neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 317, 318, 319, 320, 321, 322, 323 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Δρ. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 15, 2013 10:31 pm 
Χωρίς σύνδεση

θα ηθελα την γνωμη σας αν μετα το 1000 για μερικα δευτερα και το ξυλο που επεσε στην συνεχεια με 5αρια απ οτι μου μετεφεραν κυματιστες ,κυματα κοιταμε νοτιοτερα τεχνικα.ευχαριστω

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 15, 2013 11:44 pm 
Χωρίς σύνδεση

Lestat έγραψε:
ουσιαστικά δηλαδη λέει οτι η ΦΟΥΦΟΥ ΑΕ είναι a priori ΚΛΕΦΤΗΣ και κυριε θα σε ξεσκίσω, αντί του λογικότερου- τι είναι γραμμένο στο κτηματολόγιο, αποδίδει εισόδημα, τι εισόδημα αποδίδει- και να πάει να φορολογήσει ΜΟΝΟ το τεκμαρτό του εισοδήματος.

Δηλαδή έχουμε το φαινόμενο να φορολογείς την ίδια την γη αλλά και το εισόδημα που σου αποδίδει, κάτι που είναι ΛΑΘΟΣ στην φορολογική του βάση. και το κάνεις γιατί|? Επείδή έχεις αδυναμία ως μηχανισμός να εντοπίσεις το 20% πχ των αποκλίσεων (φοροφυγάδων) για το θέμα της γης, οποτε ξεσκίζεις και το υπόλοιπο 80%.

Πάνο μου, ενα πρακτικό πρόβλημα που εχω μπροστά μου πχ είναι το εξής τώρα, ΕΤΗΔΕ κτιρίων εταιρίας΄- κατα πολύ μεγαλύτερη αξία, από αυτή που με αφήνει η εταιρία να εγγράψω στα εποπτικά μου κεφάλαια για τα ακίνητα που διακρατώ (και τις αξίες αυτές των ακινήτων)

Για αυτο και δίνω 100% δίκιο στον Φουφου εδώ. Εάν η γη που- παραμένει ανενεργή- δεν παράγει εισόδημα, ναι φορολογησέ την- αλλά βάση της απόδοσης της και του πραγματικού της κόστους ευκαιρίας και από ΜΙΑ ΠΗΓΗ, όχι από 500 πάντες.

Για τις επιδοτήσεις η λύση είναι έτοιμη, και πολυ πιο απλή!
XANODOS έγραψε:
Χαρη

αυτο που γίνετε τώρα ειναι η κινηση επιστροφής αυτών που μεχρι τωρα το κράτος μοίραζε με δανεικά.

π.χ. το 80% οσων εκτησαν σπίτι, μπόρεσαν να το κάνουν... λογω της δανεικής ρευτότητας.
π.χ. το 80% αγοραζε οτι ευρισκε μπροστά του και κατα 75% εισαγόμενο... λογω της δανεικής ρευτότητας.

κλπ κλπ. αρα ήρθε η στιγμή της επιστροφής. Και μαζι με τα ξηρά καιγονται και τα χλωρά.

π.χ. προσωπικά οτι το έκανα το δημιουργησα εκτος Ελλάδας. Σε 2 χώρες. Τις υπηρεσίες και τις υποδομές της Ελλάδας ΔΕΝ της χρησιμοποίησα. Ημουν εκτος Ελλάδας για 22 χρόνια.

Εδω και 8 χρόνια επέστρεψα και συνεχίζω να ασχολούμαι με αυτό που δημιουργησα οσο ημουν εκτος Ελλάδας.
Σημερα γιατι να πληρωνω τα σπεσμένα και δανεικά των άλλων?

Αλλά οπως λεει και ο Πανος... με τα ξηρά καιγονται και τα χλωρά ή ΔΕΝ υπάρχει σταματημος το "εγω ΔΕΝ φταίω"

Απλά ΔΕΝ έπρεπε να φτάσουμε εδω.

Φουφου
και στην Αμερική πληρώνουν για τα έχοντα και κατέχοντα. Αλλά με διαβαθμήσεις και μικρά ποσά για αγροκτηματα διαφόρων τυπων. Να δουμε τι θα μας βάλουν εδω να πληρώσουμε για τα αγροτεμάχια και για πόσα χρόνια!!!

Νομίζω ότι κάποιος με κατάλαβε. Αυτό λέω. Και όπως είπα πιο πάνω, ενώ σκεφτόμουν και συνεχίζω να σκέφτομαι, όμως με περισσότερες επιφυλάξεις, να αξιοποιήσω το βράχο, ξαφνικά σκέφτομαι ότι δεν αξίζει να δουλεύω για να πληρώνω λάθη. Εγώ περιμένω εδώ και χρόνια να μου βγάλουν ένα πρόγραμμα να το εντάξω και να βάλω δέντρα. Ξέρεις από πότε; Από όταν εγώ μιλούσα για παουλόνια και όλοι με κορόιδευαν γιατί το πετρέλαιο όσο και να ανέβει είναι το μέλλον μαζί με το υγραέριο. Γιατί τόσα πετρέλαια που έχει η Ελλάδα κάποια στιγμή ο Παπανδρέου θα τα αντλήσει και πάει λέγοντας...Ξέρεις τώρα εσύ...Και τώρα έρχεται και αντί να μου πει, αξιοποίησέ το ρε φίλε, κάνε κάτι, όπως λέει και ο λεστάτ, μου λέει, εσύ είσαι σίγουρα κλέφτης οπότε εγώ σε φορολογώ κι εσύ μετά κάνε ότι νομίζεις. Τώρα αν πάω εγώ και το νοικιάσω στη μαύρη σε κάποιον(πράγμα δύσκολο μιας και είναι βράχος) θα φταίω; Κι αυτό το μαμημένο το εθνικό κτηματολόγιο με τις τόσες αεροφωτογραφίες τί το έκαναν; Για να βολέψουν τους δικούς τους ή για να ξέρουν τί καλλιεργείται και τί όχι. Μήπως περιμένει το κράτος να του αποδείξω ότι δεν είμαι κλέφτης; Άσε που από τη μια με βολεύει που δεν το παίρνουν από το κτηματολόγιο γιατί κανένας μπούλης(από αυτούς που νομίζουν ότι τις ντομάτες τις κοκκινίζουν με τα χαστούκια) μπορεί να δει του θεριεμένους θάμνους και να μου το χαρακτηρίσει και δάσος νομίζωντας ότι έχει μέσα τίποτα αιωνόβια δέντρα.

Κάποιος σοφότατος, λίγο πιο παλιά είχε πει :"αν παράγεις ένα προϊόν το οποίο απευθύνεται σε ηλίθιους τότε αυτοί που θα το αγοράσουν θα είναι μόνο οι ηλίθιοι". Έτσι κι εγώ λέω "αν η εισπρακτική σου πολιτική με αντιμετωπίζει ως κλέφτη τότε κι εγώ θα γίνω κλέφτης". Αφού δε μου αφήνεις άλλη επιλογή.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 16, 2013 10:33 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Πήρε το μάτι μου αυτό και σας το παραθέτω:

"How can we be sure that once this secular bear ends and the next secular bull market begins the Dow will soar to 50,000 and above? Because in each of the secular bull markets of the last 110 years, the Dow has gained 500% to 1000%."

http://seekingalpha.com/article/1102171-where-are-we-in-the-secular-bear-market

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 16, 2013 9:22 pm 
Χωρίς σύνδεση

Κυριε Δαντη τα σχόλια σας για την πορειας του ΧΑΑ μετα την κορυφωση :?: της Δευτερας.Ειναι αλλη μια διορθωσουλα ή κατι διαφορετικο αυτη την φορα :?: ;)

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 16, 2013 10:12 pm 
Χωρίς σύνδεση

ganick έγραψε:
Πήρε το μάτι μου αυτό και σας το παραθέτω:

"How can we be sure that once this secular bear ends and the next secular bull market begins the Dow will soar to 50,000 and above? Because in each of the secular bull markets of the last 110 years, the Dow has gained 500% to 1000%."

http://seekingalpha.com/article/1102171-where-are-we-in-the-secular-bear-market

για αυτό λέω κι εγώ ότι ή θα φύγει πάνω φέτος ή θα ξαναδεί νέα χαμηλά.. όσο δεν φεύγει προς τα πάνω (και δεν φαίνεται να υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες γι αυτό) πιο πιθανός είναι ένας νέος καθοδικός κύκλος.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 18, 2013 1:23 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Καλησπέρα στα παιδια.
Δυσκολο να δούμε κινηση τετοια απο τον DOW στο επομενο bull market, αλλα κινηση διπλασιασμου δεν θαταν παραξενη. Υπάρχει το προβλημα του χρέους παγκοσμίως που αν δεν γινει ολοκληρωτικη διακρατική συμφωνία μεταξυ όλων , δεν θα λυθει και θα σερνεται.
Με 2 λογια η αναπτυξη απο το 60 και κυριως απο το 1970 και μετα οφείλεται κυρίως στην καταργηση του κανονα του χρυσου και στο τυπωμα χρήματος , στην πιστωτικη επεκταση. Αυτο έφερε σε πρωτοφανη ευημερία μεγαλες μάζες του πληθυσμου. Ομως τωρα εχουμε μετατοπιση της οικονομικης αναπτυξης στην Ασία, αρα ένα κομμάτι πλουτου φευγει απο την Δυση και παει εκει, και ενα συσσωρευμενο χρέος - βουνο για τα δυτικά - και όχι μονο - κράτη.
Η λυση είναι το μορατοριουμ χρεων με κουρεμα μαζι με ενα δυνατο bull market.
Θα γινει ομως το πρωτο?

Στο ΧΑΑ ο FTASE έκανε καθαρη διπλη κορυφη, και με αυτους τους ογκους δεν σπαει ο ΓΔ την πτωτική γραμμη τάσης που εχω αναφερει πολλές φορές.
Επιπλέον οι τράπεζες εχουν πρόβλημα, Δεν φαινεται?
Τωρα , υπάρχει κατι σοβαρο στην ΕΤΕ που δεν εχει βγει και ισως να μην βγει , αλλα φαινεται πως μερικοι απο μεσα, το ξερουν και πουλάνε γενικώς τράπεζες. Οπότε καλυτερα εκτος ΕΤΕ για την ωρα , μεχρι να δούμε.

Μερικοι με ρωταν αν εδω ειναι κορυφη αν πουλησαν καλα κλπ..Νομιζω οτι είναι γνωστο πως κορυφή μονο από τυχη καποιος πιάνει, όπως και πυθμένα. Σημασία εχει τι γραφει το χαρτοφυλάκιο και τιποτε άλλο.
Τα χαρτια δεν τα ερωτευομαστε και πάντα πουλάμε οταν εχουμε καταγραψει κερδος με βαση την επενδυτικη μας τακτικη.
Αν δουμε ότι καποιες κινησεις δεν βγαινουν αλλάζουμε μετοχή. Αν παλι δεν γραφουμε κέρδη, παμε σε καποιον σύμβουλο ή διαχειριστή, αφου η διαχειριση της περιουσίας είναι εξισου σοβαρή με την υγεία.Δεν είναι παιχνιδι.

Τελος οι ΗΠΑ έκαναν την διάσπαση και τωρα αν βοηθησουν τα εταιρικά ισως γίνει η κινηση - εκπληξη στους δείκτες. Και εκει οι υπερβολές είναι καθημερινές οπως και στο ΧΑΑ, αφου οι αγορές είναι επι της ουσίας
ίδιες.

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 18, 2013 11:07 am 
Χωρίς σύνδεση

Πάνο καλημέρα, τι εκτιμάς ότι είναι πολύ σοβαρό στην ΕΤΕ? Που πάει το μυαλό σου?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 18, 2013 11:16 am 
Χωρίς σύνδεση

επίσης κάτι τελευταίο0 τι συμβαίνει με το ελβερικο φράγκο?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 18, 2013 9:20 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Καλησπέρα στον φίλο Λεστατ..
Δεν εκτιμω, ξερω τι είναι, αλλα δεν μπορω να το πω..αν θα βγει προς τα εξω είναι το θεμα..προσπαθουν εδω και αρκετές μέρες να μην συμβεί για να μην βγει..
Τωρα αν γίνει , θα βγει και θα δημιουργησει αισθηση γιατι είναι σοβαρό. Φαινεται ομως οτι το ξερουν μερικοί εντός και πουλάν σε καθε άνοδο , πιθανον τα δικά τους ή τα υπο διαχειριση..δεν μπορω αυτο να το ξερω, αλλα η πορεια του χαρτιού δείχνει οτι μερικοι φοβουνται μην συμβει και χωνουν.
Δεν εχει να κανει με κρατικοποιηση κλπ ουτε με το κρατος γενικοτερα.

To eυρω ισχυροποιειται πολυ..μαλλον φευγουν λεφτα απο την Ελβετία και ξαναγυρναν στην ευρωζωνη. Τί αλλο?

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 18, 2013 9:48 pm 
Χωρίς σύνδεση

Δάντης έγραψε:
Καλησπέρα στον φίλο Λεστατ..
Δεν εκτιμω, ξερω τι είναι, αλλα δεν μπορω να το πω..αν θα βγει προς τα εξω είναι το θεμα..προσπαθουν εδω και αρκετές μέρες να μην συμβεί για να μην βγει..
Τωρα αν γίνει , θα βγει και θα δημιουργησει αισθηση γιατι είναι σοβαρό. Φαινεται ομως οτι το ξερουν μερικοί εντός και πουλάν σε καθε άνοδο , πιθανον τα δικά τους ή τα υπο διαχειριση..δεν μπορω αυτο να το ξερω, αλλα η πορεια του χαρτιού δείχνει οτι μερικοι φοβουνται μην συμβει και χωνουν.
Δεν εχει να κανει με κρατικοποιηση κλπ ουτε με το κρατος γενικοτερα.

To eυρω ισχυροποιειται πολυ..μαλλον φευγουν λεφτα απο την Ελβετία και ξαναγυρναν στην ευρωζωνη. Τί αλλο?

μήπως έχει σχέση και με την άλφα; γιατί και η αλφα πέφτε πέρα από κάθε προσδοκία..

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 317, 318, 319, 320, 321, 322, 323 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: