Lestat έγραψε:
ουσιαστικά δηλαδη λέει οτι η ΦΟΥΦΟΥ ΑΕ είναι a priori ΚΛΕΦΤΗΣ και κυριε θα σε ξεσκίσω, αντί του λογικότερου- τι είναι γραμμένο στο κτηματολόγιο, αποδίδει εισόδημα, τι εισόδημα αποδίδει- και να πάει να φορολογήσει ΜΟΝΟ το τεκμαρτό του εισοδήματος.
Δηλαδή έχουμε το φαινόμενο να φορολογείς την ίδια την γη αλλά και το εισόδημα που σου αποδίδει, κάτι που είναι ΛΑΘΟΣ στην φορολογική του βάση. και το κάνεις γιατί|? Επείδή έχεις αδυναμία ως μηχανισμός να εντοπίσεις το 20% πχ των αποκλίσεων (φοροφυγάδων) για το θέμα της γης, οποτε ξεσκίζεις και το υπόλοιπο 80%.
Πάνο μου, ενα πρακτικό πρόβλημα που εχω μπροστά μου πχ είναι το εξής τώρα, ΕΤΗΔΕ κτιρίων εταιρίας΄- κατα πολύ μεγαλύτερη αξία, από αυτή που με αφήνει η εταιρία να εγγράψω στα εποπτικά μου κεφάλαια για τα ακίνητα που διακρατώ (και τις αξίες αυτές των ακινήτων)
Για αυτο και δίνω 100% δίκιο στον Φουφου εδώ. Εάν η γη που- παραμένει ανενεργή- δεν παράγει εισόδημα, ναι φορολογησέ την- αλλά βάση της απόδοσης της και του πραγματικού της κόστους ευκαιρίας και από ΜΙΑ ΠΗΓΗ, όχι από 500 πάντες.
Για τις επιδοτήσεις η λύση είναι έτοιμη, και πολυ πιο απλή!
XANODOS έγραψε:
Χαρη
αυτο που γίνετε τώρα ειναι η κινηση επιστροφής αυτών που μεχρι τωρα το κράτος μοίραζε με δανεικά.
π.χ. το 80% οσων εκτησαν σπίτι, μπόρεσαν να το κάνουν... λογω της δανεικής ρευτότητας.
π.χ. το 80% αγοραζε οτι ευρισκε μπροστά του και κατα 75% εισαγόμενο... λογω της δανεικής ρευτότητας.
κλπ κλπ. αρα ήρθε η στιγμή της επιστροφής. Και μαζι με τα ξηρά καιγονται και τα χλωρά.
π.χ. προσωπικά οτι το έκανα το δημιουργησα εκτος Ελλάδας. Σε 2 χώρες. Τις υπηρεσίες και τις υποδομές της Ελλάδας ΔΕΝ της χρησιμοποίησα. Ημουν εκτος Ελλάδας για 22 χρόνια.
Εδω και 8 χρόνια επέστρεψα και συνεχίζω να ασχολούμαι με αυτό που δημιουργησα οσο ημουν εκτος Ελλάδας.
Σημερα γιατι να πληρωνω τα σπεσμένα και δανεικά των άλλων?
Αλλά οπως λεει και ο Πανος... με τα ξηρά καιγονται και τα χλωρά ή ΔΕΝ υπάρχει σταματημος το "εγω ΔΕΝ φταίω"
Απλά ΔΕΝ έπρεπε να φτάσουμε εδω.
Φουφου
και στην Αμερική πληρώνουν για τα έχοντα και κατέχοντα. Αλλά με διαβαθμήσεις και μικρά ποσά για αγροκτηματα διαφόρων τυπων. Να δουμε τι θα μας βάλουν εδω να πληρώσουμε για τα αγροτεμάχια και για πόσα χρόνια!!!
Νομίζω ότι κάποιος με κατάλαβε. Αυτό λέω. Και όπως είπα πιο πάνω, ενώ σκεφτόμουν και συνεχίζω να σκέφτομαι, όμως με περισσότερες επιφυλάξεις, να αξιοποιήσω το βράχο, ξαφνικά σκέφτομαι ότι δεν αξίζει να δουλεύω για να πληρώνω λάθη. Εγώ περιμένω εδώ και χρόνια να μου βγάλουν ένα πρόγραμμα να το εντάξω και να βάλω δέντρα. Ξέρεις από πότε; Από όταν εγώ μιλούσα για παουλόνια και όλοι με κορόιδευαν γιατί το πετρέλαιο όσο και να ανέβει είναι το μέλλον μαζί με το υγραέριο. Γιατί τόσα πετρέλαια που έχει η Ελλάδα κάποια στιγμή ο Παπανδρέου θα τα αντλήσει και πάει λέγοντας...Ξέρεις τώρα εσύ...Και τώρα έρχεται και αντί να μου πει, αξιοποίησέ το ρε φίλε, κάνε κάτι, όπως λέει και ο λεστάτ, μου λέει, εσύ είσαι σίγουρα κλέφτης οπότε εγώ σε φορολογώ κι εσύ μετά κάνε ότι νομίζεις. Τώρα αν πάω εγώ και το νοικιάσω στη μαύρη σε κάποιον(πράγμα δύσκολο μιας και είναι βράχος) θα φταίω; Κι αυτό το μαμημένο το εθνικό κτηματολόγιο με τις τόσες αεροφωτογραφίες τί το έκαναν; Για να βολέψουν τους δικούς τους ή για να ξέρουν τί καλλιεργείται και τί όχι. Μήπως περιμένει το κράτος να του αποδείξω ότι δεν είμαι κλέφτης; Άσε που από τη μια με βολεύει που δεν το παίρνουν από το κτηματολόγιο γιατί κανένας μπούλης(από αυτούς που νομίζουν ότι τις ντομάτες τις κοκκινίζουν με τα χαστούκια) μπορεί να δει του θεριεμένους θάμνους και να μου το χαρακτηρίσει και δάσος νομίζωντας ότι έχει μέσα τίποτα αιωνόβια δέντρα.
Κάποιος σοφότατος, λίγο πιο παλιά είχε πει :"αν παράγεις ένα προϊόν το οποίο απευθύνεται σε ηλίθιους τότε αυτοί που θα το αγοράσουν θα είναι μόνο οι ηλίθιοι". Έτσι κι εγώ λέω "αν η εισπρακτική σου πολιτική με αντιμετωπίζει ως κλέφτη τότε κι εγώ θα γίνω κλέφτης". Αφού δε μου αφήνεις άλλη επιλογή.