Δάντης έγραψε:
Οσο αναφορα τις μεταρυθμισεις δλδ ανοιγμα κλειστων επαγγελμάτων , ακυρωση φορων υπερ τριτων που ειναι γεματη η αγορά , μείωση Δημοσίου τομέα, μηχανογραφηση παντου, διασταυρωσεις στοιχείωνκαι μείωση της φοροδιαφυγής αυτα πρέπει να γινουν . Διαφορετικα κανενα νομισμα δεν σε σωζει.
Και αυτο που επισης πρέπει να γινει ειναι η ελαχιστοποιηση της λαθρομεταναστευσης γιατι θα διαλυθει ο κοινωνικος ιστός. Ειναι το πρωτο και πιο βασικο θεμα η ασφάλεια για να γινει οτιδηποτε.
Τα απλά πράγματα και αυτονόητα στην Ελλάδα είναι και τα πιο δύσκολα..
Η μεταρρύθμιση που επιχειρήθηκε στο Δημόσιο είναι για γέλια.
Στην ουσία, με αυτά που έγιναν, βγήκαν κερδισμένοι οι πριν το 1990 προσληφθέντες, που τώρα κατέχουν τις θέσεις κλειδιά και που είναι από στόκοι εως κλέφτες. Και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού αυτοί εισηγούνται τους νόμους στους στόκους πολιτικούς..
Κι εγώ στο δημόσιο είμαι διδάκτορας μηχανικός, αλλά για να μην αφήσουν την μαρμίτα, μου δίνουν δουλειές της πλάκας. Το κύκλωμα που λειτουργεί την υπηρεσία παίρνει έξτρα λεφτά (μέσω προγραμμάτων) για να κάνει τη δουλειά που, έτσι κι αλλιώς, είναι υποχρεωμένο να κάνει. Και σε μένα δίνουν δουλειές άσχετες με το επάγγελμα για να μην έχω και πιθανότητες να γίνω προιστάμενος.
Και λέγανε ότι, για την αξιολόγηση των υπαλλήλων, θα λάβουν υπόψη και τη βαθμολογία που δίνουν οι προιστάμενοι ενώ ξέρουν και το δηλώνουν ότι είναι πλαστές και υποκειμενικές.
Έτσι εγώ τώρα παίρνω 1000 ευρώ κι ο κλητήρας που δεν τελείωσε γυμνάσιο παίρνει 2-3000!!
Η προισταμένη μου, (η οποία πρέπει να με αξιολογήσει) είναι απόφοιτος ΤΕΙ-λογιστικής και έχουμε πάνω κάτω ίδια ηλικία, τώρα με τη μεγάλη μεταρρύθμιση πήρε αύξηση και παίρνει αρκετά μεγαλύτερο μισθό....
Σκοπεύω να φύγω όσο γίνεται πιο γρήγορα από την Ελλάδα. Όταν βρω μια καλή δουλειά στο εξωτερικό, θα κάνω ένα σωρό αγωγές και θα φύγω....