neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Dr. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 02, 2011 6:44 am 
Χωρίς σύνδεση

fufutos έγραψε:
Μιλούσα με κάποιον γνωστό μου για τις τραπεζικές μετοχές και κάναμε μερικές σκέψεις γύρω από την ΕΤΕ. Μου είπε ότι η ΕΤΕ ξαναετοιμάζει ΑΜΚ. Ξέρει κανείς τίποτα γι αυτό; Μήπως είναι ράδιο αρβύλα το οποίο όμως εν καιρώ θα γίνει αλήθεια με σκοπό τις συγχωνεύσεις που περιμένουμε εδώ και αρκετό καιρό;

Ο λογος που η ΕΤΕ ψαχνει εδω και καιρο συγχωνευση , ειναι ακριβως για να αποφυγει ΑΜΚ.Αν μπορουσε να δωσει χρημα , ισως να ειχε εξαγορασει την ΑΛΦΑ , δεν εχει ομως και το φημολογουμενο ντηλ με ΕΥΡΩΒ εχει σκοπο να τη θωρακισει στις επερχομενες υποτιμησεις στοιχειων που θα προκληθουν απο οποιο σχεδιο εφαρμοστει για τα ελληνικα ομολογα.
Κανεις δεν μπορει να ξερει τι επιπτωσεις θα υπαρξουν και αν η ΕΤΕ μπορεσει να ξεφορτωθει χρεος ωστε να βελτιωσει το χαρ/κιο της.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιούλ 03, 2011 7:06 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

καλησπερα..το μετρο των αποδειξεων αναγκασε πολλους εε να δηλώσουν αρκετα απο τα εισοδήματα τους..ειπαμε για το lSE αλλα ο αφορισμός σχολείων με νομπελίστες , ή ολοι ειναι ασχετοι και εμεις οι γατοι εχουμε τις λυσεις αλλά δεν τις λεμε, δεν ειναι επιχειρήματα που στεκουν σε σοβαρή συζήτηση.

Τα ειδατε με τον Στρος Καν..τι εγραφαν εδω? κατι για το χρυσο που δεν ειχαν οι Αμερικανοι και του την εστησαν κλπ...και η κοπελα απλα ηταν βυζιτα και εκβιαζε..
Γιαυτο τις θεωρίες συνομωσίας τις υποστηρίζουν πιο πολύ όσοι ειναι λιγότερο μορφωμένοι..οχι οτι ποτε δεν γινονται αλλα το 90% αυτών ειναι αστείες..

Παμε στις ιδιωτικοποιησεις..αν ειδατε στην ειδεσεογραφία ΟΛΟΙ πουλανε , ολα τα κρατη πουλανε κρατικη περιουσία..Θυμαστε τον στρατηγικο ΟΤΕ? αστεια πραγματα..θυμαστε τι γινοταν με τα ΚΤΕΟ? εχανες 2 μερες απο την δουλεια σου, και επρεπε να λαδωσεις..απο την ωρα που επιτράπηκαν ιδιωτικα ΚΤΕΟ, ουτε ακουει κανεις τιποτα..Το οτι ειναι σε χαμηλες τιμες σήμερα ειναι..αλλα οταν ηταν σε υψηλές. πχ ΟΤΕ στα 25 , δεν εβγαιναν παλι οι κρατικοδιαιτοι και μας ζαλιζαν τον ερωτα περι ξεπουληματος? ε, τωρα θα πουληθούν φθηνα..επιπλέον δεν ακουω καμια ολοκληρωμενη εναλλακτικη προταση στο μνημονιο..απο κομμα ή απο ιδεολογικο φορουμ..κοστολογημενη με πλανο..ολο αρνηση χωρις προτάσεις..αυτα δεν ειναι σοβαρα πράγματα. Το δε μνημονιο δεν διαπραγματευτηκε κοθόλου, και αυτο πρεπει να γινει αμεσα, μολις δουν στην ΕΕ τα πρωτα θετικά σημάδια..

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιούλ 03, 2011 7:50 pm 
Χωρίς σύνδεση

Σύμφωνοι κ.Δάντη. Τις θεωρίες συνομωσίας τις υποστηρίζουν οι λιγότεροι μορφωμένοι. Όμως όταν μετά από τόσο πάταγο, μετά από τόσο σάλο και από μια προφυλάκιση, την ουσιαστική εκδίωξη από υποψήφιο πρόεδρο της Γαλλίας, το διασυρμό, το γεγονός ότι ο ίδιος είχε μιλήσει πρωτύτερα και είχε προβλέψει κάτι τέτοιο, το γεγονός ότι τώρα αν επιστρέψει στη θέση του υποψηφίου θα κερδίσει με 60%(ποιός διαφωνεί) εσάς δεν σας κάνουν περίεργα; Δηλαδή τόσο καλή η δικαιοσύνη στην Αμερική που πρώτα τον διέσυρε και είχε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να το κάνει (το είχατε υποστηρίξει εσείς αυτό και με σιγουριά μάλιστα) και τώρα τον βγάζει λάδι κατά τη γνώμη σας όλο αυτό είναι τυχαίο; Εγώ πιστεύω ότι μπορεί και να είναι τυχαίο. Συμβαίνει. Αλλά παραμένει το γεγονός ότι με αυτό τον τρόπο και η Λαγκάρντ έγινε ο νέος διευθυντής με σχετικά τεράστια ευκολία και ο Στρος θα γίνει ο νέος πρόεδρος. Εμένα μου κάνει σαν να έβαλαν τον Καν σε αυτή τη διαδικασία για να μπορέσουν να έχουν τη στήριξη από τους υπόλοιπους 7 και στο καπάκι τώρα τον απελευθερώνουν γιατί εκεί δεν ψηφίζουν οι 7, ψηφίζει ο κόσμος. Αλλά και έτσι να μην είναι. Ποιά ακριβώς είναι τα στοιχεία που πρέπει να με κάνουν να σκεφτώ καλοπροαίρετα και όχι συνομωσιολογικά; Μήπως ότι πρέπει επί της αρχής να πιστεύω στην καλή βούληση όλων αυτών; Με συγχωρείτε αλλά ποτέ δεν κατάλαβα γιατί για του απλούς πολίτες υπάρχει στο δικαστήριο η έννοια της αναστολής και για τις κυβερνήσεις που εκφράζονται από πρόσωπα δεν υπάρχει αυτή η έννοια. Νόμιζα ότι οι νόμοι εκφράζουν το κοινό αίσθημα των πολιτών. Τώρα από πότε το κοινό αίσθημα έγινε αίσθημα των αγράμματων επειδή οι πρώην υπόλογοι έγιναν και πάλι αφεντικά χωρίς αναστολή, ακόμη δεν μπόρεσα να το καταλάβω.

Βασικά με την ίδια λογική μάλλον κακώς κυνηγήθηκε ο Μέρτεν. Καλά είχε κάνει ο Καραμανλής και η Φρειδερίκη και συνομώτησαν με τους Γερμανούς να απελευθερωθεί. Επίσης ίσως θα έπρεπε να Κάνουμε ένα άγαλμα στον Χίτλερ. Δεν ήτανε συνομωσία, εξ ανάγκης τα έκανε. (Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίφαση με το τί πιστεύω γιατί όπως τα βλέπω σε μερικά χρόνια θα στηθεί και άγαλμα στον Χίτλερ. Ήδη υπάρχει μεγάλη στροφή του κοινού αισθήματος προς την άκρα δεξιά και κατά των εβραίων. ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΕΔΩ ΟΤΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΣΚΕΨΗ ΜΕ ΣΥΝΤΑΡΑΣΣΕΙ)

Όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, νομίζω κι εγώ ότι πρέπει να γίνουν και μάλιστα τάχιστα. Το πρόβλημά μου είναι αλλού. Για ποιόν ακριβώς λόγο πρέπει να φέρει ο Γερμανός ή ο Γάλλος ή ο Ιταλός ή ο Αμερικάνος τα χρήματά του εδώ και δεν μπορεί να τα ρίξει ο Έλληνας. Γιατί αν ζητήσω εγώ να κάνω ένα αιολικό πάρκο έχω περιορισμούς και ο Γερμανός θα είναι fast track? Εκεί είναι και η ένσταση του κάθε λογικού ανθρώπου. Και ακόμη παραπάνω δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πολίτες και επιχειρηματίες χρεωκοπημένων χωρών όπως είναι η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία (διαφωνεί κανείς ότι είναι χρεωκοπημένες;) μπορούν να "εξαγοράσουν" μια άλλη χρεωκοπημένη χώρα με δάνεια από τις τοπικές τους τράπεζες και οι Ελληνικές τράπεζες δεν δίνουν λεφτά στον Έλληνα επιχειρηματία για να εξαγοράσει εκείνες τις χώρες; Τελικά τί το καλό έχουν αυτές οι χώρες που εμείς δεν έχουμε; Μπορεί η Ιταλία να πληρώσει το χρέος της; Αφού ο Τρεμόντι έχει βγάλει φωτοτυπία το μνημόνιο και παίρνει ακριβώς τα ίδια μέτρα κι εδώ. Ποιός είναι από πίσω; Μήπως δεν είχαμε αρκετούς φίλους στις "αγορές";

Υ.Γ. Κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να μας κάνει μια λίστα με το ποιοί είναι αυτές οι αγορές. Από ότι έχω καταλάβει είναι οι δανειοδότες των 52 τρις που χρωστάει όλη η γη. Μηδέν τόλμη αυτοί οι ηγέτες. Φοβούνται 10 τράπεζες και προτιμούν να χρωστούν και "της Μιχαλούς". Τί κατάντια....

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιούλ 03, 2011 9:40 pm 
Χωρίς σύνδεση

Δάντης έγραψε:
Τα ειδατε με τον Στρος Καν..τι εγραφαν εδω? κατι για το χρυσο που δεν ειχαν οι Αμερικανοι και του την εστησαν κλπ...και η κοπελα απλα ηταν βυζιτα και εκβιαζε..
Γιαυτο τις θεωρίες συνομωσίας τις υποστηρίζουν πιο πολύ όσοι ειναι λιγότερο μορφωμένοι..οχι οτι ποτε δεν γινονται αλλα το 90% αυτών ειναι αστείες..

Εδω θα διαφωνησουμε - οι Αμερικανοι του την εστησαν.Οι λογοι μπορει να ειναι χιλιαδες , σιγουρα ομως το προφιλ της "βιζιτας" το ειχαν οι αρχες , η δε "χαλαρωση" της δικαιοσυνης επηλθε οταν συμφωνησε να παραιτηθει και να δοθει η 5η δοση κλπ χωρις αυτον στο σχεδιασμο , αλλιως ως τωρα θα ηταν σε μπουντρουμια...κοντος ψαλμος αλληλουια , τα περι ανεξαρτησιας Δικαισυνης ΣΤΑ ΥΨΗΛΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ που επηρεαζουν ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΥΧΕΣ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ , ισχυουν με αλλη ζυγαρια:και στην αμερικη και παντου.
Δεν θα κανανε σοου τον ΝΣΚ τα καναλια αν ελεγε οχι η κυβερνηση (Κρατικη Ασφαλεια /Προεδρος κλπ) , αρα ηθελαν διαπομπευση για να εχουν πιστολι στον κροταφο του...το τι παζαρεψαν , ειμαστε μακρυα και μικροι για να το ξερουμε...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιούλ 03, 2011 11:09 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

νομιζω οτι το κλίμα σιγα σιγα θα αρχισει να αλλάζει με 2 προυποθέσεις.Να μην αυτοκτονησουμε σαν λαός και να μην γινει καμιά σαχλαμάρα στις ΗΠΑ με το χρέος.
Το βιβλίο του Roggoff ειναι καλο αλλα για πτωτικές αγορές...Φουσκες υπάρχουν παντου και παντα θα δημιουργούνται. Η φούσκα ειναι χαρακτηριστικο του συστήματος.Το συστημα αυτοπροστατευεται με το σκασιμο της και το bear market που ακολουθεί. Αλλιως ολοι θα ηταν πετυχημένοι και καλοί σε όλα, και το συστημα δεν θα μπορουσε να επιβιώσει σε μεγάλες κρίσεις, αφου εδω και εχει εφαρμογή ο νόμος του Δαρβίνου.
Το σκεπτικο του αρκουδου Ρογκώφ ειναι σωστο κατα 50%..Αν γινει κανα 6μηνο άνοδος θα αλλάξει η ψυχολογία τελείως. ΤΟ σκεπτικο του Eminent ειναι πολυ κοντά σε αυτο που κανουν οι αγορές και τις επιδράσεις τους.
Εχουμε 3 στοιχεια θετικά μεχρι τωρα. 1.Οι τοποθετήσεις στην ΠΕΙΡ, ειδικα του Ρώσου δεν ειναι για πλάκα..2 θυμάστε που με ειχα κανει συμβουλευτική σε Αμερικανό chief Analyst που ρώταγε για ΧΑΑ γενικώς και Ελλάδα πριν μερικούς μήνες..3.πολύ μεγαλοι ογκοι στα συμβόλαια σε ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ - ΠΕΙΡ στο πτωτικό γύρισμα της Τετάρτης , νομίζω.. επιπλεόν , ο DOW ειτε απο 9400 - 9600 γυρνάει ανοδικός ειχαμε πει είτε παει για φούντο..αν γυρίσει ανοδικός παμε πολυ πάνω στα τελικός στόχος..εχει και εκλογές στις ΗΠΑ..
Αν η ΕΤΕ δεν ξανακάνει νεα χαμηλά και ειδικά μείνει πάνω απο τα 4,50 με πολυ μεγαλους ογκους τότε με μεγαλη πιθανότητα τα εχουμε δει..Δεν ειμαι απολυτος γιατι ειμαστε σε διαταραγμένη περίοδο και αν βγει κανενα νεο πχ, επιστροφή στην δραχμή , αλλάζουν ολα.

ΑΚερ ολοι πουλανε κρατικη περιουσία..γιατι ολοι εχουν χρεη..οι Τουρκοι πουλανε μεχρι και τις γεφυρες στον Βόσπορο..εκει τι συνομωσια εχει γινει?ειμαι βεβαιος οτι θα λένε πως το Ελληνοεβραικο λόμπι μας τα παιρνει ολα για να εξαφανισει την λεβεντικο τουρκικο εθνος..

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιούλ 03, 2011 11:27 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

του την εστησαν του Στρος λενε οι καλοι φιλοι και νομιζω απο τους πιό αξιόλογους στο νεοφορουμ..χμμ Γαλλος εφυγε , Γαλλιδα πηγε..παρομοια σταση για την ΕΕ εχουν.
Ο λογος που δεν πιστευω σε συνομωσιες ειναι πως εδω απλα πραγματα πας να σχεδιάσεις με ελεγχομενες μεταβλητες..πχ θα παμε με την οικογενεια διακοπές Πάρο 1-15 /8. και υπάρχουν πολλοι παράγοντες που σου αλλάζουν τον σχεδιασμό.
Ειναι δυνατον ενα κρατος , μια υπηρεσία να μπορει να ελέγχει τι θα πει ο καθενας πως και ποτε και να σχεδιάζει επι χαρτου το τι θα γινει? Καταρχήν μια εφημερίδα να μαθει κατι για λογους κερδους, που ειναι πανισχυρο κινητρο , θα καρφώσει τα πάντα. Στις ΗΠΑ εφαρμοζονται πολυ αυστηρα οι νομοι για όλους στο θεμα της σεξουαλικής ενόχλησης..οπως και των προσωπικών στοιχείων..πχ πας εδω για δουλεια και σε ρωταει μεχρι και απο που ειναι ο πατερας σου και λοιπες αηδίες. Σε ΕΕ και ειδικα ΗΠΑ εχασε αν ρωτησει τετοια και γινει καταγγελία..και ειδικα αν πει γυναικα για παρενοχληση..αν το ξερει καποιος αυτο, μετα καταλαβαινει γιατι εγινε οτι έγινε...
Τωρα στα δικαστηρια της Αγγλίας πχ ΟΛΟΙ ειναι αθωοι μεχρι αποδειξης του αντιθετου..Υπάρχει η εννοια του face value..ετσι ειναι αφου ετσι λες..φυσικά αν σε πιάσουν ναλες ψεματα τελειωσες με την μια..γιυατο και η φοροδιαφυγη πχ δεν ειναι παρα μικρο μερος της οικονομίας..

Οι αγορες ποιοι ειναι? Εμεις , οι τραπεζες οι επενδυτές , ολοι...για πεστε μου..εχετε 100,000 ευρω..ποιος θα αγοραζε Ελληνικο ομόλογο?
αγορες ειναι οι επενδυτές..αυτη η θεωρηση πως αγορές ειναι οι 10 τραπεζες που κανουν τον κοσμο κουμαντο ειναι μαρξιστική και δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα..αλλιως ας παει το ΚΚΕ να αγοράσει ελληνικά ομολογα..ή να δωσει 3000 μισθο σε καθε υπάλληλο γιατι τοσο θελει..να δουμε αν στο τελος της ημέρας θα "βγουν" τα κουκιά..

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιούλ 03, 2011 11:41 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

οι τράπεζες τα λεφτα των καταθετών εχουν..και των μετοχων τους..ποιος διαχειριστής λοιπον θα αναλάμβανε το ρισκο επενδυσης σε μια χώρα ασταθή κοινωνικά που μεγαλο μερος του πληθυσμού θελει να μην πληρωθει κανενα χρέος , να βαλει τα λεφτα εδω? πολυ περισσότερο τα δικά του..

Πιστευω οτι ολοι εδω ειμαστε επενδυτές..τι θα ελεγε ενας μετοχος πχ των ΕΛΚΑ αν μαθαινε πως η εταιρία επενδυει στο Αφγανισταν..ποιος θα κράταγε την μετοχή και δεν θα πούλαγε??? αλλα να μην παω μακρια, μια και το Αφγανιοταν ηταν για το ρισκο..
ΠΟΙΟΣ θα αγοραζε ΤΩΡΑ ομολογα ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ...μονο οι παικτες και με ενα μικρο μερος των διαθεσιμων τους..αρα τι θα κανει η τράπεζα? ο ορθολογισμός στην λήψη οικονομικών αποφασεων ειναι θεμελιώδους σημασίας για να κατανοησουμε ΠΩΣ λειτουργουν οι αγορές και η οικονομία..
ΟΙ δε νομοι δεν εκφρζουν το κοινο συναισθημα του λαου..αλλα του δικαίου..αλλιως θα γινουμε ζουγκλα αφου νομος δεν ειναι το δικιο του λαου ή του εργατη..αυτα εχουν ξεπεραστει απο τις συνθηκες..ο χιτλερ τωρα με τον Στρος καν δεν εχουν σχεση..η ακροδεξιά ανεβαινει γιατι εχει γεμισει λαθρομετανάστες η ΕΕ..κανεις δεν θελει ξενους στο απιτι του και ειδικα απροσκλητους..

Προσπαθούν να φερουν τα λεφτα τους εδω Ελληνες και ξενοι αλλα η γραφειοκρατία δεν κανει διαχωρισμούς..δεν μπορει κανεις..φυσικα και προτιμω τα ξενα λεφτα γιατι ειναι κεφαλαια αλλων χωρών που δημιουργούν θεσεις εργασίας εδω και οχι στην χωρα τους ή σε άλλη χώρα..

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιούλ 04, 2011 2:56 am 
Χωρίς σύνδεση

Η λογική ότι 10 τράπεζες κυβερνούν το σύστημα είναι Μαρξιστική;;;;;;;;;;;;;; Ε μην τρελλαθούμε κιόλας. Δηλαδή τα swaps γίνανε με Μαρξιστική ιδεολογία;;;;;;;;;;; Τα δομημένα Αργεντινής κι αυτά με Μαρξιστική ιδεολογία; Ή τώρα ξαφνικά θα μας πουν ότι εκεί το έκαναν για να μας σώσουν, άρα βόλεψε; Δηλάδη με συγχωρείτε. Μετράνε περισσότερο 200.000 επενδυτές με ψίχουλα ή μετράει περισσότερο ο Σόρος με τα 50-60 δις; Σε μια εταιρία ποιός κουμαντάρει; Οι 49% επενδυτές ή ο βασικός μέτοχος; Γιατί αν κουμαντάρουν οι επενδυτές τότε δεν στέκει πουθενά το γεγονός ότι πρέπει να πωληθεί ο ΟΤΕ. Αφού εμείς που είμαστε οι επενδυτές μπορούμε να τον κουμαντάρουμε και να πάει καλά.

Κοιτάξτε. Σε πολλά πράγματα μπορούμε και να συμφωνήσουμε και να βρούμε τη χρυσή τομή συζητώντας αλλά δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το γεγονός ότι συμφέροντα και συνομωσίες υπάρχουν. Με τον ίδιο τρόπο που έκλεισε πριν πολλά χρόνια η Σόφτεξ. Είχαν μπει οι ιδιώτες μαφιόζοι Ιταλοί(αποδεδειγμένα μαφιόζοι, ο Φορλίνι είναι καταδικασμένος στην Ιταλία για σχέσεις με τη μαφία) και ξαφνικά η Σόφτεξ κατέρρευσε. Και μιλάμε για την Σόφτεξ. Δε μιλάμε για στρατηγικής σημασίας εταιρείες όπως είναι ΟΤΕ,ΔΕΗ,ΕΥΔΑΠ κτλ.

Προσπερνώντας βέβαια το κομμάτι της διοργάνωσης όπως εσείς το εκφράσατε κύριε Δάντη θα σας θυμίσω κάτι που ελπίζω να μην το ξεχάσατε αλλά σας διέφυγε προς στιγμήν. Οι ΗΠΑ κάνανε (με συγχωρείτε για την έκφραση αλλά είναι αναγκαία) και γαμώ τους πολέμους στο ΙΡΑΚ. Ξεχάσατε ότι σκότωσαν τον Σαντάμ. Αυτόν στον οποίον πουλούσαν όπλα. Γιατί; Με τη δικαιολογία ότι είχε πυρηνικά. Και αφού τον εκτέλεσαν με τον χειρότερο τρόπο και σε στημένο δικαστήριο, αποκαλύφθηκε ότι πυρηνικά δεν υπήρξαν ποτέ.
ΆΛΛΟ; Επί 3 δεκαετίες ο κόσμος πίστευε ότι την δικτατορία του 1967 την έκαναν στην Ελλάδα οι Συνταγματάρχες. Τώρα δε θέλω να ξυπνήσει κανείς που μας διαβάζει αλλά θα ήθελα να σας τονίσω ότι ήδη τη δεκαετία του 70 και του 80 από την Ιταλία ήρθανε στο φως στοιχεία ότι τη Δικτατορία την χρηματοδότησε η CIA. Για τους άπιστους, διαβάστε για τον δικηγόρο Αμπροζόλι και την έρευνά του γύρω από τον Μικέλε Σιντόνα και πώς ο τελευταίος για να κάνει εμπόριο ναρκωτικών με τη βοήθεια και την ανοχή της ίδιας της CIA την χρηματοδότησε με 2.000.000 δολλάρια(τότε) για την ενίσχυση των συνταγματαρχών στην Ελλάδα. Και για όσους αντιδράσουν και θελήσουν να μου πουν ότι είμαι ακραίος μαρξιστής, παλιοκομούνα και διαβάζω κατευθυντικά βιβλία της ΚΝΕ(κάτι το οποίο απεχθάνομαι γιατί δεν έχω προσκυνήσει ποτέ κανέναν), να ξέρετε ότι αυτά τα λέει ο Αμπροζόλι που ήτανε Βασιλικός και μάλιστα φιλελεύθερων δεξιών πεποιθήσεων. Και ποιοί τον σκότωσαν; Οι Ιταλοαμερικάνοι. Ξέρετε ποιός είναι ο ανάδοχος πολλών από τις επιχειρήσεις του Σιντόνα; Έλα πέστε ένα όνομα. ΣΙΛΒΙΟ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ. Τραγικό, ε; Αυτά τα λένε οι έρευνες και είναι πράγματα καταγεγραμμένα και στις βιβλιοθήκες των νομικών σχολών και στα αρχεία του κράτους και σε βιβλία από ερευνητές. Δεν είναι ρομάντζα.

Λοιπόν; Πιστεύετε ακόμη ότι ένα κράτος δεν μπορεί να οργανώσει κάτι τέτοιο; Πιστεύετε ότι 10 τράπεζες με τα λεφτά που διαχειρίζονται δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν κάτι τέτοιο;

Όσο για το ΚΚΕ που θέλει 3.000 ευρώ, αυτό δεν το έχω ακούσει ποτέ αλλά αν το έχουν υποστηρίξει είναι κατακαημένοι. Δεν τους έχω στηρίξει ποτέ γιατί τους θεωρώ μεγαλύτερους ψεύτες από τον "εθνάρχη"(χαχα, λέμε και κάτι αστεία) και το συνάφι του εκ δεξιών και αριστερών. Ένα πράγμα όμως τους το αναγνωρίζω. Ξέρω ότι από το μισθό τους παίρνουν μόνο ένα μέρος και το υπόλοιπο διατίθεται για την οργάνωση του κόμματός τους. Αυτό είναι τίμιο. Ίσως και το μοναδικό τίμιο πράγμα που κάνουνε. Και πιστεύω ότι όποιος ψηφίζει ΚΚΕ το ψηφίζει γιατί τον ξεγέλασαν με τα λόγια τους. Δυστυχώς η αγραμματοσύνη στην Ελλάδα ακόμη έχει υψηλά ποσοστά. Γι αυτό και είναι άχρηστο κόμμα. Κάποτε ήτανε αντιπολίτευση σοβαρή και με προτάσεις. Λάθος ή σωστές. Τώρα είναι απλώς η "Κυρία Όχι" που βρίσκεται εκεί για να τα αρπάζει. Γι αυτό θα χαθούν πλήρως από το προσκήνιο και γι αυτό πετάνε πιστεύω το 3.000. Ξέρουν ότι δε γίνεται και το λένε μόνο γιατί προσπαθούν να κρατηθούν εν ζωή.

Πολλά είπα πάλι.Καληνύχτα.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιούλ 04, 2011 3:37 am 
Χωρίς σύνδεση

Παράθεση:
ΟΙ δε νομοι δεν εκφρζουν το κοινο συναισθημα του λαου..αλλα του δικαίου..αλλιως θα γινουμε ζουγκλα αφου νομος δεν ειναι το δικιο του λαου ή του εργατη..αυτα εχουν ξεπεραστει απο τις συνθηκες..ο χιτλερ τωρα με τον Στρος καν δεν εχουν σχεση..η ακροδεξιά ανεβαινει γιατι εχει γεμισει λαθρομετανάστες η ΕΕ..κανεις δεν θελει ξενους στο απιτι του και ειδικα απροσκλητους..

Γιατί λαμβάνετε υπόψιν σας την έννοια του κοινού αισθήματος ως αδικία; Μήπως να ξεχωρίζαμε το ηθικό από το νόμιμο και το αναγκαίο; Ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Νομίζω; Όπως επίσης και ότι είναι παράνομο δεν είναι ανήθικο. Επίσης ότι είναι αναγκαίο μπορεί να μην είναι ούτε ηθικό ούτε νόμιμο και να παρουσιάζεται και σε πολλές άλλες μορφές. Έχουμε κατανοήσει ότι ο κόσμος που είναι πλατεία, βρίσκεται εκεί όχι για να μην πληρώσει αλλά για να διώξει αυτούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση; Αυτό, πού είναι κοινό συναίσθημα δεν είναι δίκαιο; Δεν είναι δίκαιο να αλλάξει η πολιτική τάξη η οποία, έστω και υπό τις πιέσεις του ίδιου του εργάτη και του λαού, έφερε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση; Δηλαδή μόλις μου είπατε ότι ο εργάτης και ο απλός λαός δεν μπορεί να κατανοήσει το δίκαιο; Νομίζω ότι έχετε πολύ χαμηλή εκτίμηση στους εργάτες και γενικότερα για στο λαό.

Επίσης να σας τονίσω εδώ ότι δεν σύγκρινα τον Χϊτλερ και τον Μέρτεν με τον Στρος Καν. Απλώς εννοούσα ότι αν λείπει η έννοια της αναστολής ή τελοσπάντων η έννοια της επιρρέπειας από την πολιτική τότε ίσως πρέπει να σκεφτούμε ότι ο Χίτλερ στο τέλος καλό παιδί ήτανε και να ξεχάσουμε τα όλα όσα έκανε. Εκεί πήγαινε η αναφορά μου. Να ξεχάσουμε όλα όσα έγραψα παραπάνω και να εμπιστευθούμε πλήρως όλες τις ξένες δυνάμεις. Αμερικάνους, Ρώσσους, Κινέζους. Δε νομίζω να είναι έτσι. Πρέπει πάντοτε να κοιτάμε με διαφορετικό μάτι αυτόν ο οποίος υπήρξε θύτης μας στο παρελθόν. Για εμάς το είπαν για πρώτη φορά στην ιστορία και ίσως είναι η καταλληλότερη φράση αν αναπροσαρμοστεί. "Φοβού τους δαναούς και δώρα φέροντες".
Επίσης η ακροδεξιά ανεβαίνει και στην Ρωσσία. Η αλήθεια είναι ότι κι εκεί έχουν μετανάστες αλλά όχι Πακιστανούς. Είναι εσωτερικοί μετανάστες. Μήπως υπάρχει κι εκεί νόμος δικαίου που έχει αλλάξει επειδή αλλάξαν οι συνθήκες; Ή μήπως η τακτική είναι, "να δημιουργήσουμε εθνική συνείδηση-ομοψυχία-περηφάνεια"(δε γνωρίζω το λόγο); Και μην το πάρετε ως συνομωσία. Δεν είναι συνομωσία. Καμιά φορά αν ακολουθήσει κανείς τα γεγονότα τον φέρνουν πολύ πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα από το δοκούν. Και με αυτό επιστρέφω δυο μέρες πριν και ξαναλέω. Μήπως αυτός είναι ο λόγος που έχουμε φτάσει στο σημείο να ανοίγουν εισαγγελικές έρευνες για τη συνεργασία των ακροδεξιών με τις αστυνομικές δυνάμεις; Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι (όπως "κατά τας γραφάς") το συγκεκριμένο πρόβλημα το έχουνε οι χώρες που βρίσκονται σε δύσκολη(κατά τη γνώμη μου τεχνητά) οικονομική κατάσταση. Οι Τούρκοι αποδέχτηκαν το κίνημα των κούρδων. Οι Γερμανοί έχουν κάτι εκατομμύρια αλλοδαπούς στη χώρα τους και πολλοί από αυτούς δεν εργάζονται. Όμως το πρόβλημα για την παρουσία ξένων στο σπίτι τους το έχουν οι Ιταλοί, οι Γάλλοι, οι Έλληνες και κατά έναν περίεργο τρόπο, όχι οι Ίσπανοι.Όχι οι Πορτογάλλοι. Αυτό ακόμη δεν μπόρεσα να το αιτιολογήσω.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιούλ 04, 2011 7:07 am 
Χωρίς σύνδεση

Καλημερα και και βδομαδα ναχουμε ...Πανο δεν εχω αντιρρησεις ουτε στο λιγοτερο κρατος , ουτε στην αξιοποιηση , ουτε στην προσληψη ξενων πχ συμβουλων στις εφοριες που διαβαζω οτι προτεινει ο γιουγκερ.
Οι αγορες κανουν τη δουλεια τους , αλλα οταν σε βρισκουν αδυναμο δε σε περιθαλπτουν ...δουλεια μας ειναι να διαπραγματευτουμε και να παρουσιασουμε/αναδειξουμε τις αξιες μας ωστε η πωληση ναχει συμβολη στη μειωση του χρεους...αν δε γινεται αμεσα , ενα bridge θα μας εδινε το χρονο να το κανουμε και αυτο ελπιζει καθε σωφρων Ελληνας...ουτε διατηρηση χιλιαδων κομματοσκυλων , ουτε ξεπουλημα σε τιμες κατοχικες.
Και σ αυτο συμφωνουμε πιστευω ολοι και πρεπει να το αξιωσουμε απο τις κυβερνησεις.

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: