neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Δρ. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιαν 12, 2013 7:35 pm 
Χωρίς σύνδεση

εχμμ τον υπηρέτη φωτογραφίζει ο χαρδα μάλλον...

ποιος άλλος υπερηφανευόταν ότι απασχολούσε τους περισσότερους εργαζομένους...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 13, 2013 2:37 pm 
Χωρίς σύνδεση

εγω πάντως ΔΕΝ είμαι... δεν με βλεπατε στο ηαχο-κουτι.

μιρα

εσυ ρωτούσες για την φορολογία των πωλήσεων των μετοχών?

ιδου.

23. Επιβάλλεται συντελεστής 20% από 1.7.2013 στα κέρδη από πώληση μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο εφόσον πουληθούν σε τιμή ανώτερη της τιμής απόκτησης.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 13, 2013 4:54 pm 
Χωρίς σύνδεση

Δηλαδή εγώ που έχω κληρονομιά ένα χωραφάκι 17 στρέμματα που κάνει μόνο για να ρίξω χαλίκια και να φυτρώσουν βράχοι ρε Πάνο, γιατί πρέπει να πληρώσω νταβατζή το ανίκανο και ανύπαρκτο σύστημα; Εγώ το 99 δεν τα έκανα real estate τα λεφτά. Μάλλον καταλαβαίνω ότι για το σύστημα είμαστε κρεατάκι, έτσι; Δεν κάνει να έχουμε. Κι ύστερα κατηγορούμε τον κομουνισμό. Συγνώμη λίγο. Στην Κίνα που εφαρμόζει τα ίδια συστήματα...Κομουνισμό δεν έχουνε; Γιατί τον πολεμάμε; Αφού τα ίδια κάνει και ο.........πώς τον είπαμε; Σοσιαλισμό, Καπιταλισμό, Σφαγιασμό, αλήθεια πώς;

Όχι και να πληρώνω νταβατζή, με συγχωρείτε αλλά το εξωτερικό έχει πιο καλές τιμές, έχει πιο καλές αποδόσεις και τουλάχιστον προς το παρόν δεν προσπαθεί να πάρει και το γάλα από το παιδί μου. Off-shore, μόνιμες διακοπές εκεί που τα πληρώνεις όλα 0 και δουλεύουν για εσένα, και έσοδα από τους Έλληνες. Μια χαρά μου φαίνεται....Πληρώνετε εσείς παιδιά, εγώ θα σας στείλω καρτούλες...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 13, 2013 4:57 pm 
Χωρίς σύνδεση

Και για να μη νομίζεις ότι είναι προσωπική η επίθεση, θα σου πω και για την τελευταία μου εμπειρία. Πήγα να καταγγείλω κάποιον που μου ζήτησε μίζα. Ξεκάθαρα πράγμαρα και η απάντηση ήταν "άστο καλύτερα για να μη μπλέξεις". Να τη χαίρεστε την Ελλαδάρα. Και την Ευρώπη των ελεγκτών, επίσης. Θα πιάσουν τον μεγαλοκαρχαρία, ε; Ας του πάρουν πρώτα τα λεφτά και μετά ας τον αφήσουν και ελέυθερο. Γιατί μέσα στη φυλακή με 5 δις στα Κάιμαν, τί να τον κάνω; Τουρσί για τον επόμενο χειμώνα;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 13, 2013 7:26 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Υπάρχουν πολλές φορολογικες αδικιες και για να αποκατασταθουν, οχι τελειως αυτό δεν γινεται πουθενά, θα πάρουν χρόνια, αφου το συστημα ήταν ολοκληρωτικά αδικο και διεφθαρμένο.
Τωρα ο φουφου μας λεει για τα ..17 στρ..και γιατι να φορολογηθει..Φουφου α δεν μπορεις να το πληρωσεις , οπως εγω ενα σπιτι που ειχα, το πουλάς...Ειδικαμε τα οικοπεδα στην επαρχία εχει γινει χαμός..ολοι αδικημένοι το παιζουν..Δεν εχουν μια αξία, δεν ειναι περουσιακο στοιχείο?? αρα ..θα φορλογηθει..σιγουρα με μια δικαιη αποτιμηση και εναν δικαιο συντελεστη..
αλλα ελεος με τα χωραφια και τις ιστορίες ..δεκαδες στρεμματα , επιδοτησεις και αραλικι σε ολη την επαρχία..

