κι οι εβραιοι του Ισραηλ αμεσα.Το θεμα ειναι - οπως ολο και καθαροτερα φαινεται - οτι αυτο που λοιδωρουν καποιοι ως θεωριες συνομωσιας αποδεικνυεται σχεδιο βημα-βημα αλβανοποιησης/βουλγαροποιησης (ο,τι θελετε παιρνετε) της οικονομιας , ΟΧΙ για να "γινουμε επιτελους κρατος" - αλλα για να παρουν ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΣ τα ασημικα (εν προκειμενω τα χρυσαφικα) σε τιμες κατοχικου μαυραγοριτη...

...ηταν δυσκολο να κανει το κρατος εκμεταλλευση του χρυσου? αντ αυτου τον εκχωρησε στο μπομπολα αρχικα και εν συνεχεια οπως βλεπουμε σε ξενους...ετοιμαστειτε για συνεχεια ...η πωληση στην πετρολα των ελπε δεν ηταν ξεπουλημα ? θα συνεχιστει ...καληνυχτα και καλο κουραγιο ...

Υ.Γ.Κατοχυρωθηκε οι προσδωκωμενες 1500 νεες θεσεις εργασιες να καταληφθουν απο Ελληνες ?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 02, 2011 8:34 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

ασ πουμε οτι δεν υπηρχε η κριση..θα εμποδιζοταν καποιος να αγορασει Ελλαδα? οχι.
ο επενδυτής ερχεται να επενδυσει οπου υπαρχουν καλες τιμες και μικρη γραφειοκρατία..στην Ελλαδα το πρωτο υπηρχε κατα καιρους, το δευτερο σιγα σιγα προσδωκουν να φτιαξει τωρα..
Στην ΝΥ που ημουν ρωταγαν αν υπάρχουν ευκαιριες στην Ελλάδα αλλα ηταν διστακτικοι απο τα γνωστα εμποδια ..και εβλεπαν ολα τα βαλκανια..σχεδιο υπάρχει εκει? δεν νομ ιζω..στις ΗΠΑ, στον Μανχαταν, τα μισα κτηρια και υπηρεσιες ανοικουν σε ξενους..σχεδιο ειναι και εκει?
Αν υποθεσουμε οτι το κεφαλαιο λειτουργει ορθολογικα και κυνηγα το κερδος και μονο, τοτε θα παει εκει που μπορει να βγαλει αργα ή γρηγορα κέρδος..
Αν καποιος παει Μανη , θα δει οτι η Μεσσηνιακη εχει πολλους ξενους ..πουλαγαν , αρεσε στους ξενους και ηρθαν και αγορασαν..Στην Λακωνικη λιγοι ξενοι υπάρχουν γιατι οι ντοποιοι δεν πουλαγαν ευκολα..
Εκμεταλευση του χρυσου με την γραφειοκρατια που εχει κτιστει? εδω για ενα ακινητο θελεις 6 μηνες για αδειες? εκει πρεπει να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας...
Η πωληση των ελπε ηταν μια χαρη σε καποιο μεγαλο, που εχει κανει πολλες επενδυσεις..στον καπιταλισμο αυτα γινονται..ετσι οπως τα λες ακερ ειναι σαν εχει στοχευσει ο Μεγαλος αδελφος την Ελλαδα απο ολο τον πλανητη ..ακομα και αν υπάρχει ΜΑ, γιατι να το κανει? ειμαστε οι πιο γατες, εχουμε κατι μοναδικο τωρα? Προσωπικα εισα στις ΗΠΑ το εξεις..αν θελετε,αν οχι παμε Τουρκια ή Κροατία ..τον επενδυτη τον κυνηγας, δεν σου κανει χαρη που ερχεται..γιατι αν σταματησουν να επενδυουν εδω οι λιγοι, μπορει καποιος να μου πει ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ δουλειες?
ποιος θα επενδυσει για να δημιουργηθούν?

Η δε αλβανοποιηση της οικονομιας οφειλεται στους κακους ξενους και οχι σε αυτο που δημιουργηθηκε, μια κρατικοδιαιτη οικονομια που θεωρει το κερδος διαβολικο και τον επιχειρηματια κλέφτη?

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 02, 2011 8:46 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

φουοφυ δεν μιλαω για κατασταλαξη σε οικονομικα θεματα αλλα σε ολα. Καθε γενια ειναι πιο εξεκοιωμένη με την νεα τεχνολογια και τις πληροφορίες , ετσι ωστε να προσαρμοστει καλυτερα. Η πληρεστερη πληροφορηση δεν σημαινει καλυτερη γνωση ουτε καλυτερη διαχειριση της καταστασης , κοινωνικης και μη. Αποδειξη, οι οικονομικοι κυκλοι η υφεση και η αναπτυξη και οι σωστες και μη επιλογες των πολιτων σε καθε γενια..Καλως ή κακώς η ανθρωπινη συμπεριφορα παραμενει η ιδια απεναντι σε βασικα γεγονοτα και συνθηκες..
οι γονεις φυσικα παντα υπερτονιζουν και πολλες φορές υπερτιμουν τις ικανοτητες των παιδιων, ετσι γινοταν και θα γινεται παντα...Ειναι φυσικο να θελουν το καλυτερο και να δινουν το καλυτερο για αυτα..

Οχι για τις 550 δεν εχω αλλαξει αποψη, αλλα δεν μου βγαινει χρονικα..

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 02, 2011 8:57 pm 
Χωρίς σύνδεση

Πανο τις αγκυλωσεις και τη διαφθορα την ξερουμε οπως και το τι τραβαει καθενας που θελει να κανει κατι.Το κακο ειναι οτι τιποτα απο αυτα δεν αλλαξε ο κοπρογαπ.Θα ξεπουλησει απλα σε μεγαλους τα φιλετα και με αμφιβολο αποτελεσμα για την εσωτερικη αναπτυξη.Οπως επισης και με υπογραφες που τους απαλλασσουν απο ρισκο...ειδατε τη φατσα του εμιρη ? Πιστευει κανεις οτι δε μας αρπαξε φιλετο μετα απο αγρια διαπραγματευση ? Το αποτελεσμα για τη χωρα ειναι η οχι να κερδισει υπο-πολλαπλασιο απο την αποδοτικοτητα της περιουσιας της ?
Δηλαδη πρεπει εγω που κοιταω να πω ευχαριστω σε καθε αρπαγα της περιουσιας ?
Τα περι λατση "ευεργετη" θεωρω οτι ειναι ανεκδοτα.Μπορω να αναλυσω τη συμβολη της τραπεζας του στη "φουσκα των ακινητων" της τελευταιας 15ετιας αλλα πιστευω οτι ειναι αρκουντως γνωστα σε οσους συμμετεχουν στο χρημ/κο γιγνεσθαι οπως πχ ο ρολος κοντομηνα στις ασφαλειες κ.α.
Κλεινω επαναλαμβανοντας οτι πιστευω σε ρυθμιστικο ρολο του κρατους και οχι επενδυτικο , ομως στην παρουσα συγκυρια οι κινησεις απαιτουν γατες κυβερνωντες και εμεις παμε στον πολεμο με κοτες...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 02, 2011 9:41 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

νατα..."Σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο Warren Buffett, δήλωσε ότι η εταιρεία του, Berkshire Hathaway, έχει προχωρήσει σε αγορές μετοχών σε «τιμές ευκαιρίας» όπως χαρακτηριστικά είπε.
Ο διάσημος επενδυτής αποκάλυψε ότι η εταιρεία του επένδυσε κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους 4 δισ. δολάρια σε μετοχές διαφόρων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης και της δικής του.
Όπως είπε θεωρεί την τιμή της μετοχής της Berkshire Hathaway ιδιαίτερα ελκυστική, αλλά εν αποκάλυψε πόσα από τα 4 δισ. επενδύθηκαν στη δική του μετοχή.
Ερωτηθείς σχετικά, ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για διπλή ύφεση της αμερικανικής οικονομίας, λέγοντας «είναι εξαιρετικά απίθανο να πιαστούμε σε διπλή ύφεση… βγαίνουμε από την κρίση».
Τέλος, είπε ότι η Berkshire Hathaway θα έχει επενδύσει έως το τέλος του έτους 7 δισ. δολάρια στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά."

Αρα ενας ενατιον ολων που προβλεπουν απο 2πλη υφεση εως καταστροφη..ΠΟΙΟΣ λετε ναχει δικιο???????

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Οκτ 03, 2011 9:54 am 
Χωρίς σύνδεση

Δρ Πάνο δεν σε ανησυχεί καθόλου η κατάσταση της Γερμανίας ;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Οκτ 03, 2011 11:06 am 
Χωρίς σύνδεση

Δόκτωρα έχω μια ερώτηση πιστεύω για εσένα έυκολη να απαντηθεί.

Έπλασα με το νου μου μια κατάσταση στην οποία επικρατεί μία παταγώδης αποτυχία της Ελλάδος και λαμβάνω υπόψιν μου τα παρακάτω.

1. Η Ελλάδα ούτως ή άλλως παραγωγικά, σε όλους τους τομείς είναι κατεστραμμένη
2. Όλες οι άλλες χώρες, εξ όσων ξέρω και μιλάω περισσότερο για την Ιταλία, είναι σίγουρα σε πολύ καλή μοίρα, ειδικά βιομηχανικά

Σκέφτομαι λοιπόν. Και πες ότι η Ελλάδα φαλλίρησε. Όταν μιλάμε για χώρες οι οποιες έχουν χρέη που σίγουρα μια αποπληρωμή των χρεών της Ελλάδας απέναντι τους δεν θα τους έσωζαν, ίσως το να φαλιρήσει η Ελλάδα τους συμφέρει.

Και εξηγούμαι πέρνωντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ιταλία.

Αν η Ελλάδα πάει σε default, το σύστημα καταρρέει. Άρα δεν υπάρχει ΕΕ. Άρα δεν υπάρχει Ευρώ. Άρα γυρνάμε όλοι στο νόμισμά μας. Και οι Ιταλοί στη λιρέττα. Ναι, όμως, σε αυτή την περίπτωση ενώ η Ελλάδα θα πνίγεται, ο Ιταλός που έχει και επενδύσεις βιομηχανικές στο εξωτερικό (σσ ΦΙΑΤ που αγόρασε την Chrysler και τη λειτουργεί στην Αμερική) θα μπορεί να κάνει μια υποτίμηση της Λιρέττας σε όποιο ποσοστό επιθυμεί. Μπορεί να κάνει και 50%(παράδειγμα είναι). Και φυσικά με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κάνει επίθεση σε όποια οικονομία εκτός Ευρώπης επιθυμεί κάνοντας εξαγωγές σε όποιο ποσοστό θέλει και με όποια τιμή θέλει. Ειδικά τη στιγμή που ο πρωτογενής τομέας της Ιταλίας είναι φουλ στην παραγωγή και 0 στην εξαγωγή λόγω τιμών. Και με μια τέτοια κίνηση σίγουρα θα βρισκόταν με ένα υπερδιπλάσιο χρέος αλλά και με μια ευελιξία τέτοια που να του επιτρέπει να την αποπληρώσει. Άρα δεν πρέπει να τον ανησυχεί το default της Ελλάδας και τόσο πολύ. Ως έσχατη λύση δεν είναι και τόσο χάλια. Πού έχω το λάθος; Και αν δεν έχω λάθος, γιατί τον Ιταλό τον νοιάζει τόσο πολύ να σώσει την Ελλάδα;

Υ.Γ. Επαναλαμβάνω και την ερώτηση του φίλου GAP και συμπληρώνω. Η Γερμανία πρέπει να ανησυχεί περισσότερο από τους άλλους. Αυτοί είναι οι μεγαλύτεορι δανειστές μας και ακολοθούν οι Γάλλοι. Αν γίνει επίθεση σε αυτούς η ΕΕ θα καταρρεύσει στο 24ωρο με δεδομένο ότι η ίδια η Γερμανία, λέγεται ότι έχει 5-7 τρις χρέος. Γιατί δεν το κάνουν;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Οκτ 03, 2011 12:07 pm 
Χωρίς σύνδεση

Η διαλυση του κοινου νομισματος ειναι ευθυνη που κανεις δε μπορει να παρει αφενος και αφετερου το κοστος δανεισμου δε θα μεινει στα σημερινα επιπεδα αφου ο πληθωρισμος θα εξανεμισει ο,τι χτιστηκε δεκαετιες.Στις αγορες υπαρχει φοβος και τα κρατη αγοραζουν χρονο ωστε να φερουν τα δημοσιονομικα σε επιπεδα αξιοχρεα και σιγουρα επιπεδου < 100 % ωσπου η εμπιστοσυνη να αποκατασταθει.
Αποφασεις διαλυσης κλπ δεν υφιστανται και σιγουρα θα τις πληρωσει πρωτη η καθε σλοβακια που το παιζει σημερα δυσκολη...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Οκτ 03, 2011 8:21 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

φφ η τελευταια απαντηση του ακερ με βρισκει απολυτως συμφωνο. Την ευθυνη δεν μπορει να την παρει κανεις, η καθε σλοβακια θα γινει Λιβυη, ενω παιδια, ρποσεξτε το εξεις..οι ΗΠΑ και η Κινα λυσσαξαν με το ισχυρο ευρω και την σωτηρια της ΕΕ..γιατι ξερουν πως θα ανοιξουν οι ασκοι του αιόλουμε διαλυση του ευρω..για πολλους λογους.
φαινομενο ντομινο, μεταδοση κρισης, μειωση του παγκοσμιου εμπορίου, δολαριο μονο και έρημο - και σε ποιον θα κανουν εξαγωγη κρισης και υποτιμηση ,στο γουαν? - ασταθεια στις χρηματαγορές, κινδυνος παγκοσμιου κραχ, απιστευτη υπερτιμηση του δολαριου ( = πως θα μειωθει το χρέος του θειου Σαμ?) κλπκλπ..
Η δε Γερμανια θα παει 20 χρονια πισω, αφου τα προιοντα της ειναι υψηλής προστιθεμενης αξίας ( = χρειαζεται ισχυρο νομισμα).

Για ολα αυτα μας κραταν εξω απο το νερο..αλλα τα αλλεπαληλα ψεματα της κυβερνησης μας εχουν φερει σε πολυ δυσκολη θεση..το ΠΑΣΟΚ ειναι εδω παπανδρεικο..σοσιαλισμος, τριτος δρομος και παπαριες καμαρωτές...ταχω παρω πολυ ασχημα με αυτα που εχουν γινει τις τελευταιες 3 μέρες...Ενω αστικο κομμα δεν υπάρχει..Η χωρα εχει εγκαταληφθει στην Τροικα και κυριως σε Γαλλια - Γερμανια..μακαρι εχουν καθαρη και σωστη κριση και να σωθει η χωρα..

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Οκτ 03, 2011 9:35 pm 
Χωρίς σύνδεση

1. Ναι. Αυτό με τον τρίτο δρόμοα αρέσει και σε εμένα. Μου θυμίζει κάτι το οποίο για να το εκφράσω πρέπει να βάλω πολλές τελίτσες αλλά χαλάλι. Μου θυμίζει το π..., κ..., εμπλοκή. :lol: :lol: :lol: :lol:

2. Αλλά πάντως εγώ πιστεύω ότι το πιστόλι πάνω στο τραπέζι πρέπει κάποια στιγμή να το πάρουν στο χέρι και να δείξουν τον πραγματικό πόλεμο. Ο ίδιος ο Μπένυ προχθές είπε :"Δεν είναι μόνο η Τρόικα που θέλει να γίνουν όλα αυτά, είμαστε και εμείς που για δικούς μας λόγους θέλουμε να κάνουμε τις αλλαγές αυτές". Ο ΓΑΠ χθες δήλωσε ότι έχει τη δυνατότητα αλλά δεν θέλει να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος. Ελπίζω να μας έκανε πλάκα.

3. Έχουμε τίποτα ιδιωτικούς υπάλληλους εντός Ελλάδας εδώ γύρω; Γιατί σήμερα διάβασα ότι η Τρόικα ζητάει να αρθεί το κατώτερο όριο του μισθού στον ιδιωτικό τομέα. ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ.

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: