Παράθεση:
έχω μια απορία και επειδή είναι επί προσωπικού, απαντάς, αν θέλεις. Γιατί γύρισες στην Ελλάδα; Σε ρωτώ, επειδή έχω πείσει τις δυο κόρες μου να φύγουν από την Ελλάδα, αν και θεωρώ ότι οι κλάδοι των σπουδών τους, θα έχουν πάντα εργασία εδώ. Φοβάμια, μήπως υπερβάλω στο να φύγουν από τη χώρα.
Μαρούλα δούλευα στην Siemens networks ως οικονομικός αναλυτής και ελεγκτής πάνω σε SOX
Η σημενς είχε υποχρεώσεις λόγω nyse να ρεπορταρει εκεί και το μεγαλυτερο τμήμα πληροφορικής- 700 άτομα- ήταν ελληνικό το λεγόμενο DIP- το οποίο έδρευε 70% στην ελλάδα 30% στο εξωτερικό. εγώ ήμουν ο ενδιάμεσος. Μετά τα σκάνδαλα σε Ελλάδα και Τσεχία (χρηματισμος πολιτικών προσώπων που εσκασε εκει 2-3 χρόνια πριν σκασει εδώ) 'ηρθε και η στρατηγική απόφαση να πωλήσει στη ΝΟΚΙΑ τα δίκτυα φτιάχνοντας την NSN. Μέσα στα20.000 άτομα που ΄΄επρεπε να δουν την πόρτα της εξόδου, ήμουν και γω. Χώρες όπως η βραζιλία και η ισπανία αποφάσισαν να κρατήσουν το προσωπικό τους, ενώ οι έλληνες διάλεξαν απλά την μείωση κόστους. Το μπλε χαρτί ήρθε και σε εμένα και ουσιαστικά από 6.000 ευρώ μισθό και πληρωμένο σπίτι βρέθηκα στην ελλάδα να δουλεύω για 1500 σε ενα sub-contractor να κάνω νομική υποστήριξη. Αρνήθηκα, απολύθηκα, και βρέθηκα ρουμανία σε ένα εργοστάσιο μεγάλης εισηγμένης να κάνω μαζί με μια εταιρία ορκωτων την μελέτη βιωσιμότητας. 3 χρόνια μετά με έπιασε η κριση. για τα καλά....ασπθις προνοια γαρ
Τωρα γιατι δεν ξανάφυγα? Γιατί ακριβώς πάνω την ώρα που ετοίμαζα πέρυσι να ξαναφύγα για ντοχα, βρήκα δουλειά εδώ σε μία μικρή αλλά εταιρία που ενστερνιζεται την αλλαγη και παράλληλα έφτιαξα και μια μικρη επιχείρηση που αναλαμβάνει το κατεριγκ εκδηλώσεων...και παραλληλα ετοιμάζω έδαφος πάλι
Να τις πεις να φύγουν ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ. Να ζησουν μια καλη ζωη με καλη ποιότητα οπου οι άνθρωποι ξέρουν πραγματικά να ψυχαγωγούνται, να τρώνε, και να ΖΟΥΝ και να μεγαλώνουν σωστα τα παιδιά τους.
Αλλά ρώτα και άλλους, να δεις τι θα σου πουν. Πχ τον κο Δαντη, ή τον Μιχάλη που έζησαν έξω, εγω απ την φύση μου ειμαι λεπτολόγος, λίγο σπαστικός, εχω ενα δικο μου φιλτρο να τα περνάω. Ο Έλληνας για εμένα αγαπητή φίλη, για να πάψει να είναι ραγιάς και να γίνει ευρωπαίος πρέπει να πάψει να στηρίζεται στο κρατος-Πατερούλη κάτι που σημαίνει για εμένα απλά Κλείσιμο του 70% των ΜΚΟ, άρση της μονιμότητας και απόλυση τουλάχιστον 100.000 υπαλλήλων, πώληση όλων των δεκο και δήμευση της περιουσίας της εκκλησίας.
Και επειδή μ αρέσει οι λέξεις μου να ακολουθούνται από πράξεις τις επόμενες ημέρες θα υποβάλλω παραίτηση από το συλλογικό μου όργανο. Νιώθω ΝΤΡΟΠΗ να εκπροσωπώ την πειθαρχική επιτροπή, ενός οργάνου που ενώ έξω γίνεται χαμός, σε εμάς δεν έχει φτάσει ουτε μια υπόθεση διαφθοράς. Με δεκάδες ελεγκτές κρατικών υπηρεσιών ως μέλη...