neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Dr. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιούλ 04, 2011 11:03 pm 
Χωρίς σύνδεση

κε.Δαντη το σημερινο κλεισιμο της ΕΤΕ με το μάζεμα στις δημοπρασίες μπορεί να μας δείξει αναστροφη βραχυπρόθεσμου κλιματος?

θυμίζει/μυριζει πάντως άλλες εποχές..

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιούλ 04, 2011 11:48 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Στο κλείσιμο υπολόγιζα ότι θα σκαρφάλωνε ίσα ίσα να κρατήσει το 1300,..δλδ στο 1299.66 ας πούμε ώστε οι λονγκ να χουν ελπίδες. Οι σορτ στο 1295 κάπου εκεί αναθάρρησαν,..και οι "μεγάλοι" τους την φόρεσαν στο τελος. Ίσως δείχνει μια αναστροφη κινηση κ τακτική απο τα 1730 στα 1550 προ μηνών. Πάντως τα πάντα θα εξαρτηθούν απο άλλους κ δυστυχως απο αποφασεις ξένων εκτός Ελλάδος΄απ όπου θα παίζει κ η πληροφόρηση. Δείχνει κάτι το γύρισμα,..αλλά θα μπορούσε να είναι ΚΑΙ διπλής αναγνωσης, όπως...μνμ στους σορτ να είναι πολύ πιο προσεκτικοί, και μνμ στους λονγκ να είναι περισσότερο ατρόμητοι...μπορεί κ ταυροπαγίδα. Είδωμεν!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιούλ 05, 2011 7:09 am 
Χωρίς σύνδεση

Καλημερα , ειμαστε στο τελευταιο σταδιο οπου θα συμβουν παλι υποβαθμισεις.Αναλογα με τις βαθμολογησεις θα εχουμε και αντιδρασεις των αγορων.
Ειναι παιχνιδι καραστημενο και ενεχει αλληλοεκβιασμους , χθες ξεκινησε η S/P και θα εχουμε συνεχεια , η παραταση της αβεβαιοτητας (το εβραιικο παιχνιδι) απο μεριας ΕΕ δινει οπλα για παιχνιδι και στο νομισμα , θα διακινδυνευσω προσωπικη αποψη/προβλεψη:θα δεχτουν τη ρυθμιση της ΕΕ το πολυ μεσα στον Αυγουστο και ως τοτε θα δουμε νεα υψηλα και κλαδικες κινησεις.Αμεση προσεγγιση των 1200+ πριν την κινηση αυτη δεν μπορει να αποκλειστει.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 06, 2011 1:16 pm 
Χωρίς σύνδεση

Να ρωτήσω;

Δηλαδή μετά το μεταμεσονύχτιο και το σημερινό Bunjee Jumping, να υποθέσω ότι ζούμε και την διευθύτηση της Πορτογαλίας και να περιμένουμε και τρίτο κύμα; Άρα να υποθέσω ότι πάνω κάτω το όλο θέμα λήγει το 2013-2014 περίπου που θα έχουν μπει στη γραμμή πλεόν όλοι;

Τι γίνεται με την Αμερική; Ελπίζω να μην έχουν πρόβλημα οι Αμερικάνοι στις 4 αυγούστου.

Υ.Γ. Όχι τίποτε άλλο αλλά δεν έχω και διαστημόπλοιο να φύγω σε άλλον κατοικήσιμο πλανήτη.Αυτοί πάλι πόλεμο θα κάνουν. Θα αγανακτήσω κι εγώ. Θα γίνω σαν το έργο "Forrest Gump" στη σκηνή που λέει Run, Forrest, Run, και του λένε γιατί τρέχεις, "Έτσι, μου ήρθε να τρέξω κι έτρεξα". :D :D :D :D

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 06, 2011 1:20 pm 
Χωρίς σύνδεση

Κε Δάντη πως βλέπετε την παρακάτω λύση που προτείνω?

Υπάρχει και άλλη λύση η οποία είναι τελείως ανήθικη, προφανής αλλά θα μας συντηρήσει για τα επόμενα 50 χρόνια σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου
Προσέξτε τα βήματα
1. ΣΥνεχίζουμε να είμαστε μπουρδέλο πολιτικώς
2. Προσλαμβάνουμε και άλλους ΔΥ οπου θέλετε ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΔΕΚΟ οχι στην κεντρικη κυβέρνηση, στον ΟΣΕ, στην ΔΕΗ στην ΤΡΑΜ οπου γουστάρετε
3. Μεταθέτουμε και άλλους ΔΥ απο την Κεντρική Κυβέρνηση στις ΔΕΚΟ
4. Κλείνουμε κανα 2 αλλα επαγγέλματα
5. Κρατικοποιούμε την eurobank και την alpha ξανα
Παράλληλα και αυτο το τρίμηνο που μπορεί να κρατήσουν τα παραπάνω ΣΟΡΤΑΡΟΥΜΕ ασύστολα το ΕΥΡΩ και κάποιες μετοχές τραπεζικές ευρωπαικές με στρατηγικές κινήσεις. Προσλαμβάνει ο Μπένυ 3-4 αρχιδάτους traders και σορτάρουν ΑΣΥΣΤΟΛΑ.
Σε 3 μήνες έχουμε συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται (και παραπάνω μπορώ να πω) και λίγο πριν σκάσει ολη η ΕΕ κάνουμε το μπαμ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ και απαιτούμε να πληρωθούν όλα τα ασφάλιστρα κινδύνου, έχοντας παράλληλα λονγκαρει στις ελληνικές τράπεζες και στο ευρώ. Παράλληλα πασάρουμε ολες τις ΔΕΚΟ με το υπεράριθμο προσωπικό στους ΞΕΝΟΥΣ!

Ωραίο ως σενάριο εεεεε? Γελάσαμε ε? Το θεωρείτε ανέφικτο? Αν ειναι ανέφικτο γιατί οι άλλοι το παίζουν εναντίον μας?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 06, 2011 8:08 pm 
Χωρίς σύνδεση

Lestat έγραψε:
Παράλληλα και αυτο το τρίμηνο που μπορεί να κρατήσουν τα παραπάνω ΣΟΡΤΑΡΟΥΜΕ ασύστολα το ΕΥΡΩ και κάποιες μετοχές τραπεζικές ευρωπαικές με στρατηγικές κινήσεις. Προσλαμβάνει ο Μπένυ 3-4 αρχιδάτους traders και σορτάρουν ΑΣΥΣΤΟΛΑ.
Σε 3 μήνες έχουμε συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται (και παραπάνω μπορώ να πω) και λίγο πριν σκάσει ολη η ΕΕ κάνουμε το μπαμ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ και απαιτούμε να πληρωθούν όλα τα ασφάλιστρα κινδύνου, έχοντας παράλληλα λονγκαρει στις ελληνικές τράπεζες και στο ευρώ. Παράλληλα πασάρουμε ολες τις ΔΕΚΟ με το υπεράριθμο προσωπικό στους ΞΕΝΟΥΣ!

Ωραίο ως σενάριο εεεεε? Γελάσαμε ε? Το θεωρείτε ανέφικτο? Αν ειναι ανέφικτο γιατί οι άλλοι το παίζουν εναντίον μας?

Αν ξεκινησουμε με στοχο μια κινηση του ευρω πχ -10% και στοχο κερδος 100% πρεπει να μας δωσουν με 10% margin , cash collateral γιατι ως γνωστον τα ομολογα μας ειναι σκουπιδια.Αρα για να βγαλουμε 20 δις χρειαζομαστε 20 δις μετρητα ως χωρα.Ταχουμε ?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 06, 2011 10:02 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

καλησπερα..χρειάζεται υπομονή και ηρεμία..αν παμε κατω απο 1230 ακυρώνεται το ανοδικο μεσοπρόθεσμα.

οι οικοι αξιολόγησης τα έκαναν μαντάρα στην πιστωτική κριση για πολλούς λόγους ..τωρα εχουν γινει υπερ του δεόντος αυστηροι και φυσικά το εχουν παρακάνει ..στο ματι του κυκλώνα ειναι η ΕΕ γιατι και εχει χρέη και εχει ενα νομισμα καινούργιο και ισχυρό που δημιουργήθηκε με πολιτική απόφαση..αρα η συνοχή της δεν ειναι δεδομένη..και για να αγγιξω ευαισθητες χορδές , δεν υπάρχει καμία διαπλοκή εναντίον της ΕΕ απο τις ΗΠΑ..αυτή την εποχή ξερουν στις ΗΠΑ οτι η ΕΕ ειναι απαραίτητη σύμμαχος παντου...ισως οι Ρεπουμπλικάνοι ναναι λίγο out, αλλά στα λόγια.. οι πολιτικοί στις ΗΠΑ θελουν ενα ισχυρο ευρώ για να εξάγουν ενα μέρος της κρίσης στη ΕΕ και να μπορούν να εξάγουν και τα προιόντα τους που ειναι άριστα..δεν ειναι ΓΕρμανικά μεν αλλα ειναι πολυ καλα και σε χαμηλές τιμές..

ομως οι οικοι που ξερουν ότι στην Γερουσία τους την έχουν στημένη για πολλά, το παίζουν βασιλικοί τώρα..και στο φινάλε στο κέντρο της κρίσης βρεθήκαμε εμείς που ανάμεσα σε πολλά ειχαμε και τεράστια οικονομικά προβλήματα...φυσικά και οι αγορές το έχουν παρακάνει αλλά ειναι οι αγορές που ΟΛΟΙ ζητούν, αφού ολα τα κράτη επιδιώκουν άνοδο του βιοτικού τους επιπέδου, ισχυρό χρηματοοικονομικο τομέα καιβεβαια δάνεια...τα κεφαλαια πλεον ειναι παγκόσμια λόγω της πληροφόρησης και της τεχνολογίας (πχ με ενα λαπτοπ ο καθενας αλλάζει τις επενδυτικές του επιλογές με ενα καλο ή κακό νέοσε όλο τον πλανήτη), ενω δεν υπάρχει μια κεντρική κυβέρνηση..ουτε εστω 3,4 μεγάλες που να μπορούν να στριμώξουν τις αγορές..

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 06, 2011 10:29 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Λεστατ αν οι νεο - Ελληνες καταλάβαιναν πως λειτουργούν οι αγορές τότε θαχαμε καβατζες απο πριν..σωτα τα λες σαν κεντρικη ιδέα, αλλα ποιος θα τα κάνει?? εδω στα οικονομικά φόρουμ διαβάζουμε πως πολλοί ζητούν την δραχμή, την χρεοκοπία, βλεπουν παντού συνωμοσίες , καταστροφές και προτεινουν απιστευτες λύσεις που δεν υπάρχουν πουθενά..ουτε διδάσκονται σε κανενα σχολείο..για να κάνεις τετοιες κινησεις θελει πολλά παπ...

Τελος να ολοκληρώσω πως τα τελευταία 100 χρόνια τρο βιοτικό επίπεδο σημείωσε πολυ μεγάλη άνοδο..πράγματα που τωρα τα θεωρούμε ως δεδομένα δεν υπήρχαν για αιώνες για τόσο μεγαλα μέρη του πληθυσμού..νερο, ηλεκτρικό, φαγητο , διασκέδαση και επίπεδο διαβίωσης, μόρφωση, υγεία κλπ ολα αυτα τα δημιουργησε ενα συγκεκριμένο σύστημα που εχει αρκετά αρνητικά αλλά τα θετικά του ειναι πολυ περισσότερα..

τα μοτό που ακούω τα τελευταια χρόνια "εχω παιδια και για τα παιδια μου θα εκανα τα πάντα ή θα σκοτωνα" ειναι τραγικό...ολοι ειχαν , εχουν και θα εχουν παιδια..και κανενος τα παιδια δεν ειναι καλύτερα απο του άλλου..τωρα ανησυχουν για το μέλλον? θυμαμαι εναν γειτονα στις φωτιές της Αθήνας που μου έκανε φασαρία γιατι γαυγιζαν τα σκυλιά μου και οι κόρες του δεν μπορουσαν να κοιμηθούν και κακώς δεν βάζουν στην περιοχή περισσότερα στρέμματα στο σχέδιο για να ..κτισει (ο λεβέντης)..και φευγοντας μου ειπε" δεν παν να καουν ολα, τι με νοιάζει εμένα..τα κοριτσια μου ναναι καλα..." (ε, τωρα ηρθε η τροίκα και θα περάσουν ΟΛΟΙ καλα )και υπάρχουν πολλοί τετοιοι..εχετε δει μητέρα οδηγό την ωρα που παει να παρει τα παιδια της απο το σχολείο..οδηγει παρανοικα και δεν την νοιάζει αν προκαλέσει ατυχημακαι καποιο άλλο παιδι χτυπήσει ή κατι άλλο..οι φιγούρες αυτές ειναι τραγικές και σίγουρα θα παρουν πολλά μαθήματα..παραξενο μεν αλλα η πλειοψηφία αυτων που το λέει εχει..προοδευτικές απόψεις..οι οποίες προφανώς ισχύουν για τους άλλους αλλά οχι για ότι ειναι δικό τους..

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 06, 2011 10:45 pm 
Χωρίς σύνδεση

κε.Δαντη για το αν παμε κατω απο 1230 που αναφέρατε, εννοειται για την αυριανή συνεδρίαση?
για την ΚΥΠΡ το 1.88-1.89 μπορει να θεωρηθεί καλό stop loss απο τα τωρινο της επιπεδο (1.96)? έχει πιεστει ..και τη περασμενη εβδομαδα δεν ακολουθησε τις υπόλοιπες τραπεζικές.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 06, 2011 10:57 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγώ πάντως εκεί έγινα λαγός!!!..με κάτι αφτιά σαν του Αυτιά! :mrgreen:

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: