neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Δρ. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 03, 2013 1:30 pm 
Χωρίς σύνδεση

XarisPall έγραψε:
K.Δαντη,καλησπερα!

Μια ερωτηση που με βασανιζει απο την πρωτη ημερα της κρισης,,,

Μηπως ολα αυτα που συμβαινουν διεθνως,,,δεν μιλαω για τη χωρα μας εδω συμβαινει το κατι αλλο,,,
Βρισκεται Πισω απο αυτην την υποθεση το $ με το euro,,,δλδ απειλη να χασει την προτοκαθεδρια το $ ως
επισημο αποθεματικο νομισμα αναντι του euro(αντικατασταθει),,,καταλαβαινετε τοτε ποια θα ειναι η θεση της Αμερικης...

Απλα κανω μια σκεψη..

αν αντικατασταθεί το δολάριο ως αποθεματικό νόμισμα, δε θα αντικατασταθεί από το ευρώ.. αυτό είναι το μόνο σίγουρο..

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 03, 2013 2:14 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

mirabilis έγραψε:
XarisPall έγραψε:
K.Δαντη,καλησπερα!

Μια ερωτηση που με βασανιζει απο την πρωτη ημερα της κρισης,,,

Μηπως ολα αυτα που συμβαινουν διεθνως,,,δεν μιλαω για τη χωρα μας εδω συμβαινει το κατι αλλο,,,
Βρισκεται Πισω απο αυτην την υποθεση το $ με το euro,,,δλδ απειλη να χασει την προτοκαθεδρια το $ ως
επισημο αποθεματικο νομισμα αναντι του euro(αντικατασταθει),,,καταλαβαινετε τοτε ποια θα ειναι η θεση της Αμερικης...

Απλα κανω μια σκεψη..

αν αντικατασταθεί το δολάριο ως αποθεματικό νόμισμα, δε θα αντικατασταθεί από το ευρώ.. αυτό είναι το μόνο σίγουρο..

Να υποθεσω το ΓΟΥΑΝ ,,,ειναι πολυ νωρις γι'αυτο το νομισμα..αν παει να γινει κατι τετοιο τωρα,,,τοτε θα παμε σε
ιστοριες που καλυτερα να μην τις συζηταμε,,,

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 03, 2013 5:25 pm 
Χωρίς σύνδεση

mirabilis έγραψε:
fufuto στην ουσία ζητάς κρατικοποίηση των τραπεζών..

υποτίθεται ότι με το σχέδιο ανακεφαλοποίησης, οι τράπεζες θα επιστρέψουν τα λεφτά στο ΤΧΣ δλδ στο κράτος.. αν δεν τα καταφέρουν, θα κρατικοποιηθούν και θα αποζημιωθείς.. αν τα καταφέρουν, πάλι θα έχεις αποζημιωθεί..

υγ.. έτσι κι αλλιώς, ο τσιπροκαμμένος, που οσονούπω έρχεται, μπορεί να τις κρατικοποήσει μια ώρα αρχύτερα..

Δεν έλεγα ακριβώς αυτό. Θέλω να πω, δεν ζήτησα κάτι. Απλώς σκέφτηκα όλο αυτό το παρασκήνιο. Ότι έρχεται ο Τσιπροκαμμένος. Και αν δεν υποστηρίξει την ανακεφαλαιοποίηση και πάει σε κρατικοποίηση άμεση και όχι έμμεση, που αμφιβάλλω πάρα πολύ, τότε οι ΑΜΚ θα έχουν πολύ ψωμί. Μα πάρα πολύ ψωμί. Αυτό το σκέφτομαι με βάση τις πραγματικές αποτιμήσεις. Καθαρές από κάθετί άλλο. Νομίζω ότι είναι προφανές το γεγονός ότι η ΕΤΕ και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ δεν μπορεί να έχουν πραγματική αποτίμηση 2,5 δις η καθεμία ή τελοσπάντων τα 2,5 δις να θεωρούνται μάλιστα πολλά. Και είναι λογικό να μην μπορεί η ΕΤΕ να έχει μια τόσο χαμηλή πραγματική αποτίμηση. Είναι τρελλό όπως το βλέπω εγώ να έχει θυγατρική η οποία να έχει αποτίμηση 3πλάσια. Δηλαδή δύο είναι τα τινά. Ή οι ΑΜΚ είναι πατέντα για να φτάσει η ΕΤΕ σε κάποια συγκεκριμένα χέρια και θα φάνε και από δίπλα λίγο και κάποιοι "πιτσιρικάδες" ή ουσιαστικά είναι μια ενίσχυση για να έχει κάποιο απόθεμα που χρειάζεται κάπου αλλού. Σε κάποια εξαγορά; Σε κάποιο deal; Ίσως για κάποιον εξορθολογισμό γραφειοκρατικό; Δεν ξέρω.

Τελοσπάντων εγώ δεν ζήτησα κάτι. Απλά προσπαθώ να καταλάβω τί όφελος βγαίνει από αυτό και πάνω από όλα σε ποιού τσέπη καταλήγει το όφελος. Εϊναι παιχνίδι ή είναι πολιτική;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Μαρ 04, 2013 2:27 pm 
Χωρίς σύνδεση

"Ζήτησαν 11 πολυεθνικές την μείωση μισθού στα 300 ευρώ για να επενδύσουν στην Ελλάδα"

Και μιας και λέγαμε για παιχνίδια. Και μιας και ακόμη δεν παίρνω απάντηση. Ωραίο πράγμα η νέα τάξη πραγμάτων. Τέλειο. Πώς το σκέφτηκαν οι μπαγάσες; Δηλαδή πιστεύω κανείς δεν θα μπορούσε να το σκεφτεί αυτό το πράγμα. Δύσκολη σκέψη...Να μειώσεις του μισθούς για να αυξήσεις τα κέρδη; Ασύληπτη σκέψη. Ποιός Αϊνστάιν; Και θα λυθεί και το πρόβλημα της ανεργίας. Ως προς ένα ποσοστό. Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας....

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Μαρ 04, 2013 9:10 pm 
Χωρίς σύνδεση

fufutos έγραψε:
"Ζήτησαν 11 πολυεθνικές την μείωση μισθού στα 300 ευρώ για να επενδύσουν στην Ελλάδα"

Και μιας και λέγαμε για παιχνίδια. Και μιας και ακόμη δεν παίρνω απάντηση. Ωραίο πράγμα η νέα τάξη πραγμάτων. Τέλειο. Πώς το σκέφτηκαν οι μπαγάσες; Δηλαδή πιστεύω κανείς δεν θα μπορούσε να το σκεφτεί αυτό το πράγμα. Δύσκολη σκέψη...Να μειώσεις του μισθούς για να αυξήσεις τα κέρδη; Ασύληπτη σκέψη. Ποιός Αϊνστάιν; Και θα λυθεί και το πρόβλημα της ανεργίας. Ως προς ένα ποσοστό. Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας....

300 ευρώ μικτά εννοούν μάλλον.. γιατί, έτσι κι αλλιώς, καθαρά περίπου 300 ευρώ είναι σήμερα ο κατώτατος.. εε?

βουλγαροποίηση κύριοι... γιατί την κινεζοποίηση την έχουμε ξεπεράσει.. ή μάλλον μας προσπέρασε..

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 05, 2013 8:58 pm 
Χωρίς σύνδεση

mirabilis έγραψε:
βουλγαροποίηση κύριοι... γιατί την κινεζοποίηση την έχουμε ξεπεράσει.. ή μάλλον μας προσπέρασε..

Ανάποδα τα είπες. Κινεζοποίηση. Γιατί τη βουλγαροποίηση την έχουμε ήδη φτάσει. Στην Κίνα ο μισθός είναι 170 ευρώ αν δεν κάνω λάθος. Ο μικτός...Στη βουλγαρία είναι ο καθαρός στο 250ρι. Οπότε....Πάντως είναι φανταστική η ιδέα. Δηλαδή πιστεύω ότι πρέπει να μας πουν ποιά κούτρα την κατέβασε, να του κάνουμε και άγαλμα. Και ελπίζω να μη βρεθούν οι κλασσικοί καπιταλομανείς να μας πουν ότι έτσι πρέπει να είναι. Επιτέλους υπάρχουν και όρια ντροπής. Υπάρχουν και όρια ανοχής. Όποιος επιδοτούμενος επιχειρηματίας έχει τα "αμελέτητα" ας ζήσει με 480 καθαρά έναν μήνα και μετά ας έρθει να μου κάνει πρόταση και να του μειώσω το μισθό όσο θέλει. Όταν μόνο το ΕΕΤΗΔΕ κοστίζει 80 ευρώ για ένα διαμέρισμα στο Μενίδι, 480 ευρώ είναι φτώχεια ανεπίτρεπτη. Και οι οικονομολόγοι απέτυχαν παταγωδώς. Εκτός και αν το έκαναν επίτηδες. Κάτι που τους κάνει εγκληματίες ψυχρούς και το οποίο τους βάζει στη λίστα με τους άμεσα φυλακιστέους. Από όπου κι αν προέρχονται.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 05, 2013 11:09 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Αρχιζω και ανησυχω, τι συμβαινει χαθηκαν ολοι???αχχχ αυτη η κριση,,,

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μαρ 07, 2013 10:42 pm 
Χωρίς σύνδεση

XarisPall έγραψε:

Μάλλον Χάρη μας ψεκάζουνε. Με "ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΛ".... :lol: :lol:

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 08, 2013 12:12 am 
Χωρίς σύνδεση

αν θέλετε να επενδύσετε σε κάτι που σίγουρα θα ανέβει, παίξτε δείκτη φόβου.. :lol: ;)

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 08, 2013 5:47 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

fufutos έγραψε:
XarisPall έγραψε:

Μάλλον Χάρη μας ψεκάζουνε. Με "ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΛ".... :lol: :lol:

fafutos,Δεν ξερω ποιος ειναι ο λογος που ο κ.Δαντης δεν γραφει αν βεβαια εχει σταματησει.
Ημουν αυτος που σε πολλα διαφωνουσε μαζι του(καλοπροαιρετα) αλλα ειναι ατομο και σαν χαρακτηρας
και σαν επιστημονας απο ελαχιστους που γνωρισα original,και αυτο φαινεται πολυ καθαρα απο τα γραφουμενα του,,,

Τωρα για τον Dow,σπαει το ενα ρεκορ μετα το αλλο,,,

Μετά την κρίση πολλα εχουν αλλαξει στην σύνθεση των εταιρειών και γενικά
στο παγκοσμιο οικονομικο γιγνεσθαι!!!αλλα αυτό λιγοι το έχουν αντιληφθει..
και πολλοί λιγότεροι το αξιοποιούν,,,
Οι περισσοτεροι εμειναν κολλημενοι στο χθες,,,

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: