neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Δρ. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 13, 2013 11:35 pm 
Χωρίς σύνδεση

Δάντης έγραψε:
Και να επαναλαβω μια προσωπικη μου απορια που δημιουργει εντάσεις οταν την λεω..γιατι ολοι ειναι αριστεροι με τους αλλους και τα λεφτα των αλλων, αλλα δεξιοι με τα δικα τους..
Αν θελουμε να μιλαμε για πραγματικά φιλελευθερη και προοδευτικη κοινωνια τοτε ΔΕΝ θα επρεπε να υπάρχει ο θεσμος της κληρονομιάς..Γιατι το παιδι καποιου να ξεκινα απο πλεονεκτικη θεση, αξιζει δεν αξιζει, και ενος αλλου απο μειονεκτικη?
Αυτο διαστρεφει αμεσως την αξιοκρατία και ειναι πηγη πολλων δεινων..ετσι μονο οι ικανοι αλλα και κληρονομοι περιουσίας μπορουν να διακριθουν , οι αλλοι που μπορει να ναι το ιδιο ή περισσοτερο ικανοι, δεν μπορουν..Φτιαχνεις κατι δημιουργεις , γιατι να πάει στο παιδι και οχι σε ενα νοσοκομειο ή σχολειο? και ολοι να ξεκιναν απο το μηδεν..

Για να το ακουσουν αυτο οι δηθεν προοδευτικοι ή οι νεοπλουτοι και να δειτε τι γινεται...

Πάνο μου εγώ συμφωνώ. Να μην ξεκινήσω από πλεονεκτική θέση. Αλλά βέβαια θα πρέπει να μου αιτιολογήσεις γιατί αυτός που δεν πρέπει να ξεκινάει από πλεονεκτική θέση είμαι εγώ με 17 στρ, βράχο και δεν είναι ο Πάγκαλος με τα 50 ακίνητα. Γιατί όπως καταλαβαίνεις αγαπητέ μου Πάνο, το ότι ο παππούς μου ή η γιαγιά μου ή ο πατέρας μου και η μάνα μου ή ακόμη και ο προπαππούς μου αγόρασαν κάτι και το παρέδωσαν σε μια άλλη γενιά, το έκαναν γιατί έτσι όριζε ο νόμος. Τώρα, άσχετα αν τον νόμο τον έκαναν αυτοί που όλοι αυτοί οι πρόγονοί μου ψήφισαν, κάτι το οποίο δεν αμφισβητώ, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το μέτρο είναι οριζόντιο. Γιατί ο Πάγκαλος αν πουλήσει 25, στο παιδί του θα μείνουν άλλα 25 για να αποπληρώνει τον νταβατζή κράτος, αν όμως εγώ, που μου στέρησαν και το δικαίωμα στην εργασία (ή διαφωνείς, έτσι όπως καταντήσαμε;) πουλήσω το 1 που έχω, τότε θα αποπληρώσω το 1 που είχα και δε θα έχω καθόλου. Αυτό πώς το βλέπεις; Αξιοκρατία; Ή του Πάγκαλου ο παππούς ήταν πιο εργατικός; (Ο Πάγκαλος αποτελεί απλό παράδειγμα, είναι πολλοί σαν κι αυτόν).
Όσο για την αναφορά σου στο εργοστάσιο, νομίζω ότι το παράδειγμα είναι ολίγον ατυχές. Αν πάλι μιλάς για λειτουργικό εργοστάσιο μπορούμε να το συζητήσουμε. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω, για ποιόν ακριβώς λόγο όταν εγώ έχω έναν τοίχο, το κράτος θεωρεί αυτομάτως ότι χτυπάω το κεφάλι μου. Δηλαδή δεν παίζει απλώς να κάθομαι και να τον κοιτάω τον τοίχο; Κι άντε, το κράτος θέλει παραγωγικότητα και μου λέει, αξιοποίησέ το. Γιατί το κράτος μου βάζει ένα δημόσιο λειτουργό ο οποίος μου ζητάει μίζα; Ακόμη και τώρα; Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορώ εγώ να ασπαστώ την άποψη αυτού του μοντέλου ανάπτυξης που θέλουν να περάσουν αυτοί οι μιζαδόροι; Γιατί να μη γίνω σαν και αυτούς; Πιο καλά δεν περνάν αυτοί; Φταίω εγώ που μου δείχνουν ότι αν γίνω μιζαδόρος θα περνάω καλύτερα; Αυτά είπα παραπάνω.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 13, 2013 11:54 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Κρατικοποιηση τραπεζων..Επι της ουσιας αυτο που τωρα θα γινει ειναι Ευρωποιηση των τραπεζών δλδ θα ανηκουν στο Δημοσιο της ευρωζώνης, μέχρι να πάρουν οσα εβαλαν πισω απο τους μετοχους των τραπεζων..

Αν η Τροικα δεν ηταν φανατικά υπερ της μη - κρατικοποισης των τραπεζων - θαχαν γινει κρατικές.
Αν ειχαμε Συριζα, θαχαν γινει κρατικές , με δρχ ομως. Οχι ευρω, γιατι αλλος τα βάζει.

Τωρα, τα λεφτα τα βαζουν οι ευρωπαιοι ..αρα εχουν ενα ιδιότυπο καθεστώς..Για μενα το μυστικό ειναι ενα..

ΠΟΙΑ τραπεζα θα εχει αναδοχο καποιον μεγαλο..πχ GS,UBS, JPM klp..αυτη ητράπεζα δεν θα κρατικοποιηθει ..
Οι αλλες, εχουν φυσικά κινδυνο..θα βρουν να δωσουν τα λεφτα πισω? πως?

Φουφου, κανε την καταγγελια που θες σ ενα δικηγορα , και οχι στον χ λειτουργο της εφορίας ή της πολεοδομίας.
Το ακινητο δεν παραγει αμεσα, αλλα σε 30 χρονια θαχει τα διπλα και τριπλα..και αν αξιοποιηθει η περιοχη τα 100πλα..
Οπου εργοστασιο βαλε διαμερισμα "για να μενουν τα παιδακια μου" που λεει και ο κοσμος..
Καμια κληρονια εννοω καμια απο κανεναν σε κανεναν..παλι με τους Παγκαλους τα εβαλες. Ας πουμε οτι ο χ Παγκαλος δεν θα μπορει να μεταβιβασει
σε συγγενη του τιποτα. Οπως και κανενας αλλος, εκτος αν ειναι με ανταλλαγη χρημάτων.Αυτο εννοουσα πριν.Δεν ειπα να πουλησει τα μισα..

και κατι αλλο πιο φιλοσοφικο..ο καθενας γεννιεται με ενα πεπρωμένο, καρμα το λενε οι βουδιστες. Το καρμα αυτο βαζει τα ορια που θα κινηθει ο αλλος στην ζωη του. Αυτα τα οριακανεις δεν τα περνάει ποτε. Γιατι τα προσδιοριζουν οι γονεις και το μορφωτικο και κοινωνικο τους επιπεδο, η περιοχη , τα ηθη και εθιμα που μεγαλωνει καποιος , το κρατος και οι κοινωνικες συνηθειες καθως και η εποχη ..Αρα αν καποιος εχει γεννηθει απο αστικη οικογένεια, ταξη και να θελει δεν αλλαζει..ισως τα παιδια των παιδιων του Αν ειναι τυχερά και ικανα..Αν καποιος εχει γεννηθει σε εργαικη ταξη , το ιδιο . Σε μεγαλοαστικη ταξη , το ιδιο ( το ονειρο των μεγαλοαστων είναι να να μπουν στον κυκλο των πολυ πλουσιων και των τελευταιων να μπουν στις αριστοκρατικες οικογενειες , ενω των αριστοκρατων να μπουν στις ...βασιλικες..) Αν δειτε ενα βιβλιο κοινωνιολογίας σοβαρο τα περιγραφει αυτα, χωρις να αναφερει τα περι πεπρωμένου , το οποιο ειναι δικο μου επιχειρημα.

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιαν 14, 2013 9:27 am 
Χωρίς σύνδεση

Ε με ποιούς να τα βάλω ρε Πάνο; Με τον κάθε Παρασκευά; Με τους Πάγκαλους θα τα βάλω. Είδες τα πόθεν έσχες; Έλα, πες μου την αλήθεια, ούτε εσύ πιστεύεις ότι οι λογαριασμοί τους έχουν 135,32 ευρώ. Με έχουν εκπλήξει τα αγόρια. Βλέπεις λογαριασμό 135,32. Σα να σου λέει, πήρα τα 1.457.500 και άφησα μέσα τα ψιλά για τσίχλες.

Όσο για τις φιλοδοξίες, να σου πω και άδικο δεν έχεις αλλά νομίζω ότι αυτή είναι φιλοσοφία που ανήκει πλέον στο παρελθόν. Έτσι όπως έγινε το πράγμα ο αγώνας και η φιλοδοξία είναι καθαρά για "επιβίωση". Και φαντάζομαι, πέραν των οικονομικών σου σπουδών, ανθρώπινα, ξέρεις πολύ καλά ότι όταν έχουμε φτάσει στη φάση του να προσπαθούμε να επιβιώσουμε, κάτι δεν πάει καλά. Και σίγουρα δε φταίει ο κάθε Παρασκευάς. Σε ποιόν δικηγόρο; Το 90% της βουλής δικηγόροι είναι. Εσύ θα περνούσες από το στόμα του λύκου για να φτάσεις στο αυτί του και να του πεις ότι δεν πρέπει να τρώει τα πρόβατα; Βρέθηκα σε κάτι ΚΕΚ πριν κανα μήνα και όλοι οι "άνεργοι" που παρακολουθούσαν εκπαιδευτικά προγράμματα δήλωναν ευθαρσώς ότι δουλεύουν στη μαύρη μπροστά στον ιδιοκτήτη και μπροστά στο δικηγόρο που τους έκανε μάθημα και ο δικηγόρος προσπαθούσε να συνεννοηθεί με κάποιον από αυτούς για να διώξουν κάποιον από μια θέση εργασίας (βέβαια σε ΝΠΙΔ) για να βάλουν αυτόν. Στην επαρχία, έτσι; Που τα πράγματα υποτίθεται είναι γνωστά πριν τα σκεφτείς. Φαντάσου τώρα εσύ....

Υ.Γ. Για να μην ξεχαστώ, δικηγόρος+ιδιοκτήτης= Love for ever με δυο παιδιά.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιαν 14, 2013 12:27 pm 
Χωρίς σύνδεση

Πάνο... αυτόν εννοούσες!

Τα όρια της λάσπης ενίοτε ξεπερνούν και τα όρια της γελοιοποίησης – Παράκεντρα και μηχανισμοί που ζητούσαν συμβιβασμό έπλασαν…ότι η Interpol αναζητά τον Βγενόπουλο.
http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/74261

Α. Βγενόπουλος: Ασύλληπτες ανοησία και κακοήθεια,
http://www.euro2day.gr/news/enterprises ... ticle.aspx

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιαν 14, 2013 2:06 pm 
Χωρίς σύνδεση

Καλημέρα και καλή εβδομάδα

Φιλε Πάνο παρεμβαίνοντας στην συζήτησή σου με τον Φουφου, υπάρχει ναι μεν- αλλά.

όλοι βλέπετε οτι με τον φουφου διαφωνω στα 99,9% των λεγόμενών του και έχουμε άλλη οπτική πλην ομως εδώ έχει δίκιο φίλε Πάνο.

Αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό σου, όμως κοίτα τι συμβαίνει, την αδυναμία ενός κράτους- ή ενός φορολογικού-οικονομικού να εκτιμήσει ακριβώς την αξία πχ, ενός αγροτεμαχίου οπως του φουφου - μετακυλύει σε εκείνον το βάρος αυτό, το κόστος που δεν του αναλογεί.
Πρόσεχτε να δειτε τωρα πως λειτουργει το παραλογο του πράγματος.
Αν ο ΦΟΥΦΟΥ είχε μια χρηματο-οικονομική εταιρία, την ΦΟΥΦΟΥ ΑΕΓΑ πχ, στα κεφάλαια της, η ΤτΕ ξέρετε πως θα την λόγιζε στα αποθεματικά της κεφάλαια? Maximum στο 5% της αξίας της, ιδίως αν ηταν κιολας ιδιοχρησιμοποιούμενη, μπορεί και ΜΗΔΕΝ.
Αντιθέτως το κράτος θα την φορολογήσει στο 25% της αντικειμενικής της αξίας.
Οπότε τι έχουμε, ένα κομμάτι γης που αλλιώς το αποτιμάτε εποπτικά και αλλιώς φορολογικά.

Και έρχεται η τρόικα και σου λέει το εξής απλό "απεικόνισέ το και φορολόγισέ το συμφωνα με την ευλογη αξία" που ειναι και το σωστό

κα ιτι κάνει η ελληνική πολιτεία? αφού απεικονιστει το φορολογεί με γνώμονα- του ότι a priori αυτό το οικόπεδο - αποφέρει εισόδημα, κάτι που δεν είναι σωστό.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιαν 14, 2013 2:12 pm 
Χωρίς σύνδεση

ουσιαστικά δηλαδη λέει οτι η ΦΟΥΦΟΥ ΑΕ είναι a priori ΚΛΕΦΤΗΣ και κυριε θα σε ξεσκίσω, αντί του λογικότερου- τι είναι γραμμένο στο κτηματολόγιο, αποδίδει εισόδημα, τι εισόδημα αποδίδει- και να πάει να φορολογήσει ΜΟΝΟ το τεκμαρτό του εισοδήματος.

Δηλαδή έχουμε το φαινόμενο να φορολογείς την ίδια την γη αλλά και το εισόδημα που σου αποδίδει, κάτι που είναι ΛΑΘΟΣ στην φορολογική του βάση. και το κάνεις γιατί|? Επείδή έχεις αδυναμία ως μηχανισμός να εντοπίσεις το 20% πχ των αποκλίσεων (φοροφυγάδων) για το θέμα της γης, οποτε ξεσκίζεις και το υπόλοιπο 80%.

Πάνο μου, ενα πρακτικό πρόβλημα που εχω μπροστά μου πχ είναι το εξής τώρα, ΕΤΗΔΕ κτιρίων εταιρίας΄- κατα πολύ μεγαλύτερη αξία, από αυτή που με αφήνει η εταιρία να εγγράψω στα εποπτικά μου κεφάλαια για τα ακίνητα που διακρατώ (και τις αξίες αυτές των ακινήτων)

Για αυτο και δίνω 100% δίκιο στον Φουφου εδώ. Εάν η γη που- παραμένει ανενεργή- δεν παράγει εισόδημα, ναι φορολογησέ την- αλλά βάση της απόδοσης της και του πραγματικού της κόστους ευκαιρίας και από ΜΙΑ ΠΗΓΗ, όχι από 500 πάντες.

Για τις επιδοτήσεις η λύση είναι έτοιμη, και πολυ πιο απλή!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιαν 14, 2013 2:38 pm 
Χωρίς σύνδεση

Χαρη

αυτο που γίνετε τώρα ειναι η κινηση επιστροφής αυτών που μεχρι τωρα το κράτος μοίραζε με δανεικά.

π.χ. το 80% οσων εκτησαν σπίτι, μπόρεσαν να το κάνουν... λογω της δανεικής ρευτότητας.
π.χ. το 80% αγοραζε οτι ευρισκε μπροστά του και κατα 75% εισαγόμενο... λογω της δανεικής ρευτότητας.

κλπ κλπ. αρα ήρθε η στιγμή της επιστροφής. Και μαζι με τα ξηρά καιγονται και τα χλωρά.

π.χ. προσωπικά οτι το έκανα το δημιουργησα εκτος Ελλάδας. Σε 2 χώρες. Τις υπηρεσίες και τις υποδομές της Ελλάδας ΔΕΝ της χρησιμοποίησα. Ημουν εκτος Ελλάδας για 22 χρόνια.

Εδω και 8 χρόνια επέστρεψα και συνεχίζω να ασχολούμαι με αυτό που δημιουργησα οσο ημουν εκτος Ελλάδας.
Σημερα γιατι να πληρωνω τα σπεσμένα και δανεικά των άλλων?

Αλλά οπως λεει και ο Πανος... με τα ξηρά καιγονται και τα χλωρά ή ΔΕΝ υπάρχει σταματημος το "εγω ΔΕΝ φταίω"

Απλά ΔΕΝ έπρεπε να φτάσουμε εδω.

Φουφου
και στην Αμερική πληρώνουν για τα έχοντα και κατέχοντα. Αλλά με διαβαθμήσεις και μικρά ποσά για αγροκτηματα διαφόρων τυπων. Να δουμε τι θα μας βάλουν εδω να πληρώσουμε για τα αγροτεμάχια και για πόσα χρόνια!!!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιαν 14, 2013 3:17 pm 
Χωρίς σύνδεση

όπως και να το διε κανεις εχεις δικιο ΧΑΝΟΔΟΣ

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιαν 14, 2013 3:28 pm 
Χωρίς σύνδεση

Χάρη,

γιατι πέφτει τοσο η ΑΛΦΑ και μας αλφάδιασε σήμερα...?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 15, 2013 11:24 am 
Χωρίς σύνδεση

http://www.nooz.gr/greece/o-foufoutos-e ... s-giatrois

Συγνώμη...Ήταν και οι γιατροί στην κατηγορία που κάτω από 10.000 ετήσιο εισόδημα δεν κόβει αποδείξεις; Και τί τους ενόχλησα εγώ;

ΕΛΛΑΔΑ ΣΆΓΑΠΩ

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: