noe έγραψε:
k . Δαντη επειδη τα εχουμε χασει και θεωρητικά αλλα και κυριολεκτικά!!! Με ενα κουρεμα 60% (οπως φενετε) οι τραπεζες μας θα κρατηκοποιηθουν.
Τι σημαίνει αυτο για τους μετουχους(εμας δηλαδη)? Τελικα ειναι ευκαιρια π.χ η ΕΥΡΟΜΠΑΝΚ με 0,6 λεπτα ή η ΑΛΦΑ με 0,90 λεπτα?? Ειμαστε τυχεροι που μπορουμε να αγορασουμε ΕΤΕ με 1 € ?
Ειμαστε τυχεροι τελικα που ζουμε σε τετοιες εποχες ?
Συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά εγώ νιώθω τυχερός απλά και μόνο που έχω ακόμα την υγειά μου και ζω! Κυριολεκτικά.
Όσο για τις τιμές, προτείνω να μην τις βλέπουμε "απόλυτα" και τις θεωρούμε φτηνές επειδή π.χ. η ΑΛΦΑ είναι κάτω του 1 ευρώ. Κι αυτό γιατί με ένα απλό reverse split 10:1 η μετοχή πηγαίνει ξανά στα 10 ευρώ και θα φαίνεται "ακριβή".
Αν κρατικοποιηθούν οι τράπεζες, έχω την εντύπωση ότι ναι μεν οι σημερινοί μέτοχοι δεν θα χάσουν τις μετοχές τους, όμως θα μπει ως βασικός μέτοχος στη μετοχική σύνθεση το κράτος, σε τιμή 1/10 σε σχέση με αυτή που είναι οι περισσότεροι "μαριδαίοι" αγορασμένοι!
Οπότε, αν μετά από 5 χρόνια η ΑΛΦΑ βγάλει κερδοφορία 1 δισεκ. ευρώ, το μέρισμα δεν θα μοιραστεί μόνο στους σημερινούς μετόχους, αλλά θα συμπεριληφθεί και το κράτος, οπότε τα κέρδη ανά μετοχή θα είναι σημαντικά μειωμένα.
Αυτά και συγνώμη για την παρέμβαση.