Παράθεση:
και η ερώτηση του 1 εκατ. δολαρίων είναι η εξής:
Γιατί δεν γίνονταν αυτό από την αρχή;;;;;; Γιατί δεν γίνονταν πριν μετατραπεί το χρέος σε κρατικό;
αν γίνονταν 10 φορές αυτή η διαδικασία, θα έπεφτε το χρέος από 400 δις σε 100 δις, με τον ίδιο τρόπο που θα πέσει από τα 40 στα 10
....
Κάτι τέτοια λέγαμε και στις πρώτες σελίδες. Γιατί κάποια πράγματα δεν έγιναν από την αρχή. Ίσως δε μιλήσαμε για το συγκεκριμένο και είχαμε μιλήσει για ένα πιο πολύπλοκο πραγματάκι το οποίο όμως περιείχε κάτι τέτοιες λογικές. Να λοιπόν που σιγά σιγά βγαίνουν στη φόρα και πάλι και συμφωνούμε.
Παράθεση:
Μιρα, εδω πιεζουν με καθε τροπο , σε πανε στην ανεχεια και μεταρρυθμισεις κανεις με το ζόρι..
'Αρα συμφωνούμε όταν λέω ότι κάποιες αλλαγές έπρεπε να έχουν γίνει χωρίς το μαχαίρι στο λαιμό και κάποιες άλλες ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο.
Παράθεση:
Δυστυχως πολλοι που δεν μπορουν να προσαρμοστουν είναι πολύ φτωχοι και ανημποροι..αλλα δεν ειναι αυτοι μονον..εδω δεν ειναι η χαμηλη τάξη μου δεν θαχει θεμα, αφου ο θεσμος της οικογενειας λειτουργει σαν ασπιδα προστασιας... αλλα οι παντος ειδους βολεμενοι ολων των ταξεων..
Ε, κοίτα, πολλοί δεν μπορούν να προσαρμοστούν γιατί δε βλέπω και καμιά κίνηση για ανάπτυξη. Και πριν λίγο διάβαζα και ότι το ΔΝΤ θυμήθηκε να ανακαλύψει ότι η ελεύθερη ροή κεφαλαίων μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Τώρα το θυμήθηκαν. Είναι σαν να ξυπνήσω εγώ αύριο το πρωί και να βγω στην τηλεόραση και να διατυμπανίζω ότι ανακάλυψα το ζεστό νερό.
Διάβασα επίσης ότι και το 76% των νέων επιθυμεί μια δική του δουλειά. Με την επιχειρηματική έννοια. Ναι, αλλά δε βλέπω και το κράτος και οι τράπεζες(;) να το υποστηρίζουν αυτό. Πήγα να ζητήσω μια επιδότηση για να στήσω μια δουλειά και η συμπεριφορά είναι λες και πάω να ζητιανέψω. Ρε, 10 θέσεις εργασίας θα σας κάνω στο κωλοχώρι, δε σας είπα να τα δώσετε τζάμπα. Τα μισά τα βάζω από την τσέπη μου. Κατά τα άλλα συμφώνησαν με την επιχειρηματική ιδέα και την βρήκαν πρωτοπόρα. Κι ύστερα φταίω εγώ που σιχτίρισα ανηλεώς. Μάλλον οι πολιτικοί μας πουλάνε και ότι τελευταίο έμεινε για να εξαφανιστούν με το αζημίωτο. Και το ΔΝΤ και η ΕΕ σφυρίζει ανέμελα.
Αυτό φίλε Πάνο εμένα μου λέει ότι και να θέλεις να προσαρμοστείς, αυτοί μάλλον δεν μπορούν να το καταλάβουν. Γι αυτό είπα τα όσα είπα. Μάλλον δεν έχουμε φτάσει στη φάση που κατανοήσαμε το πρόβλημα. Ακόμη, αυτοί οι λειτουργοί, δημόσιοι και μη, ειδικά οι πολιτικοί μας, δεν έχουν μεταβεί στο στάδιο της ανάπτυξης. Έχουν χάσει το παιχνίδι και προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες τέτοιες που να γλυτώσουν όσα περισσότερα μπορούν. Δηλαδή ζούμε σε μια στασιμότητα η οποία οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει όρεξη για δημιουργία ευκαιριών. Αυτό στο χωριό μου λέγεται "ξεβράκωτος κώλος". Και γι αυτό λέω ότι το ΔΝΤ και οι Μέρκελ δεν είναι και τόσο καλοί. Γιατί από τη μια μας λένε ότι θα βοηθήσουν ντεμεκ κι από την άλλη βρήκαν τον κώλο ξεβράκωτο και δε χτυπάνε καν πόρτα. Ε, αυτό δε λέγεται βοήθεια. Αυτό λέγεται εκμετάλλευση. Νομίζω πως όταν η Γερμανία ήταν σε αυτή τη θέση μετά την πτώση του τείχους, η υπόλοιπη ευρώπη δεν συμπεριφέρθηκε με τον ίδιο τρόπο. Μπορεί όμως απλά να νομίζω.
ΠΑΝΤΩΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕς ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΞΑΝΑΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ SIEMENS ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ.
Και όπως θα είδες και ο Αλέξης το γύρισε το κουπί τώρα.
Κανα δυο ερωτησούλες χωράνε νομίζω.
1. Από την ημέρα που μπήκαμε σε αυτή την κατάσταση, κάθε Έλληνας έχει πληρώσει Μ.Ο. περίπου 20.000 ευρώ. Αν το χρέος που μας αντιστοιχούσε κατά κεφαλήν ήταν 36.000, τότε θα έπρεπε να είμαστε σε ένα χρέος που θα αντιστοιχούσε περίπου στο 40% του 144% που ήμασταν περίπου τότε. Άρα θα ήμασταν μια χαρά. Τί έγιναν αυτά τα λεφτά; Πώς είναι δυνατόν να έιμαστε ακόμη εκεί που είμαστε;
2. Ούτως ή άλλως, ζούμε με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Ποιά η διαφορά λοιπόν από το να πάμε στη δραχμή; Πέραν του εμπορικού κομματιού φυσικά. Πάλι με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό θα πηγαίναμε και όποιος δεν θα μπορούσε να προσαρμοστεί θα αποβαλλόταν από το σύστημα. Και να σου πω, εκτός κι αν είσαι αναξιοπαθούντας για κάποιον ιδιαίτερο λόγο, αρνούμαι κατηγορηματικά να πληρώσω εγώ την τράπεζα που σου έδωσε εσένα φούσκα δάνειο για να πάρεις σπίτι και να μην πληρώνεις τις δόσεις. Γιατί οι περισσότεροι από αυτούς δεν πλήρωναν καν τις δόσεις για τις εργατικές κατοικίες. Αλλά δεν είδα να τις αφαιρεί το κράτος. Βέβαια παραμένει και το λογικότατο που είπα πριν που γίνεται οπουδήποτε να πας στον κόσμο. Θέλεις ανάπτυξη; Κάνε περικοπές. Αν τους πάρεις και τα σώβρακα, θα έχουν ξεπληρώσει το σπίτι. Μόνο που τα σώβρακα δεν δημιουργούν απαραίτητα ανάπτυξη. Ακόμη και αν τα πάρεις από όλους. Το πολύ πολύ λίγη γεννητικότητα να δημιουργηθεί. Λογικό, δε λέω. Πρώτο έτος ΑΣΟΕΕ.
3. Γιατί δεν εξηγούν στους Γερμανούς πολίτες οι δικοί μας πολιτικοί πόσο χρεώνονται και πόσο θα έμπαιναν μέσα αν ο νότος αντιδρούσε; Με τον ίδιο τρόπο βεβαίως βεβαίως που ο Σόιμπλε εξηγεί στους Έλληνες ότι είναι ακαμάτηδες. Αλλά μάλλον ο fido Σαμαράς δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Το αφεντικό μάλλον του είπε sitz γιατί αλλιώς έχει raus.