Δάντης έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.
Το ΧΑΑ κορυφωσε εκει που ηταν και τα πολυ δυσκολα και θα δούμε τωρα αν θα ξαναδοκιμάσει να περάσει τα επίπεδα που αλλαζει και η μακροπροθεσμη τάση.
Ακομα δεν ξερουμε , να τονισω , ότι ειμαστε στο πρωτο ανοδικο κύμα του νέου κύκλου ή σε 4αρι και ένα ακόμα κάτω πριν ολοκληρωθει η κινηση απο το 1954.
Σε καθε περιπτωση το ΧΑΑ γυρισε ή θα γυρισει σελιδα και μάλιστα σε ενα μεγακυκλο απο τον Β παγκόσμιο πόλεμο. Αλλωστε κατι τετοιο είναι φανερο και στην δομη , νοοτροπία και οργάνωση οικονομιας και κοινωνίας.
Βραχυπροθεσμα προσοχη στους εγκλωβισμους , και οχι χρηση margin στην σποτ, ενω η χρηση παραγωγων(συμβόλαια και δικαιώματα) για όσους γνωριζουν όμως μόνο, υπερτερει σαφώς της spot.
Χαρις επανηλθες μαζι με τις 1500 ? Τι εχω ναπω..? οτι έλεγα..δεν περιμενα να κανει τοσο μεγαλη κινηση βεβαια , και μπορει να βρεθει στο 1565 , αλλα το bear market δεν μπορεις να το αποφυγεις..ειναι τοσο βεβαιο όσο και οτι μετατην μερα έρχεται η νυχτα..Αν γινει διόρθωση και μονον, τοτε θαναι 15 -20% , και αυτο θαναι το ευτυχές σεναριο..
Το δε ΑΕΠ που ανακοινωθηκε αρνητικο δειχνει πως και κποιοι αλλοι μαγειρευουν τα στοιχεια..προσεξτε. Λιανικες πωλησεις στο θεο, πωλησεις αυτοκινητων καλες, βιομηχανικη παραγωγη καλη, αγορα κατοικιας ανακαμπτει, παραγγελιες διαρκών καταναλωτικών οι καλυτερες, η ανεργία μειωθηκε...ΑΛΛΑ το ΑΕΠ ήταν αρνητικο..κποιος μας κανει πλακα..ακριβως μετατις εκλογές...
Γιατι αρνητικο..κορυφαιο! φταιει ο ..καιρος..η κακοκαιρια δλδ στις Ανατολικες πολιτειες..μιλαμε για χοντρο δούλεμα.
Τα δε μετρα δημοσονομικης πολιτικης, που ειναι αστεια, δεν ειχαν καν ξεκινησει..για να ξεκινησουν να δουμε...και ειδικα αν σοβαρευτουν.
βεβαια οι καλες ειδησεις τελειωσαν, και δεν μπορω να δω πως θα γινει η κινηση, αν γινει στο 1565..Οι δε επενδυτές κλπ ειναι στον κοσμο της παπαρουνας..αρνητικο ΑΕΠ απο + 3,1% και δεν τρεχει μια..σαφή ενδειξη ανοδικής νιρβάνας φραπεδιακου τυπου..
Για την συζητηση δεν εχω να σχολιασω, οι καιροι ειναι δυσκολοι , ολοι εχουν τα προβληματα τους .
Κ.Δαντη,ειναι σοφια στον ανθρωπο το να λεει ΝΑΙ επεσα εξω,,,φυσικα και εμμενω στις θεσεις μου και για τους ιδιους λογους
που εχω διατυπωσει απο το β'εξαμηνο του 2012,,,(για να μην ξαναγραφω τα ιδια και τα ιδια) δλδ S&P500 πανω απο 1600!
και μετα πισω...
"O φιλοσοφος ειναι ενας μαιευτηρας της ψυχης"
Η δουλεια του φιλοσοφου μπορει να συγκριθει με εκεινην των μαιευτηρων.
Ειναι γνωστο το οτι ο Μεγας Διδασκαλος της φιλοσοφιας ΣΩΚΡΑΤΗΣ γιος της Φαινερατης μαιας στο επαγγελμα.
Επηρεασμενος απο τη μητερα του ειχε πει,η δουλεια του μαιευτηρα και εκεινη του φιλοσοφου ειναι ταυτοσημες,,,
Η μαια φερνει κατι καινουργιο στη ζωη, και απαλυνει τον πονο,ετσι και ο φιλοσοφος απαλυνει την ψυχη&βοηθαει τη
γεννηση της αληθειας στην ψυχη του συνομιλητη. (γιατι τα γραφω αυτα)
Γιτι ολοι μας θελουμε ενα καλο μαιευτηρα..και πολυ απλα,δεν το εχουμε αντιληφθει,,,