Οσο για τα προβληματα που αντιμετωπιζουμε, ολοι περνανε δυσκολα..πολυ δυσκολα..οποιος δεν αντεχει η δεν μπορει φευγει..Ετσι ηταν και στο πόλεμο, η ουσια δεν αλλάζει.

Τωρα για το αν θα πιάσουν το Α ή β καρχαρία δεν ξερω, τι θα κανουν..5 δις στα καιμαν δεν εχει κανεις..οποιος ειναι μεσα στην αγορά ξέρει..ολοι οι πλουσιοι εχουν χάσει το 70 - 80 % της περιουσιας τους στην Ελλάδα..δεν τους λυπαμαι καθουλου, αλλα αυτη η επιχειρηματολογία για τα πολλα δις που ειτε ειναι κρυμμένα είτε τα εχουν φαει είτε φοροδιαφεθγουν ειναι αστεια επι της ουσιας..Γιατι ναι μεν ειναι αληθειαΑΛΛΑ δεν λυνει το προβλημα του βιοτικου επιπεδου μας..δλδ αντε και βρηκαν τα 100 δις των καταθεσεων και αντε και τα 100 δις της φοροδιαφυγής..συνολο 200 χ 0,4 φορος = 80 δις..μονο οι μισθοι και οισυνταξεις και οι τρυπες που καλυπτει το δημοσιο ειναι 40 περιπου τον χρομο..δλδ φτανουν για 2 αντε 3 χρόνια..
ΜΕΤΑ φουοφυ ποιος θα φταιει ????? οι κακοι νεφελιμ , οι εξωγηινοι ή οι ιλλουμινάτι?

Ολοι ψαχνουν ποιος φταιει..Στο δε φουοφυ δεν αρεσει και η Ευρωπη..ΟΚ ουτε εκει δεν τα κανουν καλα..

σουχω προτασεις κανόνι ..προδοευτικές δεν πας στην Αφρική?? ή στη Ν.Αμερική , καπου εκει στην Παραγουάη? εκει ολα λειτουργουν οπως τα θελεις.

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 13, 2013 7:43 pm 
Χωρίς σύνδεση

Δάντης έγραψε:
Δεν μπορει να τρέξει η ΕΤΕ σοβαρα πριν την ΑΜΚ. Μεχρι τότε , αν το ΧΑΑ ανεβαινει θα υποαποδιδει. .... ενω οι τραπεζολαγνοι μπορουν να πουλησουν εστω και τωρα και να παρουν ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛ, ΜΕΤΚ, ΣΩΛΚ, ΕΛΚΑ, ΣΙΔΕ, ΜΟΗ, κλπ μονο η κατοχη της ΑΛΦΑ ισως είναι καλή αλλα μετά τις ΑΜΚ και αφου δώσει τεχνικά σήμα long μακροπροθεσμο.

Πανο διευκρίνησε
1.μετα την ΑΜΚ μπορει να τρεξει η ΕΤΕ?ή ειναι καμμένο χαρτι για τα επόμενα χρόνια οπως και να εχει το πραγμα?
2.μετα απο 200-300 και παραπανω συνεχή ανοδο στα πολυ καλα χαρτια που λες δεν ειναι λιγο επικυνδυνο;Να κανουν μια διορθωση που αν υποθεσουμε εχει ξεκινησει το ανοδικο να ειναι κυμα 2 δηλαδή κατι ενδεχομένος πολυ βαθυ και που να παρει αν οχι όλα ,να παρει τα περισσότερα απο τα μεχρι τωρα κερδη?

ΥΓ.πραγματι αξιζουν συγχαριτηρια στον Dr Δάντη γιατι τον θυμάμαι αυτα περι οικοπεδων ,τραπεζων κλπ να τα λεει απο καιρο.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 13, 2013 8:35 pm 
Χωρίς σύνδεση

φουφου

κομμουνισμός, ενα γερμανικό totaletarian ιδεολογικό κατασκέυασμα φτιαγμένο απο 2 γερμανο-εβραίους. Να χαρώ καπέλωμα... που εχει πέσει...
Πόσοι κομμουνιστές το ξέρουν αυτό.

αντε παμε απο βδομαδα για καμια απεργία μεχρι την Ισραηλινή πρεσβεία... χα χα χα.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 13, 2013 9:57 pm 
Χωρίς σύνδεση

Δηλαδή αυτό που μου λες είναι να το πουλήσω επειδή δεν έχω λεφτά να πληρώσω το φόρο; Με συγχωρείς ποιόν φόρο; Δηλαδή κάποιος αγόρασε κάτι και μετά το νοικιάζει κι από πάνω; Θα πληρώνω και ενοίκιο στο κράτος γι αυτά που έχω ήδη αγοράσει; Έλα πες την αλήθεια, είσαι υπερ του κομουνισμού. Αυτά τα έκανε μόνο ο κομουνισμός. Δεν μπορεί να μου λες ότι εγώ πρέπει να πληρώνω φόρο για τα βράχια. Κι επιπλέον και το 90% της περιουσίας τους να έχασαν, τα έχασαν επειδή έκαναν προφανώς ατυχείς επενδύσεις. Δεν τους φταίω εγώ. Δηλαδή κάποιος που έκανε ατυχώς επένδυση σε real estate πρέπει να πληρώνει φόρο και κάποιος που έχασε το 80% της περιουσίας του επειδή τα έριξε σε λάθος τρύπες στην Ελλάδα πρέπει απλώς να μπει φυλακή; Έλα ρε συ. Αυτά δεν τα είπε ούτε ο Ντεπαρντιέ όταν μιλούσε για τη Δημοκρατία της Ρωσίας. Κι όμως ο Πούτιν τον εκτίμησε...

Και παρεμπιπτόντως...Εγώ προσωπικά, επιδότηση γιοκ. Είπαμε, πετάω χαλίκι και φυτρώνει βράχος. Κάποια στιγμή σκέφτηκα να το κάνω και ιδιωτικό δάσος αλλά μετά σκέφτηκα ότι πρέπει να έιναι κάποιος πολύ μ..λ..ς για να δουλεύει για το κράτος. Τώρα αν οι αγρότες που χτυπάν τις επιδοτήσεις αβέρτα, θέλουν να μην πληρώνουν φόρους, μπορεί να τους ελέγξει με δεκάδες τρόπους. Οι νόμοι υπάρχουν. Ας απολύσει αυτούς που δεν τους εφαρμόζουν. Και επιτέλους, αν θεωρεί περιουσιακό στοιχείο τα 17 στρέμματα που είναι και το μόνο περιουσιακό μου στοιχείο, στο νοίκι μένω ακόμη, τότε να θεωρήσουμε περιουσιακό στοιχείο και τη γραβάτα του Σαμαρά; Δηλαδή με συγχωρείς, γιατί θα με τρελλάνεις, επειδή έχω ένα βράχο 17 στρεμμάτων, πρέπει να τον πουλήσω και να καταναλώσω τα λεφτά για να αποπληρώσω τους φόρους που μου επιβάλλουν επειδή μου το άφησε κληρονομιά ο παππούς μου; Δηλαδή καλά λένε ότι τώρα οι παππούδες απειλούν τα άτακτα εγγόνια με το "Κάτσε καλά αλλιώς θα σου γράψω κανα χωράφι"; Ποινικοποιήσαμε την ιδιοκτησία; Ποινικοποιούμε αυτό το οποίο επικαλούμαστε; Ποινικοποιούμε το ότι κάποιος κάποια στιγμή δούλεψε ίσα με 7 γαϊδούρια και απέκτησε κάτι; Δηλαδή όταν το αγόραζε δεν τον πλήρωνε; Δηλαδή να μη δουλεύει ίσα με 7 γαϊδούρια; Ίσα με πόσα να δουλεύει; Ίσα με 6 φτάνει; Ή να πάω παρακάτω γιατί θα μου φορολογήσει και το γάιδαρο; Μήπως για να φτάσουμε στην υπαρκτή αναρχία και να τα παραχωρεί το κράτος για να τα δουλεύουμε τα ακίνητα και μετά να παίρνει πίσω; Ούτε στη Μαριναλέντα δε γίνονται αυτά.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 13, 2013 11:18 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Μαχ νομιζω οτι σποραδικά κολπα ανοδου αν θα δουμε πριν τις ΑΜΚ μονο, στις τράπεζες..υπάρχουν πολλα θέματα και πολυπλοκα εκει που θέλουν ξεκαθάρισμα.
Μετα αναλογα το κλίμα και την Τράπεζα..Παντως αν πάρουμε σαν δείγμα τις ΗΠΑ, εκει η citi πηγε απο 80 στα 0,6 , μπηκε το κράτος , εδωσε λεφτα, πηγε στα 6 + και μετά
εκανε reverse split Το θέμα ειναι οτι εκει επεστρεψαν τα λεφτα πισω στο κράτος. Εδω μπορουν να τα επιστρέψουν? Να δουμε τις ΑΜΚ και τους όρους και μετα θα δούμε.

Τα αλλα βαρια οντως εχουν τρέξει πολυ. Ειναι σε 5αρι τωρα, το 5 του 1 αν εχουμε δει ταχαμηλά. Αρα εδω η κανεις trade και μπαινοβγαινεις ή περιμένεις να διορθώσει για να μπεις.
Ποσοστο διόρθωσεις με το θετικο σενάριο, 50% της κινησης, δυσκολα θα δουμε 61,8 ή 75% , αλλ΄πιθανό να δεις 38.2 ή 33%. Και αναλογα καποιος μπαίνει.

ΧΑΝ δεν το ξερουν , και όσοι το ξερουν δεν το λένε γιατι θα γινει απιστευτη ιδεολογικη συγχυση και βλεπω τα συντροφια να κανουν καμια 10ρια συνέδρια ιδεολογικης ανατασης. Αλλα το οτι ο Μαρξ ηταν Γερμανοεβραίος δεν παιζει κανα ρόλοστην ιδεολογικη του αυθεντία, πράγματι τοτε ερμηνευσε σωστα τα οσα εβλεπε και γινοντουσαν απο την σκοπια του εργάτη παντα, όμως τωρα τα περισσοτερα δεν ισχυουν..
Ο διαχωρισμος των τάξεων βεβαια ειναι υπαρκτός αλλα εκτός απο οικονομικα έχει και πολλα κοινωνικά ευρηματα και μεταβλητές.
Γενικά πιστευω πως εχει υπερ χρησιμοποιηθει και μάλιστα λαθος ο Μαρξισμος.

Φου, μου χαρισαν 10 στρεμματα στην Βουλιαγμένη , γιατι να πληρωσω??αφου μου τα χάρισαν.
Ετσι οπως μου τα λες..ισχυει. Δουλευω , πληρωνω φορους και φτιαχνω ενα εργοστασιο . Το εργοστάσιο γιατι να πληρωνει φορους? αφου το εφτιαξα με λεφτα που ειχαν φορολογηθει..
Η γη ειναι το μονο περιουσιακο στοιχειο που δεν έχει αποσβεση στα λογιστικα..δλδ δεν φθινει ποτε η αξία της. Ουσιαστικά αυτο συμβαινει..ενω σε ολα τα αλλα , φθινει..δες σπιτι, διαμερισμα , αυτοκινητο επιχειρηση κλπ αρα δεν θαπρεπε να φορολογηθει..

Και να επαναλαβω μια προσωπικη μου απορια που δημιουργει εντάσεις οταν την λεω..γιατι ολοι ειναι αριστεροι με τους αλλους και τα λεφτα των αλλων, αλλα δεξιοι με τα δικα τους..
Αν θελουμε να μιλαμε για πραγματικά φιλελευθερη και προοδευτικη κοινωνια τοτε ΔΕΝ θα επρεπε να υπάρχει ο θεσμος της κληρονομιάς..Γιατι το παιδι καποιου να ξεκινα απο πλεονεκτικη θεση, αξιζει δεν αξιζει, και ενος αλλου απο μειονεκτικη?
Αυτο διαστρεφει αμεσως την αξιοκρατία και ειναι πηγη πολλων δεινων..ετσι μονο οι ικανοι αλλα και κληρονομοι περιουσίας μπορουν να διακριθουν , οι αλλοι που μπορει να ναι το ιδιο ή περισσοτερο ικανοι, δεν μπορουν..Φτιαχνεις κατι δημιουργεις , γιατι να πάει στο παιδι και οχι σε ενα νοσοκομειο ή σχολειο? και ολοι να ξεκιναν απο το μηδεν..

Για να το ακουσουν αυτο οι δηθεν προοδευτικοι ή οι νεοπλουτοι και να δειτε τι γινεται...

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 13, 2013 11:30 pm 
Χωρίς σύνδεση

Κύριε Δάντη καλησπέρα,

Περίπτωση κρατικοποίησης της ΕΤΕ υπάρχει??
Αυτή η στασιμότητα της μετοχής πως την εξηγείται.

Ευχαριστώ

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: