Παράθεση:
ΟΙ δε νομοι δεν εκφρζουν το κοινο συναισθημα του λαου..αλλα του δικαίου..αλλιως θα γινουμε ζουγκλα αφου νομος δεν ειναι το δικιο του λαου ή του εργατη..αυτα εχουν ξεπεραστει απο τις συνθηκες..ο χιτλερ τωρα με τον Στρος καν δεν εχουν σχεση..η ακροδεξιά ανεβαινει γιατι εχει γεμισει λαθρομετανάστες η ΕΕ..κανεις δεν θελει ξενους στο απιτι του και ειδικα απροσκλητους..
Γιατί λαμβάνετε υπόψιν σας την έννοια του κοινού αισθήματος ως αδικία; Μήπως να ξεχωρίζαμε το ηθικό από το νόμιμο και το αναγκαίο; Ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Νομίζω; Όπως επίσης και ότι είναι παράνομο δεν είναι ανήθικο. Επίσης ότι είναι αναγκαίο μπορεί να μην είναι ούτε ηθικό ούτε νόμιμο και να παρουσιάζεται και σε πολλές άλλες μορφές. Έχουμε κατανοήσει ότι ο κόσμος που είναι πλατεία, βρίσκεται εκεί όχι για να μην πληρώσει αλλά για να διώξει αυτούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση; Αυτό, πού είναι κοινό συναίσθημα δεν είναι δίκαιο; Δεν είναι δίκαιο να αλλάξει η πολιτική τάξη η οποία, έστω και υπό τις πιέσεις του ίδιου του εργάτη και του λαού, έφερε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση; Δηλαδή μόλις μου είπατε ότι ο εργάτης και ο απλός λαός δεν μπορεί να κατανοήσει το δίκαιο; Νομίζω ότι έχετε πολύ χαμηλή εκτίμηση στους εργάτες και γενικότερα για στο λαό.
Επίσης να σας τονίσω εδώ ότι δεν σύγκρινα τον Χϊτλερ και τον Μέρτεν με τον Στρος Καν. Απλώς εννοούσα ότι αν λείπει η έννοια της αναστολής ή τελοσπάντων η έννοια της επιρρέπειας από την πολιτική τότε ίσως πρέπει να σκεφτούμε ότι ο Χίτλερ στο τέλος καλό παιδί ήτανε και να ξεχάσουμε τα όλα όσα έκανε. Εκεί πήγαινε η αναφορά μου. Να ξεχάσουμε όλα όσα έγραψα παραπάνω και να εμπιστευθούμε πλήρως όλες τις ξένες δυνάμεις. Αμερικάνους, Ρώσσους, Κινέζους. Δε νομίζω να είναι έτσι. Πρέπει πάντοτε να κοιτάμε με διαφορετικό μάτι αυτόν ο οποίος υπήρξε θύτης μας στο παρελθόν. Για εμάς το είπαν για πρώτη φορά στην ιστορία και ίσως είναι η καταλληλότερη φράση αν αναπροσαρμοστεί. "Φοβού τους δαναούς και δώρα φέροντες".
Επίσης η ακροδεξιά ανεβαίνει και στην Ρωσσία. Η αλήθεια είναι ότι κι εκεί έχουν μετανάστες αλλά όχι Πακιστανούς. Είναι εσωτερικοί μετανάστες. Μήπως υπάρχει κι εκεί νόμος δικαίου που έχει αλλάξει επειδή αλλάξαν οι συνθήκες; Ή μήπως η τακτική είναι, "να δημιουργήσουμε εθνική συνείδηση-ομοψυχία-περηφάνεια"(δε γνωρίζω το λόγο); Και μην το πάρετε ως συνομωσία. Δεν είναι συνομωσία. Καμιά φορά αν ακολουθήσει κανείς τα γεγονότα τον φέρνουν πολύ πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα από το δοκούν. Και με αυτό επιστρέφω δυο μέρες πριν και ξαναλέω. Μήπως αυτός είναι ο λόγος που έχουμε φτάσει στο σημείο να ανοίγουν εισαγγελικές έρευνες για τη συνεργασία των ακροδεξιών με τις αστυνομικές δυνάμεις; Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι (όπως "κατά τας γραφάς") το συγκεκριμένο πρόβλημα το έχουνε οι χώρες που βρίσκονται σε δύσκολη(κατά τη γνώμη μου τεχνητά) οικονομική κατάσταση. Οι Τούρκοι αποδέχτηκαν το κίνημα των κούρδων. Οι Γερμανοί έχουν κάτι εκατομμύρια αλλοδαπούς στη χώρα τους και πολλοί από αυτούς δεν εργάζονται. Όμως το πρόβλημα για την παρουσία ξένων στο σπίτι τους το έχουν οι Ιταλοί, οι Γάλλοι, οι Έλληνες και κατά έναν περίεργο τρόπο, όχι οι Ίσπανοι.Όχι οι Πορτογάλλοι. Αυτό ακόμη δεν μπόρεσα να το αιτιολογήσω.