Δάντης έγραψε:
ακερ θεωρεις οτι εχουμε κοινο μελλον με τους Βαλκανιους ή τους εξ Ανατολών..δεν ξερω γιατι ειναι καλυτεροι ή γιατι τους προτιμάς απο τους Ευρωπαιους, αφου σιγουρα μονοι μας δεν παμε - μονο οι Βορειοκορεάτες ειναι - πουθενα.
Σεβαστή η άποψη, αλλα αυτο σημαινει δραχμή..οχι την παλια..νεα δραχμη..μια και εχουμε κοντινες ηλικιες θυμασαι τι γονταν με την δραχμή και τις υποτιμησεις? αποκτησε η χώρα καμιά ανταγωνιστηκότητα? αφου ολοι κοιταζαμε με ζηλια δολαριο και μαρκο..
το ισχυρο νομισμα θελει και ισχυρούς λαούς και ισχυρές οικονομίες..εμεις εχουμε ενα χρεος 350 δις..και ΑΕΠ 250 συνολο 700 δις..αυτο που φτιαξαμε ειναι μια ΦΟΥΣΚΑ..αν υποτεθει οτι καταφερνουμε πλεονασματικούς προυπολογισμους και αποπληρωνουμε τοκους και μικρο μερους του δανειου καθε χρονο, που πρεπει να ειναι το σημειο ισορροπίας των assets? περίπου στο μισο...και των μισθών..και των τιμών των αγαθών...των σπιτιων και οικοπεδων ? μειωση 40 - 60% απο την κορυφή τους..
Αν ομως παμε σε νέα δραχμή που θα πανε μισθοι, συνταξεις, και σπιτια? θα γινουμε μια παραλλαγή της Ρουμανίας σήμερα, γιατι αυριο δεν ξερω..
Η δε δραχμη δεν σημαινει οτι δεν θα μας φερει μειωσεις δημοσίου πχ..αφου εχω εσοδα με ευρω 50 δις και εξοδα 75 , με μισθους, συνταξεις και επιδοτησεις ασφαλιστικών στα 40 περίπου..τι κανω? Αντε και τους εβαλα ολα τα λαμογια φυλακη, και παλι η εξισωση δεν βγαινει..ουτε με δραχμή ουτε με δολαριο ουτε με τιποτε..
Kαλημερα ,ειναι μια κουβεντα που δε θα μας οδηγησει σε κανενα συμπερασμα , μαλλον θα πολιτικολογησουμε αν καθενας προτεινει ως οιωνει πρωθυπουργος μια νεα στρατηγικη της χωρας και την ΑΥΤΟΝΟΜΗ εκμεταλλευση των πηγων της ...δεν ξερουμε τι δεσμευσεις εχουν αναλαβει οι οικογενειες που κυβερνανε - μπορει να ειναι τετοιες που τα περιθωρια να μην υπαρχουν και ΚΑΘΕ νεο βημα πχ προσεγγιση με Ισραηλ , κηρυξη εκμεταλλευσης ΑΟΖ κλπ να περνανε μεσα απο προεγκριση των ξενων προστατων...
Εγω απλα αναρωτιεμαι φωναχτα ΠΟΤΕ ειναι καλυτερη ευκαιρια να αποτιναχτει ο ζυγος ?
Αν περιμενουμε απο τους διαχ/στες δε θα δουμε ποτε φως , θα συνεχιζουν να ξεκοκκαλιζουν κονδυλια και να βγαζουν χρημα εξω ...
Εχουμε χρονο να αλλαξουμε ? Αν δηλαδη ειναι να θυσιαστει καποιος , να θυσιασω εγω τα κεκτημενα μου και να γυρισω ΕΓΩ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ , παρα να υποθηκευσω το μελλον των παιδιων ...
Το μεγαλο κερδος απο μια χειραφετηση του λαου θα ειναι η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.
Εκει να συμφωνησει ολος ο λαος και ας βαλει τεχνικους ξενους αν πια δεν εχουμε εμπιστοσυνη σε κανεναν κι ειμαστε ολοι σαπιοι ...ας στειλει τεχνοκρατες το Ισραηλ η η Νορβηγια ...
Η συγκυρια Πανο ΔΕΝ διαφερει καθολου απο καμμια προηγουμενη των τελευταιων 20 χρονων στο χρημ/κο γιγνεσθαι , το ιδιο μας ελεγαν και στα ρωσικα ομολογα και στην Λεμαν και στην Barrings:this time is different =το μεγαλυτερο ψεμμα των αγορων !!!