neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Dr. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 03, 2012 4:12 pm 
Χωρίς σύνδεση

καλη χρονια με υγεια και ο,τι καλυτερο,

dr θα ηθελα την αποψη σας για τον χρυσο φετος και πιο μακροπροθεσμα

και αν πιστευετε οτι ισχυει και στις μερες μας η αντιστροφως αναλογη κινηση με το δολαριο, ευχαριστω

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 03, 2012 4:23 pm 
Χωρίς σύνδεση

http://www.youtube.com/watch?v=gJiHQ2S_N8U

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 04, 2012 1:45 am 
Χωρίς σύνδεση

καλησπερα.
το PSI θα ειναι
κορεμα 50% με 4% επιτοκιο
ή
80% κουρεμα με 8% επιτοκιο.
με οσα καταλαβαινω θεωρω οτι
καλο ακουγετε
και επισης οτι κατι θα βγει

δεν ξερω τι πληροφόρηση εχετε εσεις κ. Δαντη
αλλα εστω και με αυτες σαν υποθεσεις δεν πρεεπι να ειμαστε εστω και συγκρατημενα αισιοδοξοι;

επισης κυκλοφόρησε ποστ με πιθανή συζήτηση στην συνοδο κορυφης περι εξοδου μας απο ευρω

μηπως ολα ειναι στα πλαισια τρομοκρατησης;
αφου για να βγεις θελει χρονο και κοπο.
μηπως μας τρομοκρατουν;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 04, 2012 10:50 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Καλησπέρα και καλή χρονιά.
Ο χρυσός έχει θεμελιωδη που δικαιολογούν ανοδικό κύμα, ενώ και οι συγκυρίες λογω Ιραν, βοηθούν. Δεν ξέρω όμως τι θα γίνει επειδή το δολάριο ανεβαίνει, το οποιον σημειωτέον είναι υπεραγορασμένο.

Για το PSI δεν εχω καποια πληροφόρηση. ΜΑλλον πάει για πάνω απο 50%, οσο περισσότερο τοσο καλυτερα, ενώ αν γίνει κουρεμα 75% + θα εχουμε ΑΜΚ με προνομιουχες μάλλον για να χρυσωσουν το χαπι στους τραπεζίτες, που αλλωστε συμφωνουν.
Σιγουρα εχουν κανει και θακανουν συζητησεις για εξοδο μας απο το ευρω. Ειναι ενα σεναριο και σαν καλοι manager εχουν κάνει τα πλάνα τους.
Ομως υπάρχει και το στοιχειο της τρομοκρατίας για να περάσουν τετοια μέτρα..μην ξεχναμε πως ο μέσος Ελληνας δεν πειθαρχει ουτε σε σοβαρά θέματα ουτε σε ασοβαρα.

ΒΕβαια το χαρακτηριστικο του Ελληνα είναι πως κανει θαυματα κάτω απο εξαιρετικά αντιξοες συνθήκες..για να δούμε τωρα τι θα γίνει..

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιαν 05, 2012 12:32 pm 
Χωρίς σύνδεση

Καλή χρόνια Πάνο.

Πάντως το να λέει εμμέσως ο Παπαδήμος ότι αν δεν πετύχει το PSI Μάρτη πηγαίνουμε για χρεωκοπία, εκβιάζοντας έτσι τον Έλληνα πολίτη, τον καθιστά τουλάχιστον ανίκανο πρωθυπουργό αν όχι απατεώνα και βαλτό άρα και επικίνδυνο. Δε λέω ότι δεν είναι η αλήθεια αλλά ο Μόντι άλλα τους λέει από την Ιταλία. Που είναι και σε πιο μαύρα χάλια από εμάς.(Να θυμήσω ότι εγώ τα ζω σε πρώτο πρόσωπο και στην Ελλάδα και στην Ιταλία άρα...).

Και δε μου λες ρε Πάνο. Κάτι που δεν έχω καταλάβει εδώ και καιρό. Αν βγει ο Ανίκανος και πει ότι "Δεν έχουμε λεφτά και επιλέγουμε να παρατείνουμε μέχρι νεωτέρας την αποπληρωμή χρεών προς τις χώρες των οποίων οι ιδιώτες δεν συμμετέχουν στο PSI και όποιος συνεχίσει σε αυτή τη γραμμή θα διαγράψουμε μονομερώς τα χρεή μας προς αυτόν (μιλάμε για χώρες της ΕΕ) μιας και το ότι επιλέγουν ως χώρες να μην μας βοηθήσουν εμπράκτως αποτελεί και διαφυγή από την έννοια της Ένωσης στην Ευρώπη". Τι θα μας πουν;
1. Να ζήσουμε με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό; Μα ούτως ή άλλως αυτό δεν κάνουμε;
2. Θα μας πουν ότι χρεωκοπήσαμε; Μα ούτως ή άλλος δεν έχουμε χρεωκοπήσει;
3. Να βγούμε από το Ευρώ; Αν βγούμε εμείς, ποιός άλλος υπό πίεση θα μείνει; Θα μας κάνουν ντεμέκ αρνητικό παράδειγμα για να τους φοβερίσουν;
4. Πόλεμο; Ποιοί; Οι Γερμανοί;

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν κάνει κάποιος μια βίαιη κίνηση που να τους κάνει να χοροπηδήξουν. Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Με τίποτα όμως.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 06, 2012 9:14 am 
Χωρίς σύνδεση

Μπραβο βρε φουφουτε τωρα εκανες τη σωστη συγκριση, βλεπεις μπορει οι Ιταλοι να κατασκευαζουν
Ferrari και Lamborghini αλλα εμεις κατασκευαζουμε τις ακομη πιο γρηγορες Köningsegg Agera και
Bugatti Veyron στο εργοστασιο της Pontiac στο Κιλκης.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 06, 2012 5:00 pm 
Χωρίς σύνδεση

Δρ Δάντη, καλη χρονια με υγεια και ο,τι καλλίτερο εύχομαι.

πως βλέπετε την κίνηση αυτή της ΕΚΤ

'' the European Central Bank has made an implicit commitment to provide whatever liquidity is necessary to the EU banking system''

επίσης τί προοπτικές - επιπτώσεις (πτώση της τιμής του ευρώ κλπ) θα έχει μέσα στο 2012 στην ΕΕ και ειδικότερα για τη χώρα μας?
ευχαριστώ

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 06, 2012 6:28 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

καλησπέρα και καλη χρονιά.
Στυλια σε ευχαριστω.Η ΕΚΤ παρεχει ρευστοτητα στο Ευρωπαικό σύστημα και προσεχει να μην "σκάσει" καμια τραπεζα και γινει χαμός παγκοσμίως.
Η πτωση του ευρω είναι μια καλη ευκαιρία για όλους τους εντός ευρω νότιους , να αυξησουν την ανταγωνιστικοτητα τηγς οικονομίας τους και φυσικά για την Ελλάδα. Το ευρω δεν πέφτει απο αυτα τα μέτρα της ΕΚΤ αλλά επειδή υπάρχει κινδυνος διάλυσης της ευρωζώνης. και βεβαια πολλοι είναι σορτ στο ευρώ.
Επιπλέον το 2012 είναι εκλογικο έτος για τις ΗΠΑ όπουσ τατιστικά το δολάριο ανεβαινει.
Τα θεμελιωδη όμως του δολαρίου ΔΕΝ δικαιολογουν τετοιες ισοτιμίες και μόλις τελειωσει η κριση στην ΕΕ και οι εκλογές στις ΗΠΑ, θα αλλάξουν τα πράγματα.

Φουφου δεν εχει σχεση η οικονομία της Ιταλίας με την Ελληνική, αν και οι 2 λαοι έχουν μεγαλες ομοιοτητες και συμπαθειες.
Τα του ευρω ειναι δεδομένα. Αν βγει ενας θα μπουν ιδεες σε πολλους και ειδικά στις αγορές.Μεσα στο ευρω πρέπει ας πούμε να στρατιωτικοποιηθούν όλοι.Εκτός θαμαστε σαν τον αμαχο πληθυσμό.
Προσωπικά δινω μεγαλη σημασία στην νοοτροπία ενός λαου παρά στο νόμισμα, αλλα το ευρω εχει περισσότερα συν απο πλην.
ΔΕν μπορει καποιο κρατος να πει δεν πληρωνω χωρις να υποστει δικαστικές καταδίκες απο αλλα κράτη, αυτο είναι που εχει σημασία και οχι τα χρέη σε ιδιώτες και τράπεζες. Και αν φας μια καταδικη απο το διεθνές δικαστηριο η το Ευρωπαικό θα πρέπει να πληρωσεις είτε σε χρήμα ειτε σε περιουσικά στοιχεία, χωρια που δεν θα σου δανεισει ξανα κανεις για πολλα χρόνια.
Βλεπετε τι γινεται τωρα. Κανεις δεν δινει επι πιστωσει πετρελαιο..ολοι θελουν μετρητά..για σκεφτειτε να γινει αυτο σε μονιμη βαση σε τροφιμα, αυτοκινητα , μηχανήματα και ενεργεια...θα ζησουμε ασχημες στιγμές.

Για τις αγορές ταπαμε..σορτ ολοι, ανοδικές αυτές..

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 08, 2012 1:23 am 
Χωρίς σύνδεση

1. Βεβαίως παραμένει η απορία μου που είναι διαχρονική. Γιατί ο μέσος Έλλην να σκέφτεται τόσο επιφανειακά.
Και με έναυσμα αυτό που λέει και ο φίλος με το ντάτσουν στην καθαρεύσουσα, βασικά η Φερράρι δεν έχει καμία σχέση με την Λαμποργκίνι. Βασικά η Φερράρι είναι εργοστασιακό όχημα ενώ η Λαμποργκίνι είναι χειροποίητο. Άρα εκ των πραγμάτων δεν μπαίνουν στην ίδια κατηγορία. Επίσης οι πωλήσεις τους δεν έχουν καμία σχέση και δεν αντιπροσωπεύουν κανένα σεβαστό ποσό στο Ιταλικό ΑΕΠ. Ούτε και η Φερράρι της Φόρμουλα1. Αλλά μπορούμε να μιλήσουμε για ΑΕΠ αν μιλήσουμε για τη ΦΙΑΤ. Μιας και μιλάμε για εργοστάσια και παραγωγή. Από 7% του Ιταλικού ΑΕΠ μαζί με το induced έχει φτάσει σε κάτω του 2%. Άρα καλά θα ήταν να κάνουμε τις συγκρίσεις έχοντας στοιχεία χειροπιαστά.Νομίζω.

Και ακόμη καλύτερα θα ήταν όταν κάνουμε συγκρίσεις και θέλουμε να πούμε την άποψή μας να τη λέμε επί της οικονομίας όπως αυτή εννοείται. Όχι να θυμίζουμε τον μέσο Έλληνα του 80 που νόμιζε ότι η αγορά μερτσεντές και οι καλοί δρόμοι υποδεικνύουν εύρωστη οικονομία. Με αυτή τη λογική οι αγρότες σήμερα κλαίνε γιατί δεν έχουν μπαχτσίσι από την ΕΕ για να βάλουν φωτοβολταϊκά και βρίζουν τους κακούς ξένους που τους αγόρασαν τις άδειες για τα καπνά μπιρ παρά. Αλλά το τραχτέρι το Λαμπορκίνι το έχουν στην αυλή. Ας αγοράζαν κανένα Πόντιακ. Αφού γίνεται στο Κιλκίς.

Υ.Γ. Πάντως αν η ευφυΐα μετριόταν σε επιθετικότητα επί προσωπικού και σε ρατσιστική συμπεριφορά αυτός ο κόσμος θα ήταν τελείως ανάποδος. Ευτυχώς που η μητέρα φύση έχει προβλέψει όλους τους μηχανισμούς απόρριψης των περιττωμάτων.(π.χ. αφόδευση)

2. Πάνο εγώ δε διαφωνώ με τις επιπτώσεις τις οποίες λες αλλά αρχίζω να διαβεβαιώνομαι από τα γεγονότα ότι ο ΓΑΠ θα γίνει εθνοσωτήρας. Είδες φαντάζομαι το θέμα με τα δημοψηφίσματα; Βλέπω ότι το μέτωπο κατά των τραπεζιτών αυξάνεται λόγω συγκυριών. Και επειδή ουσιαστικά ο κύκλος είναι μέσα στο τραπεζικό σύστημα γιατί εκεί ήταν το φούιτ και εκεί προσπαθούν να μπαλώσουν τη σαμπρέλα, αν οι κυβερνήσεις μέσα από πιέσεις αναγκαστούν να απορρίψουν το τραπεζικό σύστημα όπως υφίσταται, αυτομάτως θα απορρίψουν και πολλές από τις οικονομικές δεσμεύσεις. Σαφώς η Ελλάδα μόνη της δεν μπορεί να το κάνει. Αλλά αν το χάπι είναι γλυκό και κάποιος μπει μπροστά ποιό παγκόσμιο δικαστήριο θα δίκαζε μισή Ευρώπη για την άλλη μισή; Νομίζω ότι εκεί θα ετίθετο πολεμικό ζήτημα πια.

Πάντως διάβασα κάπου σε ιταλικές εφημερίδες διάφορα για τον Σίλβιο και κάπου μέσα στο άρθρο παρομοίαζαν τον Πούτιν με τον Καντάφι. Και δεν ήταν καμιά κομματικοποιημένη εφημερίδα από ότι θυμάμαι. Γι αυτό μου έκανε και εντύπωση. Φαντάζεσαι τώρα να δούμε καμιά εξέγερση στη Ρωσσία και να πέφτει ο Πούτιν όπως οι υπόλοιποι φίλοι μας...;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 08, 2012 2:39 pm 
Χωρίς σύνδεση

Καλημέρα κ. Δάντη - Καλημέρα σας παιδιά.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ - ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

κ. Δάντη παρακαλώ τις γνώσεις σας μην την πατήσουμε.
Υπάρχει μια εταιρεία στην Αμερική η Groupon Inc,
που την παρακολουθώ εδώ και καιρό.

Έχω διαβάσει καλά σχόλια σε Αμερικάνικο τύπο
και την θεωρούν πολλά υποσχόμενη και ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗ εταιρεία.
Αντικείμενο: Σύμβουλος αγορών, με πολλά Deals σ' όλο τον κόσμο.
Έχει ενσωματωθεί από 4/11/2011 στο NASDAQ με κωδική ονομασία GRPN
και παρακολουθώ το διάγραμμά της.

Ξεκίνησε πτωτικά, αλλά είναι φυσικό, γιατί τότε ο NASDAQ
καθώς και όλοι οι υπόλοιποι δείκτες, διόρθωναν έως 25/11.
Από τις αρχές ΔΕΚ-2011 ακολουθεί (με κάποια καθυστέρηση) τον NASDAQ.
Μέχρι τώρα έχει κάνει το 1-2 και το 2/αρι της στα 17,21$

1) Αν δεν σας κάνει κόπο, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο διάγραμμά της, γιατί σκέπτομαι ν' ανοίξω Καρα-Long θέση.
2) Εσείς που μιλάτε με συναδέλφους σας στην Αμερική, ξέρετε κάτι περισσότερο γι' αυτή?

Με εκτίμηση
Eminent.

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: