neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Dr. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Οκτ 10, 2011 9:33 pm 
Χωρίς σύνδεση

ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΔΕΚΑΔΙΚΑ ΠΣΗΦΙΑ ΡΕ ΛΑΜΟΓΑ ΤΗΣ Ε.Κ.
ΤΙ ΦΑΡΣΑ ΕΙΝΑΙΑ ΥΤΗ?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Οκτ 10, 2011 10:22 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Δάντης έγραψε:
φουφου αναφερομαι στη ισοτιμια ευρω δραχμης. Η αγοραστικη δυναμη θαναι αρχικα πολυ μικρη, σταδιακα ομως οι τιμες θα προσαρμοστουν προς τα κατω γιατι δεν υπάρχουν λεφτα..αρα οποιος θελει να πουλησει θα ριξει πολυ τις τιμές ή θα παραγει φθηνα.
Αλλωστε τα ακινητα πχ ειχαν φτασει σε τρελλες τιμες οχι λογω αγοραστικης δυναμης του μεσου νοικοκυριου αλλα λογω μαυρου χρηματος που σχεδον ολο ξεπλενεται στα ακινητα..
Θα το δουμε καλα αυτο το εργο , ηδη εχει αρχισει..τα εμπορικα ακινητα εκαναν την αρχη , και οι καφεδες σε καποια σημεια την συνεχεια..

Kύριε Δάντη, με βάση τα τελευταία λεγόμενά σας βλέπετε ελεγχόμενη χρεωκοπία με παραμονή στο ευρώ ή τελικά έξοδο αμέσως μετά και "νέα δραχμή" αφού έχει προετοιμαστεί η Ευρώπη?
Επίσης, σε περίπτωση ελεγχόμενης χρεωκοπίας διάβασα ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τις πρώτες ύλες.
Ποιοι κλάδοι θα πληγούν ιδιαίτερα σε μια τέτοια περίπτωση και ποιες εταιρείες δεν τις επηρεάζει?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Οκτ 10, 2011 10:46 pm 
Χωρίς σύνδεση

Kύριε Δάντη σας παρακολουθώ καιρό τώρα. Λοιπόν να σας συστηθώ επαγγελματικά , είμαι γιατρός 39 ετών δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα και σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Συμφωνώ σε πολλά που λέτε για το δημόσιο τομέα για τους παρτάκιδες και για τους τεμπέλιδες , βέβαια δεν είναι όλοι. Λοιπόν συμπιέσαμε τους μισθούς του δημοσίου κατά 30% , τις συντάξεις τις υψηλές το ίδιο, οι χαμηλοσυνταξιούχοι χάσανε 2 συντάξεις με περικοπές επιδοματων χριστουγένων πασχα και αδείας και με τις εκτακτες εισφορές . Απολύθηκαν και στον ιδιοτικό τομέα 400.000 κόσμος . Δεν σας έχω ακούσει καθόλου να μας λέτε τη γνώμη σας για τις λαμογίες επιφανών επιχειρηματιων. Χθες το βράδυ μπήκε ταφόπλακα σε μια τράπεζα. Ιδιωτική καθαρά. Τράπεζα που στήριξε ο ιδωτικός τομέας .Έβαλαν τα λεφτά τους επαγγελματίες εφοπλιστές και άλλοι. Εδώ ποιος έφτεγε;; Το κακό δημόσιο;; Η ο μεγαλομέτοχος με τα θαλλασοδάνεια 583 εκατομυρίων. Να μιλήσουμε τώρα για γνωστό τηλεοπτικό σταθμό που έχει δανειστεί απο ιδιωτικές τράπεζες 600 εκατ. και δεν τα επιστρέψει ποτέ . Να μιλήσουμε για τον όμιλο Λαναρά;; Πως χρηματοδοτήθηκε αυτός;;; Να μιλήσουμε για άλλο τηλεοπτικό σταθμό που χρωστά στο ΙΚΑ 4'5 εκατομυρια απο εισφορές και ποτέ δεν τον ενόχλησε κανείς;; Να μιλήσουμε γαι το φαινόμενο wind;; Πόσα χρωστάει;; Έχω πολλά παραδείγματα. Να μιλήσω για τον ομιλο Αλλατίνη;; 2 φορες καταχρεωμένος. Ξέρετε ποιος ήταν μεγαλομέτοχος προ δαυιδ;;;Ο μεγαλοσχήμονας κ.Μάνος. Αυτός ο οποιος θα μας λύσει τα προβλήματα με τις φιλελευθερες λύσεις. Και για να το μαζέψω τωρα ο ιδιωτικός τομέας φοροδιαφεύγει ή όχι;; Αυτός ο καημένος ΦΠΑ αν ειχε ψυχή θα πηγαινε στον ψυχολόγο. Και τέλος να μιλήσω για τον κλάδο των ιδιωτικών ασφαλειών;; Πικρή ιστορια . Ασπις και express service μερικά παραδείγματα. Να μην πιασω δε στο στομα μου τον ιδιωτικο τομέα υγειας που εργάζομαι.
Και ρωτάω εγώ ο αφελης μικρος γιατρος καλά ΟΛΑ αλλά ο ιδωτικός υπάλληλος κ.Δαντη πως θα ζησει με 500 ευρώ;; Έχετε κανενα παράδειγμα χώρας που ζούσε με υψηλο επίπεδο και έριξε και τις τιμές στα καταναλωτικά αγαθά 30%;; Έχετε κανενα παραδειγμα έστω απο ανατολική ευρώπη που τα αγαθά είναι φθηνότερα από την Ελλάδα;;; Μιλάω για βασικά αγαθά . Γιατί λόγω της ενασχολησης μου με την ιατρική έχω ταξιδέψει παντού με συνέδρια και σε καμια χώρα το φρέσκο γάλα δεν κοστήζει κάτω απο τα 90 λεπτά. Μόνο το μακρας διαρκειας κανει 60'70 λεπτά . Και μιλαμε για χώρες με αυτάρκεια στο πρωτογενή τομέα. Εγώ ο αφελής θα σας κάνω ένα απλο υπολογισμό . Ενοικιο εστω 250 ευρώ καρτα απεριορίστων 30 ευρώ δεη 100 (έχουμε και τον φόρο( οτε σταθερό 30 ευρώ κινητό 20 ευρώ κοινόχρησατα 50 ευρω . νερο 10 ευρώ . Ξέρετε πόσα του μένουν να φάει και να ντυθεί;; 10 ευρώ. Λοιπόν αυτά τα σενάρια είναι γελοία και και οι υπολογισμοί ειναι στο πόδι. Οπως βλέπετε μειωσα ολα τα κοστη στο μισο οτι έπεσαν τα αγαθα 5ο% . Θα σας πω το εξής . Οι υπολογισμοί δεν βγαίνουν. Η λύση για να βγει η χώρα από το τέλμα ειναι μια. Ανάπτυξη . Δουλειά από όλους αυστηροί φορολογικοί μηχανισμοί για όλους και τερματισμός της ασυδοσίας της αγορας κεφαλαίου. Ανάπτυξη με βάση τον ιδιωτικό τομέα και εποπτεία από το κράτος. Αλλά εποπτεία όχι όπως αυτή της επιτροπής κεφαλαιαγορας του ΧΑΑ . Mιας και επισκέπτεστε την Αμερική και μιας και έχω κανει εκει την ειδικοτητα μου και ξερω λιγα πράγματα πείτε μου τι γινεται εαν καποιος εκπροσωπος εισηγμένης δεν αναφέρει αληθή στοιχεια;;;Μαλλον τον τρώει το μαυρο σκοτάδι.
Συγνώμη για το μακρο της αναρτησης μου αλλά η γνώμη μου ειναι απλη δεν υπάρχει μονο κακος δημοσιος τομεας υπάρχει και κακος ιδιωτικος τομέας. Υπάρχει αποσάρθωση του κοινωνικού ιστού από το 80 και μετά. Η κοινωνια επιβραβελυει την λαμογια και μόνο. Όχι τις αξιες όχι την προσπάθεια. Ευχαριστώ .

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Οκτ 10, 2011 11:03 pm 
Χωρίς σύνδεση

Πάνο φτηνά θα παράγει μόνο ο ξένος επιχειρηματίας που θα πέσει αλεξιπτωτικά στην Ελλάδα. Σου το έχω ξαναπεί...έχω ρισκάρει να φάω ξύλο στην Ελλάδα όταν με την ιδιότητά μου τους είπα για μεθόδους οι οποίες προσφέρουν υπερδιπλάσιες παραγωγές με τα ίδια στάνταρ....Το κακό είναι ότι θα πέσουν οι τιμές των ακινήτων "πλυντηρίων" αλλά θα πέσουν και οι τιμές για τους φουκαράδες...οι οποίοι θα πρέπει να αποπληρώσουν τα χαράτσια των ηλιθίων που δεν έχουν τα κ@κ@λ@ να κάνουν κινήσεις ματ. Όπως το είπαμε είναι. Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι με βεβαιότητα...πίκρα αλλά βεβαιότητα...γιατί μέσα στο Νοέμβριο θα γίνει το μπουμ και επιτέλους, τουλάχιστον θα καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα, όποιο κι αν είναι αυτό. Έχει και μια συμφωνία για 6,5 δις μέτρα το 13-14 τα οποία φαντάζομαι είναι οι απολύσεις...ο νοών νοείτω.

Και το ευτράπελο που σου υποσχέθηκα :
Μου κάνει κλήση στο Skype προχθές ένας φίλος από Ελλάδα και μου λέει.."Κοίτα ρε μήπως βρίσκεις το έριξον εξπέρια (νομίζω) γιατί εδώ κάνει 190 ευρώ, μήπως είναι πιο φτηνό εκεί". Ούτε και έψαξα, του έδωσα επι τόπου μια ιστοσελίδα με κινέζικη τεχνολογία υψηλής όμως ποιότητας με τρομερά χαμηλές τιμές και με ότι μπορείς να φανταστείς και πιάστηκε εκεί να κοιτάει και να χαλβαδιάζει πράγματα. Καλά έκανε ο άνθρωπος, το όνειρο δεν πρέπει να το στερούμε σε κανέναν. Αλλά ρε π....Είσαι άνεργος, παντρεμένος με παιδί. Μη μου γ...ς την ψυχολογία. Είναι δυνατόν να μην έχεις δουλειά καθόλου και να μην έχεις λεφτά να φας και να κοιτάς το κινητό των 190 ευρώ λες και σου έλειψε; Και μέχρι εδώ δε γελάς αλλά τώρα θα γελάσεις. Γνωρίζοντας ότι στην οικογένεια της συζύγου του ασχολούνται με την μεταποίηση (μακαρόνια κάνουν) και γνωρίζοντας έναν επιχειρηματία από την Αθήνα του οποίου η σύζυγος έχει και επιχείρηση η οποία πουλάει τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και εφόσον ο άνθρωπος μου ζήτησε μήπως ξέρω μεταποιητές, του λέω σε νοιάζει το μακαρόνι; Μου λέει ο άνθρωπος το αγοράζω με το καλημέρα αν είναι σε καλή τιμή κτλ. Επικοινωνώ με αυτούς για να τους ειδοποιήσω ότι υπάρχει πιθανότατα πελάτης και τί μου απαντούν; "Δεν μπορούμε λέει να πουλήσουμε για μεταπώληση γιατί η άδειά μας είναι τέτοια που μπορούμε μόνο να μεταποιήσουμε προϊόντα του ίδιου του πελάτη για προσωπική του χρήση. Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να κάνουμε έναρξη στο ΤΕΒΕ..." και ιστορίες για πράσινα άλογα. Και ούτε τηλεφώνησαν στον άνθρωπο να μάθουν τί ποσότητες θέλει. Δηλαδή ρε π....η σου φέρνω τον πελάτη στα πόδια, πελάτη έτοιμο να κουβεντιάσει την τιμή, όχι το αν θα αγοράσει κι εσύ μου λες πρέπει να κάνω έναρξη στο ΤΕΒΕ; Ρε θα με τρελλάνετε; Δηλαδή τώρα αυτός δεν κάνει έναρξη στο ΤΕΒΕ γιατί; Και άντε ας είναι επαχθής η τιμή της έναρξης. Πάρε τον ευλογημένο τον επιχειρηματία στο τηλέφωνο και ρώτησέ τον...πόσα γ.....να κιλά θέλεις; Τί κατανάλωση θα μου κάνεις; Δηλαδή τί έπρεπε; Να την κλείσω τη δουλειά εγώ κι αυτοί να ζυμώνουν μόνο; Είναι τρελλοί αυτοί οι Έλληνες.

Γι αυτό λοιπόν σου είπα. Ο Έλληνας δεν έχει καταλάβει τί γίνεται γύρω του. Και έχει μάθει να είναι υπάλληλος. Απλώς δεν δοκίμασε τη γλύκα του ιδιωτικού τομέα για να αλλάξει άποψη.

Υ.Γ. Όσο για τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ, εγώ θα συνεχίσω να προτιμώ το ΠΑΣΟΚ παρά τη ΝΔ σε περίπτωση συνέχειας και υποχρέωσης-επιβολής του δικομματισμού, που δεν το βλέπω δηλαδή αλλά..... Τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ τώρα ότι και να μας πει ξέρουμε τί να πιστέψουμε και τί όχι. Ο Σαμαράς τι μας λέει; Τα ψέμματα που μας έλεγε ο ΓΑΠ προεκλογικά και τον ψηφίσαμε, με σκοπό να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη και να εξυπηρετήσει τις δικές του τράπεζες και τους δικούς του φίλους. Ο Σαμαράς έχει καταντήσει η Παπαρήγα των δεξιών απόψεων. Μονίμως όχι. Ισχυρογνωμοσύνη στο φουλ. Ή θα γίνει αυτό που λέει αυτός ή δεν πάει σε συγκυβέρνηση. Βρε άντε γεια. Ο συμφοιτητής, του συμφοιτητή, τον συμφοιτητή, Ω διδακτορικό.

Δίκιο είχες δάσκαλε. Στις επόμενες Κουβέλη θα ψηφίσω. Τουλάχιστον έχει πρόταση. Σε πολλές πτυχές της ανέφικτη ή ημιεφικτή, αλλά είναι πρόταση.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Οκτ 10, 2011 11:36 pm 
Χωρίς σύνδεση

Σύντροφε , αφού θα ψηφίσεις Κουβέλη, ποιες ειναι οι προτάσεις του;; Επίσης ποιες ειναι οι προτάσεις της Μπακογιάννη;; Εκτος από τις γνωστες νεοφιλελευθερες σάλτσες χωρίς ανάλυση; Λέει απολύσεις απο το Δημόσιο. Σωστά και εγω μαζί της μικρό δημόσιο. Πως θα τις κανει;; Με τι κριτηρια;;; Μηπως οπως τις ιδιωτικοποιησεις που ποτε δεν εκανε ο μπαμπάς της;; Εγώ δε αν ημουν σαν τον Κουβέλη δεν θα εμφανιζομουν στην τηλεόραση. Ηταν η δεν ηταν υπθργος στην συγκυβερνηση;; Ετοιμασε καθολου με τα απαραιτητα εφοδια τους δικαστες να δικασουν αντρεα και κουτσογιωργα;; Βοήθησε κανενα στις ερευνες;; Λυπάμαι για πολλά αλλα πιο πολύ που δεν έχουμε αξοπιστη πολιτική λύση. Και για τέλος φίλε Πάνο να σε ρωτήσω κάτι να μου απαντήσεις με ειλικρίνεια. Η Παπαρήγα με τα όσα ανεδαφικα λεει για την εποχή μας έχει η δεν έχει βγει σωστή στις προβλέψεις της;; Οσα ειπε γαι το μααστριχ μηπως μεσα στην κριση του 08 και μετα βρισκουν τόπο;; Μηπως οταν ολοι ελεγαν πριν 1,5 χρόνο οτι δεν υπαρχει περιπτωση χρεοκοπίας αυτη ελεγε οτι αυτη εχει συντελεστεί;; Δεν ξέρω ουτε αν εχει το χαρισμα της Λουτα ουτε εαν ειναι πυθια . Η προαγωγη μιας κοινωνιας ερχεται μεσα απο συνθεση συνθεση ιδεων .
Και τέλος θέλω τη γνωμη σου με ποσοστα οσο μπορεις βεβαια να μου πεις τα εξης. Αν το κουρεμα δεν συνοδευτει απο εξασφαλίσεις σε αναγκαιο ποσοστο για τις τραπεζες η περιπτωση της δραχμης ειναι σεναριο που παιζει;
Επίσης κατα τη γνώμη σου οι ασφαλιστικες των τραπεζψν στον τομεα ζωης θα σκασουν μετα το κουρεμα ή όχι;;
Το λεω αυτο γιατι πολλοι απο εμας καιεγω εχουμε ασφαλιστικα προγραματα πολλλων χιδιαδων ευρω εκει. Οπως λες και εσυ να κανουμε ενα stop loss;;; Εαν βγω αυτη τη στιγμη χανω ενα 30% το ασφαλιστηριο μου ειναι ωριμο σε 8 χρονια ακομα .

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Οκτ 11, 2011 12:27 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

φουφου πιστευω σοβαρα πως η πιο σοβαρη παρουσια στον αριστερο λογο με σαφώς ευρωπαικο προσανατολισμο και πρακτικο λογο ειναι απο τον Κουβελη. Γιατι ενας απο τους 3-4 σοβαρους λογους της χρεοκοπίας ειναι και οσα διδαξε η ακρα αριστερα στους ψηφοφορους της..τα βλεπουμε σημερα..η χωρα εχει χρεοκοπησει και αυτοι υποστηριζουν τις καταληψεις σε ...σχολεια στα οποια οι ζημιες ειναι απιστευτες . Σε σοβαρο κρατος θαχε μπουκαρει εισαγγελέας και οι 30 πρωτοι ειτε ειναι εξωσχολικοι ειτε 17αρηδες θαταν πρωτοσελιδο και κατηγορουμενοι..Ειναι προφανες πως οι καταληψεις γινονται για χαβαλε, κανα τσιγαριλικι κλπ Στα παν/μια δε θελουν σφαλιαρες, αλλα θα επανέλθω αργοτερα..
Λοιπον αν διαβασεις καθημερινη , τον Γιανναρη,ειναι καθηγητης φιλοσοφίας νομιζω , θα δεις ποιος ειναι ο καθαρος αριστερος ιδεαλιστικος λογος. Δεν τον ασπαζομαι, αλλα οφειλω να τον επαινεσω μπροστα σε απιστευτες σαχλμαρες της ακρας αριστερας που δειχνει ναναι στον κοσμο της..Το ΠΑΣΟΚ τελειωσε μετα τις επομενες εκλογες , οπως και η ΝΔ. Η προταση Κουβελη δεν ειναι ανεφικτη.

Ο επιχειρηματιας που λες θα κλεισει. Γιατι δεν ειναι σοβαρος.Ακομα και την υστατη ωρα δειχνει στην κοσμαρα του..αρα το λουκετο ειναι εδω..

Στα ΧΥΤΑ ποτε θα μπει εισαγγελεάς? Γιατι κανενας δημαρχος δεν εχει κανει μηνυση για τους λεβεντες αυτους που καθε χρονο εκβιάζουν τον κοινωνικο συνολο?

Οπτιμισμ τα δεκαδικα ειναι η αποδειξη της ασχετοσυνης της ΕΚ απο αγορά..τι να λεμε τωρα..

Χοριζον η χρεοκοπία θα γινει ειτε σε 20 μερες ειτε αρχες 2012. Η χωρα ετσι οπως ειναι, με δομες, νοοτροπια και χρεος εχει χρεοκοπησει. Αυτο θα γινοταν. καλυτερα τωρα να τελειωνουμε για ννα ξαναγεννηθει ο τοπος σε σωστες βασεις. Στο ευρω θα μεινουμε σιγουρα μεχρι το 2013 ισως 2014 και μετα, αναλογως αν εχουμε προοδο θα πραξουν οι Ευρωπαιοι..νομιζω ομως οτι δεν θα βγουμε απο το ευρω, οσο και αν η αρχουσα ταξη της μεταπολιτευσης θα τοθελε πολυ..Τα εσοδα του κρατους θα πανε βασικα σε πετρελαιο, μετα σε συνταξεις, μισθους δημοσιου και τροφιμα. Αυτο λεει η λογικη. Τωρα αν υπολογισουμε πως το 70% των προιοντων μας εισαγεται, τοτε θα εχουμε καποιο μικρο προβλημα. Ομως πρεπει να δουμε τι θα πληρωνουν οι εταιροι για να πουμε τι θα γινει. Αυτην την στιγμη δεν ξερουμε.

γεια σου Σταματη. Να παμε στους επιχειρηματιες. Οι πιο πολλοι ηταν διαπλεκομενοι, ειτε γιατι ειχαν αναλογη νοοτροπια ειτε γιατι δεν γινοταν αλλιως. Σαφώς συνυπευθυνοι της χρεοκοπίας.
Ομως εχουν 2 δικαιολογιες. η δαιμονοποιηση του κερδους απο το συστημα και το παρασιτικο συστημα του Δημοσιου οπου για να κανεις μια δουλεια σε υποχρεωνουν να ταισης πολλους..
Φυσικα η εισφοροδιαφυγη και η φοροδιαφυγη ειναι κανονας και ειναι η αλλη οψη του παρασιτικου Δημοσιου. Ξερεις, εσυ θα αραζεις και θα πληρωνεσαι και εγω θα φοροδιαφευγω..
Το να πεσει εξω μια επιχειρηση δεν ειναι κακο..επιτηδες αν πεσει εξω ειναι κακο. Εκει ευθυνες εχουν οι ορκωτοι. Στο οτι εχουν παρει δανεικα και αγυριστα φταινε οι τραπεζιτες και κυριως οι πολιτικοι, γιατι με αυτων την πλατη και την διαμεσολαβιση πηραν τα θαλασσοδανεια..πχ Λαναράς. Ποιος εβαζε τις εγγυησεις που ζηταγαν οι τρπεζιτες? το κρατος...
καλα το ειναι οι ιδιοι παρακμιακοι, γιατι κανεις σοβαρος επιχειρηματιας δεν θα φτασει σε τετοιο σημειο, ειναι γεγονός.
Θα συμφωνησω 100% οτι η παρακμη ηταν γενικη, ΔΤ και ΙΤ..αφου αυτο ειναι θεμα νοοτροπίας. Στις ΗΠΑ γινονται λαμογιες αλλα αν σε πιάσουν εχασες δια παντός. Το κρατος λειτουργει.
Προσωπικα προτιμω το συστημα της Βρετανιας ή της Ελβετίας απο των ΗΠΑ , οπου υπάρχει ελευθερια μεγαλη αλλα με κοινωνικη προστασια.
Τα 500 ευρω τωρα δεν βγαινουν. Σιγουρα. 500 ευρω = 170,000 -175,000 δραχμες. Τοτε, το 1995-6 οριακα μεν , εφταναν δε.Εκει θα παμε και οχι στο 2004 που λεει ο Μπενυ. Οι τιμες θα πεσουν , γιατι θα μειωθει η αγοραστικη δυναμη. Ειναι μεγαλη αληθεια πως τα πραγματα στην Ελλαδα ειναι απιστευτα ακριβα, ειδικα μερικα πολυεθνικών Αυτο ειναι αποτελεσμα πλημελών ελέγχων και μικρης αγοράς αλλα και μαυρου χρηματος.
παντως οι τιμες δεν θα μεινουν στα ιδια επιπεδα. Στα οικονομικα λεγεται το σημειο ισορροπίας της τιμης το οποιο μεταβαλεται προς τα κατω οταν πεφτει η αγοραστικη δυναμη.Δεστο στα ακιν ητα, ειναι χαρακτηριστικο.
Τωρα πως θα γινουν φθηνοτερα τα πραγματα? απλο ειναι. ειμαι εισαγωγέας παπουτσιων . Τα φερνω απο Γαλλια. Τωρα ειναι ακριβα και αντι να πουλαω 10 ζευγαρια την μερα πουλαω 2. Για να ζησω θα ψαξω να βρω προμηθευτή με παρομοια ποιοτητα αλλα φθηνοτερο. Αν δεν, θα φερω απο Ισπανια ή Πορτογαλια.
Ειμαι παραγωγός. Θα ψαξω για φθηνοτερη πρωτη υλη, θα γινω ποιοτικοτερος και ισως περιορισω και το περιθωριο κερδος μου για ναμαι πιο φθηνος.Αυτγη ειναι η διαδικασια προσαρμογής.
προσεξτε..1,000,000 ευρω πριν 2 χρονια, αξιζουν σε ορους ΕΤΕ σήμερα κατω απο 100,000 ευρω...Η προσαρμογη των μετοχων γινεται πρωτη σε καθε μεγαλη μεταβολη της οικονομιας. Τα αγαθα ακολουθούν με σειρα παντα..
και φυσικα η λυση ειναι η αναπτυξη, αλλα με αλλη στρατηγικη Σταματη, γιατι η προηγουμενη δεν δουλευει πλεον. Και πριν δημιουργηθει κατι καινουργιο, υπαρχει μια κριση. οσο πιο μεγαλη ειναι τοσο πιο μεγαλο και το μπουμ..

Οι μονοι που ειχαν πει δημοσια οτι το μοντελο με το χρεος δεν παει και θα το βρουμε μπροστα απο πολιτικους ηταν ο Μητσο, ο Μανος και ο Ανδριανοπουλος δηλ το τριο νεοφιλ, που καθε φορα που ταλεγε γινοταν χαμος.
Η παπαρηγα περιμενει καταρευση του καπιταλισμου , οπως και ολο το ΚΚΕ εδω και 90 χρονια, αλλα αυτος επιμενει. Εδω προχθες μιλαγα με στελεχος του ΚΚΕ χρονια , και μουλεγε πως για την κριση φταινε οι ..πολυεθνικες γιατι ειχαν...στοκαρει πολλα προιοντα στο ραφι και εφτιαξαν την κριση για να τα..πουλησουν(!!!)..μιλαμε για βαρια ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ..
Πιστευω πως θα ηταν καλο μαζι με τον Τσιπρα και τον χερι - χερι να τους πανε σε μια συνοδο κορυφής να ακουσουν τα μπινελικια τους για κανενα 2ωρο να συνελθουν..Ο μπενυ ετρωγε ξυλο επι 6ωρο και μετα εγινε κοτα. Εννοω να πεσει κανενα τηλ απο Βρυξελλες του στυλ κοψτε τις μ..ιες αλλιως θα πεινασετε για καμια 20ετια, για να δουν την πραγματικοτητα. ..
Αλλο οτι οι αγορές εχουν ξεφυγει και θελουν σοβαρη και στιβαρη εποπτεια και αλλο αντισταση στους καρχαριες των αγορων που μας πινουν το αιμα..

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Οκτ 11, 2011 5:38 am 
Χωρίς σύνδεση

κυριε Δαντη
το να βγούμεαπο ευρω παιζει;
αν ναι ποτε χρονικα θα το εβαζες;αμεσα;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Οκτ 11, 2011 7:04 am 
Χωρίς σύνδεση

ΣΤΑΜΑΤΗΣ έγραψε:
....
Δεν σας έχω ακούσει καθόλου να μας λέτε τη γνώμη σας για τις λαμογίες επιφανών επιχειρηματιων. Χθες το βράδυ μπήκε ταφόπλακα σε μια τράπεζα. Ιδιωτική καθαρά. Τράπεζα που στήριξε ο ιδωτικός τομέας .Έβαλαν τα λεφτά τους επαγγελματίες εφοπλιστές και άλλοι. Εδώ ποιος έφτεγε;; Το κακό δημόσιο;; Η ο μεγαλομέτοχος με τα θαλλασοδάνεια 583 εκατομυρίων. Να μιλήσουμε τώρα για γνωστό τηλεοπτικό σταθμό που έχει δανειστεί απο ιδιωτικές τράπεζες 600 εκατ. και δεν τα επιστρέψει ποτέ . Να μιλήσουμε για τον όμιλο Λαναρά;; Πως χρηματοδοτήθηκε αυτός;;; Να μιλήσουμε για άλλο τηλεοπτικό σταθμό που χρωστά στο ΙΚΑ 4'5 εκατομυρια απο εισφορές και ποτέ δεν τον ενόχλησε κανείς;; Να μιλήσουμε γαι το φαινόμενο wind;; Πόσα χρωστάει;; Έχω πολλά παραδείγματα. Να μιλήσω για τον ομιλο Αλλατίνη;; 2 φορες καταχρεωμένος. Ξέρετε ποιος ήταν μεγαλομέτοχος προ δαυιδ;;;Ο μεγαλοσχήμονας κ.Μάνος. Αυτός ο οποιος θα μας λύσει τα προβλήματα με τις φιλελευθερες λύσεις. Και για να το μαζέψω τωρα ο ιδιωτικός τομέας φοροδιαφεύγει ή όχι;; Αυτός ο καημένος ΦΠΑ αν ειχε ψυχή θα πηγαινε στον ψυχολόγο. Και τέλος να μιλήσω για τον κλάδο των ιδιωτικών ασφαλειών;; Πικρή ιστορια . Ασπις και express service μερικά παραδείγματα. Να μην πιασω δε στο στομα μου τον ιδιωτικο τομέα υγειας που εργάζομαι.
...
.

Αν αναφερθεις σ αυτα , η βλακοκυβερνηση και η αδερφαρα τομσεν θα σου πουνε οτι προσπαθουν και θεσμικα θα το προωθησουν...εντωμεταξυ ομως ας εξαθλιωσουν τα υπολοιπα 9 εκατομμυρια βλακες με την καταιγιδα μετρων...κοσκινιζει 2 χρονια και δε φερνει φορολογικο , δεν κινει διαδικασιες για (οπως οι ιδιοι λενε) 4.000 μεγαλοοφειλετες , γι αυτα δεν ειπε η αδερφαρα ΠΙΑΣΤΟΥΣ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ 6Η ΔΟΣΗ...
...θα συμπληρωσω σ αυτα που ειπες , οτι το αρχιλαμογιο του πασοκ εκανε αλλο καναλι και ραδιο/ εφημεριδα κλπ αφου ρημαξε το προηγουμενο με νεο συνεταιρο ...τελος να σου υπενθυμισω οτι ο τομεας στον οποιο δουλευεις ειναι φουλ φοροδιαφυγη/φοροκλοπη/καταληστευση των Ταμειων λες και ειναι other ppls money ...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Οκτ 11, 2011 9:24 am 
Χωρίς σύνδεση

Το σχόλιο αυτό το έκανε κάποιος σε άλλη ιστοσελίδα με συζήτηση περί της οικονομικής κατάστασης. Θαυμάστε τον μέσο Έλληνα με τετράγωνη λογική.

...μου αρεσει που καποιες μαμαδες στελνουν τα παιδια τους μπαλετα.....μηπως παμε να γινουμε σιγα-σιγα ανατολικο μπλοκ???

..................χωρίς σχόλια.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Οκτ 11, 2011 12:19 pm 
Χωρίς σύνδεση

Καλημερα σας , ΜΥΤΙΛ ιση κεφαλ/ση με ΕΥΡΩΒ :idea: :!: :o

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: